Share

Baru 43% keluar mengundi di Sarawak

Sehingga pukul 1.30 petang tadi, baru 43% keluar mengundi. Lebih kurang 10% pada setiap jam. Ok lah tu kan. Bagi yang tak keluar mengundi lagi, jangan teragak-agak untuk keluar mengundi. Jalankan tanggungjawab sebagai rakyat yang prihatin.




3.5 jam lagi

Lebih kurang 3 setengah jam lagi untuk proses membuang undi. Kalau mengikut peratusan 10% pada setiap jam, maknanya 70% jugaklah yang akan mengundi ni. Mana agak-agaknya 30% lagi? Biasalah, kalau nak capai lebih 80% memang sangat susah. itu normal mana-mana dalam pilihanraya

ni ada video best dari ABC (bleh tengok harta taib mahmud kat serata dunia. banyak2)

Aku rasalahkan, inisiatif kepada negeri yang paling banyak keluar mengundi ni boleh membakar semangat orang untuk mengundi. Bagi cuti ke. Haha, kalau macam pilihan raya Sarawak ni, umum kalau bilangan peratusan keluar mengundi lebih 85%, bagi cuti sehari. pieww, mesti berduyun-duyun yang keluar


Dah terbiasa dari kecik nak buat sesuatu kena bagi sesuatu dulu. hehe

Oklah, nantikan keputusan pilihan raya umum Sarawak ini di Blog joegrimjow. dah jadi agen SPR dan blog ni. layan je lah ya. Selamat mengundi!!


pss : msg kawan2 yg kat sarawak tu supaya mengundi, aku dah msg dah =)

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

12 comments:

Nazirul said...

keluar ABC news!

seminggu sekali said...

dj free sarawak tu pun dahsyat jgk kan? papa org utan kah kah kah

http://ohpolitik.blogspot.com/2011/04/dj-radio-free-sarawak-burukkan-sarawak.html

xazryx said...

kt sane ujan kot .hehe .

joegrimjow said...

@Nazirul

berita kite xde kluar
sana je lah keluar

joegrimjow said...

@seminggu sekali

die burukkan taib

joegrimjow said...

@xazryx

petang kan?
BAWAH 70% mmg xbest r mengundi

shamizu said...

Tak sabar nak tahu keputusan. Saja tanya. Bro sokong mana. Soalan perangkap. He3

joegrimjow said...

@shamizu
jeng jeng jeng
xleh gtau
hehe

seminggu sekali said...

dia burukkan sarawak sekali dgn moralitinya mcm ****

cuba baca link yg saya bg tu. terima kasih

KiD said...

kawan aku kat kuching dua orang.. pergghh.. dah aaa streamyx customer down kat sarawak.. huh! semua ke pilihanraya..
Bila Suami Pergi Pasar Sorang-sorang

*∽ IZAN ∽* said...

BN sudah menang huhuhu

joegrimjow said...

@*∽ IZAN ∽*

yee haa
tahniah BN

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW