Share

Musim Durian : Aksi bahaya jangan ditiru!!

Pergi ke Pulau Chondong ke rumah nenek tadi pasti kena lalu jalan Peringat - Melor. Sepanjang melalui jalan tu, terkejut pulak dengan beraneka gerai di tepi jalan yang sibuk menjalani proses jual beli raja buah-buahan - DURIAN. Musim duriankah?

Sebab memang hobi aku makan durian - oh sangat sedap - singgah jugak untuk pergi beli. Kata jurujual tu, ni durian Perak, sambil mengagungkan kesedapan durian Perak sampai tak sedar yang sekarang ni berada di Kelantan. Haiish, nak meniaga tak teragak promote ye? 

Tapi sebab dah nak, beli jugak!

Balik rumah apa lagi - makan sampai kenyang. Mula-mula sebijik



Tak cukuplah sebijik!
Durian kecik!

Kalau durian besar ok jugak boleh makan sebijik je. Jadi terus 'kopek' lagi 4. Baru kekenyangan sejati namanya




Dan berhati-hati diluar sana, jangan makan gelojoh sangat. Kot ye pun, kulit tu jangan makan!




pss : tengah mabuk durian....

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

32 comments:

Syat0za said...

demmm ! ni rasa nk pi beli durian ni..haha

joegrimjow said...

@Syat0za

jom datag kelantan
hehe

kucarkacir said...

musim durian dah kembali..

joegrimjow said...

@kucarkacir

jangan ketinggalan

oPiE iSa said...

3 tahun duduk sabah 3 tahun lah ketinggalan musim durian n tak merasa durian..
haiz~
Jealous ah...

joegrimjow said...

@oPiE iSa

eh
sabah xde ek?

fadhdeela said...

waaaaaaaaaaa duriann..nak beli sndiri xreti nak pilihh...nakkk blk kg la nak mkn durian!!!!!! sodappp :P

Meh sini: Wake Up Deela..Forget about Him!!

Sini jugak: Bakal Isteriku Sudah Tiada Dara!!

APi said...

aku suke tengok orang makan jek..
kalau aku, sebijik yang kecik tu cukup dah..^^

muhammadthoriq said...

arghhhh!!! kirim sini la joe, saje je upload gamba kat blog.

faiz said...

makan durian kalo byk sgt muak jugak..

Aku Ibu Muda said...

Terkena durian x sedap last week! Huhu...frust sungguh. Seb baik bukan ngidam mcm dulu, sanggup husbnd keluar tgh mlm cari durian...haha.. Nasib tokey x tutup gerai lg.

muhammad iqbal hakimi bin tahir said...

alamk..durian ni kureng sikit..tapi kalau tempoyak best..padahal kalau kot benda yang sama je..hehe

NURUL NADIAH MAMAT said...

dah musim durian ke skang nie?
addoi.....duk jauh dr kg mesti xtau pape.....huhu...

http://nurulnadiahmamat.blogspot.com/2011/03/asal-usul-solat-5-waktu.html

izman said...

samalah kite joe, hantu durian.

joegrimjow said...

@fadhdeela

senang je
soh org tu belah kat situ jugak
gege

joegrimjow said...

@muhammadthoriq

sane pon ada
mahal2
ehe

joegrimjow said...

@faiz

suapan pertama tu menusuk kalbu

joegrimjow said...

@Aku Ibu Muda

nasib baik hubby memahami
hehe

joegrimjow said...

@muhammad iqbal hakimi bin tahir

benda same tapi result berlainan

joegrimjow said...

@NURUL NADIAH MAMAT

ntah la
terkejut jugak sbb banyak plak yg jual durian smlm

joegrimjow said...

@izman
wahaa
ada geng!!

suffer8zine said...
This comment has been removed by the author.
suffer8zine said...

huhu sedang mengidam durian ni

Terkini : Jackie Chan Masih Hidup (Update)

Matjoe said...

joe, smpi hati tayang buah durian. jeles aku tgk.

seminar tu buat kat bandar seri permaisuri, dekat bilik seminar 1 solution, aku tolong promote.

bleh read more dan register kt cni:
http://tuanbri.com/blog/2011/03/seminar-hartanah-langkah-1-hh/

kamchap said...

dang! m way too craving for those duyam =.=
nk kekoh ppuah bilo kelik nati..

Myvitrd said...

adehhh..sedapnya... kg.mertua penang baru berputik.. rasa2 sapa nak rasa durian balik pulau..mai balik pulau bulan 6 nanti.. durian banyak wooo

Aisumi Chan Kawa'i said...

durian sumi xberapa suka sangat.. paling tinggi pun 2ulas je.. mami n ayah pantang nmpak durian.. kalo ade jual kat tepi jalan wajib beli~

oPiE iSa said...

@joegrimjow

ada, tapi mahal sangat, berape ulas je dah rm10... sebb durian diorang dr Filipina...
sanggup tahan kecur dari beli durian mahal gila..
:)

(One) SiTi* said...

@Syat0za

haha....betul...betul semua orang duk jaja pasal durian sekarang, lebih-lebih lg..

besday hr tu, housemate belanja durian...
3 biji, RM 50..

Kulit je berat..isi ciput...
berapa ketul je kami dapat rasa.. sungguh x puas hati!

Puan Capa said...

x suka durian!

lieyyy said...

huu sedapnya durian :(

Michelle said...

alamk..durian ni kureng sikit..tapi kalau tempoyak best..padahal kalau kot benda yang sama je..hehe

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW