Share

Azwan Ismail - Hero Gay 2010

Aku mengulas entry - The Gay Rights Heroes of 2010

Kekecohan isu gay meletup setelah keluar beberapa video dari seksualiti merdeka yang percaya apabila korang mencintai spesis sejenis korang, maka korang sudah merdeka. Ohh, itu belum lagi buat sex dengan haiwan seperti kuda dan keldai, mungkin itu dipanggil Seksualiti SUPERRR Merdeka.

sumber gambar : sini


Change.org baru-baru telah mengeluarkan list 10 nama Gay yang berjaya mencetuskan fenomena. Bangga sebab nama wakil Malaysia ada - Azwan Ismail. Lebih membanggakan, kalah populariti Malaysia menang dengan Indon tempoh hari, Nama Azwan Ismail adalah satu-satunya bukan dari negara barat!


Azwan Ismail: It’s amazing to see the power of one voice in the wilderness. In Malaysia, that voice belongs to Azwan Ismail, who recorded an “It Gets Better” video and told the entire country of Malaysia: “Saya Gay, Saya Okay.” (It’s OK to be gay.) Sadly, Azwan’s video didn’t sit well with a number of religious activists in the country, who used the video to condemn homosexuality and issue calls for Azwan’s life. It’s been taken down from YouTube, but Azwan told a local publication that he had no regrets. “I feel there is not enough Malay voices talking about homosexuality." Perhaps Azwan’s voice will open doors for others in the country to speak up for LGBT rights.


Isu Kepercayaan

Bagi yang gay ini, kepercayaan adalah punca utama mereka meluahkan apa yang terpendam di hati. Paling utama, tak percaya dengan nilai agama. kedua, tak percaya dengan kaum sejenis dan ketiga, tak percaya dengan diri sendiri.

Tiada dalam mana agama di dunia ini yang menyokong Gay. Sangat memalukan bagi Malaysia yang mempunyai majoriti islam hero gay boleh wujud. Sangat mudah dan kita boleh guna logik akal kenapa cinta sejenis ini adalah terlarang. Cuba gay atau lesbian mengganti perkahwinan biasa, sex biasa, adakan korang yakin yang korang boleh ada di dunia ni? macam mana nak dapat anak? macam mana nak meneruskan populasi manusia?

Boleh fikir sendiri kesannya!

Apa-apa pun, nama Azwan Ismail sudah dinobatkan sebagai Hero Gay 2010. Bukan di Malaysia, tapi diseluruh dunia. Bak kata kawan aku, lepas ni ada orang buat video 'saya suka buat sex, saya ok' mesti dapat anugerah Hero SEX 2011! 


tapi sayang, kat sana (akhirat) nanti dimanakah tempatnya.....? 


pss : doa supaya gay/lesbian/cita rasa sex yang pelik ni berubah adalah lebih baik dari kita memaki hamun mereka

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

41 comments:

AMI.FAHMI said...

sentiasa berdoa bro. kalau nak maki hamun, tak patut buat camtu



http://daunputihmerah.blogspot.com/

..hizamirahim.. said...

hurm.
kenapa nak disenaraikan?
saje la tu.
nak bagi laki ni bangga dgn apa yg dia buat.
adeh.

joegrimjow said...

@AMI.FAHMI

harap2 lah macam tu semuanya

joegrimjow said...

@..hizamirahim..

mmg dia dah bangga dah pun

Hazzy Ishak said...

harap2 dia cepat berubah

joegrimjow said...

@Hazzy Ishak

harap2 r

Nescafe ais said...

Tepat sekali bro. Kita sendiri pun tak akan tahu, di akhirat nanti dimanakah diri kita akan ditempatkan.

Kita doakan golongan ini berubah dan kembali seperti normal.

joegrimjow said...

@Nescafe ais

senang je nak kepada normal ni

Fatul Akrul Ramli said...

dia masuk neraka, dia okay..

fathiahRAIHANA said...

huuu . takut dgn dunia skrg .

mamawana said...

Kalu engkar, tidak beriman dan tidak berpegang pada AlQuran dan Assunah tak kira siapa ...gotohell. Andai di ujung usia sempat bertaubat Heaven insya allah.

forever love said...

doa semoga die cepat sedar dari kesilapan...pintu taubat masih terbuka...selagi xkiamat dunia..

Lelaki Ini said...

semoga mereka berubah!

joegrimjow said...

@Fatul Akrul Ramli

ishh, xelok2

joegrimjow said...

@fathiahRAIHANA

dunia tanpa sempadan eh

joegrimjow said...

@forever love

selagi nyawa xdiambilNya

nur said...

Joe
semoga akan dibuka pintu hati dia ni dan yang menyokong dia.. sokong sangat penyataan
"Cuba gay atau lesbian mengganti perkahwinan biasa, sex biasa, adakan korang yakin yang korang boleh ada di dunia ni? macam mana nak dapat anak? macam mana nak meneruskan populasi manusia?"
ALL IN ONE

Yong Sofea said...

aku harap diorang ni dpt balasan di dunia ni. haha cepat sikit sedar kebodohan sendiri.

mia said...

kesian mak ayah die..huhu..hope die sedar diri tu melayu n Islam..amin..amin..

Faaein Himura said...

smoga mereka cepat2 bertaubat..

sw33tdarling said...

nanti kuar lak video minat rempit "saya suka mat rempit, mereka OK" hehehehehe
Jom Join GA PILIH THEME BLOG

eiffel said...

joe, aku tetiba rasa nak temubual lah nagn mamat ni!

macam-macam yg aku nk tnya...

cthnya ::

1. apa perasaan mereka dgn kaum hawa ea?benci ke?xkn langsung TAK PERNAH TER-pandang pompuan?

2. apa yg menyebabkan mereka suka dgn lelaki atau kaum sejenis?

hey, aku ada, kau pown ada!tak surprise langsung!!!tak excited lar macam ni!!

3.owh, muka dia lgsg xnmpk macam gay!sbb xkachak!org kata gay ni kachak!jd, mcm mana nk tau dorg ni homoseksual atau normal?atau dua2 pown layan???

4. dorg ni pernah tak pk pasal masa depan????maknanya, sampai bila nk jd macam ni?

5. pengumuman dn pgakuan tersebut, tak rasa aib ker?mcm mana plak ngan family mereka?

joegrimjow said...

@eiffel

ku pon nak gak tanya soklan camtu

eiffel said...

ada gak aku buat entry jap g kang!

byk lagik ni yg bermain di minda....
yg mgkin akn menyakitkan hati dorg...

moga2 lar ea...dorg ni terbukak hatinya...

p/s :: abis sape nk jwb soklan aku ni??????anywan???

iniialahaku said...

ni yg ngku trus trang jelas dan nyta..yg jnis pasif je 2 rsanya blmbak agi...

faiz said...

kalau dia ada blog, pasti trafik mencurah2 ke ladang gandum..hahaha

Tuan Din said...

Jauh terpesong dah...
dah gay tu satu hal...pertikai pulak arahan agama terang2an...

Mawar Merah said...

Laknat Azwan Ismail sbb memupuk gay2 sedunia supaya berani megaku n megamalkan homoseks. Yucks!!

syuwai said...

erk.. beraninya dia wat statement gtu..ish2x

Anonymous said...

hahaha...peeee

joegrimjow said...

@Anonymous

pee?

joegrimjow said...

@Mawar Merah

yucks tu mmg sangat yucks

joegrimjow said...

@Tuan Din

agama letak kat hujung kehidupan

joegrimjow said...

@eiffel

haha. buat je
mesti banyak idea kan?

Mohd Amirul said...

pekara yang nabi tak mengaku umat ni lah yang dia pilih.. semoga Allah bukakan hatinya untuk kembali kepangkal jalan amin

lilacfla said...

hak sendiri, di bumi Allah?

kalau nak gay, silakanlah, hak anda, tapi pi jauhjauh dari bumi dan alam semesta, ni hak Allah.

Anonymous said...

peee tu mksuknya peeejadahnyer jd gay....hehe baik jd peenanam sayur...hahaha

MasZuber said...

kita doa Allah buka hati dia untuk insaf.

syarifah radiah ibrahim said...

sangat2 kesian dengan orang camni
doakan supaya diorang insaf cepat2

misz beauty said...

thumbs up for joe ;-) doa itu lebih baik..;-)

Puan Capa said...

nauzubillah

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW