Share

jangan pakai 'spendo' aka penties




ingat lagi dulu masa darjah 6, aku cuba buat lawak bodoh dalam kelas. lawak yang akhirnya menjatuhkan air muka aku sendiri. tapi bila terkenang balik, memang tergelak sorang2. ooh, zaman budak budak katakan, memang cukup indah untuk dikenang


mahu mengambil perhatian muridnya yang jelas mengantuk di kelas malam, cikgu aku mula untuk bercerita satu kisah hantu. kisah yang sungguh mendebarkan. bagaimana terjadinya hantu pochong begitu pandai cikgu aku menceritakannya. memang sungguh berdebar dan paling tak boleh aku lupakan, perkataan yang terpacul dari mulutku apabila cerita hantu pocong itu akan bersambung di kelas esok


'cikgu buat suspendo je'


erkk, memang perkataan suspen telah diubah sesuka hati oleh aku dengan mengatakan suspendo. apa taknya, cikgu terus marah dan teruk aku kene denda oleh cikgu tersebut. nasib baik denda dia bukan pakai spender dalam kelas. fuuuhh, nasib baik


spendo adalah bahasa kelantan bagi seluar dalam. jadi aku biasa guna suspendo untuk menjelaskan perihal 'suspen' dari mana perkataan itu keluar? ahaa, mana la aku tahu. kenangan terindah untuk di ingat



~~~~~~~



valentine pada tengah february ni dah pelbagai agenda untuk di buat. bukan aku nak mengutuk hari 'kekasih' ni, tapi ada perkara yang menarik ketika aku membaca satu berita dalam the star. tajuk memang tak boleh blah, menggalakkan tidak pakai seluar dalam ketika valentine nanti


SHAH ALAM: Female students in higher-learning institutes here are being persuaded not to wear panties on Valentine’s Day as an expression of true love for their boyfriends.
baca lanjut sini



walaupun ada yang berfikir hanya untuk 'suka-suka' tapi promosi seumpama ini jelas akan menarik ramai di kalangan student untuk menyertainya. 'hanya untuk suka-suka' itu lah pancingan yang dibuat


sedar atau tidak, mulut si bf bertanya kepada gf nya, 'pakai seluar dalam hari ni?' akan melibatkan aktiviti tidak sihat selepas itu. kearah sex. ishh, mungkin terlalu tinggi jangkauan imaginasi aku, tapi setidak tidaknya, perkataan itu pasti akan tergerak juga


jangan pakai!


entah apa motif dibuat promosi yang bengong ini pun aku tak tahu, harap tiadalah yang mengikutnya. ni baru tahun 2010, zaman anak anak aku nanti, entah ape pulak barangan yang mahu dipromosikan pun aku tak tahu. minta simpang untuk perkara ni berlaku di kalangan kita.



say no to 'no panties'




nasihat

pakailah seluar dalam. terutama kepada perempuan. bak kata housemateku memang tak snonoh kalau tak pakai seluar dalam ni. erkk, ok. itu sahaja. jangan 14 hb ni semua pakat tak mo pakai spender sudaaaa.


nota kaki : kenapa superman pakai seluar dalam warne merah kat luar? ada sape2 tau?

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

39 comments:

meera^da cute..*_* said...

aiyo..harap2 xde la mcmtuh...kalo jadi jg, mmg da xde girl suci...say no to couple

Cik Wanie said...

hihihihihihi,
tersenyum seketika membaca entri ini:)

joegrimjow said...

senyum di awal pagi cik wanie

Fina Fento said...

kat kedah dipanggil spenda..heheh..
ntah hapa2 la budak2 zaman sekarang. mudah sangat terikut..macam2..

nursarah said...

adei, tak senonoh la hari Valentines ni semua. ntah apa2..

rhapsody LiN said...

haha.. pkai spende pon bf nk tnye ker?? hadoi.... :p

sharamli said...

ala..ku selau je xpakai...hak3

FaizalSulaiman said...

perghh gila ar kalu jadik camtu.
suka2 pon agak2 ar.huhu

LORD ZARA 札拉 said...

aduyai~

jgn lah ada yg buat pula~

btw Joe, boleh tak kamu update blog aku di tepi sidebar?

link yg ini.
TQ Joe.

http://shafaza-zara.blogspot.com/

joegrimjow said...

ok ok, ku akan update

[z@ck] said...

minda anak muda makin dijajah..
terkutuk gila bt kempen say no to panties tu..
hampeh

pudding pie said...

senyum sorang-sorang =)
hehehe

joegrimjow said...

nak senyum jugakk

kawie2020 said...

salam joe... sudah lama dok cr joe kat web tetapi account suspend... nasib baik jumpe link blogdpot kat mamat tak kool tu... hehhehehehhee...

kawie x tahu kenapa spender superman kat luar... kawie x suka superman arr.. lebih suka doraemon... hhehehehehhe

aduka said...

sopomen pkai spender kt luo sbb nk tunjuk kt org die sorg je pkai spender warne merah.. hahahaha.. konon2 nk bgtau 'im not single'.. hahaha

AzuanBudakMemandai said...

superman nak menunjuk spender ye la tue huhu

zac zirwan said...

pakai boxer ok la kn..hehe

hAng keBun said...

alahai... ;)

shandye. said...

yg lelaki takde plak disuruh jgn pakai spender?

eeww.

motif la korunk nk sambut2 valentine's ni? kalau sayang kat your special someone tu, tak payah tgg v-day pun boleh kan?

cakap aje 'i love you' hari2 masa jumpa dia. rasanya lagi meaningful kot daripada tunggu that one fine day...

Ain Jemin said...

isk..
tolonglah..xmalu ke xpkai..isk2

i'msosupernotcool said...

gua nak lepak bawah tangga fakulti la valentines day ni..
wah..
sungguh pervert gua nih..

chah~ said...

errkk..

superman bajet HOT pkai spender kt lua.. haha

FarhanaDr said...

Tak salah pemikiran tu.. Heehee.. Betul2..Mmg menggalakkan terjadinya bende yg tak elok.. Huhu.. Jadinya.. SAY YES to spendo.. hik hik..

lieya orange M.I. said...

...no spenda day...huahuaHUA...mesti hari tu pernuh suspendo...=p

.alie. said...

oihhhh..
malu molek,nasib baik zaman kecik2..

Daffodil D said...

say yes to panties. kih3



ps : selesa ke tak pakai spendo? haish

sYeNgEt ke senget?? said...

ni lah umat akhir zaman.. nauzubillah.. tak berani nk bayangkan generasi akan datang..

joegrimjow said...

banyak cara nak menunjukkan cinta, xsemesti dengan xpakai spendo.

ariff said...

ish.. ish.. ish..

ntah hape hape diorang nih..

Farid Fernandez said...

lucah dowh...


haha

AnWaRnAiM said...

keh3..folow me oke

aku zaty said...

ishh..
sengal nye budaya tuh..
ntah hape2 ntah..
selesa ke kalo xpkai?
=_="

hans said...

hahahaa
aku ingat ko nak bagi sebab2 bahaya kalau pakai tadi
kehkehkehe

Aizwan Ali said...

stim plak mendengar isu tak pakai spender ni...

nurain rodze said...

hensemnya abg superman !

joegrimjow said...

ada je yg buat
sebab tu masuk paper

Jard The Great said...

ku jawab utk nota kaki....

kawan ku ckp... utk menunjukkan die LELAKI.... kalau tak pakai. org tak nmpk.. dah lah pakai tights.. tights biasanya utk pompuan.. ehehee..

Nazz@Purple said...

Mase nak gi selamat kan orang sepermen kne bertukar..mase bertukar tu dia lupa pakai spende tu..pastu dia pakai kat luar je la kot..

Lifesaver said...

x selesa btol x pakai seluar dalam

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW