Share

New Zodiac Sign - Kelahiran Ophiuchus

Dulu masa umur belasan tahun, kakak aku suka beli buku 'ala-ala' remaja ni. ala, yang banyak kat pasaran sekarang ni, Dewi, Remaja, Mangga dan macam-macam lagilah. Part yang mana aku paling minat baca adalah part ZODIAC. Kan dia ada yang cerita 'nasib' korang berdasarkan zodiac masing-masing. Gila aku percaya bulat-bulat sampaikan apa yang diceritakan dalam ruangan tu aku amek bulat-bulat! takde leper-leper dah!

Taurus atau Aries

Besday aku 20hb 4 - menjadi satu masalah sama ada aku ni zodiac taurus atau aries. Ada buku cakap 20 april tu taurus, ada buku ni cakap 20hb tu aries. Huh, sebab nak sedapkan hati - baca je dua-dua. mana yang lebih bagus aku ambik yang tu!

Taurus - bent on making money and getting the year off to a good head start with a touch of good fortune.

Umur dah semakin tua

Sebab duk belek-belek terlalu lama, baru aku perasan yang kajian zodiac tu semua selalu sebut pasal benda baik je. Kalau benda tak baik dia selit sangat sediki. Heh, nak tengok contoh


Taurus - anda sangat berbakat dalam bidang kepimpinan. Pastikan anak buah anda terjaga sebab taurus seorang yang garang. Dari segi kewangan, anda akan capai tahap kebebasan unggul pada tahun ini. Kesihatan anda berada di tahap yang luar biasa dengan penjagaan makanan yang betul

Haaa, macam mana tak percaya, memang sebijik sama. Anggap benda ni sebagai panduan hidup. kekeke


2011 - Zodiak Baru

Tahun ini, gempar satu dunia apabila zodiac baru muncul. Sebab utama tanda zodiak baru ini muncul adalah disebabkan graviti bulan yang menarik bumi semakin dekat. Apabila benda ini terjadi, maka allignment asal putaran bumi juga terpengaruh - lahirlah Ophiuchus!!


  • Capricorn: Jan. 20-Feb. 16.
  • Aquarius: Feb. 16-March 11.
  • Pisces: March 11-April 18.
  • Aries: April 18-May 13.
  • Taurus: May 13-June 21.
  • Gemini: June 21-July 20.
  • Cancer: July 20-Aug. 10.
  • Leo: Aug. 10-Sept. 16.
  • Virgo: Sept. 16-Oct. 30.
  • Libra: Oct. 30-Nov. 23.
  • Scorpio: Nov. 23-29.
  • Ophiuchus: Nov. 29-Dec. 17.
  • Sagittarius: Dec. 17-Jan. 20.
Entah camne lah rupa zodiak baru nanti

Komen aku pasal zodiak

12 ke 13 ke tanda zodiak ni - tak penting! agama pun larang tilik2 nasib ni! Yang penting bagaimana kita mencorakkan hidup kita ke arah yang lebih baik. Cuma perlu di highlight - graviti bulan tu yang menarik bumi. haaa, benda pelik-pelik kat dunia ni semakin lama semakin menjadi-jadi! be careful =)


pss : esok cuti thaipusam - yahuuu!!!

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

32 comments:

IQBAL ZARIN said...

org kate zodiak baru tu rupe die cm ular~

Puan Capa said...

zodiak hukum dia macam tilik nasib atau meramal sesuatu yg kita tidak boleh jangka. bukankah bercanggah dgn hukum Islam?

joegrimjow said...

@IQBAL ZARIN

ular? menakutkan

joegrimjow said...

@Puan Capa

baca dulu memang hukum dia haram kalau percaya
xpaham nape duk ada lagi ruangan tu

Tuan Din said...

erm.. mungkin dia menjanjikan yang bagus2 maka kita rasa sangat seronok!!

Clara Emily Cancer said...

ada baca gak kat newspaper pasal nie.
mmg betul la ek.
ade new zodiac sign.
tapi cam x ramai je yg tau kan.


;-)
claraemilycancer.blogspot.com
claraemilycancer.tumblr.com

allia farhana said...

tu lah.ade jugak bace kat fesbuk 3-4 ari lepas..

memang tak effect life kite pon..sebab memang tak patut percaya pada ramalan ni semua.syirik.tak memasal je karang..

allia farhana said...

apasal eh..name zodiak baru ni pelik macam nak tercabut anak tekak menyebutnye..haha

Encik Tikus said...

haha pic zodiak aku stailo kot, LOL

Anonymous said...

joe aku penah bace 1 artikel kt mane tah dh lupe...artikel tu mengatakan jika kita membaca ramalan zodiak hanya membaca bukan mempercayai, solat kite xditerima slama 40 hari....
btul @ x aku xtau....tp pas aku bc artikel tu aku dh xbc ramalan zodiak dh....

joegrimjow said...

@Tuan Din

taktk biasa

joegrimjow said...

@Clara Emily Cancer

malaysia biasalah, lambat skit

joegrimjow said...

@allia farhana

syirik bahaya tu

joegrimjow said...

@allia farhana

paul the octupus?

joegrimjow said...

@Encik Tikus

erk,
ku xpasti lg aries atau taurus ni

Puteri Iqa Izyan said...

eh.baru tau pasal zodiak baru.

huhu

Hazzy Ishak said...

masa depan bukan kita yang tentukan. tak gitu?

budak hitam said...

zodiak ni dah mcm tilik nasib je.. tp BH bc utk suka2.. bc je, jgn amik pcye.. kdg2 apa yg ditulis pun x lagik lnsg..

miss lolly a.k.a luvfareda said...

kawan l0lly ketagih mende ni, kal0 die bace yg bab die punye, pastu benda2 tu cam bad-bad, die akotttttttttttttttttttttttt woh. pecaye gilew la. eh paham tak pe aku citer ni ? HAHAHAHA

SHM said...

samalah joe...mmg tgk kt bhgn zodiak, tp x prnh percaya pon bnde tuh..just baca je..

APi said...

macam benda pelik dah muncul..
petanda?

joegrimjow said...

@Puteri Iqa Izyan

HAAH
baru je ni 2-3 hari lepas

joegrimjow said...

@Hazzy Ishak

eh
masa depan kita, kitalah tentukan
jodoh dan mati je Dia tentukan

joegrimjow said...

@budak hitam

ooh
kebanyakan apa yg depa tulis tu positif, so logik la tu

joegrimjow said...

@miss lolly a.k.a luvfareda

xcited lebih ni

joegrimjow said...

@APi

kiamat?

Puan Capa said...

@joegrimjow

oh!memang tak faham.agaknya takde hebahan ttg benda ni kot

suffer8zine said...

berani dieorg ubah bende ni

Terkini : Mengurangkan Kadar Kolesterol Dalam Dara?

Anonymous said...

Tak nak tak nak tak nak.
Maksudnye lepasni,saya bukan sagitarius lagi lah?
Oh tidak! T_T

Oasis said...

Alamak...saya punya zodiak pun dah bertukar jugak ke...?

kiwi said...

ooo..bru tau

sophea said...

tak de. tak de. tak nak ambik kira yang baru. tak nak tukar zodiac. taurus da. cukup. sape sruh muncul lambat. da tuh. p bt zodiac bru. adoyai. -,-'' haha.

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW