Share

Skim Rumah Pertamaku - Jom Shopping Rumah



Hari tu sempat bertwitter dengan Najib mengenai lawatan dia ke Australia dan aku ada twit dia 'i already miss u badly' heh, tak sangka pulak twit 'nakal' macam tu dia jawab. Bangga bukan kepalang lagi ok. hehe. Ok, kali ni bukannya mahu cerita pasal Twitter, tapi pasal satu skim yang super hebat dan super membantu golongan muda seperti aku - Skim Rumah Pertamaku


Skim Rumah Pertamaku

Skim ini baru saja dilancarkan oleh PM kita semalam. Skim yang mana akan membantu rakyat Malaysia yang berumur 35 tahun dan kebawah untuk memiliki rumah mereka dengan 100% pinjaman tanpa perlu membayar 10% wang deposit seperti prosedur biasa membeli rumah. Antara syarat lain - gaji dibawah RM 3000

Jangan buat rumah pelik-pelik sudah

Skim untuk rakyat

Haa, ni yang aku suka ni, skim-skim yang sememangnya dibuat untuk menolong rakyat. RM 3000 sebenarnya kalau tinggal di KL tu boleh dikategorikan sebagai golongan miskin, memang nak memiliki rumah dengan gaji sebanyak tu sangatlah mencabar. Sebab tu skim seumpama ini aku tengok memang dibuat untuk menolong rakyat. Ahaa, sayang lebih Najib pagi ni =)


Jom shopping rumah

Bagi yang memenuhi kriteria tu, pak cik pak cik sorrylah ya, dah boleh mula untuk usha-usha rumah idaman dah. rumah mampu milik. RM 100 000 hinggalah ke RM 220 000 ni banyak je, kena pandai mencari. Harap takde orang ambil kesempatan dengan skim yang elok ni


pss : nak mohon tapi last month income RM 5 500. Tolak duit masuk tabung nak kahwin, tinggal RM 500 je, boleh la aku mohon kan? =)

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

13 comments:

Peri PiA said...

joe,mcm mane gi audition sejuta impian hari tu?hehe

5.5k?ur disqualify k :P

owh,xsangka i miskin harta.so far dok kl ni :P

joegrimjow said...

@Peri PiA

12 hb ni kat kb mall
wish me luck
=)

suffer8zine said...

wahhh gud lux bro! najib reply twit tu

Terkini : Helang Terbang Terbalik

joegrimjow said...

@suffer8zine

bangga kan
;)

Puan Capa said...

wow!kalo dah gaji 5 angka camtu...takyah la mohon..hehe

rubi @ cawan2 said...

gaji bwh 3ribu je boleh. tapi kan, kalau nak beli umah tu berdua-duaan, bleh ker? ker tak? haha

YanaMIB said...

dh bli rmh last year..pas bli rmh br pm kuar statement psl bajet..grr..xpe lah..janji dh ada rmh =)

oPiE iSa said...

owh, rupanya joe ni syg gila sama Najib. berbalas twitter lagi.. :)

joegrimjow said...

@Puan Capa

blom 5 angka lagi
=)

joegrimjow said...

@rubi @ cawan2
try2 tanye bank
hehe
kot2 boleh

joegrimjow said...

@YanaMIB

oho
xpe, yg penting dah ada rumah ;)

joegrimjow said...

@oPiE iSa

xde la sayang gile
skit2 je
hoho

Iman said...

waahh alhmdlh....
bestnye
wish to have my own house pretty soon,plus its a gud investment tough

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW