Share

Cik gadis penjual kereta di millioncars.my

Review : Website Millioncars.my

Walaupun ini entry review, tapi entry ini tak berbayar. hanya menolong kawan promote barang. Sebab barang yang disuruh promote ni aku rasa bermanfaat, jadi aku tulis. Erk, blog ni masih lagi tak membuka segmen review berbayar ok disebabkan penulis memang sibuk dengan urusan peribadi. Setakat nak tolong tu, boleh lah =)





Haruslah nak buat tarikan kenalah tempek gambar supaya orang tertarik membacanya. Hehe. Cik ija (berbaju hitam) merupakan junior (sama baya) yang belajar di University of Sheffield. Dulu dia giat menjual tudung-tudung sekarang ni beralih kepada bisnes yang lagi besar, jual kereta?? wowowow!!!!! ok, cukup bab intro


*****


Millioncars.my merupakan website tempatan yang dibina untuk memudahkan orang membeli belah kereta secara online. Fuuhh, sekarang ni beli belah cukup senang, macam-macam ada di internet ni. Website ini masih baru dan jika anda klik ke pautan yang disediakan, anda antara orang yang terawal melihat website ini


Memang bagus diwujudkan website jual beli kereta ni sebabnya negara kita yang memang kaya dengan perlbagai model kereta cukup susah nak beli kereta secara online. Ingat lagi joana aku? ya, aku beli dia pun tengok website autotrader jugak dan memang sangat efektif caranya. Harapnya millioncars.my ini boleh jadi autotrader malaysia la ye?


Pendaftaran awal

Sekarang ni dibuka untuk orang ramai untuk mendaftar di website sana. memang tak rugi untuk daftar sekarang disebabkan dengan pendaftaran baru, akan dapat banyak faedah. Aku baru je daftar dan sudah dapat free credit 250 (RM200) percuma. Bukannya susah, daftar dan tunggu bila website ni popular, credit tadi akan sangat penting. jom pakat-pakat daftar ok


Kelebihan website

Selain boleh jual kereta. beli kereta yang baru atau terpakai, ada beberapa tools di website ni yang menarik. Kita boleh check harga road tax, loan settelement, loan payment dan juga boleh check loan affordability. Rumus bab-bab kereta ni memang banyak dan website seumpama ini memudahkan kita. Harap pihak admin boleh tambah beberapa rumus lagi seperti harga cukai kereta yang dibeli dari oversea. boleh la aku check berapa kena tax joana nanti. wohooo


Rumusan

Ok lah, aku pun tak guna banyak sangat lagi website ni sebab ia pun masih baru. Tapi selaku pengguna bijak, aku dah daftar di website millioncars.my ni. Percuma sahaja dan bila dah nak gunakan perkhidmatan website ni, bolehlah aku pakai free credit aku tadi. hoho. jadilah pengguna bijak ya. pendaftaran sekarang percuma. tu yang best =)




pss : website ni boleh pergi jauh. nanti 3-4 tahun lagi adalah joana disana aku jual. kekeke

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

23 comments:

iamnerves said...

cun2..
aku da reg!

joegrimjow said...

@iamnerves

yeahah
=)

baincardin said...

hu...dasat² kete² dia. ^_^

joegrimjow said...

@baincardin

jom register
hehe

hanis said...

mcm, xtaw sgt bnda2 neh. tp klu reg as dealer, kne watpe je? jual kete ke pe ke? haha... sori.

starzieti said...

comell..

Catherine- said...

owhhh....best best! ;)


senang giler nk soping skng ni ek..!

atty's said...

Wah,.,.cun2 aweks..nya .
joe ada terbekenan tak ..?

da[Y]un said...

eh, cik awek tu tauke sahwls2u..huhu. bisness baru nampak, bagus!

joegrimjow said...

@da[Y]un

haha, kenal ek?

joegrimjow said...

@atty's

DAH ada cik tanah dah
hihik

joegrimjow said...

@Catherine-

jom register

joegrimjow said...

@starzieti

apa yg comel?
hhurm2

joegrimjow said...

@hanis

haha, xyah jual pon xpe. nanti nak beli kete atau pakcik2 soh iklankan kete, bleh guna credit tu nanti

miMiE aZiMaSK ^V^ said...

term & condition tuh tulis apa kat millionCars.com tu??
tak paham pun.. cam na nak setuju?

:D

joegrimjow said...

@miMiE aZiMaSK ^V^

ehh
ada term and condition yg tak paham ke?

Muhammad Nasri said...

Term and Condition belum lagi diupdate. =) Buat sementara waktu ini, ia boleh diakses di bahagian footer.

joegrimjow said...

@Muhammad Nasri

ooh, tx u

chentaMAYA said...

wahhh!~

chentaMAYA said...

wahhh!~

hanis said...

hahaha... cmtu ke? tq ye.

nia said...

kenal awek tu sbb jual tudung on9 n penah beli. shawls2u.=)

Carlist.my said...

Kalau mau cari/jual kereta, boleh mari ke http://www.carlist.my juga. Kami ada lebih daripada 28,000 kereta. Macam-macam kereta pun ada. =)

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW