Share

menghargai orang yang patut dihargai

(klik play untuk penghayatan sejati)



hari itu desktop terpaksa dihantar ke kedai untuk dibaiki. terpaksa ke libry untuk baca entry yang telah dihantar. ingat lagi hari itu adalah pagi pukul 8 waktu malaysia ku mula membuka. baca entri ini yang pertama. tak sangka dia yang pernah bertemu beberapa kali semasa cuti summer hari itu adalah orang pertama yang hantar penyertaan. terkejut dengan entry yang tersangat kreatif dan baca komen yang telah dihantar pun rata2 mengatakan tersangat kreatif. ya itu tersangat kreatif. keluar tv aku ya?



banyak gambar! ya, entry dari gadis ini yang disertakan gambar yang diedit begitu menarik untuk dilihat lama lama. kreatif gambar yang dihasilkan itu. seterusnya entry cikgu macho ini yang telah memberikan aku satu biji kek yang sangat comel. haha. ingatkan perempuan yang bagi, lelaki pun lelaki lah. hehe. terima kasih pada entry yang dihasilkan



ke empat dan seterusnya



pantun yang nyata tak kering gusi membaca ini adalah entry dari mak su. dah lama tak berpantun dan kehebatan aku berpantun pun sudah lama hilang. entry mak su ini membuat diri terkenang dulu2 yang cukup suka berpantun. tak lupa juga entry ini yang bijak memancing aku dengan gambar aku yang tengah memancing. haha. gambar ni fresh lagi. hebat si penulis ini! video yang diambil dari youtube ini oleh cik adik ini juga buat senyuman aku bertambah lebar. haha. serius comel!



terharu dengan entry ini yang semua lengkap! gambar, cerita dan VIDEO. mantap! memang entry ni antara entry feveretku, huhu, part video tu yang anaknya nyanyi 'uncle joe' tu memang tergelak ku melihatnya. thx u. baju yang dihadiahkan oleh cik lin juga tak kurang menariknya. ahaa, hadiah pertama yang ku dapat. comel hadiah tu


comey baju ni, thx ya cik lin


entry english ini memang hebat gaya bahasanya. mudah tapi mendalam maknanya. terima kasih banyak2! cerita bagaimana dia mahu hantar hadiah kepada aku dalam entry ini sangat lucu. penceritaan slumber dari adik manis ini buat aku ingat mati2 hadiah ni akan sampai. haha. good job! cik alie!!! haaa, dia antara blogger yang lama ku kenal. tapi biasalah, terputus agak lama. nasib baik dia buat entry ini dan ku dapatlah ikuti perkembangannya balik. nicee kan ;)



aduka datang lagi dengan entry ceritanya. panjang tapi berbaloi untuk dibaca, humor yang mantap. auww, i tak gay ok. time kasih banyak2

saya bukan gayyyy



gambar lelaki kuning berseluar merah oleh entry ini betol2 buat ku tergelak. terharu sebab semakin ramai yang join ni. ringkas tapi sangat bermakna dari entry ini juga ku rasa antara entry yang kretif dihasilkan. pendek pun tapi sanggup lagi nak masuk. entry cik zara memang tidak menghampakan! macam biasa, ketinggian bahasa yang digunakan olehnya, cukup buat diri ini kagum membacanya



budak kecik dengan entry yang sunnguh comel ni buat ku tergelak besar. lucu tapi hati ini tidak terelak untuk terharu dengannya. thx ya dik. cik ili dari kent juga join dan ini membuat diri bertambah terharu. kawan matrx yg tak pernah bertegur sapa dan sesudah sampai kat sini baru bertegur sapa. terkenang balik baca entry ini yang dia tulis. cukup untuk klik sini untuk melihat entry video yang dihasilkan oleh adikku sorang ni. lagu best dan kata2 nasihat itu ku akan ambil untuk iktibar


diambil dari blog cik farhana



cik farhana memang serius best entrynya. gaya penceritaan sampaikan aku sendiri ada part yang dah lupa. nilai persahabatan inilah yang ku cari. tak lupa juga entry yang memperkenalkan begitu banyak gadis gadis ini juga bertambah lebar senyuman terukir. sungguh best! erkk, im not single ok. heee


disuruh pilih mana satu, ku pilih tanah =)



GTO juga buat entry khas ini. sanggup cemar keotaiian blogger dengan join contest ku ini. time kasih! cik sarah yang entrynya disini menceritakan dengan panjang lebar perihal diriku. haha, ok lah tu, betol la tu kisah pokok dengan tanah. ku senyum je la ;)



entry ini yang menggunakan tumblr dengan disertakan gambar2 aku memang menarik. tertarik teh tarik gitu. walaupun adik amru ini baru je kenal dan kenal pun didunia blog, kesudian dia untuk join sama betul2 buat ku terharu. ahaa, keluarga amru ni bagus2 semuanya. tak lupa juga entry cik azfar. platform webs yang digunakan. mantap!


cik adik manis ni dendangkan petikan gitar dalam entrynya ini. mula kata ringkas sahaja tapi kalau dah ada video khas, bukan ringkas dah ku rasa ni. mekasih banyak2. ok dah tu main gitar, best2. seperti yang dijanjikan oleh cik uniqika, entry paling last ku terima. dengan tema budak2 kecil yang comel dengan dialog yang sungguh cute memang menamatkan contest ini dengan senyuman cukup lebar yang ku ukirkan. terima kasih semua!


yang didakwanya sama macam aku =)



pemenang?


semuanya pemenang! tapi disebabkan ku perlu berikan hadiah makan malam ini hanya kepada seorang, terpaksa juga umumkan. memang sakit dan susah nak umumkan ini tapi ku harap semua berpuas hati. percayalah, yang lain ada masa, kita boleh luangkan masa sama2 sambil sembang2 bila ku balik summer nanti. nak sangat jumpa kesemua ni. kepada pemenang, anda boleh pilih untuk ajak kawan anda untuk join sama. kalau blogger lagi bagus. kalau lelaki, kita lepak2 macam orang macho, kalau perempuan, akakku akan teman jika yang datang itu hanyalah seorang.


siapa?


akan diumum jam 2222 ini waktu malaysia. 10.22 malam dan waktu uk adalah 3.22 petang. masa tu ku kelas, takpe, buat schedule post. ku akan copy paste dalam blog ini entry pemenang itu dan selepas balik kelas, boleh kita sembang dalam ym atau facebook. harap dapat keizinan dari tuan blog la ya


tungggguuuuuuu..... =)


pss : korang klik tak kesemua 26 link kat atas ni? oppps terlupa, akak jard juga buat entry ini sempena besdayku. sweet je. hakhak ;)

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

29 comments:

Hasrol Nizam said...

ramai juga yang nak sambut bday dengan joe ni..tak sabar2 lak nak tau siapa yg menang.. :D

Jard The Great said...

apsal tag aku wei dlm fesbuk.. ku bukannya dpt menang ponn.. wakakaka..

MuNsYi SaMa said...

Ape kate ko ajak sume makan dinner dgn ko, ok? gathering peminat joegrimjow..hehe

noor afzan said...

tahun depan buat lagi yea..
pleaseeee!

farra8979 said...

aiyo.. suspen jek... ^_^

Ain Jemin D Sabah said...

meriah tol bday kmu ni joe..

Adziim said...

kekurangan teknologi x mnghalang aku untuk join dlm bntuk penulisan.
:)

Vee Violet ~vLockheart~ said...

ramainya peminat joe..
:)

Hazzy Ishak said...

agak2 sape lah menang ek

+akufobia+ said...

cepat la menang.aa.(pengsan.)

FarhanaDr said...

Joe.. Hoping dat dis year punye birthday bawak makna buat kamu.. Heehee.. :)

LORD ZARA 札拉 said...

yeah!
setuju dengan munsyi~
kih3~

Joe, camne nak letak button like FB kat bawah tu?
bestnya!

cepatlah!
tak sabar~

HEMY said...

patut takde link aku..aku tak join..tp kalau entri besa pn link aku takde kan?? (merajuk dengan comel)

mwahahahha

et said...

ouh.bez.menarek.sape la yg menang ek.

shinawawa eyenie said...

siapakah pemenang?semoga kamu dgn cik tanah bahagia..

shinawawa eyenie said...

siapakah pemenang?semoga kamu dgn cik tanah bahagia..

miss lolly a.k.a luvfareda said...

Nak farhana menang b0leh tak ?












Ngaaaaaaaaaaaaaaaa

.alie. said...

kan elok belanja semua bloggers ni makan2..

hik3~

penahatiku83 said...

wah hebatnyanya kamu ni... duit banyak nanti jgn lupe blanje... heheee

helena's said...

siapa agaknya menang ye..

Mak Su said...

salam skodeng skodeng :)

joegrimjow said...

tak lama lg akan di umumkan
tunggu
heheee
buat2 suspen skit
baru meriah

-HanaMichi- said...

tumpang tinggal jejak kaki ye...

rhapsody LiN said...

hikhik..

welkem...
:)

nuRuLain_zAiNi said...

wahaha...x join cntest..so xmng lh kn?

aduka said...

rmainye join..
kul 10 ek umum..
aku xde on9 kot..
huhu..
tgk esok je la..
=)

joegrimjow said...

esok pun esok
layan jee
heee

Chutra Padi said...

Tuo doh demo nie joe. Hikhikhik!

joegrimjow said...

meme sangat tuo doh

hehe

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW