Share

Realiti TV : Membina Rumah Impian

Sekarang ni ada satu rancangan realiti yang aku rasa sangat bagus untuk dipromosikan kepada semua pembaca joegrimjow adalah rancangan realiti 'Build a house in 30 days' Perkara pertama yang aku suka dengan rancangan ini adalah membabitkan adik beradik ke dalam rancangan ni!


Siapa produksi?


Jangan cari rancangan ini di mana-mana stesen tv sebab memang takkan jumpa. Rancangan realiti ini adalah hasil ilham dari aiz (designer header blog ni) dan sekarang ni sudah ada 4 episod. Wah, apa yang aku sangat jeles adalah video yang dihasilkan tu sangat lawa, maklumlah, guna canon 550 kan, memang lawalah videonya. Housemate aku yang guna slr yang sama ni pun sangat superb kualitinya, nanti aku buat satu video kenangan di Sheffield guna dan bagi korang tengok betapa lawanya video yang dihasilkan


Build a House in 30 Days

Dalam 30 hari, aiz dan adik beradiknya yang lain akan cuba menyiapkan sebuah rumah. Berjaya atau tidak, kena tengoklah episodnya dan selaku pencinta rancangan televisyen, aku boleh bagi respek kepada video yang dibuat dan kualitinya tak jauh beza dari tv di Malaysia. Tak caye, kena tengok sendiri. Cuma 2 minit setiap video. joM berkenalan dengan para pelakon








Pengalaman berharga dengan adik beradik

Aku rasa video ni boleh jadi simpanan terbaik untuk adik2 aiz yang akan besar nanti. Lagipun budak-budak sekarang ni nak suruh mintak tolong, memang sangat susah kalau tak diberi upah. Dengan hasilkan video yang super mantap ini, adik mana yang tak mahu join kan? heh, memang terbaik!

harap-harapnya, sempatlah rumah yang mahu dihasilkan dalam masa 30 hari ni, jangan buat rumah reban ayam dah la aiz oi, buat rumah besar sikit ok



2 Nasihat berharga

Ini untuk aiz dan krewnya supaya lebih berjaya dalam rancangan realiti seperti ini. Pertama tentang promosi. Tahu pasal rancangan ni pun sebab aku nak upah aiz buat header baru, bukan sebab referrer. Buka blog dia baru tahu pasal rancangan menarik ni. Serius rancangan yang sangat unik ni patut lebih dipromosikan untuk orang kita berbangga dengan hasil produksi kita sendiri. Video yang mereka buat tu aku tak malu untuk tunjuk kat kawan2 aku kat sini, mesti semua kagum dengan penghasilan video tu. Pasal promosi ni, banyak benda boleh kita buat, yang terbaik adalah suruh kawan blog lain promotekan. Aku tengok yang part 1 video tu baru 303 view, sangat sedikit dan tak berbaloi dengan hasil video yang mantap begitu. so aiz, boleh promote gila2 lagi pasal rancangan ni ek.


Kedua, tutuplah aurat dalam video. hehe, masa nilah nak ajar adik sedkit sebanyak pasal agama kita, suruh dieorng pakai seluar panjang ke, seluar 3 suku ke, orang tengok video aurat kita berdosa ooohh =)


Apa2 pun, tahniah pada produksi FCU! jom tengok video di bawah ni. STYLO KAN?


Untuk episod seterusnya
Episod 2 sini
Episod 3 sini
Episod 4 sini


Dan keterangan lanjut mengenai rancangan ini
sila ke blog aizbatucampur


pss : jangan lupa BLOG ACTION DAY esok. jom sama2 tuls blog pasal AIR

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

14 comments:

AiZ said...

^__^ thanks for join joe ^__^ gud luck ye... nantikan episode 5 ntuk tahu pemenangnye yek... btw... Sape ayi? ^__^ gagaga

suffer8zine said...

gud lux bro,


ps: ape pasal lain mcm je ni blog kau bro? refresh 2,3x baru ok

screenshot preview : http://awesomescreenshot.com/0e42enx53

joegrimjow said...

@AiZ

DAH TUKAR DAh
hehe
aiz, not ayi, ayoyo

joegrimjow said...

@suffer8zine

dah betolkan balik dah

Hazzy Ishak said...

kualiti video memang terbaik.

*cimOt* said...

hahahaha..kita sehati tapi lain jiwa laaa incik joe...wewittttt

d_tieah said...

Wah gitula kan..
Smgt adik beradik..

rhapsody LiN said...

owhh... smart

+akufobia+ said...

air.blubblubblub.

joegrimjow said...

@Hazzy Ishak

550
mmg terbaik

joegrimjow said...

@*cimOt*

tu la
sama kan
gege

joegrimjow said...

@d_tieah

adik beradik bermuafakat

IN said...

rupanya ko pun suka beno dengan kontes ea..

eykameow said...

joe kalau join mana2 contest mesti best penyertaan nya. goodluck bro! boleh menang ni!

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW