Share

Siput Babi (entry terpendek)

Tahun baru sudah pasti ramai yang ingin melalukan hijrah. Hijrah kepada yang lebih baik sudah pasti. Sedikit perkongsian untuk berhijrah, 2 komponen utama perlu kita ada. Muhasabah diri akan perancangan yang kita lakukan yang lepas kenapa tidak berjaya atau kurang berjaya dan sesuaikan ia  dengan merancang perancangan yang lebih mantap untuk tahun baru ini berubah kepada yang lebih baik! 


Siput babi

Jangan jadi macam siput babi
yang sangat lambat berjalan!

Kenapa binatang ini jalan lambat?

kerana dia 'sibuk' memikirkan
sama ada dia siput
atau babi!

Jika tahu itu terbaik untuk anda - Just Do It, be yourselves =)


pss : Selamat tahun baru!

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

23 comments:

noorafzan said...

aduh...mesti siput tu berat je nak bawa nama babi tu ha..
lalala~

yup, memang byk benda nak kena review sebelum buka buku baru kan.
hmm.

joegrimjow said...

@noorafzan

jom review

Skype Crew said...

kesian siput tu..xpsl2 kena ngn ko joe..haha..

Alasan Biasa Bagi Pendedah Aurat & Jawapan Bagi Mereka

-ROCKprincess- said...

huhu...
sentiasa muhasabah diri...
selamat thn baru...

joegrimjow said...

@Skype Crew

hehe, bahan ye

joegrimjow said...

@-ROCKprincess-
sama2 lah kita

PiKOk said...

Selamat Tahun Baru Islam..
Semoga tahun ini adalah lebih baik drpd tahun2 sebelumnya..Amin.

suffer8zine said...

kalau siput babi tu letak turbo ke baru laju :P

Terkini : 100 Manusia Paling Berpengaruh Di Dunia

ieda said...

anak:ini apa ayah?
ayah:siput babi
anak:ini apa ayah?
ayah:siput babi
anak:ini apa ayah?
ayah:SIPUT LA BABIII!!!!
...ehehe...along mesti gelak bila abahnya cerita pasal ni walaupun ulang berpuluh kali...

Farihah Ahmad said...

*ikhlas nk tolong*

wahai sipot babi, kau sipot. kau bukan babi. tahniah.

shaffique said...

cangkerang dia berat sangat, sebab tu lambat je. haha.


My latest entry : 10 Poster WTF Yang Awesome

SyahmiFikri said...

at least tyme die bjalan tuh.. smpat gak die bermuhasabah kann.. lallala

slamat tahun baru~!

AMI.FAHMI said...

siput berkata, " mak aku siput, bapak aku babi, patutlaa nama aku siput babi! "

:D

Izzat Aziz said...

kalau aku orang panggil siput babi, pun aku konfius aku ni siput ke babi..haha

nak hijrah kena ada semangat dan niat yang betul, nanti jadi hangat-hangat tahi ayam je.

Siska said...

dia pikul babi kat belakang memang ahh berat...huah2..

kembatolo™ said...

kesian siput tu..
terima tohmahan akibat nama yang ade babi.. tsk tsk tsk.

haha

miss lolly a.k.a luvfareda said...

wakakaka



























































































eh eh.

Marhaen Kacak said...

salam maal hirah bro joe... semoga terus aktif berblog..:)

Hikayat Marhaen Kacak - Blog Info Kesihatan Mata Anda

jamilah.chantek said...

lepas ni try lah buat entri kenapa namanya siput babi. byk2 haiwan yg suwit kt dunia ni, nape pilih nama babi...?

buatlah reason lawak2. bleh hlgkan kebuhsanan cuti-cuti riang ria budak skola...

lastly, nice entry. short n bermakna :)

salam maal hijrah =)

Encik Bell (beLalaNG) said...

hahah.. xleh blah bila ckp knp die lmbt jalan sbb sibuk memikirkan samada die siput atau babi ...ekekeke :p

izee said...

hahaaa xpasal siput ni jd pemess kt blog joe!!mmg pon byk benda kena riview tok tahun baru ni...

piNky LuCiA said...

salam maal hijrah. =)

Lun said...

agak2 siput babi boleh x dimakan mcm iput sedut?




fact : siput babi boleh tidur selama 3 tahun. jangan jd mcm siput

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW