Share

Due Date - Filem terlawak 2010!

Salam,

Petang tadi meluangkan masa merehatkan minda menonton wayang di Alamanda. Plan asal nak tengok Narnia, tapi sebab narnia start lewat, dan pukul 6 aku kena berada di PICC untuk sesi photographi dengan pemenang nobel prize winner, last2 tengok cerita Due Date!


Aku ni kalau pergi tengok wayang, tajuk tu bukan keperluan pertama, tapi masa yang menjadi pilihan. Ini baru bisnesman kan? hehe, sebab tu lah banyak kali kecewa lepas tengok wayang, maklumlah, banyak cerita pakat bedal je tanpa tengok trailer ke ape. Hari tu tengok cerita buried, hampagas kot cerita tu!


Jom cerita pasa Due Date


5 star!!! haha, cerita ni memang sempoi habis dan dari awal sampai habis duk tergelak-gelak je kerja aku kat panggung tu. Plan asal untuk tengok wayang untuk lupakan masalah yang bertimbun ni satel. hehe, nasib baik cerita Due Date ni lawak, memang duk gelak je lah kerjanya tadi



Sinopsis

Mengisahkan Peter (lakonan Robert Downey Jr) yang terpaksa pulang ke kampung halamannya untuk bersama dengan isterinya yang nak beranak dengan jalan darat bersama Ethan (lakonan Zack Galifianakis) Yang menjadi masalahnya, Peter dan Ethen ni memilki personaliti yang berbeza, Peter seorang yang tegas dan panas baran, si Ethan ni seorang yang lucu dan pelawak

Banyak part yang memang tak boleh blah dan sungguh lawak. Antaranya
  • Anjing ethan yang beronani (cesss, part ni ingat saja)
  • 3 soalan dari ethan yang super genius lawak, satu panggung ketawa terbahak-bahak
  • Kereta yang dipandu oleh Peter dan kawannya terjun longkang kasi ethan melambung ke udara
  • Masa last semasa Peter dah sampai ke hospital nak tengok wife dia bersalin


Memang lawak orang US ni sungguh berkualiti. Aku tak paham camne dieorang dapat idea buat skrip yang lawak camtu. Tapi masa pembikinan cerita friends dulu, bukan sorang 2 yang duk fikir text pelakon tu, tapi ada lebih dari 20 orang yang berkerjasama untuk hasilkan skrip yang betol2 lawak. Macam cerita Due Date ni, entah berapa orag punya idea lah agak2nya!


Pengajaran dari cerita Due Date ni pun berat, sama berat dengan lawak jugak. Nak tahu berkesan atau tidak tengok cerita Due Date ni, bawak kereta tadi pun duk bawak slow-slow. haha, aku rasa JPJ kena beli cerita ni bagi tayang kat tv secara percuma, baru orang insaf dan bawak kereta laju-laju dan berhati-hati ketika memandu. hoho.

Ok, itu sahaja dulu serba ringkas, nak tahu lebih lanjut, kenalah tengok sendiri =)

pss : MeetUp kat TS ahad ni, joooom

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

22 comments:

hafiza haris said...

" ...baru orang insaf dan bawak kereta laju-laju dan berhati-hati ketika memandu. hoho."

bwk kete laju2?? :P

Fariq said...

argghh,, macam besh je,,
nak g terjah la bile2 free..

joegrimjow said...

@hafiza haris

sangat laju
hehe

joegrimjow said...

@Fariq

jangan lupa review

geeds said...

with a good review lps ni bley la pergi tgok pulak. :)

amar haziq said...

aku suggest koe tengok filem ni

1.I love you beth cooper

2.Grown Ups

SEriously..kelakar gile

Hahaha=>

http://amarhaziq-ceritasaya.blogspot.com/

MiSzy DiaN said...

review semacam best jerr..pasni nak g tgk arr tapi tggu gaji dulu..huwaaaaa lambatnya gaji lagi..huhu

joegrimjow said...

@geeds

wahh geeds, lama xsinggah sini ek

joegrimjow said...

@amar haziq

growns up dah tengok dah
;)

joegrimjow said...

@MiSzy DiaN

jarang review, klu dah review tu, best r. hehe

chanz said...

si Ethan tu pelakon The Hangover. This movie yup a must watch!

joegrimjow said...

@chanz

mmg sempoi mamat tu berlakon

Afiefah Safieni said...

macam bes ja..
baca entry ni dah dapat rasa cerita ni memang lawak..!

aming said...

haha..ak baru nk try tgk hantu kak limah pulang ke rumah.Xtau ye pulang ke xag.

atty's said...

nampaknya kena masukkan dlm list wajib tonton nie

suffer8zine said...

mesti tonton ni, nice one bro! huhu sedih x pat join gath, live at johor

joegrimjow said...

@Afiefah Safieni

berbaloi untuk ditonton camtu
hehe

joegrimjow said...

@aming

ahaa, yg tu xtengok lg, ngankung cam best je

joegrimjow said...

@atty's

wajib2 gitu
hehe

Raji berkata said...

hohohohoh
i love this movieeeeeeeeeee
hahahaha terbaik2 xD
xkering gusi gelak

Izzat Aziz said...

lama dah plan nak tengok, asyik tak jadi.. last-last mesti download je ni..haha

Hasrol Nizam said...

5 star? aku tak pernah dengar pun tentang cerita ni. kalau ada kelapangan nanti ku tgk :D

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW