Share

gadis blog - masam manis berblog (3)

entry kelima : munsyi sama

wahh, sebenarnya baru jumpa dengan munsyi ni, tapi dia dah masuk contest ni. time kasih ya. entry pertama dalam english, sememangnya kena dengan tema yang dipilih iaitu 'unity through sportmanship' diberi contoh yang baik dengan disertakan dengan gambar yang jelas, memang kena dengan tajuk. perkataan english yang digunakan pun senang untuk dibaca. kecik rupanya dunia blog ni, sedara kite ni merupakan adik seniorku disini. abang dia pernah jadi presiden SMSA jugak, dan terkenal dengan gelaran 'lelaki gatal nak kawen' sekarang title tu dah aku pegang. hahaha. pape pon, terima kasih kepada munsyi sama dengan penyertaan yang boleh dibaca di link kat atas. gud luk bro


entry keenam : putri_nian

akak blogger ni ku tak kenal secara betul, sebab rasanya jarang sekali ke blog dia. lepas ni bolehla kita berkenalan lebih lagi ya kak. ku suka kawan dengan 'akak akak' ni, banyak pengalaman katakan ;-) ok, tema yang dipilih di entry dia true meaning of love. diceritakan kisah keluarga belah ibunya yang besar dan diberikan contoh memanifestasikan perasaan cinta ini ketika pakciknya yang sakit di hospital. semua ahli keluarga mainkan peranan untuk menolong sedaya upaya. ku rasa inilah sebenarnya nilai yang patut ada dalam institusi kekeluargaan. barulah cinta itu terus mekar. terima kasih akak kerana masuk sama contest ni. macam biasa, link ada kat atas untuk dibaca



si sopi cakap, ramai pelawat datang ke blog dia hari ni. haa, ni antara promotion jugakla kalau masuk contest ni sebab ku akan tulis review. jadi? apa lagi, jooom join. klik sini untuk join. cik chah pun dah follow sopi ya, ada apa apa ke? hehe



untuk 1 disini
untuk 2 disini

inilah bunga alamanda


'watpe?'

update blog'



'hey, u ada blog ek?'

'yup, tapi jarang update'



'blog tu untuk apa ek? luahan perasaan ek?'

'haha, mesti u takde blog ni. tak semestinya luahan perasaan, macam macam boleh dengan blog'



'nak link your blog. boleh i baca'

'haha, tak boleh, taknak bagi. blog i untuk bloggers je'



bak kata pepatah, kalau nakkan sesuatu, mesti cuba mendapatkannya dengan sedaya upaya, aku terus untuk memulakan dunia blog. lebih kurang macam nilah macam mana blog joegrimjow terhasil. ye, kerana seorang gadis. haha


untuk eica, gadis blog dengan ex gf kat matrx orang lain ok. 2 perempuan berbeda. sekarang dah tak frust dah dengan gadis blog, no hard feeling. ku buat entry ni pun nak kenangkan balik kisah masam manis berblog yang pernah ku alami. si jard comey (blushing la tu) dengan si bakal doktor sibuk sangat nak tahu.


gila angau


masa berkenalan dengan gadis blog ni, aku memang tangkap angau habislah. dia sebenarnya tak tahu pun soal hati aku ni, ye lah, aku pun tak berterus terang. masa tu masih lagi kat sini (uk) tak balik lagi ke malaysia. tapi temu janji dah dibuat untuk bertemu dengan dia secara live. dan yang paling best, dia pun nak jumpa juga


maka mulalah entry aku yang berunsur cintan cintun, kalau yang dah lama dengan blog ni, pasti tahu. kan jard kan? jard lagi, takde orang lain ke? hehe. ku mula dengan membuat entry mengenai cinta pertama di entry ini, lepas tu ku cerita perasaan nak balik kemalaysia 2 bulan 2 hari lagi kat entry ni, tak lupa juga ku ceritakan pasal pilihan menantu di entry ini, dan akhirnya aku menjelaskan teori kahwin aku di entry ini


aku mahu dia ketahui yang aku mahu jadikan dia sebagai kekasih ke4 aku dan seterusnya terus kekal sebagai suami isteri. hurmm, rasanya tak jadi kot sebab banyak sangat 'perumpamaan' yang aku guna sampaikan msg yang mahu disampaikan tidak sampai. sapa suruh tak berterus terang kan??


hari yang dinantikan


akhirnya kau balik ke malaysia. cuba bayangkan betapa gembiranya aku ketika itu, nak jumpa family dan juga gadis blogku. balik 13hb 6, 16hb 6 yang mana 3 hari selepas itu aku kena ke korea untuk program herbalife, tapi sebab teringin sangat nak jumpa dia, 15hb aku telah set date dengan dia. dan.... dia bersetuju!


dikacau anak sdare


malang seribu kali sayang, hasrat untuk berdua je terpaksa dimatikan sebabnya aku terpaksa mengambil dan menghantar anak sdareku dari KLIA ke ampang. flight anak sdareku pukul 11 sampai, abangku balik dari kerja pukul 6, jadi masih ada 5 jam untuk 'dating' ni. agak agaknya, sempat ke tak?


sempat!


'papa joe bawak tosha pegi makan aiskrim kat alamanda, nak?'

'nakkkk'


aku senyum, lantas menghantar msg kepadanya


'kita jumpa kat alamanda ek tengahari ni'

'ok je'


'i dengan anak sdara i tau'

'erkk?? hurmm... ok. omw'


yess, akhirnya jadi juga. setelah sekian lama, akhirnya boleh juga aku untuk berjumpa mata dengan mata dengannya. setelah membeli ice cream kepada anak sdareku, terus ke tandas untuk memastikan diriku kemas. maklumlah, nak jumpa dengan bakal gf ni!


dia sampai


sampai je dia, wahhh, hati aku bertambah berbunga bunga. sungguh cantik sekali. dia bersalam dengan anak sdare aku yang baru umurnya 6 tahun. berlakulah adegan dating seperti anak anak muda yang ditemani anak sdara


makan
minum

dan tiba tiba anak sdareku mahu tengok wayang. ishh budak ni, lebih pulak dia! gadis blog cakap, dia ok je tengok wayang, sebab dia dah ok, ku terus beli tiket wayang. cerita cartoon pasal perempuan jadi besar lawan dengan alien. ntah tak ingat tajuk dia apa.

minta diri


setelah habis wayang, dah pukul 6 lebih dah, aku minta izin untuk sembahyang. dia cakap dia pun nak balik dah. jadi berpisahlah kami disitu. mengharapkan perpisahan kejap je, rupa rupanya pertemuan itu adalah yang pertama dan terakhir.


erkk.. stop sampai sini je lah
ok?


hahaha, ada orang marah. hehe. cukuplah setakat tu je. yang penting hubungan tak menjadi. erkk, bukan hubungan pun kot, sebab aku tak pernah declare ape ape, dan teori kahwin aku masih lagi sahih. yesss. siapa mahu menjadi gfku??? hehehe

tamat sudah masam manis berblog. tengok, pengalaman berblog ni memang best. sekarng aku dengan dia masih kawan. kalau dia baca pun aku yakin dia akan tergelak. haha, tengok, aku dah gelak dah pun. harap pengalaman manis ini akan ku kenang sampai bila bila


kapel (eja couple)



nasihat orang gagal bercinta, aku rasa (melalui pengalaman diri) kapel ni banyak tak elok daripada elok. belajar kat sekolah dulu, lelaki dan perempuan yang bukan mahram berduaan, makhluk ketiga adalah setan. pernah tak rasa diri jauh dengan tuhan? aku pernah rasa masa aku angau dengan perempuan. bila aku angau (tu belom kapel lagi tu) hubungan aku dengan tuhan pun dah longgar. benda ni aku rasa paling rugi. sebab tu sekarang ni malas nak buat hubungan jarak jauh, walaupun ada yang berkenan di hati. ahakksss ;-)


yang sedang hangat bercinta, kahwinlah. itu cara yang paling sesuai. untuk elak maksiat, dan juga untuk mendapat keredhaannya. takde duit? bagitau mak ayah, cakap dah tak boleh tahan dah ni, mesti dieorang support punye. tak tanya, tak tahu, cuba try tanye


'mi, jo nok nikoh balik summer nati'

'tok payoh duk glenya la, blaja dulu. bla bla bla bla'


walaupun itu jawapan mak aku, tapi aku yakin, dia akan bersetuju jika aku minta depan depan dengan dia. kenapa aku tahu? sebab aku anaknya ;-)





nota kaki : dibebani tanggungjawab lagi. doakan tanggungjawab 'besar' ini dapat ku pikul dengan seadilnya

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

31 comments:

Jard The Great said...

erk! takde susulan?

apsal tak jadi? huhu..

pst: widget pages kat bawah blog ku da buang.. hehe.. bengong.. org nk check past entries.. entries tu pandai ilang.. makaseh kerna tak manjuk lagi.. =)

joegrimjow said...

oo
camtu ke?
blushing x?

Jard The Great said...

haha... ku tgh sengih neh! yay! first!

da..da.. nk gi keja da neh.. cess...

chah~ said...

wahwahwah encik joe..
ahahaha.. ha'ah.. folo blog sopi.. seperti ade apa2 kah..? ahahahha..

weh.. ape jd lepas tgk wayang..? haha..

joegrimjow said...

balik rumah masing2
anto anak sdare pegi ampang

tammat

Hazzy Ishak said...

sape sape...
kalau lah haz tau, haz dah lama g skodeng joe kat alamanda..haha

Lifesaver said...

bunga alamanda???ooo..macam tu rupanya

nand nasyari said...

cinta blog...
hmmm...cm best...hak3 :P

blogwalkin lalalala ;D

joegrimjow said...

haz, jangan2... hehe

lifesaver, haah, tu la bunga alamanda

nand, walking la lagi nanti

enche tomyam said...

'tok payoh duk glenya la, blaja dulu. bla bla bla bla'...heheheh ayat sama mak aku masa belajar dulu....hehehe...bagus entry ko bro

maisyara Pot! Pot! said...

tk prnh rasa lg jauh dari Tuhan biler kapel.. sbb, ku slalu kapel putus coz pakwe nk pgang tgn ku tk kasi.. WAHAHAHAHA!!!

cik EPAL said...

'tok payoh duk glenya la, blaja dulu. bla bla bla bla'



blaja dulu joe jambul...hikk :)

cikmemy said...

hhuhu..g dating bwk anak sedare.mesti org ngat ko da kawen bwk anak bini berjalan..hehe

YanTzYanTtiE said...

ku tersenyum baca entry kamoo..
suweet =p

Nur -al- Ain said...

hamboi.. mmg glenya nok nikah ni jo ni mi.. nikah kan je laaaa! ni dh jatuh hukum wajib nikah ni. hahaha

MuNsYi^SaMa said...

thanks joe sbb buat review. skang yg gatai nk kawen tu dh kawen. hehe

hmm..mak mmg akan bg nikoh kalo tgk anaknye dh sedia serba serbi. so, xyoh kapel. mintak mak carikan. hehe

pudding pie said...

cepat-cepat cari gadis pilihan yek
heheh =)

green said...

pernah dgr benda ni kat tv..

2 types 0f man after first dating,

1, he will chase u

2. he will never call back..


aish mr joe..

Arra JaSmY said...

Cian kamo nih..hohoho..

xpew2..usaha lagi k..ahaks

Ayda Munir said...

Cinta blog.Macam menarik..:)

atty's said...

ko dah ade pilihan hati ke joe..

Syima Syaz said...

joe...nape jadi lst jmp joe?musykil saya!...

joegrimjow said...

green, ni masalah woman, bukan man

kak atty, banyak

teh@ said...

ohh..da xde jdh. nk buat mcm mn lg kan. huhuhu.

da keje nnt,cr cln.then trs kawen.
itulah yg terbaik .. lalala~~~

Vee Violet said...

dulu vee suka baca entry encik joe pasal kisah pak belalang...
:)

joegrimjow said...

ada jugak vee
kadang2 je r
hehe

FarhanaDr said...

Wah!!!! Akhirnya.. Maap ku lambat sket baca.. Hehehehe.. :)

Takpe tak menjadi.. Cuba dan cuba lagi yek.. Muda lagik.. Ngeee.. :)

Merissa K. said...

starting a blog over a girl?

*tepuk tangan*

i'msosupernotcool said...

haha..
kukuh la alasan kau berblog..
sungguh

joegrimjow said...

kukuh konkrit gitu
hehe

Sha-na.Szied said...

kapel?
huhu sian la bini kiter kalau dngar dulu kite suke dan angau kat aweks lain..

huhuh~

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW