Share

Entry Hidup Seorang Blogger

Salam,

Terima kasih sekali lagi pada DH (hidup DH!) kerana menganjurkan contest yang begitu susah ini. Contest SEO yang sememangnya mencabar kebolehan seseorang blogger untuk bermain dengan keywords agar mendapat tempat pertama di carian Google.com dengan kata kunci Hidup Seorang Blogger.


2 entry wajib yang perlu ditulis oleh para Blogger iaitu satu di 'publish' pada 22hb 8 dan satu lagi 29hb 8. Jadi ini entry pertama untuk contest dari DH ini. Dulu aku ada buat satu entry untuk DH dan boleh klik sini untuk membacanya : Joegrimjow menghampiri denaihati?





Gambar atas ini merupakan komik yang telah aku buat untuk menceritakan Hidup Seorang kaki Blog. Entry ini aku rasa sesuai untuk digunakan untuk contest ini kerana ia menceritakan kehidupan aku sepanjang menjadi seorang Blogger. Boleh klik link ini untuk bacaan lengkap



Entry ini aku ada kongsikan bagaimana peranan SEO dalam menjana traffic ketika blog offline. Bagaimana aku mendapat lebih dari 300 UV sehari hanya dari enjin carian Google, boleh baca di link aku sertakan di atas. Tips ini merupakan 1 dalam Beribu-ribu lagi tips lain untuk meningkatkan SEO sesebuah blog. cubalah, kot-kot berkesan


Sekali lagi, terima kasih pada DH kerana menganjurkan contest SEO seumpama ini


pss : Semoga berjaya pada yang lain. hidup ini lebih best dengan Blog =)

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

26 comments:

MOFASAD said...

setuju!

lionteen said...

gud luck:)

mmg best ade blog:)

zool said...

aku masih sedih sebab tak layak menyertai contest ni.. blog tak popular camtu le nasib .. T__T

FarhanaDr said...

Blogger dah macam satu proffesion kan.. Heeee.. Gud luck.. :)

joegrimjow said...

@lionteen

sangat best kan

joegrimjow said...

@zool

aik, nape?
kan semua boleh je masuk

Rara said...

Good luck Joe ! Nice entri =D

joegrimjow said...

@Rara

thx u

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

salam mr.joe..
actually blogging is one of the way untuk kita berkongsi cerita..so keep it up:) selamat maju jaya dengan blog anda yg begituu menarek.

--{♥Mahirah Abd♥}-- said...

hehehehe...comey papa joe~ kikiki~

Encik Tikus said...

best jadi blogger nie kan

devoted lily♥ said...

joe blogger mantoppp..
boleh la nak buat kronologi..
hehe..

Syima Syaz said...

cute lah memek2 joe dalam gambar tu...goodluck bro!

noor afzan said...

Good luck joe.
gempak la blog kamu ni.

WZulhilmi said...

kenapa gambar yang pegang mulut tu macam excited je.. hahaha

Gud luck Joe!! :)

Aida Effarina said...

all the best! =)

Aida Effarina said...

all the best! =)

Zezebel said...

Salam kenal.
Good luck dengan contest ya. Semua yang join contest ni power-power SEO ni. hehehehe....

piNky LuCiA said...

semoga berjaya.. =)

efi said...

joe. hai. kalo x sbb awk ex-ajk spnsorship FC, sy xde la jupe fb awk n blog awk. haha. kagum2. gud luck! :) kalo dtg leeds, gtau la.

ciK LyndaWawa igUana said...

saya suka poster itew...=)

joegrimjow said...

@Encik Tikus

sangat best. apsal dah tak panjang?

joegrimjow said...

@devoted lily♥

mantap la snagat
sesiapa pun boleh buat
;)

joegrimjow said...

@WZulhilmi

kena baca ebtry penuh bro, jangan lupa baca

~ ReD ~ said...

fullamak! macam susah je contest..isk2

good luck joe!;)

Berbuka Puasa Bersama Bloggers Di Setiawangsa

JAI said...

Gud luck bro..perghhh..mantap2 peserta nie..

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW