Share

Misi 9 emas melalui 3 acara - Mampukah?

Update :
1) Malaysia sudah 9 pingat emas melalui squash berpasukan wanita. yahuu!!!
2) Malaysia tewas dengan pakistan dalam squash berpasukan lelaki. hoki pukul 5 ni!!



Squash perempuan berkumpulan lonjakkan Malaysia tangga ke 6!! (sehingga 4.51 petang)


************

3 Acara yang bakal menyumbang emas kepada MALAYSIA


Squash

Nicol yang menjadi sandaran untuk menolong skuad squash wanita negara

Akhir Wanita Berkumpulan
Malaysia lawan Hong Kong
Jam 10.00 pagi 


Akhir Lelaki Berkumpulan
Malaysia lawan Pakistan
Jam 2.00 petang


Memang squash adalah penyumbang terbesar pingat emas negara sekarang dengan sudah memenangi 2 emas dari sukan ini. Harapan untuk menang lagi 2 emas pada hari ini amat besar. Semoga pemain negara dapat bermain dengan bersemangat dan kalahkan lawan dengan semangat yang kental!




Hoki 

Malaysia tidak pernah menang emas dalam acara hoki sukan asia lagi!


Malaysia lawan Pakistan
Jam 5.00 petang


Kemenangan yang dramatis semalam pasukan negara kepada India patut dilupakan kejayaannya untuk memberi fokus yang lebih melawan Pakistan hari ini. Misi emas skuad hoki Malaysia sangat bermakna jika dikecapi kerana ia merupakan pingat emas pertama dalam sejarah hoki malaysia pada sukan asia dan menang emas juga menandakan kelayakan automatik untuk ke sukan Olimpik 2012 nanti. Majulah Malaysia!!!



Mintak tolong

erkk, pagi ni hingga petang aku ada Kelantan Blogger MeetUp, jadi memang tak berpeluang nak tengok semua ni. Bagi yang tengok-tengok tu, jangan lupa update kat twitter ya, boleh la aku baca nanti. Jangan lupa mention @joegrimjow ok =)



pss : pagi tadi dah ke jertih, pukul 4 pagi dah ke sana hantar nenek saudara. Masa perjalanan pulang, hampir terlanggar pakcik yang baru balik sembahyang kat masjid (sebab ada kopiah). Pak cik tu bawak motor takde lampu belakang depan! Typical Malay Muslim ek?

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

28 comments:

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

rasanya leh kot untuk kedua2 kategori tu dapat emas, cayok2 untuk malaysia

joegrimjow said...

@♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥

3 lagi emas rini

Hazzy Ishak said...

dapat lebih dari 9 pingat emas pun boleh ni. masih ada peluang

Bro Framestone said...

berhati-hati di jalan raya.. ingt bro yang tersayang

nk hantar laporan palsu kat joe boleh

Regard,
BroFramestone Blog
@ Sudi-sudikan melawati BroFramestone In D' House

suffer8zine said...

gud lux Malaysia

Terkini : Terperangkap 3 minggu dalam tandas

Al said...

Squash mcm konfem dpt 2 lg je
heheh

Hoki mgkn ssh sket kot nak emas
klo dapat emas mmg boleh jd sukan utama kat malaysia la tukar ngn bola..haha

Karate da abis tanding ke?

Admiral Hafiz said...

Malaysia boleh!


Admiral Hafiz Official Website: Admiral'z Legacy

zaraxaralara said...

mesti boleh punya :) cayokk malaysia :d

joegrimjow said...

@Hazzy Ishak

positif2

joegrimjow said...

@Bro Framestone

erkk
hantaran?
hehe

joegrimjow said...

@suffer8zine

yeah
gud lukk

joegrimjow said...

@Al

ada lagi
rini kelayakan

joegrimjow said...

@zaraxaralara

caiiyokkk, walaupun jepun. hehe

d_LA said...

Harap hoki ade luck, kalo dpt emas hoki terus layak masuk olimpik..yg lain2 pun hrp dpt emas gak..gomo msia gomo !!

lecka said...

anda dpt award...sile ambil di blog saye...... =)

joegrimjow said...

@d_LA
hoki memang kene menang

joegrimjow said...

@lecka

huuu
terima kasih

Diamilikku said...

dah cukup 9 emas...squash dah dapat emas dah...alhamdulillah...petang ni tunggu squash lelaki pulak...tadi karate hampir sumbangkan satu emas lagi..tapi sayang...bias di sana sini..kalau tak dah 10 pingat emas untuk malaysia pagi ni...apa2 pun...

all the best untuk hockey player n team squasy lelaki...hope ada keajaiban atlit 400m hurdles - noraseela dan relay 4x100m team...

msanne said...

nak respond psl pakcik tu je.
die dah tua, gune motor lame je. sbb tu lampu notfunctioning. hehehe

amie said...

isyallah boley.. :)

hazman aka species1980 said...

Hurmmm..... MALAYSIA BOLEH.... anyway pakcik tue dah selesa ulang alik sempoi cenggitu....;-p

I*K*T*I*R*A*F said...

MALAYSIA BOLEHHHHH!!

*sambil kibar2 bendera. :P

dak eina said...

mampu!! huhu

Nurulbadiah Lai said...

Malaysiaku tercenta pasti boleh!!
joe dtg jertih tu langsung ke kuala terengganu dtg umah..boleh mkn masakan cine nurul masak..hahaha

amar haziq said...

tak terlalu berharap msia dapat capai rekod..

sebab bola dah kalahhhh

=>

http://amarhaziq-ceritasaya.blogspot.com/

Anonymous said...

Hanya berpikir saya akan komentar dan mengatakan tema besar, apakah Anda kode itu untuk diri sendiri? Benar-benar terlihat lebih sempurna!

Anonymous said...

Terima kasih banyak untuk menulis ini, itu unbelieveably informatif dan menceritakan ton

Anonymous said...

Terima kasih untuk posting yang bermanfaat! Aku tidak akan mendapatkan ini dinyatakan!.

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW