Share

Best kalau DUIT boleh beli benda ni

Baru balik bercuti dari Penang pukul 9 stengah tadi, terus ke Kota Bharu sebab ada appointment nak jumpa dengan orang. Alhamdulillah walaupun 4 hari bercuti, duit yang habis dapat cover dengan hanya appointment 1 malam je =) Ok, entry kali ni nak share skit dengan korang bestnya kalau duit boleh beli 'benda' kat bawah ni.

Apakah ia???


1) Ramalan masa depan



Kalau duit tu segalanya - nak beli masa depan! Ya lah, masa depan kita ni tak tahu macam mana, dah ada duit banyak sangat, bolehlah beli masa depan dan tengok macam mana masa depan kita macam mana. Kalau tak elok, bolehlah perbaiki yang mana tak elok supaya jadi elok kemudian. Bestnya!



2) Cinta



Kalau duit itu segalanya - nak beli Cinta! Nak dapatkan cinta orang yang kita suka bukannya mudah. Kalau cinta boleh dibeli, ada dijual di kedai mini market je, nak je beli 2 kilo cinta ni. Sekilo untuk dia, sekilo untuk aku. yehaaa!!




3) Belas kasihan manusia


Kalau duit itu segalanya - nak beli belas kasihan manusia. Ada orang yang berdegil keras hati tak mahu berundur, nak je beli guna duit belas kasihan dan masukkan kepada dia. Tak rasa ke nyawa manusia di bawah jagaan kita tu lagi bermakna dari jawatan yang kita ada? hurmm, bestnya kalau boleh beli belas kasihan manusia ni!




4) Maruah perempuan



Kalau duit itu segalanya - nak beli maruah perempuan. Lepas tu nak kasi sekilo setengah kat cik miera leyana kite supaya nanti takdelah timbul kontroversi lagi =)



pss : Money is not everything, but something. Muda-muda nilah kena kerja kumpul harta ye tak? dah tua2 nak enjoy dah. Jom bekerja orang muda!!

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

20 comments:

budingyun said...

best entri ni :)

FiRdAuS RaShiD said...

miera oh miera...kau buat diriku xdpt tdo malam...asyik tbyang jer,,,hahaha....

joegrimjow said...

@budingyun
time kasih

joegrimjow said...

@FiRdAuS RaShiD

lol
bayang ape?

Encik Psychopath said...

duet segalanye. semua kt atas tu zaman skrg adalah kerana duet. segelintir.

iman said...

if the future can speak..

but if given a choice, i wudnt want to see the future.

it stopped me from dreaming

and make my life lost it thrill

muhammad iqbal hakimi bin tahir said...

huhu..duit perlu untuk kita teruskan hidup tapi duit jugak boleh jadikan kita lupa untuk hidup =)

APi said...

yeah..
muda2 kerja cari harta..
tua2 sok senang..

nowadays, everything need money..

Mama Zharfan said...

seksi sungguh pic miera tu...me plak tumpang malu...

Kamsiah said...

salam
kalau la duit boleh digunakan utk menghapuskan dosa....
kalau la duit boleh digunakan utk org2 kaya mengupah org lain mengerjakan solat utk dirinya...
kalau la duit boleh mengembalikan nyawa...

pitih oh pitih..:)

Kamsiah said...

artis kita rupanya sengkek...kerana kebanyakan mereka sentiasa pakai baju tak cukup kain..ngehngeh...

Puan Capa said...

bagi je duit tu kat miera...buat beli kain

joegrimjow said...

@muhammad iqbal hakimi bin tahir

kite yg control
jadi jgn sampai duit control kite

joegrimjow said...

@APi
no money no talk gitu

joegrimjow said...

@Mama Zharfan

itu kena beli maruah skit kat die

joegrimjow said...

@Kamsiah

itu sambungan tu

joegrimjow said...

@Puan Capa

die dah kaya dah

suffer8zine said...

beli cinta? setuju la bro, wkwkkwkw :P

Terkini : Lagu Untuk Blogger Dari Band HUJAN

Haz said...

so maksudnya,money is not everything la kan..erm..

naqiah said...

money can buy anything.. but anything cant buy money.. hohoho.. ap aku merepek ni.. kalau sy.. sy nk beli remote control hati... yela.. xda sakit ati lagi..hehehe

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW