Share

Bbq dalam suasana yang sejuk

ok, update ringkas mengenai bbq tadi. tadi diadakan bbq untuk menghargai jasa volunteer dan juga komiti sheffield games dan juga next. tuan sponsor sudah pasti director SG dan juga director NEXT. sungguh bermurah hati betul kedua dua sponsor kita ni. nanti buat lagi ;-)


suhu rendah tapi bbq masih berjalan



suhu untuk hari ini


walaupun sekarang sudah masuk bulan 3, yang sepatutnya dah musim bunga, tapi suhu tak mahu naik naik lagi. entah bila nak naik. tahun lepas bulan 3 dah boleh pakai baju 1 lapis je, tapi sebab suhu masih lagi 1 ke 2 darjah celsiu, 3 4 lapis juga kena pakai. tapi ini tidak menghalang semangat untuk ber bbq


terima kasih volunteer!


terima kasih kepada semua yang datang. semua yang datang ni merupakan orang yang tidak dibayar untuk bertugas semasa weekend @ sheffield tempoh hari. nak baca pasal weekend @ sheffield boleh klik kat sini untuk SG dan sini untuk NEXT. ok lah, esok ku update panjang panjang, mahu beristirehat kejap.


'isho, jangan lupe upload semua gambar sebelum pukul 7, nak letak kat blog'

'wokes, no problem!'


nampaknya ku dah ada pembantu untuk menangkap gambar dah sekarang ni. haha, senang sikit tak payah nak ambil gambar sendiri. ok, layan gambar. doakan supaya hari hari ku menemui sinar kebahagian (apakah??)




abang mji (baju biru) selaku director SG aka sponsor untuk bbq ni




adik sar selaku director NEXT aka sponsor untuk bbq



saya isho, nak tangkap gambar? call lah saya anytime



tempat bbq : back yard tuan rumah cula n the geng





kita bakar kita makan!



saya pakdin dan ramai orang cakap saya hensem, tak tahu kenapa...



chula and the geng sebagai penyedia tempat untuk bbq


sodap ni!


bakar membakar bersama sama



hehe, ni bukan sambutan besday ku lagi ek


kaum bakal ibu yang menyediakan makanan selain ayam. sedappp




walaupun muka kami ketat, tapi hati kami bahagia dapat makan



pandangan dari dapur




tadi tak banyak volunteer untuk NEXT datang. ada hal katanya. takpe, asalkan semangat nak menolong tu ada, iA akan diberkati usaha anda dalam memberi itu. lagipun tuan director NEXT dan cakap nak buat makan makan lagi sekali. hehe, bagus betullah tuan director ni!



perut tak berapa sedap



tak tahu kenapa tadi perut tak berapa sedap. maksud tak sedap tu, biasanya boleh makan dengan banyak, tapi tadi makan beberapa ketul ayam je. haishh, rugi kalau bbq ni perut meragam. nanti tak dapat makan banyak! bila ayam dah habis, reaksi muka yang pelik akan jelas kelihatan























warghhh, mana ayam aku???




nota kaki : entah kenapa sayang nak tinggalkan komiti SMSA ni ;-) thank u semua

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

31 comments:

Mr K said...

Comel gila semua bakal ibu tu

Azrul Hisham said...

fuh...cun gak bakal2 ibu...nasib baik aku dah tunang...kalu tak leh mintak bro kirim salam kat diorang semua...hehe

adikeica said...

betul ada hal..
moreover, terkejut kami x tahu apa2 plan pon..

sorry

{lumut} said...

nampak sedap ayam tuh..huhu..

terkejut gile muke u joe.haha

joegrimjow said...

seb bek xbagi yg close up, klu x yg tu je korang nak komen, hehe

LORD ZARA 札拉 said...

pergh!

agak kelaparan daku~

FaizalSulaiman said...

warghh bbq.best2.my cousin yg study french pon mengeluh cuaca tak panas2.haih..perubahan iklim gaknye kot?kesan dari global warming?agak2nye la.hahaha

p/s--)zara, taukah anda, yg anda sedang berdiet skunk?hohoho

P A U L I N E said...

hahaha.. lawak gambar terakhir tu.. ^^ nampak ada hangus 'sikit' lar ayam panggang tu.. =)

joegrimjow said...

hangus tu memang perlu masa bbq
;)

fikaryna said...

ayam2 yg menyelerakan...hik2..

Jard The Great said...

kim salam kat pakdin.. wakaka..

Ivy Metaga said...

wah best nya...mst pengalaman yg best tu..sejuk2 berbbq...

~0~ said...

wah....memang layan la...

Echa said...

syoknya... rasa sejuk tu sampai ke sini... terasa panas sangat kat sini...

et said...

keh3.gelak tgk muke mr joe yg last skali tu.adei.

Lifesaver said...

takut2..bakar..beku balik :P

nursarah said...

sejuk2 bakar-bakar. best.best!

YanTzYanTtiE said...

hahahha
caption bawah setipa gambar..tak tahan... :D

محمد فردوس سعد said...

best je aktiviti2 kt sana..erm..bg sikit sejuk tu kat sini

محمد فردوس سعد said...

best je aktiviti2 kt sana..erm..bg sikit sejuk tu kat sini

Vee Lockheart said...

sejuknye... =D best!
joe, vee tak dapat tgk pic...
=(

Firol said...

hooo makan ayam panas dalam cuaca sejuk syahdu betul

eynda said...

Sejuknya!! Btw..bakal2 ibu tu sangat comel...serius!

joegrimjow said...

kecomelan bakal ibu xdapat menandingi kemachoan bakal bape ke?

Alimaz-Kembara Terasing said...

huhuhu nak cikit

azurin nasir. said...

err . tade shoutbox ke? tercari-cari where should i leave a message:)

FarhanaDr said...

Abang director SG, mji.. Berkenan laa.. Sekian.. Ahaks.. ;p

aYu said...

mcm best~
hehe

rhapsody LiN said...

rmbut dh pnjg laa...
:p

Ayub Khalid said...

salam....hermm...tiap2 kali tngok orang laen dpat smbung bljar kt ovrsea,tiap2 kali tu trasa sperti nk je rase pngalman kt luar tue...hoho....cita2 xtrcpai....just dpat tngok gmbar mmber2 yg dpat fly je....anw,,nice blog at all....all da best to all of you there...

Nurul Hidayah Bt Jamal said...

bes bbq, sian jo menahan perut dari sakit teriak. .camtu ye pak din hensem , sampai salam kat dia bolehx :P

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW