Share

Pilihanraya University Of Sheffield - sudahkah anda menjalankan tanggungjawab?

kali ni nak share pasal pilihan raya di sheffield. bukan apa, sekarang ni cukup meriah kat student union dengan orang orang yang berkampen. ada beberapa faktor yang menjadikan pilihanraya disini seronok, iaitu kreativiti orang yang bertanding


student union best


ini merupakan fakta yang mana student union sheffield adalah terbaik di UK. ya, terbaik diseluruh UK. selaku pelajar disini, memang berbangga dengan status ini. mana taknya, begitu banyak aktiviti yang dirancang untuk menjadikan pelajar bergiat aktif dalam persatuan. kali ini bukan nak cerita aktiviti yang ada disini, tapi mengenai pilihanraya yangs sedang berlangsung


atas tiket peribadi


comey kan dieorang punya logo



itu yang best. masing masing membaca agenda tersendiri untuk menang, pelbagai kreativiti dijalankan untuk meraih undi. memang meriah suasana yang dicipta oleh mereka ini. pergi saja ke student union, pasti akan dapat banyak flyers yang diberi oleh orang yang bertanding. suasana yang meriah


8 jawatan kesemuanya


sebanyak 8 jawatan dipertandingkan. president, activities officer, Education Officer, Finance Officer, International Students' Officer, Sports Officer, Welfare Officer dan Women's Officer. ahaa, memang tak banyak student union officer ni, tapi kemeriahan bertanding, fuuh, mantap mantap


promosi diri


salah satu untuk meraih undi adalah dengan post video di youtube. haha, aku suka tengok video video ni, bukan apa, kreatif dan lucu. kadang kadang nampak 'gila' dan kalau dah tengok, pasti fikir, 'boleh ke orang ni buat kerja?' hoho, tapi jelas, video tu hanyalah video semata mata. kalau bab bidang kerja, fuuh, mantap sekali!




mamat ni bertanding untuk jawatan presiden. jangan tegok lebih2 sebab lusyah skit





video yang paling bengong la stakat ni, haha



poster poster


hari tu sempat jalan jalan ke student union. macam macam gelagat jumpa, ada yang datang dengan gendang dan alat muzik la, ada yang bawak anak anjing yang comel la, dan macam macam lagilah cara untuk meraih undi. paling banyak adalah penampalan poster poster. ok, layan gambar dulu



















masa pengundian



2 hingga 4 march adalah tarikh pengundian. kepada pelajar malaysia sheffield, tahun ni macam takde wakil kita. kalau tahun lepas, agak sibuk untuk memenangkan beberapa calon yang diusulkan oleh persatuan islam disini, tahun ni, semua senyap je. takpe, undi je untuk menaikkan status orang keluar mengundi. boleh undi online disini http://www.shef.ac.uk/union/vote/ kalau nak real, boleh undi secara isi borang di tenpat tempat yang disediakan. undi je la



laura anderson


haha, minah ni semangat suruh promote die. jadi ku ambil kesempatan ini untuk promote die. erkk, kalau tengok video dia buat, pasti ramai laki yang akan vote. haha. tapi mat saleh mat saleh tak tengok semua tu. sebab dia suruh promote, ku promote je la. laura anderson for welfare officer, yeaahh!! layan video




comey je orang kat blakang dia tu kan? huhu




tahun depan nak masuk bertanding?



rasanya officer untuk union ni ada sejarah orang malaysia masuk. chinese. rasanya lah. dulu dulu. untuk waktu terdekat ni, takde. tahun lepas ada wakil brunei, tapi kalah. rasanya perlu kot ada wakil malaysia bertanding. aku?? haha, kalau english dah fluent nanti, apa salahnya;-) korang nak undi tak kalau aku masuk bertanding? hehehe, satu lagi kan, ada kelebihan kalau aku masuk bertanding, sebab nama akan paling mencapap. paling panjang. kekeke!


nama panjang ada kelebihan tu ;-)



nota kaki : tahniah kepada kesemua pemenang contest weekend@sheffield, terima kasih juga yang masuk bertanding. sangat sangat hargainya!

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

25 comments:

Polis Angkasa Gaban said...

undi guna sms ada tak?? hehe..

Hazzy Ishak said...

perang poster lah gamaknye

fikaryna said...

x pandai ber politik..alamak..lupa sampaikan salam pakcik joe..hik2..

Jard The Great said...

undian sms tak pakai? ehehehe.. lawak komen pertama

Vee Violet said...

yes... sangat comel gadis berbunga pink itue... :)

amie said...

wahh..
best giler..
kalo kat kolej pggel mpp..
hahahhha..
kami stud multimedia so abes sume menggunekan bakat maseng2 lam multimedia..

Nur Su'aidah Bachok said...

cantik ah pemandangan sana.
ada poster comel2 lg. =)

Nur Su'aidah Bachok said...

cantiklah permandangan sana.
ada banyak poster2 comel lagi.=)

Alimaz-Kembara Terasing said...

undi jangan tak undi,.......

P A U L I N E said...

haha.. mcm2 la gelagat semasa pilihan raya tu.. ^^

Lifesaver said...

bukan student...so, tka yah undi..hehe

anyss said...

Salam,
waaaaaa bestlah ada pengalaman jadi student antarabangsa kan ;)

joegrimjow said...

sayang xde untuk undian sms
hehe

joegrimjow said...

pengalaman camni susah nak timba
kena hayati elok elok
;)

y@n@ M!B said...

joe x bertanding kah??huhu

joegrimjow said...

belom sampai seru

{lumut} said...

igtkan kamu pon masuk bertanding..hehe..

em kamu knal si anon?

~0~ said...

kat UM pakai undi online...sana sama x???

aNIe said...

Heheh...macam gaya berkempen...ntah aper2 lah video si Rajin tu...nama je Rajin tapi buat video mcm malas je...hahahah

joegrimjow said...

boleh dua dua
ada online
ada kertas

anie, rajin ni mmg xrajin. haha

kak ina kl said...

salam joe..tentu best kan dapat belajar kat sini..

joegrimjow said...

sama je macam malaysia
suasana je lain

aduka said...

hohohoho.. trasa juge nk blajo or keje luo negare.. awek cun ohhhh..

:P

joegrimjow said...

kene datang sini r
huhu

imran said...

Dah sampai seruan ke? Kalau cukup semua, kawen je :D

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW