Share

Cara orang bekerja bercinta

Eherm2, dah lama la i tak cakap2 pasal cinta ni. Bukan apa, malu lah bila mak sdare baca blog kita nak cakap pasal cinta-cinta ni. Nanti masa kenduri-kendara, habis kena modal kat dieorang. Sebab tu kot aku dah start menulis 'genre' plak sekarang. Tapi seriously, aku rindukan zaman menulis pasal perasaan-perasaan ni. So, nak jadi bahan pun bahan lah, tekad nak tulis jugak. hihik (tengok dah menggedik)


Peralihan masa

Dulu masa aku blogger kat negara orang (tengah belajar) aku boleh tengok satu persatu blogger yang aku suka baca penulisan dieorang tu dah semakin lama semakin jarang update. Last-last berhenti terus. Paling sakit ulu hati, delete blog? waghh, memang merana. Macam rancangan nur kasih tiba2 berhenti sekerat jalan. tak sempat nur nak cium adam, tamat. potong stim kan? tak habis. tak lengkaplah hidup! Bila baca sebab - kenapa - komitmen dengan kerja

Masa tu aku fikir, takde masa sangat ke bila dah start kerja ni? taaaaaaakk kan la takde masa sangat sampai nak tulis 20-30 perenggan kat blog pun tak sempat. Haiishh, takde jiwa seorang blogger langsung. Mula lah membebel-bebel sorang-sorang kutuk blogger ni kutuk blogger tu, kenapa tak update blog, sibuk kerja cari duit walhal duit bukanlah segalanya, kenapa delete blog and so so so lain


Kena kat batang hidung sendiri!

Tapi bila dh start kerja ni, baru paham. Memang takkan ada masa (yang mencukupi) ya adik-adik diluar sana. Meh abang joegrimjow nak cite sikit meh




Orang bekerja bercinta

Ni satu lagi topik baeeeek punya untuk dikupas. Tapi entry ni lebih kepada syok sendiri. SS orang kata. Alah, peduli apa, ini blog I, ikut I lah. Lagipun aku rasa kisah percintaan aku ketika bekerja ni sangat best, kalau ada orang nak buat novel konfem megan fox beli. tak pun ketty perry sibuk duk bid kat ebay nak baca. sangat seronok!

Sekarang ni kerja aku banyak dengan orang. Luangkan masa dengan orang tu, orang ni sampai dengan awek sendiri takde masa. Nak kira jumpa, time bagi produk je. pergh, gila romantik sangat kot. tengok-tengok, megan fox dah cair dah dengan kisah aku ni. tak start pon lagi ok.

Bila malam, tengok msg. ada msg 'selamat malam =)' konon-kononnya nak reply. tapi masuk pulak msg dari custemer 'abeee joeee, ghano lapa tengoh male ni' ni satu lagi custemer aku, malam-malam pukul 12 call tanya lapar nak buat macam mana. tidur je lah! tapi sebab coach yang baik hati, layanlah, siap call lagi cakap itu ini itu ini. 

last2, msg 'selamat malam =)' tak terbalas 

Perghhh, romantik-romantik

Bagi akulah kan, bercinta ketika bekerja ni sangat romantik. Lagi romantik kalau orang tu buat bisnes, bukannya kerja makan gaji. kalau makan gaji at least hujung minggu ada masa nak tengok wayang. tapi dengan bisnes ni kalau ada projek 30 juta masa hujung minggu, kena jugak pergi. kalau tak pergi, rugi wooh!!

Tapi cara ni lagi baik kot. korang fikir nak cari duit untuk sara anak orang kelak. tu dalam proses mematangkan jiwa naluri hati nurani la tu. xde lah nak keluar dating blanje tiket wayang kat cik awek pakai duit mak bapak n pakai duit skoler or ptptn. kekeke. ada orang terasa!


Cara orang berblog bekerja?

Lagi sakit hati. Entry ni belum siap lagi. tapi sebab dah kena keluar, terpaksa bergantung begitu je. hahaha, sangat sempoilah! bubye, jumpe lagi nanti


pss : budak2 ada masa dan ada kekuatan tapi xde duit. yang tengah kerja, ada duit ada kekuatan tapi xde masa. orang dah tua, ada duit dan ada masa tapi xde kekuatan. enjoy je lah =)

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

21 comments:

zahidah dihaz said...

setuju....kerja makan gaji hujung minggu ingat nak duduk rumah rehat je...tak larat nak keluar jalan2...



New Entry: Clarins free skincare trial products

joegrimjow said...

@zahidah dihaz
at least ad masa =)

SofieyAzwa said...

Hahahha.. jangan delete blog ea!

KuNanGKuNanG said...

best2..pe2 pun nikmatilah cinta itu slagi ia ada...

Farihah Ahmad said...

abeeeee joeeee ghano nk pitih byk2....

aLeen aVriL said...

ape nih joe...cerita lah kasik abes...lempang kang

Mak Su said...

salam singgah..... pe kabar?

joegrimjow said...

@SofieyAzwa

mustahil2
huhu

joegrimjow said...

@KuNanGKuNanG

slagi ada kan

joegrimjow said...

@Farihah Ahmad

keno kijooo laaaa

joegrimjow said...

@aLeen aVriL

haha
ni saja je ni

joegrimjow said...

@Mak Su

sangat sihat

geeds said...

"budak2 ada masa dan ada kekuatan tapi xde duit. yang tengah kerja, ada duit ada kekuatan tapi xde masa. orang dah tua, ada duit dan ada masa tapi xde kekuatan."

love the line. true indeed. (:

nelly said...

so sweet !

SHIMI said...

jatuh cinta
berubah rasanya..

lagu lama tu bro

A.S.H said...

insaf dgn bait2 yg terakhir. nice bro!

Tuan Din said...

Kalu kerja cam aku Business & Kontraktor nie mana sempat duk opis berjam2... so tak der masa nak nulis

SuFy said...

masa bekerja dlu, sempat bercinta sekali tapi hampeh..mcm x sronok...ngeee~

delarocha said...

siang keje

malam blogging

ok?

Aku Ibu Muda said...

ai like this!

YOUsoF said...

Nasib baik aku tak terasa dengan perlian baeek kat atas tu.. ;D



betul lah yan gpenting enjoy apa yang kita ada sekarang.. Kalau dah rasa betul² layak, majukan selangkah percintaan tu.. hehehe

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW