Share

Entry Bukan Prank : Keputusan akhir DiGi Youth Contest

gif animator



Sampai hati korang... kesian kat minah kat atas ni tau. Dia PM aku bgtau yang DiGi Youth Contest tu kalah. haha. Aduss, sayang seribu kali sayang. Akhirnya gagal juga dapatkan sponsor untuk adakan gathering itu nanti. Sini aku ada beberapa sebab kenapa kalah


1) Lambat penyertaan

3 hari ketinggalan dari peserta terawal, memang satu disadvantage. Tapi bila terpandang je hadiah RM 10 000 tu, aku yakin dengan bantuan blogger semua, pasti akan berjaya. Tapi nak buat macam mana, akhirnya kalah. My Fault


2) Lambat masuk leaderboard

Baru hari ni masuk leaderboard. Memang susah nak menang! Sebabnya kalau dah masuk dalam leaderboard, orang akan senang view dan ada yang menarik, pasti orang akan klik walaupun bukan kawan. Macam hari ni, masuk je leaderboard, terus dapat no 7!!


3) Kurang promosi

Tak banyak blogger otai turun padang untuk join sama. sebab tulah promosi tadi automatik jadi kurang. terkejut jugak kak jie sanggup mencemar duli untuk buat entry promosi ni, itulah keistimewaan kak jie kan? tak kedekut traffic. oppps =) Tapi aku yakin, blogger lain tak buat sebab lambat tahu. kan kan?


4) Guna nama individu

Mungkin aku terlalu excited untuk promosi ni, jadi gathering ni milik aku pulak. Memang dari awal lagi aku cuba control supaya tak nampak milik aku (memang ya pun sebab ni untuk buat gathering) tapi gagal jugak. Mungkin lepas ni akan buat melalui group supaya tak nampak sangat. belajar melalui kesilapan


5) Kebersamaan tiada

Ini paling penting. sikap kebersamaan takde. korang sepatutnya tahu, kita boleh check siapa yang dah vote atau belum. Macam mana nak check? Profail DiGi Youth tu kena like dulu baru boleh vote. So bila ditanya dah vote belum, dengan slumber cakap ya padahal nama takde. huhu. Sakit memang sakit. Takpe, belajar melalui kesilapan



WHAT NEXT???


Jangan runsing, ada 6 minggu lagi untuk contest ni. Jadi minggu ni kita gagal, minggu depan ada lagi. Untuk voting seterusnya, akan bermula pada jam 12 malam ni dan akan berakhir hari ini, jam ini tapi pada minggu depan.


Kita masuk? tak


Aku alu-alukan mana-mana blogger yang nak menyahut cabaran ini. Minggu ni aku full sibuk dan takkan ada masa online selama pada minggu ni. Jadi aku tarik diri sebagai organaizer. Kalau nak suruh vote ke apa, aku akan buat, tu yang pasti. Tapi nak jadi penganjur ni, aduss, tak buat tugas nanti tak laksanakan tanggungjawab pulak. Jadi, sekali lagi, sesiapa blogger nak buat, aku akan support!


Bila nak buat?

Aku akan jumpa dengan beberapa orang masa di KL hujung minggu ni. Bagi perancangan rapi sikit. Bru ada peluang nak menang. Mungkin minggu ke3 atau ke4 akan join. Rugi tak dapat RM 10 000 ni dari DiGi kan! Aku pun nak buat untuk bahagian aku dengan rakan2 lain jugak, bahagian blogger pun kena ada jugak, jadi kenalah pandai2 bahaginya.


Last but not least

Terima kasih pada semua yang tak berhenti promote dan vote. Kita semua pemenang, tiada pengalah. tak frust sebab dah cuba sehabis baik. itu dipanggil kepuasan dan kenangan terindah. wah wah=)

ranking ke3.... sayang kan??? waaaa, nak nangessss :(



pss : gosip panas : ada sorang nak tutup blog, ada sorang kembali bukak blog. jeng jeng jeng. suka kan gosip2 ni. hihik

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

38 comments:

Ery Farieha said...

grrr

nanges


='(((((

molmolla said...

OMO!!! No3??
Owh frust nyaaaaaaa!!!
Tadi aku paksa ank saudara like.. ahahaha.

khairil said...

ok...aku pun kecewa..cuba next time

hazman aka species1980 said...

ye laa... kurang bernasib baik la nampaknya....tapi dari nombor 7 ke nombor 3 tue ... suatu kejayaan juga...

Ahmad Tajuddin Abdullah said...

kita cuba lagi yek??sabar2..ada la tu hikmahnya...

Hasrol Nizam said...

sikit je lagiiiiii... lain kali boleh try lagi...

suffer8zine said...

KITA SEMUA MENANG! jgn mengalah kawan2!

Panas! : http://goo.gl/TOwP

Jard The Great said...

oits.. boleh vote la no3 tuu... kita menangkan balik utk minggu neh lak..

Raybond said...

xpe2.. kte cuba lagi next time.. :)

♥NuR SyAFiQah♥ said...

hehe,,btol2

atok said...

3???????????
argh pedih.

/Dayah//Nurul/ said...

alahai. skit lagi. lawa la pic gerak2 minah tu.
mungkin tggu rezki lain kot jo

Kujie said...

Ke 3 Joe?

arghhh...........masa 6:42 pm tweet masih kedudukan no#7

tu tweet saat akhir....rupanya dapat juga #3

kecewa..memang tapi rasa berbaloi juga sebab saat² akhir boleh pintas dari no#7

Kujie said...

Joe...kita rest dulu 2 minggu
susun strategi baru

Azrul Hisham said...

aduh...ruginya....skit lagi....

jangan mengalah bro...boleh cuba lagi...


Jom guling-guling disini pula:

Azrul Hisham -My Real Life

[z@ck] said...

rajin btol ko join contest =)

APi said...

mak aih..
sket je lagi..
next time der..

d_LA said...

Adehhh..hampir tu..next time dla undi giler2 yer :P

Mohd Sukur Ibrahim said...

syg nye joe..mmg skit lagi..tp bebrapa hari je kita leh dpt no 3..jgn sedih..kita cuba akan dtg..aku support ko wei..

Faizal@PeJAY said...

sedih jugak..usha le entry di Pujangga Malam ada cerita gempaq

Skype Crew said...

btl ckp kak jie tu joe...kita rest dlu bt smntara wktu utk susun strategi yg terbaik(meb utk 1week) &then kita join blk..

cane..ade brans?

noor afzan said...

oohh... nooo...
no 3..
terdudk kejap..

bro, kupun ada promot kat blog dan fb tapi joe tak nampak yea.
huhuhu~

takpe, susun strategi lepas itu baru leh test kuasa blogger sebenar!

n@iem88 said...

sori x support, lmbt mengon9, lagi 6 mggu aku tolong support

syahirul said...

satu laagi sebab utama benda ni adalah Facebook dan page digi tu agak bodoh aku rasa... bila klik aje probs loading tak henti2, bila kita allow aje access utk profile kita, got error... ramai sgt masuk kot, tapi nape taak dipertingkatkan kalo nak buat benda2 vote ni.. bila berulang jadi mcm ni, sape nak tolong vote..

slay said...

no. 3??
erk, ni bukan prank eh joe? -_-"

Encik Tikus said...

sikit lagi

IntanBerlian said...

takpe belum ada rezeki tu joe.

joegrimjow said...

@IntanBerlian
LEPAS ni sama2 berusaha ok

joegrimjow said...

@slay

of kos bukan
huhu

joegrimjow said...

@slay

of kos bukan
huhu

joegrimjow said...

@syahirul

bleh gtau digi jugak sebenarnya

joegrimjow said...

@noor afzan

thx u
nanti kita susun strategi baik punya

zool said...

aku dah vote kan??

milimilo said...

kecewa jugak tp sebab ada lg 6 minggu.tak mustahil nak cuba lg.siapa nak organize kali ni?aku on je bab vote vote ni.aku siap cipta akaun fb guna emel baru semata2 nak tolong ramaikan vote.aigooo.kena cuba lg.

Hazzy Ishak said...

hampir2 jadi kenyataan

.::WaNiE::. said...

hikhik akan terus vote

aried said...

joe.. aku baru tau sal bnda ni..hahahahha

shazzy :) said...

no 3 isnt that bad joe. nnti cube msuk yg rm1k punya hadiah ;D

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW