Share

Kenapa perlu beraya sebagai Blogger?

Salam,

Tahun kedua menyambut aidilfitri sebagai blogger, tahun ni dirasakan lebih bermakna. Mana taknya, begitu banyak manfaat yang dapat. eh eh, manfaat? Apa dia? jom kita lihat betapa bestnya menyambut raya sebagai blogger. Yang tiada blog lagi, boleh buat blog hari ni juga!

sebelum terlewat.... =)


1) Dapat duit raya dari Blogger!



haha, ada ke yang bagi duit raya kat blogger? kalau bagi free, aku pun nak terjah. tapi kalau ada tugasa kena buat macam aku bagi dulu, leceh la skit. Banyak contest yang blogger buat sempena raya n. Yang terbaru cik zack ni. jom usha! ada lagi contest sempena raya?




2) Dapat kad jemputan kawin dari Blogger!




Erk, ada blogger nak kawen? haha. tak boleh bgtau siapa sebab blogger tu ajak aku je. hehe, yang pasti takde kena mengena dengan gambar atas ya. hihik. sorry to munsyi and milo =) tapi dieorng berdua nampak macam ayah dengan anak kan? lalala





3) Dapat kad raya dari Blogger!



Ini yang best, jadi blogger ni banyak pulak dapat kad raya. wah wah, untung-untung. Bagi yang desperate nak kad raya, bolehlah jadi blogger skrg supaya tahun depan boleh kumpul kad raya. wah wah. kad raya online pun banyak. terima kasih facebook!





4) Dapat undangan rumah terbuka dari Blogger!



Esok akan terjah beberapa rumah blogger yang buat raya terbuka. sekitar kelantan bolehlah lagi nak pergi, kalau jauh sangat, aiyok, xmampu den! terima kasih yg sudi mengajak dan yang nak datang rumah aku pun, sila-sila datang ya esok (raya ke3). tengahari sampai petang




5) Dapat top up percuma dari Blogger


Ada juga masa raya ni blogger nak buat amal jariah bagi simcard. tak caye pergi blog ariff. heh, ku dah buat dah arif, sila bagi simcard tu kat aku ya nanti

Saya mahu Hotlink Hot Tiket daripada blog.ariff



******



Semalam seharian iphone aku hilang. fuhh, cuak jugak sebab takut orang ambil ke apa kan. cari punya cari, semalam baru jumpa. fuhh, lega! tengok je iphone, terharu sebab...







Haaaaa, 19 msg dan kalau nak tahu, semua msg ucap selamat hari raya dan yang paling specel, 16 darinya adalah dari blogger. haha. hampes punya kawan, 3 orang je yang ingat kat aku. ekeke. takpe, blogger pun boleh jadi kawan rapat jugak kan? thx u kepada semua blogger yang bagi msg tu, semalam baru ku reply, bukan kerek ke ape ok, iphone menghilangkan dirinya. maklumlah, diri dah tua =)


pss : raya ke 2, jom!!!

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

32 comments:

eqbalzack said...

abg eq nak sms jugak...tapi no hp tarak tau...hehe

Fazreen said...

aku je yang tak wish hari raya kat ko kan joe..hehe..selamat hari raya JOE..maaf zahir batin!

joegrimjow said...

@Fazreen
ni dah wish la ni
hhihik

joegrimjow said...

@eqbalzack

wish kat sini pon ok

/Dayah//Nurul/ said...

selamat hari raya ncik joe :) smg meriah raya thn ni bersama kwn2 ngan keluarga

Sharinginfoz said...

anyway selamat hari raya

ariff said...

eehh.. benda tu bukan simcard. ianya adalah top up untuk hotlink prepaid

Anastasia Ann said...

joeeeeeeeeeeeeeee.. selamat hari raya. bagus juga jd blogger, ada orang nak minta duit raya. haha

zikeryhassan said...

wah! kad ray aku paling depan sekali. tak menahan weyh :)

Aizat Shafiq said...

joe...nak join the club...
hahaha...

Nabiel said...

haha~
ucapan dri blogger rmi yea joe?
Selamat hari raye!
ipod ko tuh ilang sbb duk khusyuk mkn kot?hehehe=P

MuNsYi SaMa said...

anak aku belum cukup umur.takleh kawin! hehe

btw, lupa nak wish Selamat Hari raya joe. jemput ke rumah tp bkan kenduri. :)

mama zharfan said...

selamat berhari raya--dh raya ke-2 ni..jln2 kat open house ker joe :) umah bakal mertua dh pegi beraya ke belum? ;)

joegrimjow said...

@/Dayah//Nurul/

yuppa
sangat meriah dengan kawan2 ni

joegrimjow said...

@ariff
lorh
ye ke?
Duk faham simcard

joegrimjow said...

@Anastasia Ann

sape yg mintak tu ann?
hehe

joegrimjow said...

@zikeryhassan

ekeke, hargai gitu

joegrimjow said...

@Nabiel

yg tu iphone
huhu

joegrimjow said...

@mama zharfan

haha
belom lagi
next2 day kot
erk?
hehe

En iLham said...

SALAM EID FITRI

LORD ZARA 札拉 said...

oit2...

jangan gosipkan munsyi~

tak baik wei~

sobs2~

=p

Afnie Roslan said...

selamat hari raya

joegrimjow said...

@LORD ZARA 札拉

ERK,
NAK JADi mak ke?
hehe

joegrimjow said...

@Afnie Roslan

slamat hari raya jugak

milimilo said...

thanx for the kad raya joe.ciput gila tulis.tak ekslusif la.haha.btw,Selamat Hari raya.tak sempat sms sesiapa. >.<

woot.kene pgl papa munsyi ah cmni.err, mama zara? ;p

Bro Framestone said...

cet mati2 bro ingat milo nk kahwin

bro pun byk dapat kad raya dalam bentuk elektronik... siap bro wat 3 entry khas lagi

n tidak lupa.. satu kad reality dari joe he...23x

duit raya.. eh leh dapat lagi ke... susah2 je nk bg bro kan he..23x

Regard,
BroFramestone Blog
@ Sudi-sudikan melawati BroFramestone In D' House

enuLwanie said...

nape xletak alamat rumah kt entri?
Insyallah,kalau tiada aral, saya akan tiba di rumah joe.
Jgn lupa duit raya nk warna merah sbyk 5keping.
Hehehehe...

joegrimjow said...

@milimilo

tulis banyak2 tulisan xlawa
yg pentg ada

=)

ekeke

atok said...

slamat ary raya joe ;DD

paan said...

wah , sungguh bermakna hari raya kamu..hahahaha

yg first tu best...setiap komen dapat rm50.. hahaha

Hizami Rahim said...

wah.
jom beraya rumah zami pulak!
haha~
:D

Pendekar Berkuda said...

best2...ramai betul saudara datang rumah buruk pendekar..hahaha...
selamat hari raya...

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW