Share

contest bard : ayahku sayang

entry ini adalah penyertaan untuk contest cik bard. memang kisah rekaan semata-mata berdasarkan pengalaman sebenar.erk, macam ni pon ada ke?


saya sayang ayah saya sebab dia bentuk sebagaimana saya sekarang


erkk, syarat no 2 dan no 5 tak dapat buat sebab keadaan tidak mengizinkan. harap diterima lagi. hehe







ayah dah xde, ni je la boleh bagi





ini entry untuk cik bard. hehe, layan je la


~~~~~~~


2013


setelah aku mendapat gelaran manusia penyelamat bumi disebabkan berjaya mengelakkan tragedi 2012 di bumi, aku mendapat liputan yang luas dari pelbagai media. tak kira berita apa, aku dijadikan hero oleh pelbagai lapisan masyarakat. kekayaan? us sahaja telah memberi elaun 1 juta usd sebulan kerana berjaya menyelesaikan tragedi 2012 daripada berlaku



kerana mendapat perhatian meluas, aku menjadi glamer. sampai lupa dunia. formula yang sebenarnya aku dapat hasil dari tahajud setiap malam itu membuat aku terus lali sehingga sembahyang aku sudah tinggalkan. perempuan? ya, bersepah sepah aku miliki. petik je jari, bersepah sepah yang datang. yang datang semua comel2 ala ala pretty zinta semuanya



di goda perempuan


20 september 2014, satu malam, ketika aku nyenyak tidur, telefon berdesing. eh silap, berdering. ku angkat. 'hello, joegrimjow ke tu?' ya saya. 'perempuan yang tuan minta ada di depan pintu tuan. tuan buka je pintu, dia dah ada di depan. buka cepat2 ya'


wow


memang s/u aku begitu cekap. malam ini aku akan melangkah dengan lebih jauh lagi dalam arena maksiat dengan menodai wanita. dan perempuan pertama yang akan ku nodai adalah pelakon terkenal yang meningkat naik. yeee haaaa! bayaran/ 100 ribu untuk satu malam. yesss!



buka pintu


setelah pintu dibuka, ku lihat wajah perempuan yang berbaju nipis sehingga nampak kulit yang licinnya itu di depan. nafsu gelojak asmara ku semakin naik. macam nak terkam sahaja! tetapi disebabkan aku glamer dan tak mahu kalah dengan perempuan itu, aku berbuat slumber

tetapi, apakan daya, nafsu jantan ku cukup buat. aku mahu terkam sekarang! tiba tiba masa seolah olah berhenti. perempuan tadi tidak bergerak seolah patung. ku lihat jam antik juga berhenti berdetik. angin kurasa berhenti berangin.



cuma aku bergerak



tiba tiba satu lembaga muncul. lembaga tua botak yang berjanggut lebat. siapakan itu? nampak macam aku. adakah malaikat? adakah aku akan mati!



'hei, kenapa tak terkam je pompuan tu?'

'erkkk....' aku kaku




'terkam la, aku tengok dari jauh'

'kau sapa?' mulutku teragak2 untuk bercakap



'aku adalah aku. wakakaka'

'kau jangan melawak, tiba tiba datang bilik aku. ko datang dari mana?'



'hehehe, aku datang dari masa depan'

'masa depan?'


'haha, yer lerrr. aku adalah kau masa depan. joegrimjow. muahahaha'

'aik, patutlah macam familiar. napa kepala botak?'



'banyak sangat fikir. ehhh, telupa pulak. weii, nape tak terkam pompuan tu? lawa tuuuuu'

'dah ko tiba tiba muncul. terkejutlah aku....' caku cuba berdalih



'hehe. ko ingat hari ni hari apa?'

'ermm.... jumaat'



'bape haribulan?'

'20 september'



'kau ingat 10 tahun dulu kau buat apa?'

'2014 tolak 10.... 2004... aku form 4'



'bijak2. 2004 apa tarikh penting?'

'erk.. ayah meninggal'



'haaa, pandai pon ko. eh silap, aku zaman muda. ada ayah ko suruh ko jadi macam ni?

'erk...'



'ada ayah ko suruh ko jadi gila maksiat setelah ko dah kaya raya, dah popular, dah jadi glamer, ada ayah ko suruh ko buat sex dengan perempuan?'

'erkk...'



'apa wasiat terakhir ayah ko?'

'tunaikan tanggungjawab dengan adil....'



'ni ke tanggungjawb yang adil tu? weii, sedar la weii. ko takkan kemananye kalau kau terus melakukan maksiat ni. tuhan tengok walaupun xde cctv kat sini. sedarlah, malu kat ayah ko weiii!'

'errk....'




'duk erk erk macam ape ntah, ok, aku chow dulu. bini tengah tunggu'

'eh kejap, kalau kau datang dari masa depan, nanti aku kawin dengan siapa ek?'




'haha, mana boleh bgtau, biarlah rahsia, aku datang nak sedarkan wasiat ayah ko tinggal. suruh kau kembali ke pangkal jalan'

'tau tau, ako tobat lepas ni. tapi.. bgtau la sape bini aku nanti?'




'aku bagi hint la... dia ada blog. muahahaha. adioossss'



lantas aku yang masa depan pergi dengan cahayanya. masa kembali normal. perempuan berbaju nipis tadi terus datang menghampiri aku. sebab disedarkan dengan tanggungjawab, aku mesti melakukan sesuatu. lantas aku memberitahu kepada perempuan tu



'baju awal nipis dan ketat. macam tak cukup kain, nah saya bagi duit ni pergi beli kain, pakai baju tu longgar2 sikit'


~~~~~



erkk, ok bard? ok la kan. hehe. tak mo buat entry sedih2(yang sedih ada sini). yang masih ada ayah lagi, pesanan, berlaku adillah kepada ayah. sayangilah ayah anda selagi ada. kalau dah takde ni, jangan lupa untuk selalu sedekahkan al fatihah kepada dia. nanti kita mati, anak kita pula akan sedekahkan benda sama kepada kita

tak gitu?

;-)


nota kaki : nak exam pon sempat lagi join contest

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

25 comments:

Jard The Great said...

mmg blogger tegar la... ahaha... ku doakan mu berjaya jawab exam tuh dgn ilmu penuh di dada.. =)

RoSe_ViOleTE said...

still can't imagine kalau ayah sy tiada disisi.

Ieda the Rainbow Princess said...

Salam Kenal Joe..
Bagus karangan nie..InsyaAllah..
boleh menang..Dlm lawak2 tu,ada
sindiran sinis penuh makna..
Gd Luck utk Joe..

*Al-Fatihah utk Allahyarham Ayh Joe..*

♥akukahmilikmu®♥ said...

hahakkka..kompem boleh menang..mendayu jer kata2..terharu baca..

takziah n Al-Fatihah untuk ayh joe..

bEEdLE d' bARd said...

ok joe, dah baca dah..

bagus2 entry ko..aku suka..tp keputusan bkn di tgn ku..huhu..

FarhanaDr said...

Wahhhhhh!!! Fes time ku nanges di joegrimjow blogspot.. Entah nape, rase sebak.. Huuhuu.. Mcm cite doraemon tapi cite nih lagi best.. Heehee.. ;)

~ smoga kamu dpat tunaikan wasiat arwah ayahmu dgn jayanye.. heee..

nursarah said...

good luck untuk contest ini, dan good luck for ur exam! gambate!

.millalara. said...

alfatihah untuk arwah enche' arifin..

joegrimjow said...

time kasih yg sudi menyedekah al fatihah

Cik Peanut said...

sayang abah saya tapi..\
:D

vidadarisakura said...

gudlak la ar.hee

joegrimjow said...

thx u 2

pudding pie said...

bagusnya kalau pandai mengarang cerita

hee =)

Mya Zulkifli said...

i loike.

meo said...

best of luck bro!

respect kat lu

y@n@ M!B said...

hebat kamo mengarng cerita..gud luck on ur exam and contest ni..huhu ;p

Syida Shukor said...

tiba tiba teringat daddy ):

Adam said...

Salam. Saya sedang mengajurkan Pertandingan Menulis Slogan Filem Malaysia. Saya tawarkan 2 keping pas masuk 'Adnan Sempit' untuk anda. Cepat!

Maklumat lanjut di http://bit.ly/7AXpJN atau www.adamroslan.com ;)

ummi said...

komen ketiga harineh yee joe.
komen secara pukal.gagaga.

ohh ayah dah...
al fatihah T__T.

gud luck eh exam.

kawie2020 said...

tanpa ayah siapalah kita ini...

rajin2lah berdoa utk kedua ibubapa kita kerana dgn itu cara kita membalas budi mereka...:)

mukasurat17 said...

sebak tgk gmbr (T.T)

ezzati said...

sempat lagi nak tau gak sape bini...hahaha..tp, ada blog???sapekah??oooo..ada skandal ehhhh!!

citer menarik..aku nk vote ko la ekkk..heeee..gud luck..

n gud luck jugak exam :)

Lifesaver said...

bagus entry ni joe!thnx!

MaryamJamilah said...

hohohoho. dah bace entry ni dulu.
memang tinggi imaginasi. :P

joegrimjow said...

@MaryamJamilah

wah, baca lagi
huhu

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW