Share

update live : Andy Murray v Roger Federer

final update : penyampaian hadiah


untuk tempat kedua, andy murray! gagal mendapat title juara grand slam untuk great britain untuk menamatkan kemarau selama 74 tahun.



yang pertama, roger federer, 16 kejuaraan grand slam!




sekian sahaja, update tennis bersama joegrimjow. :-)
nanti kita update all england pulak
harap2 malaysia yang ke final!!!







~~~~~


10th update : kemenangan federer

agak bergaya kemenangan federer kali ini, menjuarai kali keberapa ntah. memang sesuai dengan gelaran no 1 tennis. yeah, federer menang. prediction ku betol. hehe. apa apa pun, semangat murray untuk melawan di saat2 terakhir boleh dibanggakan. tahniah kepada 2 2 pemain. sekali lagi. federer menjuarai australian open!


ATP singles rankings as of Monday 18 January 2010:

1. Roger Federer (Swi)

2. Rafael Nadal (Spa)

3. Novak Djokovic (Ser)

4. Andy Murray (GB)

5. Juan Martin Del Potro (Arg)



~~~~~~


9th update : 11 tiebraker!

game ketiga memang best! murray bangkit balik memberi tentangan kepada federer. tie brake sampai ke 11 tiebraker. serve ke 7 sampai ke 23 pukulan rally. memang best. macam ni baru ada feel nak tengok!

sayangnya mata berpihak kepada federer. good joob murray! 3-0





~~~~~


8th update : tengok dengan ape?

Skrg desktop tengah meragam, sebab tu 2 3 update ni ku tak letak gambar sebab update dengan iphone je (smangat btol) perlawanan ni ku tengah tengok dengan tv, xde aerial apa pun sebab pakai ps3 je sambung dengan internet. Jadi, tonton perlawanan dengan free. Hehe




Game ketiga skrg 2-1, murray lead


~~~~~~


7th update : 2-0 to federer

Hurmm, nampak gayanya btol la apa yg ku predict, federer bakal menang. Masih awal lagi untuk tentu sebab murray di game last tadi naik skit dia punya performance, harap performance federer tak turun n akan menang. Set 3 dah start!!!


~~~~~~~



6th update : federer mendahului 4-2

Kedudukan selesa federer sekarang, nampak gaya boleh menang ni. Heehe, sabar ya penyokong murray, comentator pun suruh murray maib leklok. Main leklok ya muray :-)


5th update : federer menang set pertama 6-3




kalau tengok perlawanan tadi, memang federer main lagi ok dari murray. statistik atas ni pun buktinya. tak best kalau tengok statistik je kalau taktengok live. hehe, ok, set kedua dah start!!



~~~~


4th update : 3-3 (set 1)

nampaknya ada bantahan disitu. nasib baik masuk. go go federer! haha, macam lah federer nak bagi aku duit sokong dia pun. kekeke!





~~~~~~


3rd update : 2-2 (set 1)

Federer *2-2 Murray
"Boooooooo..." The crowd make their feelings known as a wag decides to shout out just as Murray is about to deliver a first serve. He loses the point too, and the third, spraying a forehand into the trams. It's 15-30 and he's in trouble again, struggling to find a first serve at the moment. Fed appears to overcook a forehand - but there's no call. Murray goes to Hawkeye and he's right. Murray goes on to hold for the first time in the match.


nak emo nape pakcik? tengok je la, hehe



~~~~~~


2nd update : 0-1 (set 1)


2nd update

set pertama dah deuce, haha, memang akan lambat la habis. mata pertama kepada federer, yeahh! go go federer

(3rd update aku update lewat skit, nak cari breakfast, hehe)





~~~~~~~



australian open, Andy Murray v Roger Federer. aku pun tak tahu kenapa nak update ni, tapi sebab aku mahu mencuba pelbagai bidang, layan je la. jadi untuk sepanjang 4 jam mendatang ini, aku akan update pertandingan ini disini!


prediction


juruacara tadi telah vote, murray yang akan menang atas pretasi dia yang hebat sejak kebelakangan ini. ok, aku punya choice, roger. agaga, kita tengok sape yang hebat, aku atau juruacara itu.


dah start!

federer menang baling syiling tadi, dia pilih court, ok aku mahu tengok dengan khusyuk ni, nanti update lagi


Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

33 comments:

saypOOL rafhtello said...

aku suka murray menang..

Hayatito said...

federer...federer...federer...
hehe

joegrimjow said...

erk
komen pon 1-1
hehe

Hayatito said...

ape status skg?
sape lead?

btw..congrates uk wlc team..
guwd job!
:)

joegrimjow said...

tengok update je, hehe

nanti ku post pasal wlc
meriahhh
;)

Hayatito said...

hehe..lupa nk refresh
lols..lols..

mistiii..ku tunggu updatemu!

joegrimjow said...

haha, thank u
bekfest jap
;-)

FarhanaDr said...

Errr.. Itu permainan yg kita namakan tennis kan? Hehehe.. ;p

Suka main tennis tapi update psal sukan2 luar sane ku bagai katak bawah tempurung.. Hik hik.. Thanx kerana update yek adik joe.. Huuhuu..

LORD ZARA 札拉 said...

huwaa~

federer, sila menang!!

weee~~

Hayatito said...

ace=4 yg federer buat tu time game ke?

bia betik.. haha

what do u have for bekfast today?

hairul said...

murrrrrrrrrrrayyyyy!!!
ku tau ko akn menang juaaa...
statistik hanya statistik..

joegrimjow said...

farhana, baiklah!!!

hayat, yeah, mmg dalam game ni saje

hairul, hehe, sokong yg kalah buat pe rul

PuteriSatu said...

Laa...akak ni memang kalu nama sukan.. mang tak minat tul... dah cuba untuk minat.. tapi tetap tak minat...sebab tu selalu berebut remote dengan papa Aqilah.. ahaks...

joegrimjow said...

Kene blatih untuk minat r kak, baru romantiS gitu :-)

Hayatito said...

lg 3 jam la nk abis~
sengit!

Hayatito said...

hohoo..
sikit lg federer..
lg stgh jam

joegrimjow said...

Xsengit saNgt, harap2 ada cabaran dari murray

Hayatito said...

yup..
2nd set cpt sgt.

tp murray nmpknya bangkit di set ke-3..

yosh! klh biar brgaya..
:))

deusXmachina® said...

alamak tak layan tenis la beb
bola gak best
erk888

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

.heee x tau pape psal tennis ;p

i'msosupernotcool said...

gua layan bola je..

Hayatito said...

bola best..
tenis best..
:))

joegrimjow said...

set ke3 sengit sangat2 ni!

Hayatito said...

mng sude!!
hehe

klh bergya r murray

joegrimjow said...

kalau 5 set lagi bergaya

Firol said...

err...gua suka Maria...biarlah dia balik awal sekali pun

kawie2020 said...

hehehhehehe.. x reti nk komen coz aku betul2 x minat tennis nih... hehhehehehe...

nak tgk bola jap lg MU vs Arsenal...

AzuanBudakMemandai said...

tak pernah kot tgk full games tennis haha

vidadarisakura said...

canggih.

joegrimjow said...

nAK UPDATE jugak la pasal bola
huhu

[z@ck] said...

kalau ko bt review pasal badminton..lgi aku tenung lama2 page ko..
aku tak minat tenis sgt

Jard The Great said...

studi ke tak neh? ish.. ehehe

Lifesaver said...

federer ni mmg pemain handalan la..

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW