Share

Lelaki lambat kahwin adalah GAY?

Saya Gay, saya ok

Aku rasa ada masalah lain yang perlu kita tengok disebalik video dari azwan ismail 'saya gay, saya ok' Selain dari dirinya yang sememang gay, perkara yang sangat ditakuti adalah keberanian menyampaikan sesuatu yang bercanggah dengan agama dihadapan media terbuka (internet)


Tapi sayang, video itu sudah DI REMOVE. Hanya fenomena 'saya gay. saya ok' saja yang tinggal. ini Malaysialah bro!


GAY - Lelaki lambat kahwin sebab.....

Banyak sebab sebenarnya kenapa lelaki lambat kahwin. Aku try google dan terjumpa cerita pasal kenapa lelaki lambat kahwin sebab perbelanjaan untuk berkahwin tu sendiri mahal. alah, google lah sendiri. Tadi sempat berbual-mengumpat adik beradik, sempat pulak terkeluar kisah antara sebab lelaki lambat kahwin adalah kerana mereka GAY



Artis Malaysia Gay lambat kahwin

Umur i baru 41, muda lagi la bro

Mulut orang memang sangat susah nak ditutup. Itu adalah kesimpulan hasil perbincangan sekejap tadi. Tak pasal-pasal nama Anuar Zain dikaitkan dengan gay sebab dirinya menjadi bualan orang tak kahwin lagi sebab sukakan lelaki. bahasa mudahnya- GAY. heh, sebab tu aku kata mulut orang memang sangat susah nak ditutup. Aku percaya dalam kes Anuar Zain ni, dia tak gay, tapi belum sampai jodoh. ye tak? Mulut manusia yang maha ramai ni, memang sangat susah nak handle!

Kalau sumbat mulut dengan kain kafan pun, masih lagi nak bukak mulut cerita benda tak senonoh dan merepek!



Ok, nak tanya pendapat/pengalaman korang, kalau ada kawan atau kenalan (lelaki sahaja) yang kahwin diusia yang lewat, adakah mereka GAY? atau ada sebab lain? kongsi-kongsi jom!


pss : budaya gay bukan penyakit biasa dah tapi sudah menjadi virus yang sangat bahaya!

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

58 comments:

SayaAnonymous said...

kawan yang belum kawen takde tapi kawan yang gay..nak ngaku kawan pun susa..aritu nampak gambar gay dia..urghhh..menakutkan..da la tangkap gambar guna DSLR..kat hotel..menakutkan =.=

cik-terompah said...

mungkin faktor kewangan yang masih x kukuh.. atau mungkin kenangan silam.. ada je tak kawin sebb faktor yg atas tu.. kan3??

iwan_dextrous said...

ad mbr gay...ank org kaya..dy ckp bpk dy pun gay...pelik ak..

Dextrous cyber life

Ery Farieha said...

gay?
tak semestinya kot.
cuma belom jodoh.
hohoh

Aku Ibu Muda said...

hurm..belanja perkahwinan yg tinggi mungkin sebab nya jugak...


Terkini: Berbagi Suami

Aretikz said...

Tak semestinya.. jodoh lum sampai.. hehe.. tapi.. part gay ni.. susah nak nampak.. melainkan.. nyah.. hehe..

DanieL AdiE said...

mentality rakyat malaysia tu..
tp, ade je yg dh kawen tp still ade bf..mcmane lak tu???


Latest Entry:
http://danieldeadie.blogspot.com/2011/01/beginning-of-end.html

SyahmiFikri said...

huhuh..

tuh la kan.. wat can i say here.. x semestinya lambat kawen.. some people thinking of their career.. tp tuh la.. beware bisex lagi teruk dari gay.. tuh berselindung sebalik sgalanya,,,

atok said...

x baek cam org lmbt kahwin gay, mungkin jodoh x smpai lagi. hehe.
kalo org kawin awal tp gay smpai ketua cmne plak? heh

diamuslima said...

wowww... GAY... x nafikan itu sbb laki x kawin2.. tp menakutkan la klu jumpa org yg gay... huhuhu..

FarhanaDr said...

Virus tu penyakit ke tak? Ke caner? Ekeke.. :p

Lelaki.. Emmm.. Banyak sebab laa kawen lambat.. Salah satu sebabnya, dia lelaki laa.. Huhu.. Kan? :)

Halim Othman pun tak kawen lagi ape..

Amirul Faiz Abd. Razak said...

Bagi aku, kahwin lambat, tak semestinya gay. Yang gay ialah yang bernafsu kat sama jantina. tak kesahlah dia kahwin ke tak or kahwin lambat.

Mustaffa Khairul Azzam said...

cepat @ lambat kawen tue x dpt nk pastikan die gay atau tak... ish kesian yg kawen lmbt @ x kawen tue kan..x pasal2 orng kate die gay... padahal die ade problem laen..duit ke atau cita-cita ke...

myhadA said...

tak kawen sbb x ready lagi kot....
kot la...

*btw: azwan ismail..bukan ali..ali tuh hak yang...ermmm..

mr.syazwan said...

tak patut! maybe lelaki itu kahwin lamabat sebab tiada jodoh, masih byk t/jwb kan

mulut org lantak p laah

dia penat diam la kaedahnya

=_=

shatooman said...

ada kenal ngan lelaki gay.. ada jugak member yg dh tua pon x kawen2 tp dia bukan gay.. btw, kat entry atas tu, saya gay, saya ok tu azwan ismail bro.. bukan azwan ali.amboi3x.. sedap2 je ngata azwan ali~ ahahaha

Shaofie said...

joe, jemput join segmen aku. mudah je. ala-ala blog review.

http://shaofie.blogspot.com/2011/01/segmen-blog-aku-bukan-privasi-lagi-jom.html

ADfeez said...

mentaliti skg mmg cmtu... lmbt kwn somthg fishy there... lg2 kalo laki tu nk amik anak angkt.. lglah nmpk sgt kecurigaan die... padahal boleh bikin anak sndri...

lelaki kahwin lmbt sbb gay???
tp gay selalunyer da kawen... nikah je blom... ekekekek :P

en joe dah "kawen" ??? ekeke

joegrimjow said...

@SayaAnonymous

LOL
SEYES?

joegrimjow said...

@cik-terompah

itu typical kawen lambat
xde duit

joegrimjow said...

@iwan_dextrous

erk?

joegrimjow said...

@Ery Farieha

jodoh ya

joegrimjow said...

@Aretikz

erk,
xtau ek

joegrimjow said...

@DanieL AdiE

2 alam katanya

joegrimjow said...

@SyahmiFikri

bisex tu minat 2 2?

joegrimjow said...

@atok

wahh
ada ke orang macam tu?
pengalaman?

joegrimjow said...

@FarhanaDr

virus tu penyakit yg lebih senang merebak
hehe

joegrimjow said...

@Amirul Faiz Abd. Razak

asal bernafsu pada lelaki gay eh?

joegrimjow said...

@Mustaffa Khairul Azzam

ye r
mungkin xde duit ke
camne ke
kan kan

joegrimjow said...

@myhadA

lol
salah
ok nak betulkan

joegrimjow said...

@mr.syazwan

diam kaedah terbaik kan

joegrimjow said...

@shatooman

kekeke
dah betolkan

joegrimjow said...

@ADfeez

erk
xlagi

che armster said...

aku tak kawin lagi.. gay kah aku? :(

Mknace said...

:) :) :)
terbaeekkk!!!!

maCy said...

muka hensem tapi gay. sayang sungguh~

nabil_potter said...

istilah lambat tu umur brape joe? ak tak kawin2 lagi..tapi ak tak gay..huhu

Good said...

aik..pehal gmbar anuar zain mnjadi pilihan joegrimjow? ad mksud tersembunyi ker???

pinkiss said...

mak dia selalu tak berkenan dengan wanita pilihan dia..

Tun Teja said...

girls kawen lambat=lesbian??...xde plak kuar gini...

Bro Framestone said...

filem terbaru

"Aku Masih Gay"

sebab xkahwin lagi he..23x

odah + one = odahone said...

virus gay ada vaksinnya tak berjangkit kalo kita xdtg dekat...
gaylang si paku gaylang...gaylang si ramasamy...hoho...definately not gay

Cute Mommy said...

nak kate aper...da jodoh x sampai2..xbaik lah nak menuduh lelaki kawen lmbt ni GAY..abis tu yg pmpn kawen lmbt tu LESBIAN ker??

Semua ketentuan dan pertempuan jodoh ditentukan oleh Allah s.w.t

hollowgram said...

mulut manusia memang susah nak ditutup.. setuju benar ayat tu,,

5 Movie Mesti Tengok 2011

ishiko said...

ader ke lambat kawen jep gay... bukan ke gay dya kwen ngan laki sama laki.. hehehee...

Dyna Yvonne said...

laki lambat kawen = gay?
xde lah.banyak faktor len lg.yang paling pasti duit hantaran xcukup.hehee.

MasZuber said...

hmm baru jumpa dia malam semalam makan di italiannise, de curve.
no, he's not a gay. he has feeling for me.. ;p

eykameow said...

secara jujur nya. aku tahu perihal anuar zain. hahaha tp malas nak bukan pekung orang. tak baik :P
btw, aku mmg ramai kawan gay. dan aku ok :) heeee :P

Mohamad Izwan said...

kalau alasan career comes first tak nampak gay kan?..nampak macho .. haha

noorafzan said...

sepupu saya dah 30's tapi awekpun tak ada.
dia kata sebab susah nak jumpa pompuan yang terima dia seadanya lagi2 bab kebendaan la.

abang sayapun dah late 20's tapi tak de gf sebab yang sama gak.

kasih said...

kan? tak pasal² dia kena cop gay.

Amni said...

ada plak anuar zain gay.. tak puas ati tul! haha... minat anuar zain ni... ada je dia minat popuan kan.. cuma mungkin belum sampai masanya dia kawen kot.... susah nak carik popuan yang betul ikhlas ngan dia agaknya....

Syue Mustafa said...

Jodoh pertemuan, ajal dan maut semuanya di tangan Allah SWT. Siapalah kita untuk mempersoalkannya.

mohd fauzan said...

ak xd pglmn gay o pe2
tp psl azwan ismail 2
pnh ke kte pk, dy ngaku cz nk org tarbiah dy ke arah yg btol,
mlut ckp len, ati len,
spe tw, kte sgke bek n doa utk dy je r
ak bpk r jhil

zool said...

tak setuju. bukan semua yang masih bujang walau umur dah banyak tu gay.. byk faktornya.. antaranya :-

1. Kewangan.. secara amnya aku baru mempunyai sedikit kemampuan. tu pun tgklah camne hantarannya. kalau puluh ribu tak mampu..
2. Keserasian. Kena cari pasangan yang sesuai. Kalau main hentam keromo nanti kena pijak kepala.
3. Kesesuaian. Ye la. Kenalah cari wanita yang elok dari agama, bangsa dan sebagainya. kalau silap pilih susah..

pada aku, biarlah kawin tu sekali je dalam hidup ni. memang susah ....
ok tu je.
jadi tak semesti kawin lambat tu gay.. aku suka perempuan per..

ASRIRAYROCK said...

mana ada lelaki lambat kahwin gay.....
maslah yang terdapat dalam maslah ni mugkin daripada faktor kewangan,jodoh,dan sebagainya....kebanyakkan lelaki lambat kahwin disebabkan oleh personality atau entah la aq pun tak berapa nak pasti.....

Fir Ikhwan said...

gay? x kot. bg aku, laki yg lmbt kawen ni ant. sbb nya ialah:

1) belanja kahwin skang ni - bukan rm200, rm300 mcm zaman dulu2 lg..dah cecah rm15000, rm20000. Jgn la kita nak kawen, kita pnya prkhwinan org pnggil kawen "loan"

2) jodoh - rezeki, jodoh di tangan Tuhan. belum bertemu dgn org yg seswai lg la tu. Dlm Islam ade ckp, laki yg baik, tuk perempuan yg baik.

3) laki suka, tp ppuan plak x suka - laki ni minat minah ni, tp minah ni plak jual mahal

4) cbuk keja - bz 24H. Masa tuk diri sndri pun xde, ni kan nak cari awek

5) Lebih suka hidup "lonely" - x suka amik tahu hal org, duk pening2 kpla pikir pasal anak, bini. pikir keluarga, mak ayah sudah

6) Lebih suka amik anak angkat - point ni x ramai laki buat. jgn ingat xde laki dlm dunia ni, x leh bersifat keibuaan. Ade!Diorng ni lebih suka amik angkat, bsarkan soanak tu sorang diri.( selalu laki yg frust bercinta rmai buat cmni)

haikadove said...

bukan sebab gay kot. gay sndiri pun ade je yang kawen. hahahaa

lelaki kan kena jd ketua keluarga. kalau dia rasa dia still tak mampu, mayb dats why tak kawin lg. lgpun tak jmpe jodoh lg kot, nk buat mcm mane dak ? ;p

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW