Share

World Cup : Info pusingan yang layak ke Separuh Akhir!

Salam,

4 pasukan yang akan meneruskan cabaran di World Cup! Pusingan separuh akhir ini bakal menyaksikan perlawanan terhebat antara 4 pasukan ini. Siapakah yang layak ke pusingan akhir seterusnya menjadi juara World Cup ini? Sama sama nantikan!



Uruguay

Kempen World Cup kali ini melihatkan Uruguay tidak pernah kalah lagi dalam mana mana perlawanan, cuma seri dengan France di peringkat kumpulan bakal memberi saingan hebat kepada Netherlands. Adakah berjaya ke separuh akhir?


Netherlands

Rekod cemerlang Netherlands dengan semua menang dalam World Cup kali ini tambahan pula menundukkan gergasi Brazil di suku akhir dilihat akan layak ke pusingan akhir nanti. Bola itu bulat, apa2 mungkin terjadi!







Germany

Menundukkan England dan Argentina sebelum ini cukup menjelaskan betapa bersemangatnya pasukan di bawah jurulatih Loew ini untuk memenangi World Cup kali ini. Dengan jumlah gol terbesar, 13 kesemuanya adakah angka 4 juga akan diperoleh semasa menentang spain nanti?


Spain

Walaupun kalah di perlawan pembukaan, tetapi kehebatan Spain selaku juara UEFA European pada tahun 2008 bakal membawa igauan ngeri kepada German di pusingan separuh akhir nanti. Adakah Spain akan megulangi kejayaan final UEFA 2008 dengan mengalahkan German? Sama sama nantikan!


*****

Cet, bunyi macam serius je. kekeke.



Apa apapun, WC kali ni memang sangat mendebarkan. Suku akhir hari tu, jangkaan aku 50-50. Brazil dan Argentina kalah manakala Uruguay dan Spain menang. Ok, kali ini, aku jangkakan Uruguay dan Spain akan ke pusingan akhir.


Anda pula bagaimana?

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

26 comments:

Dyna Yvonne said...

germany vs netherlands pliss~


>_<

joegrimjow said...

haha, lain terus
;)

IKRAM said...

salam . buat button reply boleh pergi ke
http://maribinablog.blogspot.com

kalau x jumpa tajuk . search saja di google

Cara pasang fungsi reply comment to blogspot

noor afzan said...

kenapa edenpun rasa belanda akan jumpa germany ek?
dan harap germany menang..
taksuke belanda..
x suke...

joegrimjow said...

ikram, thx u

joegrimjow said...

noor, hehe, xsuke belanda jugak

Anonymous said...

saya setuju!
biar uruguay ngan spain final!
xmau german!
uruguay menang pon lagi bagus ;)

joegrimjow said...

;)

aduka said...

ops!no no..
Final.. German vs belanda..
Haha..

nur hidayah isa said...

rasanya german tere jugak..huhu..susah nak jangka..same2 kita tunggu nanti...hehhe

eh blog dah kaler putih lak..

Cik Mas said...

Spain vs Uruguay mcm impossible, tp x suke grrman n blunder!! Elok gak la Argentina kalah, x tbayang apa jadi bl maradona buat aksi x senonoh tu nanti... memalukan orang usia makcik ni tau!

MyaFiza said...

tak kesah siapa yg akan german jumpa time final nanti... yg penting.. german juara kali ni.. =)

Mimie.Candy Cane said...

bet for netherland n spain on final.hehehe

Fiffy said...

germany! yeay!

xsaba tgk spain jadi lauk sardin gak nt. wakaka

joegrimjow said...

spain jadi lauk ek
urmm
tunggu2
hehe

joegrimjow said...

xde org ke nak stuju uuguay ngn spain final?
huhu

SyimaSyaz said...

ssh tu joe langkah spain sbb neitherland memang kuat.team yg low profile tapi hebat jugak...
kemungkinan la... german vs neitherland...mungkin....
(tapi harap spain sbb ade torres)

joegrimjow said...

spain lawan german dlu

azuan said...

uruguay juara wc tahun nie hahaa..

Encik Tikus said...

belanda vs spain final wc ;)

joegrimjow said...

go uruguay

Jard The Great said...

tak nak tinguk da world cup.. pasukan brazil kesayangan aku dah jadi sayur. menci! menci!

Nur Su'aidah said...

final: HOLLAND vs GERMANY

the sastraboy said...

jujur saja. tiada yang di hati. jerman mungkin aku minat. tapi sikit.

jujur saja ( II ) . lebih suka kalau dapat tengok Malaysia. kalah 7 - 0 pun tak apa. yang penting dapat dengar lagu negara ku berkumandang di negara orang. aku pun akan berdiri sama. menangis mungkin.

:)

joegrimjow said...

yuppaaa
mmg best kalau malaysia layak ke final

adikeica said...

joe, apa punya jangkaan ni?
sume org predict Germany vs Holland kowt final nnt!

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW