Share

thank you facebook : tambah lagi seorang askar !





bukak facebook untuk mencari gambar untuk menaip entry SMSA day out, terbaca sesuatu kat wall, agak terkejut membacanya....



terus ambil telefon dan call mak di kampung


'hello mi'

'assalamualaikum. sapo nih?'



'wsalam. jo ni'

'ooo, patut la no pelik, ingat kakak tadi'



'guno line internet. kak la branok doh?'

'hooh. besar. besar dari afiq lagi. hehe'



'ooo, bilo?'

'pagi tadi. lelaki laki. tamboh tamboh la cucu jate ni'



'hehe, askar askar....'

'tuttttttttttttt.......................'

*you have reached your credit, please top up... bla bla bla*



hampagas betol. yang ku guna tu adalah voipstunt. agak mahal sikit kalau call handphone. kalau call rumah, free je. jadi aku dail lagi gunakan teletop. rasanya hari tu baru top up untuk call akak



'heloooooooooooo'

'helo. sapo nih?'



'joo la. branok doh?'

'hehe, mestilah. hebat ni, anok jate lagi'



'abe apih ado balik?'

'ado ado, dio g ata afiq rumoh. besar jo anok kak la ni'



'tahu, mi oyak besar tadi. brapo kilo?'

'3.7. haha. balik keno wi herbalife ko dio'



'beyesss, hehe. namo gapo?'

'tok wi lagi, joe wi la namo ko dio'



'ado ko patut. bakpo tok tunggu 20 april? baru boleh sambut skalibesday'

'haha, tokleh, nati gelenya srupo papa joe dio'



(gelenya = gatal, apakah????')




'hehe. upload la gambar kat facebook. iphone kan ado'

'tok reti guno. nati suruh abe apih upload'




'sio sio jah beli iphone tok tahu guno. bla bla bla'

'bla bla bla.. hahaha. bla bla bla... haha'



'hahaha, bla bla bla.... haha... kekeke. salam'

'bla bla bla. wasalam'



hehe, ceria je kakak aku tu. so, kire ok la tu kot. die ni memang aktif sikit. aku ingat lagi yang aku call 2 3 hari lepas nak cakap dengan dia, dia takde pergi shopping kat kbmall. aiyoyoyo. dah nak beranak pun pergi shopping lagi. hehe. ok la, yang penting, selamat dan... welcome to the world baby boy!




peranan facebook



sekarang ni kesemua 7 7 adik beradik dah ada facebook. hoho. walaupun kebanyakannya tak tahu sangat nak guna, tapi yang penting banyak brite brite dari kampung ku tahu melalui facebook. ye lah, kalau nak call memanjang, habis credit jugak bang. facebook kan free. hehe. check facebook akak atas aku tadi, baru tahu yang dia dah post 6 jam yg lepas dah berita ni






moral : jangan ada kawan banyak sangat kat facebook ;-) patut ke buat fan page? kawan dah 2000 lebih dan kebanyakannya tak kenal. nak deletekan kata bajet glamer pulak. nak buat fan page kan aku bukan artis. kekeke. biar je la joe. tengok camne nanti



10 anak sdare, 2 perempuan dan 8 lelaki!



nota kaki : tak sabar sabar nak balik kampung nanti! bulan 6... sabar sabar....

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

29 comments:

iema_z said...

papa joe and his 10 "askar2"

his own askar bile?

ahahahahha =D

HEMY said...

tuh diaa...kalau aku,mmg syok la amek potret diorg setiap sorang

Hazzy Ishak said...

meriah
bertambah la duit raya nanti
hehe

Nur Su'aidah said...

yeahhhhh! tahniah2 joe. :))
beshhh woooo ank sdre ramai2.. hakhak

LORD ZARA 札拉 said...

wah!
tahniah Joe~

mung bila lagi?
kih3~

Jard The Great said...

tunggu anak joe la plak lepas neh.. ehehehe.. congratz papa joe

.::WaNiE::. said...

xlama dah tu joe

rhapsody LiN said...

adeyh! pening pale nk memahami dialog tu!

neway, congrats!!! :p

joegrimjow said...

haha, askar papa joe tak tahu bile lagi, doa2 supaya cepat.. erk?? lalala~

Azrul Hisham said...

haha..congratz bro :)

iema_z said...

incik joe...ku tau mu mtrx melaka...ku jua mohon sane,malangnye johor jgk dye cmpak ima..ish3

n the camera sgt superb..hak3

boleh amek gmbr ur askar2 =)

joegrimjow said...

iema, nak pinjam boleh? ;-)

iema_z said...

boleh!balik malaysia r..ngeh3 =P

ciK LyndaWawa igUana said...

2 je r perempuan.......hehehehe..ni musti susah nak kacau perempuan2 tu..banyak sangat askar...

nursarah said...

ok, kantoi papa joe ni gelenya, nasib baik anak buah lahir 19 not 20..HAHAHA!

OREOO said...

siot besssss..
orang baru satu nak masok dua ;)

zonaku said...

hehehe.. meriah rmh time raya.....


papajoe mesti pening kene buli ngan askar2 semua tu kan...?

joegrimjow said...

erkk
askar2 tu xkan buli papa joe die
nanti tak bagi duit raya kat dieorg
hehe

adikeica said...

aah, seb bek bukan 20hb..klu x nnt gelenyar jugak

laila said...

i got 16!
huhu best kan? meriah kan?
huaaaa rindu nak balik umahhhhh

joegrimjow said...

16???
nap ramai sangat?
huhu

bEEdLE d' bARd said...

eay aku still menaang...so far ade 17..hehe

iman said...

lol I just have one...waiting for another one from my lil bro's wife.

Seb baik 19 ek..haha.bday saya 19.tapi February.lol.

20 gelenya. 19 confirm tak!haha

luvly mya said...

uih..papa joe nye gelenya..ekeke

banyak uh anak buah mu ;)

joegrimjow said...

17???
mak oi banyaknya!!!
huhu

FarhanaDr said...

Papa joe.. Tahniah.. Hehehe.. Papa joe bile plak? Ahaks.. ;p

Invince_Z said...

pic of askar2...
or...
gtfo...
mne aci...
entri askar...
xde gambar...
askar2nye kn?...

MyaFiza said...

hehe..tahniah2x..
sy pun baru dapat anak sedara perempuan. 18 april lepas. awal sehari la dari anak sedara joe...

one_are said...

yg perempuan tu patut pakai skirt... hehe.. anak buah gegirl jugak la yg dkt pocik nya...

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW