Share

Sehati Berdansa - Sudah 7 pasangan bercerai, tempat artis bercerai?

'Bagus betullah rancangan macam ni, ya lah, pasangan suami isteri artis kan banyak yang bercerai barai, at least dengan rancangan tarian macam ni, bolehlah kekalkan rumah tangga mereka'

Ayat yang direka kat atas itu mungkin pernah keluar dari mulut kita kan? hehe, oklah, sebenarnya dari mulut aku! kekeke. haaa, ya lah, kalau artis hollywood glamer dengan isu dadah, artis kita glamer dengan isu cerai barai. Masing-masing ada 'kekuatan' erk, kekuatan ke?

Terbaru, juara sehati berdansa musim ke3 pulak yang bercerai. adusss, memang sangat teruk dengan instituisi kekeluargaan di Malaysia kan, bukan kat artis je lah, tapi keseluruhan di negara kita. Nak tengok fakta mengejutkan mengenai kes perceraian di Malaysia, klik sini(5 kahwin, 1 cerai)

Jom kita tengok balik pasangan mana yang dah bercerai dah

  • Asheed Def Gab C dan Sharifah Noor Shima
  • Atilia dan Ariff Johan Abdul Aziz
  • Dira dan Tengku Shafiz-Rullah Tengku Mohd Shahid
  • Radhi OAG dan Shazlin Sharif
  • Anne Ngasri dan Abdul Wafi
  • Sabrina dan Sharin
  • Terbaru - Sein dan Nana
Masih hot- sein dan nana (gambar kosmo)

Sekarang ni, adakah ini sememangnya betul yang mana sehati berdansa merupakan tempat artis bercerai barai atau hanyalah satu kebetulan yang tidak disengajakan? 


anda jawab!


pss : anda bijak sebab jarang orang dapat pss ni =)

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

45 comments:

cik EPAL said...

alaaa kebetulan je tuh

iamnerves said...

join program camni..
macam mane rumahtangga nak berkat..
..

Ery Farieha said...

haishh, no komen lah.

*tapi nak komen gak. hahahaha

lalink7 said...

kebetulan yang xdisengajakan...qada qadar Tuhan..

bobiedanbad said...

hanya kebetulan..

/Dayah//Nurul/ said...

takdir Allah saja tahu kn :)

joegrimjow said...

@cik EPAL

emm
kebetulan

joegrimjow said...

@iamnerves

berkat letak tepi kot

Syue Mustafa said...

Ajal, maut, jodoh, pertemuan semuanya di tangan tuhan. Mungkin rancangan tu hanya kebetulan menjadi penyebabnya.

joegrimjow said...

@Ery Farieha

dah komen dah tu

Syue Mustafa said...

Ajal, maut, jodoh, pertemuan semuanya di tangan tuhan. Mungkin rancangan tu hanya kebetulan menjadi penyebabnya.

kechixx said...

dalam program tu bukan main lagi tunjuk mesra...last2 cerai...hurmmm...artis...

Huda said...

singgah sini..ajal maut semuanya ketentuan Ilahi :)

y@n@ M!B said...

kebetulan yg dasat...

lyana rosli said...

dh xde jodoh. nk buat mcm mne. huhu.

ღ TeRU²bOzUღ said...

Sein dah bercerai ke? yes yes.ade peluang. hehe

nur said...

sebab diorang artis masukla paper kan.. tapi macam ada badi lak..
ALL IN ONE

zOuL.MzMn said...

senang jew...kalau buat bende x berkat mesti ade sebab n akibat die.noktah!

afifamalibinothman said...

pss yg stail.. =)

Catherine- said...

kebetulan kot.pastu nnt ramai artis takot nk join SB lagi...uhhh~

Hazzy Ishak said...

kesian anak2 dorang

lea said...

kebetulan je tu

x i l a said...

ishhh,,
tak pk pnjg pon dorg ni,,,

s1t1 2uL41k4 said...

ouh...! tak penah pulak terfikir nak kira berapa yg dah cerai. hehe.

tapi, kalau dah x de jodoh tu, just nothing we can do.

Tuan Din said...

Imposibel,Imposibel,Imposibel...
(sila baca ikut lorat RE. DoReMi)

joegrimjow said...

@Tuan Din

hehe, ape yg mustahilnye?

Huda Luna said...

xtau nk ckp ape


mungkin kebetulan
sbb dorg xreti jg hubungan tu

mungkin jgak badi


ntah leeee

nyampah dgn artis2 ni sbnr nye

chanz said...

Baik dorang wat rancangan Jom Bercerai dari wat rancangan ni. Mesti rating super tinggi! lulz

Matlamat menghalalkan cara~~~ Machiavelli. :P

lotikus disarimankan said...

sebab sehati diorang dah habes digunakan untuk berdansa.
:-D

suffer8zine said...

kebetulan je tu, kalau nk bercerai x masuk program ni pon x pe, hehhe

Terkini : Rumah Berbentuk Telur | 100 Manusia Paling Berpengaruh Di Dunia

noorafzan said...

suratan dan kebetulan.
erm..
minta dijauhkanlah daripada berlaku pada diri dan juga orang kelilingku.

~aida~ said...

eh,sein ngn nana dah cerai ek?
bila masa plak ni.
sbnarnya,yg x masuk shati bdansa pun ramai je yg bcerai berai jugak.xde kaitan pn sebanrnya

Anonymous said...

AKU ASE, ADA YG MASUK SEHATI BERDANSA TU SBB NK MENGERATKAN HUBUNGAN YG DINGIN. TP NAMPAKNYA XPULIH JG. PATUTNYA MASUKLA KAUNSELING KE, JUMPA USTAZ KE. BUAT CARA ISLAM AJAR. NI TIDAK. BERJOGET TUNGGANG TERBALIK SAMPAI NAIKKAN NAFSU, BIAR ISTERI DEDAH SINI DEDAH SANA, PAKAI KETAT2 SAMPAI NAMPAK LURAH DAN BUKIT, MANA ADA BERKATNYA... LU PIKIRLA SENDIRI.....

Ivy Metaga said...

ntah lah susah mau cakap hehhee

joegrimjow said...

@Ivy Metaga

bak kata artis
no komen

joegrimjow said...

@~aida~

baru je bercerai talak satu

~Miss_eiyDa ~ said...

kebetulan tu heee

Jejaka Terhangat said...

haha..sokong i',nerves..join benda camni mane rumahtangga nak berkat..

pasni tukar name program..Mari Bercerai..!! ahaks..

Akram said...

@cik EPALtu la cabaran jd artis..ha cik epal nak nk jd artis jgk ke?he3..

yanmie said...

maybe kebetulan dan jodoh sampai takat tu je :P


www.yanmieonline.com

dak eina said...

kebetulan je joe....semuanya dh ditakdirkan olehNya~~

Nadzirah said...

sebenarnya tak de kene mengena pun kot. just kebetulan diorang masuk sehati berdansa.. pastuh TERcerai.. hihi ~

Izzat Aziz said...

Mugnkin masa join tu.. masing-masing lebih kenal perangai masing-masing..haha

mungkin juga kebetulan jugak.. yang penting Tuhan tidak bermain dengan dadu.. mesti ada sebabnya.

M y M y said...

macam terkena badi je tue..
skrg ni Mari Menari plak..
harap takda arr yg bcerai bereai lg..
macam ni zaman skrg..
takut laaa nak kahwin..
hua3..

fahmi ibrahim said...

Dalam dunia ni tak de yang kebetulan. Semuanya telah dirancang oleh Allah dan ada maksud yang tersirat. ops.. mcam ustaz pulak.

Niat buat sehati berdansa ni baik, nak eratkan hubungan suami isteri. Tapi perlu ke nak tunjuk seantero dunia dengan pakaian terdedah situ sini, pegang2 tangan pulak dengan instructor tarian tu, tak kira laki orang ke bini orang. ok ke mcm tu?

sama-sama la kita nilaikan.

p/s aku pun teringin nak menari ngn pasangan (baca: isteri) aku. :P dalam bilik berdua. lagi romantikkan

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW