Share

orang yang hebat



selalunya boleh melakukan banyak kerja dalam satu masa
dan
kerja yang dilakukan semuanya beres!





~~~~~~



semakin tidak kita menyampuk kat status orang dalam facebook, semakin kurang notification kita dapat


sapa setuju??


~~~~~~


Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

setelah 26 jam....

baru boleh mandi
wahhh
leganya
;-)


~~~~~


banyak benda nak cerita ni, maklumlah, dah sampai ke bumi yang dah lama ditinggalkan ni banyak plak idea berblog ni datang. waaaah, tak tau nak start yang mana ni.


dalam flight


hajat nak duduk di tepi awek mat saleh tidak kesampaian. yang duduk di tepiku adalah makcik india yang nak melawat anaknya. bukan kecewa sebab dia india atau bangsa apa, tapi disebabkan title mak cik ;(


dari mula penerbangan sampai la sampai ke london, dia asyik baca buku pasal 'tuhan-tuhan' dalam agama hindu. kuat betul pegangan dia. respek kat mak cik.


orang melayu/islam kita? nak sembahyang atas flight pun taknak, macam2 alasan diberi..hurmmm


1 pagi sampai 10 pagi


lebih kurang 9 jam berlegar-legar di kota london sorang2. diulangi, sorang2. bukan takde kawan, nak ikut pompuan, dieorang balik awal sangat, nak ikut laki, lewat tersangat la plak. last-last, balik sorang.


dan yang tak best, habiskan masa 9 jam sorang-sorang. waaahh, diriku macam seorang loser! nasib baik ada facebook, online facebook la kejenya. time kasih kawan-kawan yang sudi 'main-main' di facebook


lagak seorang senior


sekarang ni sibuk dengan budak-budak baru masuk. bukan sahaja malaysia, universiti sheffield ni memang ramai international student. muka budak-budak baru ni sepesen je, gelabah. kekeke!


owwh, ada sorang awek dari yugoslavia (kot...lalala~) tanyaku tentang nak masuk ic ni macam mana. dengan lagak seorang senior yang otai, ku bagitahu satu persatu. yang tak perlu bgtau pon ku bgtau. kekeke! hadiah? biarlah ku seorang yang tahu



takde internet lagi


sekarang ni xde lagi kemudahan internet. sebab masuk rumah baru, semua nak baru, termasuk internet. ingat nak amek pakej 40mbps la tahun ni. baru kepuasan online tu maksimum


sekarang online kat ic. haaa, semangat betul. orang suk sibuk cari supervisor, ku duk sibuk update blog. kekeke. semangat berblog katakan. ok lah, lepas ni blog ni takkan jadi blog peribadi dah, jadi blog macam dulu-dulu. hehe. adioooossss



nota kaki : 13 darjah celcius membuat usus dan sumsum tulangku membeku

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

pernah macam ni?

online myspace
wahh
dah banyak berubah
;-)


ada bleh update status
baca satu persatu
macam facebook plak
;-)


sebab kawan ramai
dulu memang suka myspace
sebab tu kawan ramai
banyakla status yang dibaca
;-)


ada satu status menarik
'new photo...harap komen'
wahh, suruh komen photo die
;-)


ku pon apa lagi
terus balas kat sana jugak
'ada dapat point ke kalau komen photo'
nada bergurau
;-)


nak tahu apa dia balas?
lepas dia balas
terus dia delete ku sebagai friend nya
marah bebeno dia kot
ni ha dia balas
;-)






kawanku dah berkurang seorang di myspace..
ku tetap senyum
ooh myspace ;-)



nota kaki : naik flight 13 jam... tido la jawabnya

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

susan peterson













dah habes buat entry pasal keluarga

nak buat entry pasal pasangan istimewa pulak??
haha
no no la....



sapa la pulak minah ni ya?
banyak pulak gambar dia
ish2


seolan pertama?
berapakan umur dia?
(teka dulu baru baca)
;-)


ok


semasa di taiwan dulu, dia adalah guest speaker. cakap mengenai guest speaker syarikat multibillionaire ni, sudah tentu hebat. kalau kat malaysia saja pun, guest speaker mestilah yang dah lama buat bisnes dan gajinya memang dah banyak la. ingat lagi satu event yang agak besar ku hadiri di malaysia, guest speakernya gaji cecah rm100 k sbulan



ni event antarabangsa.


sudah pasti banyak lagi gajinya! ok, ku bgtau serba sikit pangkat herbalife. nak tunjukkan betapa otainya makcik kat atas tu



distributor
layak untuk meniaga di 70 buah negara dah
25 percent diskaun diberi


supervisor
memang dah start serius nak meniaga herbalife
nak jadi supervisor bukannya senang ok


world team
boleh hadiri universiti herbalife di serata dunia(macam taun ni di taiwan)
ku dah sampai pangkat ni ;-)


get team
layak dapat royalti dan memang dah seimbang dah royalti ni
gaji dalam rm 8 k dan keatas sebulan


millionaire team
huuu, yg ni otai ooh. nama pun millionaire kan?
kalau pasaran melayu, hanya ada 4 je
pasaran cine? banyak banyak. dieorang kerja lebih, dapat la lebih kan?


presiden team
memang gaji akan cecah rm100 k sbulan
yang ni ku punya upline3 tengah kejar. kena tolong sebab orang melayu
bulan ni bulan last kelayakan. doakan la dia berjaya


chairman club
kena ada 5 presiden team bawah dia
gaji? entah lah, banyak la kot
tapi ada kat taiwan ada sorang pakcik ni dah chairman club, ada 38 buah rumah
kat seluruh dunia, malaysia pon ada kat the mines


founder circle
ada 3 orang je kat dunia ni
termasuk makcik kat atas ;-)




pasal makcik susan peterson



umur makcik kat atas tu adalah....51 tahun. hehe. nampak muda kan? nak nampak muda kena la makan herbalife. kekeke!. gaji dia? huhu. ni yang best. 50 million usd setahun. usd ok, kira 4 juta usd setahun la. dia dah dalam bisnes ni 21 tahun, lama la tu. ku pon tak lahir lagi



part serius!


ni apa yang dia share dengan kami di sana. nak dengar share ni hanya world team keatas sahaja. ku kongsi sikit2 je. nak dengar dari mulut dia, kena la jadi world team. yang ku tertarik sangat dengan mak cik ni, dia share dengan amat sempoi, tapi kita boleh rasa dia serius. karisma yang cukup hebat!



ada 6 petua mahu berjaya. bukan dalam herbalife je, dalam kehidupan kita juga




1-keep your dream


dalam hidup kita pasti ada impian yang mahu kita capai. pastikan kita simpan impian kita dan jangan sesekali ada sesiapa yang mencurinya. contoh, kita mahu kaya dengan gaji 5 angka sebulan, ada rumah besar, family bahagia, dan segalanya indah. pastikan kita terus SIMPAN mimpi kita dan jangan bagi peluang sesiapa pun MENCURINYA


ayat dia, dont let somebody steal your dream. pastikan kita teruskan dengan mimpi kita. mimpi ini lah sebenarnya menjadi pendorong kepada mana-mana orang yang berjaya dalam hidup dia. kita? jadikan mimpi kita satu realisasi. bagaimana? hanya kita yang tahu. kita tak boleh buat sebab kita tak pernah nak buat pon!



2-always be grateful


bersyukur dengan apa yang kita ada. dia kalau dia bangun, pasti ucapan terima kasih kat dia punya tuhan dahulu (paham2 la kan sape) bukan saja pagi, setiap masa dan ketika. dalam bisnes banyak down, dan setiap kali dia rasa down, dia akan sentiasa bersyukur. hurmm, belajar dengan orang hebat ni baru perasan, agama kita dah lama dah ajarkan. kenapa lah tak mahu praktikkan


ok, yang ni dia tak ajar, tapi agama kita ajar. kita sembahyang 5 kali sehari. padahal 5 kali tu dah cukup dah untuk kita BERTERIMA KASIH dengan pencipta kita (bersyukur) tapi kenapa ada antara kita yang tak mahu? sebabnya mudah, setiap kali lepas sembahyang, tak pernah nak nyempat wirid ke apa. dah sembahyang, terus bangun dan buat perkara lain. kan?



3-keep busy


yang ni part bagus. walaupun dia dah kaya raya, tapi dia suka dengan busy..sibuk. selalu buatkan diri dia sibuk. bayangkan, setiap 3 ke 4 sehari seminggu, dia akan buat meeting di rumahnya, pukul 8 pagi. bincang apa yang perlu dia lakukan untuk seterusnya untuk hari itu. kalau kita lah kan, dah dapat gaji berjuta sebulan, apa yang kita buat? enjoy enjoy dan terus enjoy. tu bezanya antara kita dengan dia. eh, antara aku dengan dia, baru betol




4 5 dan 6 tak sesuai untuk yang bukan ahli herbalife. sebab 4 5 6 lebih khusus untuk pengedar herbalife. tapi serius, makcik ni memang stylo. ku panggil dia makcik susan peterson sebab nak ingatkan diriku yang dia dah 51 tahun, bukannya 30 an kalau nak tengok muka dia tu



kenapa terus buat herbalife?


part ni yang aku terharu. kalau nak ikutkan status dia, kaya raya dan dah founder circle. kalau tak keje pon still dapat duit lagi, dia sendiri bgtau. if im not working, i still can get extra million dolar per month. tapi kenapa dia masih lagi kerja. maksud kerja ni lakukan benda-benda asas, guna produk, pakai button, dan cakap dengan orang mengenai herbalife. kalau dah kaya macam ni, dah miliki jet peribadi sendiri, rumah takyah cakap la berapa bijik, baik duk berehat je la.


tapi dia tidak


dia terpengaruh dengan misi mark hughes. herbalife punya pengasas. dia dah mati dah. mark hughes mahu jadikan dunia ini sentiasa sihat. tu impian dia, mustahilkan? tapi walaupun dia dah mati, dia dah mempengaruhi ramai orang untuk teruskan misi dia. mustahil atau tidak, entahlah. kalau orang macam susan peterson ni masih lagi buat herbalife, kenapa tidak aku kan? so, share selagi aku mampu!!







agak panjang kan?
huhu
masa ni dah dalam flight ke uk
harap korang baca sampai abes
ku kongsi rahsia orang berjaya
sebab ku mahu berjaya
dan
benda ini takkan kemana
kalau kita tak buat dan lakukan
kan?



nota kaki : mungkin ku tengah tido masa korang baca ni, kalau baca la..hehe

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

menghitung jam dan kepuasan beronline

entry 2 in 1
;-)



jam 9
jam 10
jam 11
jam 12
jam 1
jam 2
jam 3
jam 4



lebih kurang 7 jam lagi akan meninggalkan malaysia
huhuhuk
(ini bunyi tersedu sedan)



pukul 4 petang bertolak dan dijangka sampai ke london 11 malam (waktu malaysia tambah la 6..ke 7 ek??)


naik airasia
jimat rm1000
kepuasan?
allahuallam...
mintak2 jangan semoit nak kentut pon susah
dan
harap2....
ada awek mat saleh yg cun duduk disebelah
(ada ke yg cun naik airasia??)


doakan perjalanan selamat
untuk yg nak jumpa
lcct ya
bukan klia
(ada ke?)



semoga jumpa lagi kamu semuaaaaaaaa





kepuasaan beronline


desktop quad-core
dibantu ram 4 gig
paling penting internet connection 20mbps!!!


kenapa ku bgtau?
nanti ku lawat balik blog anda
2 hari off online
online sana puas hati
;-)


blog akan sunyi?
mana boley!!!


orang yang gila blog macam ku ni xkan biarkan blog kesunyian
hehe


dah buat 2 schedule post
satu malam ni (pasal perempuan hebat)
satu pagi esok (pasal ada pompuan marahkanku)
semua pasal pompuan...
-haha, entry siap ada preview lagi, apakah??-


entry malam ni panjang ok
masa korang baca mungkin ku tengah syok tido
;-)


nota kaki : sayang kamu semua...terutama yang amek herbalife denganku ;-)

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

family ku yang ramai anggotanya

nampaknya dah semua adik beradikku dah diceritakan
mak pon sama, semua dah cerita
tak leh nak cerita banyak2
cukup update pasal raya sudah
biasalah
nak cari bini di dunia maya ni
kena pasangan tahu pasal keluarga kita kan
--apakah???--


betapa penting family?


hurmm
tak boleh nak cakap kot betapa pentingnya family dalam hidupku
walaupun selalu gaduh2 mulut
yang biasanya ku kena mengalah (bongsu katakan)
tu lah norma kehidpuan
biasalah


sejak ayahku meninggal 5 tahun lalu
family la yang beri kasih sayang padaku
ye
ayahku meninggal beri impak yang agak besar


masa abang sulongku nak sambung belajar di universiti
semua persiapan
dari a hingga z
semua ayahku satelkan


masa kakak sulongku dalam dilema
sama ada nak sambung dalam bidang peguamnya
(sebab degree dia dalam bidang itu)
atau nak masuk dalam ptd
segala hal berkaitan kerjaya dia
semua ayahku satelkan


masa abang ke2 ku nak sambung belajar ke jepun
dia duduk rilek je kat rumah
barangan nak bawak kat sana pon
semua ayahku satelkan


masa kakak ke2 ku nak bergraduasi di mrsm muar
kami satu keluarga naik kete
dari kelantan ke johor (jauh ok)
semua ayahku satelkan


masa abang ke3 ku kat skolah menengah
banyak masalah kat sekolah
tak puas hati dengan dia la
sebab ayah dan abang ke3 ku satu skolah
semua ayahku satelkan


masa kakak ke3 ku nak spm
dengan masalah kesihatan yang ayahku alami
dia tetap beri semangat kepada kakakku itu
semua ayahku satelkan
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
walaupun tak lama lepas itu dia meninggal



aku?
umur baru 16 tahun
panjang lagi perjalanan hidup (tu pun kalau hidup lama lagi la)
tak dapat nak suruh ayahku satelkan


macam sekarang ni...
kehidupan agak kelam kabut
buat tu tak betol
buat ni pon rasa tak betol
sebab ape?
ayahku takde nak satelkan...



hurmm...



kalau kita merungut dengan orang yang dah tiada
kalau kita masih berharap dengan orang yang dah tiada
kalau kita masih meratapi dengan orang yang dah tiada



takkan kemana la kita!



time kasih kat familyku
segala hal yang jalani sekarang
banyak familyku yang uruskan
sayang kamu semua ;-)



esok petang akan tinggalkan malaysia
tinggalkan family
tinggalkan si dia (ok, part ni tipu)


doakan ku berjaya disana






faizal
fazni
fazmil
fazila
fadzli
fazida
mohd faridzul asyraf

semoga hubungan adik beradik ini terus harmoni ;-)



nota kaki : agak2nya kenapa namaku je yang panjang?

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

dalam kereta mak

lepas jumaat semalam, jadi driver ibuku melawat kawan-kawannya


"hari ni jadi dreba mi deh"
'kito nok g mano ni mi?'


"cari natu"
'hahaha'


~senyap~


"sapa doh, parkin sano"
'ok'


"ni ghumoh sain mi, anok dio nok g sambun blaja kat mesir"
'ooo'


"hari tu kato sughoh mi cari natu, ni caghi la ni"
'ha??'


"budok baguh, amek medic, nok jadi hafizah lagi pahni. lawa pon lawa"
'ha??'


"meh la jupo, tengok-tengok dulu"
~ikut~


nama dia fasihah...
lawa....
taknak sambung cite...


lain kali jangan duk gatal suruh mak cari calon isteri!



nota kaki : pukul 2 pagi plak ke kuala lumpur... mintak2 tak jam.

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

emakku di awal pagi




dah siap adik beradik
giliran mak pulak
mak terSAYANG


3 bulan dengan mak masa cuti ni
apa yang ku telah buat pada makku?


tak banyak kot
selain habiskan air liur makku yang membebel akan kemalasan anaknya
tu je la ku dapat
huhuk


tahun ni berbeza skit


sebab ku dah 21 tahun
dah boleh mengundi maknanya dah dewasa skit
(boleh ke alasan ni diterima?)
ada 2 benda ku rasa telah beri pada makku




pertama

berjaya turunkan berat makku 6kg
hoohooo
walaupun plan asal nak kurangkan 15 kg
tapi 6 kg dalam masa sbulan stengah
ok la tu kot


serius susah!!


sebabnya makku jenis yang suka makan
tambah lagi dengan anak2 dia yang lain suruh makku makan banyak
lagi la susah nak turunkan berat makku
kan ku pernah cite yang makku kantoi makan denganku
makan banyak la
ingat-ingat balik
kesian plak
takpe, untuk kesihatan dia


apa-apapun
6kg buat ku tersenyum
harap lepas ku pergi ni takdelah dia makan banyak2 lagi ;-)




kedua


tv 42 inci
ku bangga dengan tv ini
bukan sebab saiznya 42 inci
bukan sebab jenamanya
bukan sebab harganya


tapi
ku beli dengan duit sendiri ok!!
bukan duit abang atau kakak
tapi duit anak bongsunya sendiri
(senyum bangga)


kerja herbalife 3 bulan masa cuti ni (sempat lagi promote)
cuma tu je yang ku boleh bagi
tapi dia betul-betul suka dan terkejut
dia suka ku lagi suka
;-)







mitok maaf banyok2



sempat lagi pandang kat kamera ;-)





bulan syawal ini
joe memohon infiniti kemaafan
kalau ada silap dan salah
sepanjang mi besarkan joe 21 tahun dah
maaf dan maaf joe pohon
doakan berjaya di dunia dan di akhirat



nota kaki : versi family plak nanti....banyak versi la raya ni... going to kl pukul 10 malam ni... bubye kelantan

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

2 orang serentak pula kali ni

dah 4 ahli keluarga ku cerita
skrang tinggal giliran yang single2 plak
maksud single disini adalah tak kawen
bukan xde bf ok
hehe


ok, yang seterusnya adalah kakak ke3 ku
tua setahun dariku
masih lagi belajar di uitam shah alam
kat puncak alam


takde yang menarik pasal dia
haha
(jahat gila adik)
selain pandai masak
urm...
...
tu je la kot
haha


tengok gambar je la
hehe

kan hobiku peluk orang
ada sapa2 nak ku peluk?;-)







yang satu lagi adalah kakak sulongku
dia takde bersama dengan kami
sebab sambung belajar
biasalah
kene sambung belajar kat obe c ni
paham2 je la situasinya


sebab dia ramai kenalan
pelatih ptd
tak leh nak kutuk banyak sangat
cukup cakap ku sayang dia
hehe


pemberi hutang yang berjaya
sapa lagi nak tolong adik kan kalau bukan kakak?



ooh
satu lagi
dia adalah pembaca setia blogku ;-)
takde benda nak buat kat sana
dah habis buat assignment
blogku la dia baca
ok la tu kan?


ok la kakak (ku panggil dia kakak)
selamat hari raya kat sana
semoga berbahagia di negara orang ;-)


xde gambar raya dengan dia
budak dalam gambar ni bukan anak sdareku
dah ramai dah
cukup2 la tu
-ihsan facebook dia-



nota kaki : esok versi mak ;-)

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

perlunya suami ketika isteri susah

blog ni dah macam jadi blog family plak
hehe
takpe la
dari tak update
baik update kan?


ok
kali ni keluarga abang ke3 ku
isteri dia
dan dia
takde lagi anak


baru keguguran


kakak iparku ni baru gugur masa puasa hari tu
memang la frust abang n kakak iparku tu
tapi nak buat macam mana
allah lagi sayangkan anak itu


gugur anak sulong memang lemah
tambahan pula akak iparku ni jenis yang lemah semangat
ambik masa nak pulih
nasib baik baru 13 minggu mengandung
kalau dah nak dekat delivered
mesti lagi sedih



masa akak iparku keguguran
abangku memang mainkan peranan dia sebagai suami
hari-hari jaga
ye la, isteri sendiri kan
kena la jaga betul-betul


sekarang ni dah ok balik dah
semua ceria ketika raya
bagus la
tak dapat sekarang
cuba lagi nanti
;-)


ayat abangku
'mana duit anak sdare anak li?'
'dia jumpa tuhan dulu, kena bagi jugak ok'
'nanti kat akhirat dia tanya la, mana pak sdare dia tak bagi duit raya kat dia?'


ku assume itu lawak
;-)





nota kaki : dah nak balik da....

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

hubungan 10 marhalah



2 marhalah sama dengan berapa km?

sumber dari a-ahkam.net
(http://soaljawab.wordpress.com/2007/04/11/dua-marhalah/)


Dua marhalah adalah kiraan jarak zaman dulu dan ulama’ fiqih berselisih dalam 20 pendapat mengenai jarak 2 marhalah tsb. Unit lain dalam pengiraan marhalaha ialah farsakh, barid, mil dan dziraa’.

1 dzira’= 24 jari / 6 qabdhah/ jengkal

1 mil = 4000 dzira’ (hasta)

1 farsakh = 3 mil

1 barid = 4 farsakh
1 marhalah = 4 barid

Jadi kalau 2 marhalah = 8 barid,

8 barid ini pun khilaf cara pengiraannya mengikut standard perbatuan hashimi 48 batu atau 60 batu hashimi; juga dikira mengikut standard perjalanan dari Mekah ke Thaif (83KM) atau Mekah ke Jeddah atau Usfan ke Makkah (yg lebih jauh sekitar 120 KM)

Juga berdasarkan perjalanan, dua hari dua malam menaiki unta (syafi’iyah) atau 3 hari tiga malam (hanafiah).

Malaysia mengira 2 marhalah bersamaan dgn 84/85 KM (alMajmuu’, 4/322)
adapun Hanafi ialah melebihi 90KM (Fiqh Islami waadillatuh)

Sesungguhnya pengiraan 2 marhalah di zaman silam itu dalam kiraan KM sekarang amatlah mengelirukan. Tapi range 2 marhalah itu ialah melebihi 83 KM. sekian



apa kaitan dengan 10 marhalah ni?
heee
sebab ni update time raya
kena lah cerita pasal raya kan?


nak cerita pasal family akak ke2 ku
baru sorang anak, afiq ismail
suaminya keje di putrajaya
dia ada di kelantan
doktor di kubang kerian


ok,
kalau cakap tentang jarak yang jauh ni
soal kesetian memang teruji
isteri kena caya kat suami
suami kena caya kat isteri
sama2 saling caya mempercayai


kepercayaan inilah yang akan bahagiakan anak
kan??


ok
macam biasa
layan gambar
;-)









anak sdare aku sorang ni cukup berlagak time papa dia ada
ku ni dah tak ditengok dah
nasib badan....



nota kaki : orang sibuk beraya, aku post entry 2 kali sehari... kenapa? aku kan gila blog!!

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

cinta pertama

hehe
sorry,
ni cerita lapuk sempena aidilfitri
nampaknya ku update raya seperti ini je la kan
layan je la
takde orang online sangat pun sekarang
sabarrr je la


yang ni kisah cinta pertama abang sulongku
dah cerita dah dulu
kot kot termiss
jadi ku cerita balik


abang sulongku amek medic
dia memang tak tahu menahu nak kapel2 ni
aku yang masih budak kecik ketika itu boleh nampak ok



entah macam mana
gadis dari uia ni ley terpikat dengan abangku
akak iparku ni kawan baik dengan akak ku yang juga uia masa tu
kire adik promote abang la ni kan?
haha


aku?
sapa nak promote?
nasib si adik bongsu...
takkan akakku pula
kawan dia mesti lebey tua dari ku..


ok
balik cite tadi
best kawen dengan cinta pertama ni
hanya orang yang alami nya sahaja tahu
ku tak tahu


sebab?
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
ku tak kawen lagi
mana lah tahu
lalala


apa-apa pun
semoga keluarga abang sulongku ni bahagia selalu
ooh
princess-princess aka anak sdareku ni
begitu pandai meng'kikis papa joe die


cha n yee bee nak apa papa joe belikan balik nanti?
2 2 jawab
alat make up


ooh
anak2 sekarang
;-)



abangku dulu hensem
sebab tu akak iparku tertarik kot
tapi seyes
gemok buat orang jadi tak hensem!!!

tengok taktik abangku tu
sediakan beg besar2 kat anak sdare
motif?
suruh kutip duit raya banyak2 ;-)



nota kaki : korang cepat2 lah update ooh!!




Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

tabahnya seorang lelaki

nak jugak post entry ni

haha
skarang da pukul 12.41 malam
baru pulang dari main futsal tadi
walaupun kalah
ku score 2 biji ok
hehe

ok ok
bukan pasal ni nak update
pasal lain

pasal abangku yang ke2
sekarang kakak iparku mengandung anak ke5
rezeki allah
banyak betul


ehh
bukan nak cakap pasal subur ke tak subur ni
nak cakap
abang dan kakak iparku keluar tadi
baru je keluar
tahu kemana?


ke kfc


buat apa?
tetibe akak ipar aku ngidam nak makan kfc
baiiiiiikkkkk punyaaaaaa


tabah ya suami
yang gatal nak kawen
pastikan benda2 camni ley handle
;-)




jangan cakap adik dia pengedar herbalife abang dia boleh kurus
semua tu terletak pada diri masing-masing
lepas raya ni dia cakap nak start program herbalife
suka-suka ;-)







nota kaki : sakit perut melanda. kali ke5 dah keluar masuk tandas....

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

hakikat duit dari seorang tua

orang kaya kampung mak aku pernah beri nasihat kepadanya tentang duit


'sumber duit ni datang dari 3 tempat, tanah, pokok dan juga poket orang. nak jadi kaya, kena pandai cari dari tiga tempat ni'


baru pernah ku dengar istilah ni. stylo jugak orang tua ni


baya aku ni kalau nak beraya rumah orang tua, mintak sikit petua2 nak bejaya dalam hidup. kan mintak duit kan kene marah plak sebab dah beso panjang. sebab apa? dieorang makan garam dulu dari kita (walaupun mungkin kita makan pizza dulu dari dieorang ;-) )


-ihsan photobucket-


nota kaki : perlawanan futsal family antara ANAK JATI vs PERANTAUAN malam ini!!! saksikan di pasir tumbuh ;-)

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

email terbaik punya

ada sumbody send email ni kat saya (napa plak tetibe saya ni?)
saya rasa email ni baik


sakan benar kita beraya
jangan lupa orang macam ni
rehat2kan minda dengan baca ni ya
saya dah baca
terharu sangat
baik awak baca juga ok



minta maaf dalam bahasa english (ke inglish? kalau tak napa bi, bi tu stand for what? bahasa inglish? mengarut plak). tak sempat terjemah dalam bm ;-)



Your alarm goes off; you hit the snooze and sleep for another 10 minutes
He stays up for days on end

You take a warm shower to help you wake up
He goes days or weeks without running water

You complain of a "headache", and call in sick
He gets shot at as others are hit, and keeps moving forward

You put on your anti war/don't support the troops shirt, and go meet up with your friends
He still fights for your right to wear that shirt

You talk trash about your "buddies" that aren't with you
He knows he may not see some of his buddies ever again

You walk down the beach, staring at all the pretty girls
He walks the streets, searching for insurgents and terrorists

You complain about how hot it is
He wears his heavy gear, not daring to take off his helmet to wipe his brow

You go out to lunch, and complain because the restaurant got your order wrong
He doesn't get to eat today

Your wife/mother/ maid makes your bed and washes your clothes
He wears the same things for weeks, but makes sure his weapons are clean

You go to the mall and get your hair redone
He doesn't have time to brush his teeth today

You're angry because your class ran 5 minutes over
He's told he will be held over an extra 2 months

You call your girlfriend and set a date for tonight
He waits for the mail to see if there is a letter from home

You hug and kiss your girlfriend, like you do everyday
He holds his letter close and smells his love's perfume

You roll your eyes as a baby cries
He gets a letter with pictures of his new child, and wonders if they'll ever meet

You criticize your government, and say that war never solves anything...
He sees the innocent tortured and killed by their own people and remembers why he is fighting

You hear the jokes about the war, and make fun of men like him
He hears the gunfire, bombs and screams of the wounded - and of the innocents who have no one to stand up for them

You see only what the media wants you to see
He sees the broken bodies lying around him

You stay at home and watch TV
He takes whatever time he is given to call, write home, sleep and eat

You crawl into your soft bed, with down pillows, and get comfortable
He crawls under a tank for shade and a 5 minute nap, only to be awakened by gunfire

You sit there and judge him, saying the world is probably a worse place because of men like him
If only there were more men like him !


WHO is HE ?????

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

dah semakin ramai orang update

yeahh
baru semangat nak update sebab dah ramai blogger yang dah start update
3 hari ni dunia blog memang sunyi abes
abes abesan sunyinya
macam jalan ke city hall time christmas
boleh dibuat tido


baru je bukak blog
wahhh, dah ramai yang start update cite raya
sampai berpart2 pun ada
takpe,
asalkan bahagia kan?
hehe


ku pon nak jugak
tapi sebab takde gambar
jadi kene tangguh dulu
wahh
dah tangkap 1000 lebey dah gambar
jenuh la nak pilih mana satu nanti
;-)




ibadah itu bukan sembahyang!


ramai yang beranggapan yang ibadah itu adalah sembahyang. padahal konsep ni salah. dan memang kita kene betulkan. yang sepatutnya


sembahyang itu adalah ibadah


ibadah banyak caranya. cara untuk kita mendekatkan diri dengan pencipta. selagi mana apa yang kita buat disertai niat untuk mendapat keredaan allah, dah dikira ibadah. cara kiraan pahala nya macam mana, tu bukan hak kita untuk tahu. yang penting, yakin dengan sifat pencipta kita yang maha pemurah lagi maha penyayang


rugi kan


amalan sunat yang dilakukan semasa bulan ramadhan diangkat sebagai amalan fardhu pahalanya. memeng banyak la pahala kalau dapat. tapi tu untuk sebulan je. bulan ramadhan, dan bulan itu dah pergi dah 3 hari. rasa sedih ada tak?


sepatutnya adalah kan


kalau ada, jangan beraya sampai kita tak ingat nak sembahyang. melengahkan waktu sembahyang. sia-sia je la puasa di bulan ramadhan, dah habis bulan ramadhan, kita kembali ke zaman dahulu kala


tujukan untuk diri


joe, jangan lagho...
joe, jangan makan banyak...


sama-sama beramal ;-)


nota kaki : malam esok ada perlawanan futsal KELUARGA. hehe, da lama x excercise ni!

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

mood datang bulan

hari ni timbang berat badan
dah naik
naik dengan banyak


naik 3 kg dalam 2 hari raya


banyak memang banyak
tapi dah bajet akan naik
sebab memang plan untuk makan banyak
raya sekali setahun ya??


esok akan control
walaupun ada soto
lemang
ketupat
nasi dagang
nasi minyak
dan macam macam lagi makanan bakal disajikan


akan control!


orang datang bulan makan banyak
aku pun macam datang bulan je
(betul ke?)

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

ini STICKY MODE. entry baru ada kat bawah

INI STICKY MODE
-entry baru kat bawah bawah-



TAJUK bukan main panjang lagi....
heeee


video



terima kasih yang bagi kad raya melalui blog. huhu. terharu ok. cuma tak sempat nak tampal semua kad kad raya itu di blogku. aku kan jenis pemalas nak tampal2 ni. paham2 je la.


untuk itu!!!


nah, terimalah VIDEO RAYA pertama dariku. hahaha. asyik kad je, sekali sekala ku bagi video plak.video ni untuk semua follower-follower dan silent readerku. korang nak upload kat dalam blog korang pon xpe(http://www.youtube.com/watch?v=smXudDQ-lvA). hehe, tak kisah, sebab ni IKLASSSS punya video


juga kepada insan2 bawah ni (banyak ok) terima kasih kerana mewarnai kehidupan blogku. yang tak tersenarai, bgtau, nanti ku tambah. ;-)



monkey d luffy, smoge cepat kawen
http://monkeydlulffy.blogspot.com/



fynn, tak sempat nak blajar bahasa ngan u
http://puisitepijalan.blogspot.com/



akak jard the great, semoga terus jadi great
http://ignorantbrat.blogspot.com/


cik wanie, semoga sentiasa sehat
http://cintawanie.blogspot.com/


cik hanis zalikha, u tak baca blog i pon nak wish jugak, happy raya ;-) http://inibelogsaya.blogspot.com/


prebetsapu dan masviona, bila nak blanje ni??
http://www.masviona.com/



eazy eazudin, sukses slalu dik
http://eazy-izzuddin.blogspot.com/



kak atty n along, nanti hantar p airpot ek
http://attyfir.blogspot.com/



ciput n ceera, smoge berbahgia
http://c33ram00n.blogspot.com/


sepet n pasangan, ku kawen dulu baru kamo berdua kawen ok
http://sepet88.blogspot.com/2009/09/


balqish, terima kasih bagi kad raya

shahrul, jemput2 la dtg umah

hazwan, jangan makan bnyak sangat raya2 ni

blackskin, dah kurus dan smakin hensem kamo ya
http://heartofblackness.blogspot.com/


cik epal, tunggu ku masuk minang la raya nanti. kekeke ek
http://cikepal06.blogspot.com/


cik lolly, jemput2 dtg umah raya ke2 nanti
http://lollylurveff.blogspot.com/


cik S, akan merindui kamo00. hihik

cik princessity, smoge terus jadi princess
http://killsmyprincessity.blogspot.com/


encik kal, balik next time blanje i bowling ok
http://insideprinceshetaki.blogspot.com/


hemy, mantapkan iman!! (xtau napa komen camni)
http://hasnulefendi.blogspot.com/


cik iva, thank u kamooo, harap suka pengetip kuku tuu

cik geeds, keep writing babeee

khairil, ko tuka wordpress memang silap laa..hehe
http://www.khairilafzal.com/


konotasi, teruskan dengan cite2 yg besh2
http://konotasi.blogspot.com/


cik wafa, smoge bahgia dengan lanchang... boleh ke?
http://inquell.blogspot.com/


cik lin, blaja betol2 kat obe c nanti
http://rhapsodyae.blogspot.com/


bro FOA, kelantan tak maju ya?? meh dtang cni tgok maju ke tak!!!
bro http://obefiend.blogspot.com/


cik ivy, u raya jugak ke? 1 malaysia hee
http://metagavilla.blogspot.com/


anuar, truskan menulis dan berkarya di hari raya
http://anuarkamaruddin.blogspot.com/


dj epoi, bile la ley main bowling ye, eid fitri
http://epoi8787.blogspot.com/


cik zara, slamat beraya ye kamoo
http://zara-the-enigma.blogspot.com/

cik fateha, makan coklat xley bnyak2 masa raya ni
http://intanurulfateha.blogspot.com/

rizz, happy raya yee, plan la satu umah beso2. hehe


khairul jr, blajo rajin2, nanti repot kat akak ipar
http://theotherkhairul.blogspot.com/


cik milo, haha, lepas exam tulis blog banyak2
http://milimilo.blogspot.com/


cik yana, nanti dtg klantan ku blanje ok, eid fitri
http://lynsyhira.blogspot.com/


cik farhana, blajo sampai jadi sukses ya
http://farhana-fadillah.blogspot.com/


john iverson, nak mlepak kat hutan xsempat la bro..
http://sarshiverson.blogspot.com/


cik zack, thx sebab pulang balik.. heee, eppy raya
http://zacksygfaiz.blogspot.com/


orang lidi, makan la banyak2, baru tak jadi org lidi
http://cakapwa.blogspot.com/


preciosss, smoge raya ni dpt menang bnyak lagi hadiah
http://lili-precious.blogspot.com/


kak zie, kawen jgn xajak ok
http://princessredbloodsnow.blogspot.com/


vivi, jangan la trus berlagak cam tak comel ok
http://vidadarisakura.blogspot.com/


cik sufy, teruskan menjadi wanita bagusss

cik xuen, bi n bm kamo mantop dik, truskan yaa
http://cranberrylust.blogspot.com/


yg tak mahu dikenali, dah nak raya ni baru tau sapa kamo.. haha
http://tidakmahudikenali.blogspot.com/


cik chunk, happy2 ya di bulan pose ni
http://chunk86.blogspot.com/


cik aqila, tulis la entry panjang2 skit raya nanti
http://yellowkuning89.blogspot.com/


cik aien, da lama tak skype ngan kamooo, eppy raya
http://itstimefortalk.blogspot.com/


cik babyjane, dtg la uk nanti buat konsert. haha
http://babyjanesexyback.blogspot.com/



syima, selamat beraya dngn rambut baru
http://syimalicious.blogspot.com/



cik lampu neon, akak jangan gune bahasa bahaya sangt ye raya2 ni
http://neorul87.blogspot.com/


cik wardati, eppy raya ya kamo
http://katahatidarty.blogspot.com/
SELAMAT HARI RAYAAA!!!!!
MAAF ZAHIR DAN BATIN

~~~~~~



dengan ini saya, joegrimjow.com ingin mengucapkan selamat hari raya kepada.... cikgu2 di skolah peringat, smka melor, sbpi kuantan, lecturer2 di matrix mlaka, di UITM Shah Alam, di unikl bmi dan di uni of sheffield. mohon seribu kemaafan di hari yang mulia ini. ingat makanan menggemukkan, ingatlah saya


juga kepada rakan2 yang tak balik beraya kat malaysia, miji, eica, sha sha juga kepada junior2 yang baru pergi, raya kat malaysia BEEESSSSTTTT ;-)



semoga syawal ini memberi infiniti rahmat kepada kita semua
nota kaki : susah gila nak buat entry ni!!!

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

Dialog raya

tak ramai blogger yang update blog hari ni. tak sempat dan penat. biasa la tu. penat beraya kan? nama lagi raya. setahun sekali. blog ni ari2 pon boleh update. ye tak?


~~~~~~~

Abang 2: ma, pegi amek ketupat satu
Abang 1: ish3, pegi la amek sendiri. Tu pasal gemuk tu! Yang, amek kat abang jugak yang ketupat 1

Aku : haha, sama je
Kakak ipar 1: tu pasal 2 2 besar joe


~~~~~~~


Budak : salamualaikum
Aku : -senyap-

Budak : nak datang raya boleh?
Aku : (dlm hati : nak kene jawab jugak ni) boleh boleh. Masuk atas ni

Budak : nak tumpang tandas jap
Aku : haa?

Budak : dah tak tahan ni...
Aku : masuk2, kencing kat dlm toilet

Budak : bukan kencing, nak berak
Aku : haa?


~~~~~~


Budak : nak duit raya
Aku : tak keje lagi la dik


Budak : bley la, skit je. Penat ni datang beraya...
Aku : ishh, org xkeje mana ad duit


Budak : skit2 je.....
Aku : mmmm, nah


Budak : time kaseh PAK CIK
Aku : pakcik????(dlm hati)


~~~~~~~


Xley update panjang2, perut tengah penuh dengan nasi dagang, ketupat, sate, biskut raya, rendang, kek coklat, spagheti, nasi hujan panas, dan macam2 lagi..... Membuat tangan malas menaip

appy rayya semua ;-)


nota kaki : owen jadi penyelamat man u lagi.

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

buka puasa semalam dan pengishtiharan tadi


cerita semalam....



semalam ada majlis buka puasa di rumahku. yang dijemput cuma jiran terdekat dan saudara mara. untung tinggal di kampung, silaturrahim antara saudara mara cukup erat dan banyak kerja dilakukan bersama


ayah dan ibuku masing-masing adalah anak sulung.


dulu cikguku pernah cakap, anak bongsu adalah sesuai dengan anak sulong. ntah napa tak tahu plak. jadi ku kena cari anak sulong la ni? sapa anak sulong cepat, nak masuk minang ni. hehe. pandai2 je cikgu ku tu, ayah n ibuku bahagia je yang sulong sama dengan sulong. apa2 pun, terletak bagaimana kita olah rumahtangga itu.


cet, melalut pulak


ok lah, tak mahu cakap panjang, kita layan gambar je la. malas nak tulis panjang2 ni, masa dah nak raya ni, orang malas nak baca. kan?? jadi, layan gambar je laaaa.























~~~~~~

cerita hari ini


sempat tangkap gambar tadi..
hehe





nota kaki : maaf zahir batin. nak msg semua blogger yang ku ada no sebelum pukul 12. (xtau nak letak nota kaki apa)

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

terawih terakhir



malam ni mungkin terawih terakhir kalau ahad ni raya. keberangkalian untuk ahad ni raya sungguh tinggi. kita dah maju dan hisab boleh digunakan untuk tentukan raya bila, cuma melihat anak bulan lebih disenangi kebanyakan kita.


sejarah terawih ku ;-)


umur 8 tahun


masa tu baru berjinak2 dengan terawih. ingat lagi atuk ada. ayah pun ada. best sangat terawih. walaupun tak tahu apa aku buat, tapi best tengok orang sujud bangun sujud bangun. best ok sebab aku pon tiru. tapi biasanya lebih bnyak bising dari sujud rukuk sujud rukuk.



umur 10 tahun


sollolloh...wasallam alaihhh... memang aku antara yang terkuat bertempik berselawat. tak tahu motif apa kenapa selawat, tapi lagi kuat ku berselawat lagi banyak pujian ku dapat. jadi? selawat la kuat2. yee, antara org popular dikampung adalah aku! surau akan kesunyian kalau aku ponteng terawih main mercun, hehe



umur 12 tahun


masa ni memang kalau tinggal terawih ayahku akan marah. jadi, nak taknak, pergi juga la. ada skill yang best yang digunakan untuk sembahyang terawih ni. kalau imam angkat takbir, aku masih duduk lagi. imam baca al-fatihah, aku masih duduk, imam start baca surah kecik, aku baru angkat takbir. angkat takbir kejap je, terus imam rukuk. kan senang macam tu. tak payah berdiri lama2



umur 14 tahun


dah semakin liat untuk terawih (masa ni beratku obes ok). tak tahu napa. malas je nak terawih. lepas berbuka, terus mata jadi mengantuk. terima kasih kepada ayahku yang memang akan mengamuk kalau anak dia tak pergi terawih. pergi dengan keterpaksaan... biasalah, umur yang suka memberontak




umur 16 tahun


1st time terawih ketiadaan ayah. entah napa jadi senang untuk pergi berterawih. mungkin ni ajaran dia. alhamdulillah, walaupun terawih ini sunat, tapi bagiku dah jadi macam wajib. rasa tak sedap hati kalau tak buat. berkat ajaran orang tua kan?



~~~~


semalam semua ahli keluarga ku dah balik kampung.
abang sulung n family di ampang dah balik
abang ke2 n family di seremban pun balik
abang ke3 n isteri di putrajaya pun balik


sorang je la tak balik
akak sulong ku...
terpaksa beraya di australia.
sapa suruh sambung belajar kan?
hihi
nah satu gambar untuk ubat kerinduan dia... bukan aku ok, tapi akakku tu.


muka ptd memang sentiasa ketat ;-)



best sangat family ni dah berkumpul-kumpul. tak sangka keluarga kami dah bertambah-tambah. walaupun ayah dah tiada, tapi suasan masih meriah dengan bilangan anak sdare yang bertambah-tambah. duit raya? tengok la macam mana. ku baru 21 ok, muda lagi untuk bagi duit raya kat orang. hehe. boleh macam tu?



malam ni buat majlis buka puasa. majlis selamat sempena aku nak pergi sambung belajar dah (padahal memang tiap2 tahun buat). mungkin sibuk skit malam ni, nanti la ku update lagi ya. nak bersiap-siap untuk menyiapkan juadah berbuka. ramai orang yang akan datang ni!



nota kaki : tadi beli satu BARANG yang berharga hampir 3 ribu. duitku tapi bukan untukku, apakah agak2nya? ;-)

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

2 orang bisnes partner

aku diperkenalkan dengan herbalife adalah dari classmateku. dalam istilah senang, upline. sorang yana, sorang lagi mira. meh nak cite skit pasal dieorang berdua. ooh, janganlah gossip aku dan dieorang berdua, kami bekerja untuk fun fun fun sahaja ;-)


~~~~


amira wardiah


die adalah orang kelantan. aku kira 1st line dia. maknanya dia yang sponsorku. ok, tak mahu cakap banyak sebab hari ni besday dia. 17hb 9. wahaaaa. welcome to 21!! orang nak 22 dia baru 21. hehe. eppy bestday mira


HAPPY BESTDAY mira










aku nak cite skit keperitan yang dia share denganku. masa nak jadi supervisor, ayah dia kuat halang dia. sebab ayah dia tak caya dengan bisnes macam ni. sampai satu ketika ayah dia cakap



"yah ingat ayah dah tak mampu sara yah dah ke yah nak buat bisnes2 ni? ayah ada duit lagi, tak payah la nak buat bisnes!"



hati anak mana tak pedih kan. ayah sendiri tak restui. aku pun tak tahu cerita lanjut macam mana ayah dia boleh setuju n restui balik. sekarang ni ayah dia pun join bisnes ni sama as supervisor. gud luk pakcik.


memberi support kat anak adalah tanggungjawab ibu bapa


nak je aku letak gambar boyfriend dia. haha, dia kenal dengan bf dia kat herbalife. waaah, trun bnyak kilo dan antara orang malaysia yang ada rekod penurunan berat badan yang banyak. tengok, bisnes ni pun ley buat orang cari pasangan hidup. sweet je.. papa pun, thank you mira coz introduce me to this bisnes. hope u will success!!




~~~~~



cik yana


aku kira 2nd level dia dah. dia sponsor mira dan mira sponsor aku. paham kan? haha. aku pun tak paham sponsor2 ni. yang ku tahu, kongsi produk ni dengan orang, ku dapat duit lebey. mak ayah yana ni kire orang besar dalam herbalife. waah, panjang kalau nak cerita!


nanti lah buat satu entry pasal mak bapak dia. sebab memang bagi ku inspiration untuk terus berjaya. bukan stakat buat bisnes aje, dalam apa2 pun. org kaya ni slalu bermotivasi kan? huhu


pasal cik yana ni, orang kajang. masa aku mula2 berjinak ni, dia lah pengaruh aku. haha, pandai betol minah ni yek


"joe, ko makan la dulu. ko kan GEMOK. nanti kalau beray ko tak turun, ko tak payah bayar. ada 30 days money guarentee. ok?"


ayat gemok tu sensitif ok. sebab tu la aku makan. terpengaruh makan free. last last tak jadi free sebab dengan 1st roduk aku beli turun 6kg. tak kan tak nak bayo kan, kena bayo la brader. pape pun, syukur sebab perkenalkan aku dengan bisnes ni. thank you ye yana.


banyak soal bisnes ni aku belajar dari dia. selok belok macam mana nak handle custemer, marketing plan n macam2 lagi. smoge kamo terus sukses ya











nak tengok gaji yang herbalife bayo kat dia? patut la dia nak buat bisnes ni full time nanti, gaji dah masyuk


clik untuk tumbesaran



2 2 classmate aku ni memang nak buat bisnes ni secara full time nanti. sebab tu dieorang keje bagai nak rak masa cuti ni. hurmm, ada sorang lagi classmate aku join, baru je join, pooon perempuan jugak. rasanya dia join sebab nak makan murah. asyik beli mahal je dengan kami, dia pon join nak makan murah ;-)


yang laki? walaupun 8 orang laki, semua tak minat. hehe. lagipun aku ni bukan jenis suka sangat promote gila2 kat orang, mungkin sebab tu kot. ada classmate aku yang makan dapat result trun 10kg lebey pun tak nak buat bisnes. biasalah tu. takpe lah, harap terbuka hati nanti.


laki ni ada dia punya ego sendiri. hehe


pape pun, pesananku kat dieorang berdua, blajar dulu. jangan duk ponteng kelas je. tahulah semangat belajar dah takde, tapi kelas jangan lupa pergi!! hehe. smoge bisnes ni akan berkembang kat uk. TUNGGU LA SEMUA ORANG SHEFFIELD!!!



nota kaki : petang ni mau beli baju raya. yee haaa

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

biar gambar bercerita dan sedikit pengumuman

pengumuman hadiah contest

tepat

1- hayatito (http://www.hayatito.blogspot.com/)
2- azuan (http://www.jangan-bukak-contest.blogspot.com/)
3- mizbeauty (http://miszbeauty.blogspot.com/)


cepat

entry 1 : geeds (http://geeds.blogspot.com/)
entry 2 : iva (http://missivasaionji.blogspot.com/)
entry 3 : geeds (http://geeds.blogspot.com/)
entry 4 : geeds (http://geeds.blogspot.com/)
entry 5 : alie (http://alie89-norazlaili.blogspot.com/)


rapat

geeds (http://geeds.blogspot.com/)



terima kasih kepada yang sudi masuk ;-)
tadi hadiah dah di hantar kat yang reply msg bagi alamat
nanti dah terima jangan lupa story pasal hadiah



~~~~~



makan2...halal ok


baru trun 15kg, dah start bisnes!


beratur naik lif


malaysia tengah meletoooppp!


u should know ;-)


lalala~


party apa ntah


belakon untuk sedapkan hati org


pasangan ni kaya ok


party lagi


dah sampai kat space!!


c for cruise



nota kaki : lain kali contest jenis ni xley di buat. orang tak paham. haha

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

2 kisah rokok di 4 ramadhan terakhir

2 kisah rokok
hihik (sambil menutup mulut)

~~~~~

anak dan ayah menonton tv di ruang tamu

penceramah di tv
kita belajar melalui teladan. anak kena ikut kata ayah. ayah tunjuk contoh teladan yang baik, anak akan ikut apa yang ayah lakukan. sama seperti dengan sejarah islam....bla bla bla


ayah : dengar tu. kena ikut apa yang ayah buat. jangan ingkar!
anak : baik ayah..


2 hari berikutnya. ayah mendapat panggilan dari sekolah

cikgu : anak encik melakukan kesalahan disiplin
ayah : ye ke cikgu? ishh budak ni. nanti balik saya ajar dia cukup2

cikgu : saya pun tak paham. dia asyik cakap, mahu ikut ayah mahu ikut ayah
ayah : iye cikgu? tak pe, balik nanti saya ajar dia cukup2


setelah anak pulang dari sekolah. satu biji penampar telah dijamu

ayah : cikgu call rumah tadi. apa yang kamu buat hah?
anak : tak buat apa-apa. cakap kata ayah je la


ayah : apa yang ayah cakap sampai langgar disiplin??
anak : ayah cakap kena ikut ayah. saya ikut ayah la


ayah : ye la. apa dia?
anak : hisap rokok. ayah kan hisap rokok. saya hisap je la rokok tiru ayah


ayah : erk....



~~~~~


2 pasangan kekasih memadu asmara di sebuah tasik berdekatan ibu kota


prmpuan : kita dah nak kawen ni
lelaki : hee. suka tau

prmpuan : janji lepas ni berhenti merokok!
lelaki : untuk sayang... semuanya akan. lepas ni tak mahu merokok dah

prmpuan : ok. terima kasih
lelaki : (senyum)


setelah 3 tahun berkahwin

prmpuan : hari tu janji tak nak merokok dah
lelaki : ala sayang. janji saya masih sayang awak cukup la

prmpuan : tak mahu... nanti awak cepat mati
lelaki : haha. setiap insan akan mati la sayang

prmpuan : pandainya cakap... esok buat insuran nyawa tau
lelaki : kenapa?

prmpuan : sayang saya taK? kalau sayang buat. labur banyak2
lelaki : untuk sayang, semuanya ok


setelah 10 tahun berkahwin


prmpuan : dari mana?
lelaki : dari pusat insuran la. awak suruh tambah lagi. kena la tambah

prmpuan : heee. bagus2
lelaki : kenapa suruh masuk insuran ni? banyak plak tu labur

prmpuan : sayang saya tak?
lelaki : sayang...

prmpuan : kalau sayang jangan tanya nape
lelaki : ok sayang...


setelah 20 tahun berkahwin.... d hospital


prmpuan : hari ni saya masak sup ikan haruan je. org sakit jantung tak boleh makan bnyak2
lelaki : terima kasih sayang...

prmpuan : takpe. awak duk hospital pon saya masih sayangkan awak
lelaki : iye sayang? saya bnyak penyakit pon masih sayangkan saya?

prmpuan : sayangggg. jantung ke, kencing manis ke, darah tinggi ke, diabates ke. masih sayangkan awak
lelaki : baru saya tahu...


prmpuan : tahu apa?
lelaki : sebab awak suruh masuk insuran banyak2

prmpuan : kenapa?
lelaki : nanti saya mati, insuran boleh bagi awak BANYAK duit

prmpuan : saya kan bijak.
lelaki : saya je bodoh....


dah boleh tak hisap rokok masa pose ni, maknanya boleh la berhenti tu. try la sehari plak tak hisap. lepas tu 2 hari. lepas tu seminggu. try la. boleh punya sebab dah ada orang buat. kita TAK BOLEH buat sesuatu perkara sebab kita tak PERNAH buat pun perkara tu. (tukar perkara kepada berhenti merokok)


tak baik marah2 di bulan puasa ni ;-)


nota kaki : keputusan contest ku umum next entry

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

biar gambar bercerita































Jangan lupa Like dan Tweet ya =)
 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW