Share

rumah berharga 400 000 POUND!




sekarang aku dah jadi gile twitter. dulu twitter ni hanya aku update sebelum tidur. tapi sebab sekarang ni semakin ramai kenalan yang dah ada twitter, jadi best pulak sembang2 kat sana. antara blogger yang ada twitter adalah hami, luffy, zara, ariff, zackzuhairi, denaihati dan beberapa kenalan blog lain.


best ke?


ye, sekarang lagi best! bayangkan ada seorang awek kat sini ajak tengok wayang dengan twitter? haha. perkara ni terjadi bila aku guna platform 'twitteriffic' kat iphone dan pilih search nearby. maknanya semua lingkungan area aku bertwitter ni akan muncul di laman twitter aku. jadi ada seorang ni (mat salleh) twit pasal takde orang nak tengok wayang dengan dia. aku jawab boleh je nak teman, haaa, cube teka macam mana kesudahan dia? hehe. sebab rasa takde pengalaman keluar dengan awek mat salleh kat sini, aku buat 'dunno' lepas tu walaupun dia bagi private message. bahaya bahaya


melepas?? haha, jom add twitter aku di sini @joegrimjow




~~~~~



'joe, free dop pete ni?'

'pukul brapo?'



'pukul 6, nok suruh pegi tolong kemas rumah ni, abg follow sekali'

'ok je kot. beyehhh'



perbualan ym aku dengan abang safuan. abg safuan ni merupakan postgrad kat sini. mungkin sifat dia yang suka tolong orang buat ramai undergrad kat sini yang senang dengan dia. macam kes diatas, entah sape sape yang dia nak tolong ni pun aku tak tahu. ooh, satu lagi, dia bukan orang kelantan, tapi suka 'speaking klate' dengan aku


400 000 pound


maka petang itu bergeraklah ke sana. ada 4 orang lelaki gagah perkasa tambah seorang budak yang takde gigi (umar) pergi kesana. sampai disana, ada sepasang suami isteri yang menjemput kami.


'masyaAllah, thank you for coming'

'alhamdulillah...'

'masyaAllah...'

'alhamdulillah...'


SO, bo;eh teka lah kan siapa pasangan ni? orang islam? ok, betul. si isteri orang pakistan, si suami pulak orang scotland rasanya. mualaf islam. sweet pasangan ni sebab selalu sebut 2 ayat kat atas tu. rasa teruja jugak sebab si isteri tak pakai tudung pun, tapi zikir macam ni selalu disebut. si suami pulak, tenang je tengok muka dia



buat kerja


pertolongan yang kami buat adalah menaggalkan wallpaper rumahnya. sebenarnya rumah inibaru dibeli dengan harga 400 000 pound dan sebab nilainya murah (murah ke £400 k ni?) jadi banyak kerja kerja remeh remeh kena buat sendiri. kalau kat malaysia, rasanya tugas macam ni, upah orang je la kot. tapi kat sini, memang suka buat sendiri. mungkin nak rasa feel kot. aku pun tak tahu




menanggalkan wallpaper dengan stimmer. haaa, ni lagi satu pelajaran yang aku dapat. tengok, tolong orang ni, banyak faedah yang kita dapat. penggunaan stimmer ni cukup mudah bila nak tanggalkan wallpapernye. letak stimmer kat dinding, lepas tu terus tarik. mudah dan simple. (bukan ke sama maksud?)



ok, jom layan gambar sedikit sebanyak


ruangan dapur yang kena bersihkan



tangga ni mainkan peranan penting



abang safuan yang sexy, baru lepas amek wuduk nak smbahyang maghrib



miji yang otai



nama budak ni sameer



sulaiman n farah



sebut pasal harga pula, 400 000 pound ni memang banyak. kalau convert, 2 juta lebih rm. kalau kat malaysia, dengan 2 juta, pergh, rumah dah mewah gegile kot. 1st impression kalau rumah mahal camni, pasti kaya kan? tapi, pekerjaan pasangan ni adalah sulaiman (suami) adalah cikgu dan farah (isteri) adalah penulis buku. haaa, kerja macam ni dah boleh beli rumah yang mahal mahal. kalau negara kita? entahlah mampu ke tidak. apa apa pun, masing masing negara ada kelebihan. kalau diberi pilihan, ku lebih sukakan Malaysia ;-)



love Malaysia much much much....
tapi i sayang u lebih lagi ;-)




Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

29 comments:

Nur Su'aidah said...

tetap syg tanah air.. ;DD
sedang berkemas kah semua tu?

aduka said...

gile bapak punye mahal..
O_o

Cik Bee said...

comel n gud

joegrimjow said...

mmg mahal
hehe
layan je la

AyanaAsham said...

negaraku...
tanah tumpahnya darahku......

joegrimjow said...

nak sambung ke ni?
heee

lea said...

mahal gile...

kalo kat malaysia dh leh dpt umah better kot

.::WaNiE::. said...

400k pound murah

pitam aku hahaha

Hizami Li said...

oh my.
mahal nak mati kot.
adus.
T-T

joegrimjow said...

mahal
memang mahal

Jard The Great said...

kat kampung aku.. kalo nak buat rumah.. ajak org kampung je ramai2.. nnt diorg gotong-royong bina satu umah untuk ku.. =)

ardinihumaira said...

fuhyoo... mahal juga tu... sayang malaysia juga.. dan kelantan... serta sarawak.. dan tganu? hihii

Mr PenyuBiru said...

twitter. tool terbaik tuk promote entri baru. terbaek dari ladang. :D

Mimpi said...

Aku tak pandai lagi nak twitter ni.

Hayatito said...

2 kali dh bg hint.
kang hangat joe

bellar0ssa said...

mak aii... adoih..bapa kurun aku nak kumpul duit beli rumah semahal 2 juta?

MuNsYi SaMa said...

uih..mentang2 la ak xslalu tweet.haha

mmg syg msia tp kalo kt msia leh dpt lebih dr kt luar ape slhnye kan?

joegrimjow said...

haah
munsyi sama sorang lagi rakan twitter
hehe

SweetyMui2 said...

huisshhhh..

rhapsody LiN said...

pergghh...


:pp


mungkin kat sana plagerism xder.. mcm kt mlysia bnyak yg pirate. buku pun kdekut nak beli yg ori. klu bolah maen fotostat je.. cmne writer nak kaya? tgk artis diorg pun cukup lah. berjuta2 harta. artis malaysia yang betul2 kaya berapa org je sebab album org tak beli yang ori. :)


abe joe, lin ade link ur blog in my latest en3. nk mintak izin.. :)

Hazzy Ishak said...

pengsan

Vee Violet ~vLockheart~ said...

mahalnye...
=0
joe, nota kaki mesti ada pesanan camtu kan? cintan-cintun gitu...
mesti ada 'seseorang' yg follow blog joe nie... :)

Queen said...

sana mmg mahal.tapi rasanya gaji diorang pun mahal kan...

Kaseh Mucuk said...

mak aihh..kalu convert jadik rm...byk hartanah bole dibeli..makcik kayo! =p

joegrimjow said...

gaji dieorg lebih kurang je
cume barangan mereke murah je

Fida Aishah said...

Joe, terima kasih ziarah blog Fida. You got a good blog here....keep it up. Regards...from Budak Brisbane.

ainShahajar said...

wah!!

cikgu pun dapat beli umah 2 juta

tinggi taraf idop

+akufobia+ said...

ke.na.pa.ma.lay.sia?

joegrimjow said...

keje penulis n cikgu, boleh beli rumah semewah ini?
;)

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW