Share

WORLD CUP : Senarai penuh pasukan ke Suku Akhir

sumber FIFA


World cup sudah sampai ke peringkat suku akhir. 8 pasukan terbaik akan bertanding untuk ke pusingan separuh akhir. Jangkaan aku untuk pusingan kalah mati pertama dulu ada 5 betul. Tahniah kepada Jepun walaupun kalah dengan penalti kerana lawan dengan semangat samurai untuk menunjukkan bahawa Asia juga jaguh di medan dunia!


Jangkaan aku


Uruguay vs Ghana - Uruguay menang 1-0


Brazul vs Netherlands - Brazil menang 2-0


German vs Argrntina - Argentina menang 4-2


Paraguay vs Spain - Spain menang 3-1


Walaupun sepak mula akan berlangsung pada 2hb ini, tetapi sudah pasti kehangatannya sudah terasa. Perlawanan yang best adalah German dengan Argentina. Messi dengan Klose, sape lagi handal ya? mestilah aku pilih Messi sebab dia baru2 ni sudah menandatangani untuk minum herbalife


Klik sini untuk berita
Klik sini untuk video


Sebut pasal video, video dalam entry ni, dah 1000 lebih yang view. huh, penting pada kita kalau ada video yang menarik, upload dan bgtau kat dalam twitter. Salah sati taktik untuk tingkatkan Pageview dalam blog. Baru tahu kesan twitter kepada traffic. cool cool


Ok, sama2 kita nantikan perlawanan suku akhir nanti!

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

18 comments:

adikeica said...

aku pon x tahu nak sokong germany ke argentina...

aritu german lawan best gila tgok cara dia passing bola..argentina lak tere sebab ada messi yg gemok debab comel tu

joegrimjow said...

deba comel, tevez?

adrinaqamarina said...

maybe cam susah kot nak lawan argentina,,,
tapi german boley~
:D

Sharinginfoz said...

go go go argentina

Alasan Apa Nak Tengok Piala Dunia???

joegrimjow said...

sokong argentina

Encik Tikus said...

final. spain vs brazil :)

edora deon said...

sukaa jangkaan ke empat itu .spain vs paraguay ,spain menang 3-1 hee .

menang besar itu .go go spain :DD

ninaneno said...

sokong german... dari awal lagi dorang main smart...

kalo german kalah pun takkan teruk kene bantai macam korea selatan kene dengan portugal aritu...hehehe....

lagi2 ada klose... heh.

naz said...

joe lu kalau pasal trafic ni ada je taktik nya. malas nak cakap banyak pasal wc sebab brazil menang tahun ni kot :)

cik helena said...

spain spain spain!

Ann said...

plg tak sbr nk tggu argentina vs germany, plg suka corak pmainan diorng...

erm besar jugak jgkaan jmlah gol tu..

fasha said...

aku sokong team yang berpotensi nak menang...3 teams nie main best..german,spain and argentina...wehuuu go go goo !

nunul said...

yeah,go messi go!

eNaSaN said...

germaN2..lalallalala

+akufobia+ said...

nak spain menang.go.haha.

Nur Su'aidah said...

wowwww!!! brazil netherlands 2-0?? mane boleh derrr.. hahaha

joegrimjow said...

final mungkin argentina vs brazil
hehe

afiff edogawa said...

go go brazil!!!!
viva brazil!!
fanatik gler aku ngan brazil ni.. haha

http://afiffedogawa.blogspot.com/2010/06/kenapa-brazil.html

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW