Share

salji dan peluh

gambar tahlil tadi. terima kasih pada semua yang datang. kodiang meninggalkan sheffield pukul 10 pagi tadi dan kapal terbangnya berlepas ke malaysia pukul 1.30 petang. transit di dubai sekejap. sampai disana nanti akan terus ke penang. kalau nak ikutkan post entry ni, dia mungkin masih berada di dalam flight lagi. doakan terbaik untuknya dan semoga arwah ayahnya di tempatkan di kalangan orang soleh


derma kilat boleh di buat dengan transfer bank accout kepada


Nama: Miss Nur F B Mohd Mazni
Acc no: 76473668
Sort code: 77-74-01
Reference: Derma kilat





sarimi mengetuai bacaan yasin


semua menghayati dengan khusyuk


bersesak sesak jugak, terima kasih kepada tuan rumah



~~~~

malaysia

terkejut mendengar berita yang suhu di beberapa kawasan di malaysia mencecah 36 darjah celcius. woow, sememangnya panas dan peluh akan mengalir sampai ketiak! rasanya yang merasa suasana itu lebih mengetahui akan perihal sebenar. kan? panas tak?


'a bang la ketiak busuk' kata siti



panas sepanjang masa


kalau perasan sekarang ni, cuaca dah semakin lama semakin pelik. kalau nak ikutkan teori yang dibelajar semasa geografi, sememangnya kawasan khalitustiwa yang akan mengalami perubahan cuaca yang paling sedikit akibat kesan rumah hijau. tapi untuk keadaan sekarang, rasanya semua dah sama. di malaysia sudah mengalami cuaca cuaca yang pelik


ish, memang pelik pelik lah cuaca sekarang ni!





sheffield


sekarang ni di uk, ramalan kaji cuaca mengatakan snow akan berpanjangan sehingga hari jumaat. aku rasa antara orang yang paling runsing adalah aku sendiri. mana taknya runsing, hari sabtu ni weekend@sheffield akan berlangsung. kalau snow ini berpanjangan, mungkin pelbagai masalah akan timbul


akhir bulan 2 dah sekarang ni


pelik, kalau tahun lepas, sekarang ni dah boleh merasa udara 'agak panas' dah. tapi sekarang ni, tak ubah macam winter! sejuk lagi. memang sejuk ada kebaikannya, tapi jangan lupa, jika berpanjangan seperti ini, pasti akan menyusahkan ramai orang


bukan kuasa kita


sekarang ni hanya berserah kepada yang maha kuasa. mintak mintak di jauhkan keadaan cuaca yang tidak mengizinkan. mintak mintak perjalanan sheffield games nanti akan berjalan dengan lancar tanpa masalah cuacai. ya Allah, ku merayu kepadaMu.


33 team bola


sekarang ni dah 33 team bola yang telah mendaftar. mungkin akan bertambah lagi malam ni sebab esok adalah tarikh tutup untuk penyertaan. masalah besar adalah bola sepak, sebabnya main di luar. jadi kalau snow turun dengan lebat, alamatnya sukan bola jadi acara sukan bola ais. huhu. harap benda ni tak berlaku!


raman cuaca untuk hari sabtu.... hujan pun mintak jauh



doa banyak banyak


sekarang ni sememangnya segala persiapan sudah dibuat. pengarah MSD memilih untuk hadir ke sheffield tahun ni walaupun banyak aktiviti yang sama berlaku di masa sekarang. walaupun banyak event yang sama berlaku pada tarikh tersebut, melihat keapda bilangan peserta yang bertandang melebihi 400 orang, sememangnya tugas yang agak besar kepada komiti dan volunteer. harap semua masih positif dan kita doakan terbaik untuk kecemerlangan sheffield games


berita tentang contest???


sekarang review pun tak habis lagi semua. tapi pengumuman seterusnya akan di buat dari semasa ke semasa. tungguuuu. judge pun pening kepala ni, semua entry mantap2 semuanya. yang pasti, yang menyertai contest weekend@sheffield kenangan bersama akan kita cipta ;-) terima kasih banyak banyak



nota kaki : tiap tiap malam meeting. dah 4 kali berturt turut dah ni, bekrja keras untuk orang lain


~~~~

entry ke 37 : lin


salah seorang blogger yang pernah jumpa dulu. hehe, sebab bukan ku yg bagi markah, so no bias ok. tunggu siapakan pemenangnya, entry true meaning of love, panjang lebar cik lin huraikannnya. dari kisah mat saleh yang tua kerepot la, quote dari cik farhana punya entry la, kisah ditinggalkan kekasih lepas besday la (erkk??) macam macam lagi la yang membawa kepada definisi cinta. dengan contest ni kita dapat tahu apakah erti yang cinta patut berikan kepada kita kan? hehe. thx u cik lin sebab join




entry ke 38 : intan


perkataan menarik yang ku suka, 'nah bini kesayangan abah nak cakap ni' hohoho, menarik dan sanghat romantik ok. bertuah mak cik intan dapat suami yg romantik macam tu. erkk, orang laki kalau nak belajar cara beromantik, kene baca kat blog cik intan ni, banyak skill yang menarik boleh belajar. ku pon tengah belajar. hehe. satu lagi tertarik adalah adik angkat. haha, tak tahu plak sebenarnya angkat angkat ni dari dulu pon da ada. bak kata cik intan, last last terangkat jugak. hehehe. ok la cik intan, panjang lebar diceritakan kisah mak ayahnya yang memberikan maksud true meaning of love kepadanya. top notch!




entry ke 39 : hidayah


satu je ayat yang sesuai untuk cik hidayah ni. KAGUM. hehe. mana taknya, kalau pergi ke blog dia, tengok macam mana cara dia 'linkkan' entry ku kat blog dia. hehe. biasalah tu, baru belajar berblog, perkara simple macam ni pasti tidak akan tahu macam mana nak buat. bila dah tahu nanti, baru akan perasan, wahh, senang je rupa rupanya ;) ok, tertarik dengan kisah percintaan ayah mak dia. hehe. cinta jarak jauh gitu. cara berkenalan pun serius pelik. mana taknya, dari kisah sampaikan pesanan, sampailah ke sekarang yang dah ada 3 orang anak. haha. boleh macam tu. inilah dinamakan cinta. everything is possible. ok. nak tahu cerita aneh ni, boleh pergi ke blog cik hidayah. hoho. thx u ya sebab join




entry ke 40 : faizal


hahaha, baru lepas baca entry ni dengan sepenuhnya. lawak ok! hehe. cara penceritaan ingatkan cerita sedih. di lola luna lilie. hehe. comey je nama nama tu semua. tak sangka pulak semuanya.... jeng jeng jeng. kene baca sendiri. hehe. ok, kalau baca entry ni, ku pasti korang takkan kering gusi. hehe lucu dan maksud yang ingin disampaikan ku rasakan dapat. thank u encik faizal, walaupun dah last last minute, sempat lagi nak masuk. huhu, terharu terharu

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

27 comments:

SuRayA^i. said...

kt ipoh la tu yg suhu smpi 36 drjh~ pns ok~~ T__T

Jard The Great said...

kalo salji turun di malaysia.. wow...

Anonymous said...

joe, cari la bomoh tolak hujan + salji..

Hazzy Ishak said...

sini panas, sana sejuk plak...
kita tukar yokkkk

joegrimjow said...

nak kene pakai bomoh ke?
doa doa je la

Mr PenyuBiru said...

wow! gambar last tu begitu menghantui sekali.haha

~0~ said...

sini kepanasan skang...musim kemarau

joegrimjow said...

tu la pasal cik penyu
harap2 nanti akan ok...

larasephia said...

kau saje je kan nk sebut2 psal snow time2 gini

arghhhhhhhhh!

ikut kan hati nk je ku pasang aircond satu rumah nie..tp xsmpai ati plak bila teringat isu global warming n thinning layers of ozone. sigh :{

RoSe_ViOleTE said...

huhu..
kt cni panasss
bile ade hujan je, baru rasa lega.
nk g kelas pun malas.
*heh, alasan*

MuNsYi SaMa said...

innalillah..

hmm..kalo salji gak,leh tukar match jd maen baling2 salji je la. haha

Lifesaver said...

sini panas joe..kirim salji skit

Vee Violet said...

buruk bebenor pic berseluar kecik tue... =p '
welcome back to malaysia... :)
sini panas, jaga kesihatan - nanti sakit pulak sebab perubahan cuaca

adikeica said...

joejo!!! Aku penat..tapi lagi penat tgok kau penat..Maka, aku x boleh mengeluh sbb kau lagi penat..tapi boleh ngleuh sikit2 sbb aku pompuan, kau laki..haha..byak2 x leh..

YanTzYanTtiE said...

salji dan peluh..2 benda yg kontras hehehe
gmbr tu...eiuww..hahah..tka lalu nak makan... hahhha

helena's said...

ngerilah gambatuh joe.hahaha

tido pon peluh dah skng nih..kalolah salji turun..heaven..hehehe

saypOOL rafhtello said...

post la salji ke malaysia..memang panas wei...

FarhanaDr said...

Walaupun hujan lebat giler bersama guruh berdentam dentum, tetap juge masih rase panas.. Peluh mengalir dgn dahsyat.. Tak yah mandi daa.. Mandi peluh pon cukup..

Mimie.Candy Cane said...

huhuh...memang panas gile skang..and musim orang demam sana sini...

wallahualam

Sir Marcello said...

aku baru jer balik dari kawasan yang terpanas kat Malaysia tadi....

nasib tadi ok jer..tp berpinar2 gak lah mata nie~

DeVoteD LilY said...

balik ahhh mesia..
uat xchange stdent ngn i..
hahaha..

Ms.Independant said...

bestnye klo salji kat msia.
ley lawan snowball fight!
hehe

:)

rhapsody LiN said...

huhu.. kt kedah la kwasan plg panas kt mlysia. smpai 37dgree clcius.
ape2 pun syukur je..

:)

joegrimjow said...

munsyi, baik idea tu, hehe

eica, mengeluh pun apa yg dapat? ;)

marcello, kawasan terpanas? kat mana tu?

shinawawa eyenie said...

cauca sejuk k?bestnya...dkt m`sia ini panas ler..:-(

aduka said...

mengalir peluh masyam.. pastu ciom.. perghhh!!

Anonymous said...

http://www.archive.org/details/BuyTylenolNoPrescription_630

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW