Share

Dunia Twitter 2010 - Top Trends 2010

Bila 2010 tinggal beberapa hari ni, mulalah site yang hebat buat rumusan tentang perjalanan site mereka. Bagi blogger, aku cadangkan buat benda sebegini kalau takde benda nak update. heh, at least korang boleh tahu perkembangan blog korang sepanjang tahun ni dan mana kurang boleh ditingkatkan pada 2011 nanti. Ok, kali ni nak cerita pasal twitter

2010 Trends on Twitter

sebanyak 25 billion tweet (4788 adalah dari aku) telah dirumuskan oleh twitter dan mereka mencari top trends pada tahun 2010. Senarai sudah dikeluarkan dan memang menarik untuk melihat apakah yang berlaku di dunia sebenarnya. ooh, dunia twitter

Dari mashable

Sebenarnya aku teruja dengan ranking pertama iaitu 'gulf oil spill' nampaknya ramai penduduk dunia ni begitu caring dengan isu alam sekitar dan memang agak mengejutkan berita ini mendapat no 1, kalah bola dan para artis lain. erkk, ada tanda-tanda positif penduduk dunia memang cintakan alam sekitar?

Kesan Gulf of oil


Untuk senarai lengkap, boleh ke website ini dan tengoklah sendiri kot-kot nama korang ada kat sana. hehe


Twitter-sumber traffic baru

Traffic dari twitter untuk sebulan


Aku baru saja aktif bertwitter sebulan 2 ni. walaupun sudah memiliki akaun ini dah setahun lebih rasanya, tapi baru nak aktif. nasihat kepada kaki-kaki internet yang belum ada twitter, buatlah. hehe. dengan twitter selain boleh tambah traffic ke blog, boleh dapat duit lagi jika pandai guna. 




Ok, tu je update ringkas. Nak berbuka puasa dengan mak. erk, mak je puasa, aku tak puasa. wohooo =)

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

26 comments:

faiz said...

bgs r..ramai yang prihatin..memang teruk gulf oil spill tu..teruk BP kena..belaja psl ni dalam kelas oil&gas...huhu

Hami Asraff هامي أشرف ™ said...

Wow good info. Kata-kata teruja daripada pengupdate twitter tegar! :)

Skype Crew said...

stuju2...mmg ngn twitter dpt up traffic kita dgn lbh baik.

slalulah bertweet k.. ;)

Renungan: Sirah Nabi | Kesedihan Rasulullah 2

zarifahmr said...

erk, sayang nye ikannnnnnn ;'(

joegrimjow said...

@faiz

haah, penduduk semakin prihatin

joegrimjow said...

@Hami Asraff هامي أشرف ™

hehe, tegar la sangat

joegrimjow said...

@Skype Crew

jom bertweet
;)

joegrimjow said...

@zarifahmr

mati camtu je

bardboo said...

xgeti sgt la guna twitter...xtau naper..huhu

bardboo said...

xgeti sgt la guna twitter...xtau naper..huhu

bardboo said...

xgeti sgt la guna twitter...xtau naper..huhu

kembatolo™ said...

boleh dapat duit jugak?
ade tutorial tak?
hahaha.. $_$

ZACK ENTRY said...

balik dari mini gath, makin bertambah pulak rakan twitter..=)

Ieqa Swetluv said...

kesiannya tengok ikan tu mati bergelimpangan..


Aku pun dah lama ada twitter, tapi jarang guna, buhsan huk2

iqbalhakimi said...

masyarakat dunia dah mula cakna alam sekitar..bagus2..hehe..tweet2 ..

♥-- emieysandra --♥ said...

ada..tapi xreti..hohoho

joegrimjow said...

@bardboo

kena belajar tu
huhu

joegrimjow said...

@kembatolo™

pernah buat
kena belek2
hehe

joegrimjow said...

@ZACK ENTRY

penangan gathering katakan
=)

joegrimjow said...

@Ieqa Swetluv

kena buat jadi ia tak bosan
hehe

Trailerholics said...

Hah Justin Bieber pun ade jugak.

Ery Farieha said...

betul2.
byk referral dari twitter. ;D

Oasis said...

Sy pn suka bcg isu alam sekitar ni hinggakan sy dgn rela hati download application WWF ke BlackBerry saya.

Pasal twitter ni...saya ada akaun tp tak pandai nk guna. Tak fhm sgt function dia. Hehehe

Pjaz a.k.a kud0o said...

twitter mmg best tapi x ramai kwn sangat,
2 kali buat akaun,delete cm2 jer,
hehehe,
x lh nak jd tegar cam joe la :)

Wan Gerrard said...

hmm tweet2..layan gak~

tinta emas said...

salam ziarah bro.. tnjuk ajar lah diriku dalam mengenali duniamu...

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW