Share

Sepupu sama baya aku kawin esok!!

untuk call ke malaysia, aku menggunakan perkhidmatan voipstunt. chargenya adalah 'free' untuk landline dan 4.5 penc untuk no hp. dengan perkhidmatan murah inilah meenyumbang kepada selalunya aku call ke malaysia. berhudung dengan custemer? ya, cukup mudah


dah lama tak call rumah


mungkin sebab sibuk, dicampur dengan rumah kat malaysia tak angkat, baru perasan yang dah seminggu lebih aku tak call rumah. tadi cuba call, nasib baik ada orang angkat. kakak aku yang di shah alam. aik, balik ke?


ditranslate ke bahasa mudah difahami


'assalamualikum'

'wasalam. sapo ni?'


'joe la, da ko ni?'

'hooh'


'bakpo balik rumoh ni?'

'semuo ore balik kot, yana nok nikoh esok'


nikoh = kawin : gambar google



yana adalah sepupu. sama baya. dulu ingat lagi selalu ke tadika sama sama dan pulang pun sama sama. maklumlah, sepupu dengan sepupu ni memang baik. walaupun berlainan jentina, hubungan persaudaraan itu masih tidak janggal walaupun masing masing dah 20 lebih dah umurnya


dia kawin esok??


agak terkejut juga dengar berita ni. ye lah, sama baya kot. 22. muda lagi ok nak kawin. nampaknya dia telah memecahkan tradisi spupu spupu aku yang kawin awal. cet, tak dapat aku sebagai pemecah tradisi, pencetus evolusi (apakah???)



cuba mendapatkan no hp spupu aku yang nak kawen tu, ye lah, bual sikit sebanyak, nanti call lambat lambat dah tak boleh, dah jadi isteri orang tapi malangnya no dia pulak takde. aiyook, tak boleh la nak wish ke apa. walaupun keluarga aku panggil dia yana, aku panggil dia dengan gelaran nuna. haha, zaman tadika lagi nama tu ok



kata kakak aku lagi, semua family aku dah balik kelantan. kecuali aku dan kakak aku yang belajar di australia je yang tak balik. akad nikahnya adalah malam esok, lebih kurang waktu petang esok waktu sini. waaaah, masih lagi tidak dapat bayangkan umur muda macam tu dah kawin


kata orang!


tadi jugak tak sempat nak bercakap dengan mak. dia dah naik atas untuk sembahyang, rumah 2 tingkat macam ni lah keburukan dia, susah untuk bergerak di usia yang senja. tapi sempat mendengar sayup sayup suaramak aku dari atas separa berteriak




'kakak kato joe nok nikoh?'


-apakah... (dalam hati)-





'poso la banyok, baru kure sikit nafsu tu'


-apakah... (sekali lagi)-





'tapi kalu tok tehe, mi wi la. cari ore molek molek, jange amek negro, nati cucu jadi ite'


ok, yang merah macam biasa, tambahan. erkk, dah dapat green light! yahuuuu!



nota kaki : esok nak pergi belarok... (tau ke belarok tu ape? hehe)

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

30 comments:

aduka said...

haha.. igt tu joe..
jgange amik negro.. kekgi dpt cucu ite..
hahaha..
ite legam..
hahaha..

Nur Su'aidah Bachok said...

hahahahah~ green light sudah dpt. ape lg joe, p ah cari gadis pilihan hati. haha ;D

adikeica said...

haha x leh blah la mohd faridzul asyraf!
haih..bengong mu~

Zahratulhayat said...

haih..
i don't know if i have a weird taste.


me so into negro :)))
haha......

.::WaNiE::. said...

kekekek cool pesanan mak kamu !

♥Hernee Nazir♥ said...

spupu die yg ni bile lg?hehehe

joegrimjow said...

hehe
yg ni lambat lagi kot
3 4 bulan...???

syafawani said...

ahaha..negro kalu anak coklat2 ja..kamu kan putih..campur ok wat..aha

enyheartsdiamond said...

selamat pengantin baru :)

joegrimjow said...

diriku putih??
biar betul??
huhu

Frodo Baggins said...

>>___<<


wa gelak jer mak lu nyer dialog!
hahahhahaha ~~~


yer yer puasa ..

mIsH IeRA cIK irAh said...

owh. bestnye kawen awal.awal kawen awal leh honeymoon kan? haish.dah jodoh mereka. ha... ma x nak yang ite mu carik yang terang.cerah .hahaha

naz said...

haha hitam la power bro menawan

FarhanaDr said...

Joe.. Tau daaa.. Hang mmg nak kawen kan summer ni?? Jeng jeng jeng.. ;p

geeds said...

haha.
nok belarok ke mano joe eh?

aBoi said...

belarok tu ape daa???

Jard The Great said...

ahahaha.... ku yg bgtau kak sulung kamu... kamu nk nikah awal..

pompuan nikah awal takpe... suami leh tolong jaga makan minum die... =p

green said...

belarok?

apekah?

apekah..(sekali lagi)

;)

zaizax said...

joe sudah dpt green light tu.teruskan niat murni anda!! hee
skrg mcm back to zmn dulu2, org dh kawen muda

jane said...

bakpo kecek kelate ~
mu ore kelate ke joe











































make budu

































wei, contest aritu nk join tp tk leh dah ea..mmm

jane said...

bakpo kecek kelate ~
mu ore kelate ke joe











































make budu

































wei, contest aritu nk join tp tk leh dah ea..mmm

+akufobia+ said...

bila nak mengorak langkah?hehe.

MuNsYi SaMa said...

oh, racist sungguh..hehe

it's about time man. keinginan dh ade, duit dh cukup,tinggal ilmu kawin je munkin xckup lg..

meh2 blaja ngan org yg dh kawin..hehe

cik EPAL said...

belarok tu berarak ke??? ke berak?? hahaha :D

hasni said...

belarok tu bukan ke g anta pengantin reramai2
kiranya mcm rombongan penganttin la
ke silap
ehhhe

otak ketat said...

haha! apa ag, cpt ar kawen. jgn cari mcm yolanda sudah. hakhak

joegrimjow said...

hehe, tunggu esok pasal entry belarok. hoho

Ariff Shah said...

cik awek yang aku pernah kuar dengan dulu pun nak kawin dah oktober ni. huhu~

Nurul Hidayah Bt Jamal said...

belarok tu berkaroke ke?
salam tahniah kat sepupu mu nuna~ moga bahgia sellu

Lifesaver said...

jodoh dia dulu joe...hehehe

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW