Share

Keputusan Badminton Akhir Single lelaki - Tahniah Chong Wei



Datuk Lee Chong Wei kalah. Kempunan lagi nampaknya skuad badminton untuk dapat emas. Akhirnya pulang dengan tiada emas dari skuad badminton. Harapan terakhir yang digalas oleh LCW tadi terpaksa berpuas hati dengan hanya perak. Kalah dengan Lin Dan


Set pertama 
Lee Chong Wei (13) - (21) Lin Dan


Set kedua
Lee Chong Wei (21) - (15) Lin Dan


Set ketiga
Lee Chong Wei (10) - (21) Lin Dan



Sebab kenapa Lin Dan menang?

Masa iklan tadi, lin dan ada bagi satu gambar yang ternyata boleh lemahkan semangat mana-mana lelaki macho seperti chong wei. Nak tahu apa gambar tu? pastikan korang kuat semangat untuk melihat gambar ini, kerana.... ia pasti menghantui malam anda!!




pss : tahniah chong wei sebab sumbangkan perak dan mengheret lin dan ke 3 games =)

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

35 comments:

Sca Ndx said...

haha, gambar yang last tu memang boleh buat alasan kalah.

Encik Tikus said...

yeah aku ada tengok tadi. aish~

akmalhilmi said...

papa pun tahniah
huhu

Adha said...

chong wei plak bile nak kasik gmbo kat lin dan hehe..

fahmi ibrahim said...

tahniah.. ingat dapat gold medal tadi.. Rumah sewaku skarang dah tak de tv tak dapat nak tgk live..

suffer8zine said...

ape nk buat

joegrimjow said...

@Encik Tikus

tengok dengan hati kecewa

asfarina fatin redzuan said...

Perak pun okayy..

joegrimjow said...

@fahmi ibrahim

rugi xtengok live
huhu

amar haziq said...

tengok pun rasa geram je

http://amarhaziq-ceritasaya.blogspot.com/

Tuan Din said...

Yer, Tahniah...
sekurang2nya dia tunjukkan semangat juang!!
Tak macam Hampes Hashim tu!!!
Aku pun baru ulas tajuk nie..

joegrimjow said...

@Tuan Din

eh, hafiz hasyim pon main jugak ek?

syarifah radiah ibrahim said...

perak pun perak la
3 games pulak tu
kira ok la


*tunggu je update badminton kat sini sebab tak dpt tgk live huhu

azieazah said...

4 orang anak dara Kak Azie dah riuh rendah bersorak tadi, tapi kalah juga. Takper lah Chong Wei pun sungguh berusaha.

LIN DAN tu tiap kali menang jer mesti bukak baju..!

diamuslima said...

poyo la gambar tu.. humm perak pun ok la dr x dpt ape2... huhuhu

aYu said...

jadilah..
dari xde pingat..ehehe

farhana said...

Okay la tu...
Bukan rezeki LCW nak menang..

joegrimjow said...

@syarifah radiah ibrahim

tunggu kat sini?
hoho

joegrimjow said...

@azieazah

body dia ketul2

azana said...

haha...geli ati aku..

pape pn tahniah tok LCW!

Nabiel said...

pape pun taniah~hehehe..
gua geli tgk gmbo tuh~hahahaha
tp seyes laa..ble la dpt tgk muke lin dan nie keciwa gile bler kalah di tgn chong wei~

Epul Azimi said...

lcw mmg takleh bertentang mata ngan lindan,tergoda punyalah.....hehehe

MATAHARI said...

gayness melanda., i like lindan!

MATAHARI said...

gayness melanda., i like lindan!

Sidratul Muntaha said...

Lin da bukan anak jantan
main tournament pun pilih2..
pastu simpan tenaga
motip?
nak bg menang sajer time lawan dgn chung wei.
aku mmg tak respect arr team china bila main badminton
byk sgt team simpanan...
xper arrr..
china ni menang sana sini
since kaedah negara2 komunis dulu.
tapi still pada aku belum boleh kata anak jantan.
masih kecndur telur lagi.
cuba lin dan main/join mana2 tournament n complete.
baru tahu stamina ade ke tak bila lawan dgn chung wei.
ceh!
hamprak saje lin dan ni.
takpelah bak kata adik aku,esok lusa lin gkup!

sfatimahzj said...

xpe..kalah bermaruah...huhu

jamilah.chantek said...

sidratul muntaha,

dia lingkup lepas nih pun xpe, sbb dah kaup semua pingat besar2... haha

Betta sp said...

xpuas ati LCW kalah ngan LIn Dan, tp tahnia + bangga gak dpt perak

cemomoi said...

cek cek cek (bunyi cicak) takziah lindan

Syazwana said...

alamak kenape tak perasan pulak tadi
haha
xD

faradeeba said...

lin dan gorgeous! HAHA
nsib baik die tk bkk sluar skali tadi.
yelah, da bkk baju, da bkk kasut.
keh3



:p

cik kia said...

kahkahkah sexyyy youu ;) HAHA
patutla lah kalah.anyway,congratss dato chong wei ;)

Firdani said...

haha..igtkn tahniah sbb menang..
hampeh tol..

go go lin dan! :)

*Laut China Selatan* said...

perak pun gempak. bukan senang kannn?? CHILL, guys !


p/s : haihhh. lin dan mmg suka tayang body. dgr cite, tuala peloh dia pn pemint berebt kat stadium tuh! HAHAHA

Atif Hafiz said...

hahaha..patut la kalah...memang cair kalo tgk gambar tu...kua3..hahaha

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW