Share

lipice guy

yeahhh. tadi macam biasa buat jenjalan blog orang. cari entry bagi sumber inspirasi. terjumpe satu blog ni yg mempromote dirinya. supaya undi dirinya menang dalam lip ice contest.

ku yang tak tahu apa-apa, cuba pergi ke website tersebut. bukan apa, tertarik dengan perkataan "lip". bibir ku sudah lama kering dan mahu cari sesuatu untuk di pakai.

ku tekan
ku surf

wahh, agak menarik. ada pertandingan. apa lagi, aku pun join. selepas daftar-daftar, aku pun hantar gambar aku bersama bibir yang menawan. auwwww

upload gambar tak jadi. ku pelik. napa boleh tak jadi. apa lagi, cuba view di gallery. tengok tengok gambar orang yang bertanding

waaaa
sorang ni comel

waaaa
ayunya die ni

waaaa
manis bibir die

waaaa
aku waaa dan waaa

satu persoalan timbul

dimana kaum lelaki???
aku mula pelik. lalu aku surf lagi dia punya syarat. patut la, untuk perempuan SAHAJA. cessssss dale betul. buat penat je upload gambar. nasib seorang lelaki.

tapi
jeng jeng jeng

aku masuk jugak!!!
hahahaha. memang tadi tersangat tensen, apa lagi. join aje. 2 hari lagi akan dieorang hantar pengesahan penyertaan ku. konpem konpem la kene reject. tapi tak pe. ku bahagia.

mahu lihat gambar????

jeng jeng jeng




-lip ke tongue ni?-

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

mengungkap cinta

hari ini aku terkejut dan terkesima. ada seoran perempuan, yang kurasakan jelita dan menawan pada pandanganku, melafazkan kata yang aku takut untuk luahkan...


cinta


ye, dia bgtau yang dia jatuh cinta padaku. aku kelu dan terdiam. aku tidak tahu nak buat apa. hanya blog tempat aku menulis kata-kata hati. kepada dia, aku sebenarnya serik untuk memain perasaan. bertukar kata sayang. bertukar kata rindu. betul, aku serik. walaupun kurasa dia bukan pembaca blog aku, ku harap dia baca ini.


aku lelaki tidak hebat dimataku. dulu seorang perempuan menerima cintaku atas dasar aku ada jawatan. mungkin aku glamer di matanya. tambah sakit hati, ada perempuan yang menerima cinta aku sebabnya aku pelajar over sea, ada masa yang depan yang luas agaknya. owh, aku tidak mahu dicinta atas dasar seperti ini.


selepas aku jadi montel macam doreamon, semua lari


aku mahu dicinta atas dasar aku adalah aku


sebab itu aku katakan aku serik


pedih bila cinta tak berbalas. ye aku tahu itu semua. aku pernah mengalami dan masih mengalami sampai sekarang. perit jerihnya hanya al-quran pengubat hati ketika lara. kusut fikiran melayan kerenah merindui orang yang tidak merindui kita

gadis blog

ye, aku tidak pernah alami perasaan seperti ini. tidak pernah berjumpa, tidak pernah bertentang mata, tapi wujud perasaan cinta yang mendalam. tidak pasti adakah itu adalah cinta atau mainan perasaan nafsu orang muda-mudi. hari-hari kurasakan begitu lama untuk aku alami. mahu saja diputarkan masa untuk kemasa hadapan dan berjumpa denganmu.


bagi aku ini dugaan allah yang allah mahu aku cagarkan. sekarang aku ada tanggungjawab yang lebih besar. diri aku, dan juga komuti di sekitar. mungkin dengan perasaan ini sang maha pencipta mahu melalaikan aku. aku terima ujian ini dengan redha dan pasrah. dan berharap aku tabah dan sanggup menempuhnya.


biarlah gadis blog ini pergi dari fikiranku. kalau itu terbaik, aku sanggup melepaskannya. usiaku baru 21, tidak layak untuk menanggung nafkah anak dara orang. kerja belum ada. belajar tak habis. soal kahwin aku ungkap apabila aku bersedia.

ye

banyak entry aku berunsur kekeluargaan, kahwin, anak, dan lain membuat orang terfikir aku memang lelaki mahukan kahwin misi hidupku. bagiku, sampai jodoh, aku ambil, dan kalau boleh, tunggu sampai aku betul-betul bersedia


mengenai cinta, aku belum bersedia.


kepadamu, ku tak menerimamu bukan sebab kamu tidak sempurna atau aku ingin yang lebih sempurna. kamu cukup sempurna. wajah, ayu, solehah, lengkap. tapi hati ini belum bersedia.


cintaku sekarang hanya buat seorang
khadijah abdullah
gadis yang melahirkan aku
membentuk aku jadi manusia


awek? balik malaysia aku fikir

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

AGM chess -maaf-

tadi telah berlangsung AGM persatuan chess sheffield. persdatuan ni seluruh pelajar sheffield boleh libatkan diri. aku sempat berkenalan dengan beberapa orang, antaranya george, john, chris, christina, shen, mark dan bnyak lagi. aku macam biasa, dieorg kenal aku dengan gelaran -joe- ajk baru telah dilantik,
nak tahu sapa presiden?
nak tahu sapa?
cakap la nak tahu ke tak?
betul nak tahu ni?
betul-betul ke?
sungguh tak tipu nak tahu?


jeng jeng jeng


ku telah dilantik
gila kan?

tapi ku bukan gila kuasa. tolak dengan berhemah.

pelik bukan? aku bukan la lelaki hebat. yang dieorang mahu lantik sebabnya kekurangan orang. memang ini berlaku, bukan melayu, cina, india kat malaysia sahaja. mat saleh pon sama.


sebut pasal nak pegang jawatan, semua lari.
sebut sahaja ada aktiviti komuti, semua tak mahu join.
ishhh, tak paham betul


yang aku sedih bila mendengar cerita AGM SMSA hari tu tak cukup orang untuk adakan meeting. kene cukup 2/3 ahli baru boleh jalan. tapi, yang datang paling sedih, tak ramai yang pergi.

sedap kutuk orang. kau pun tak pergi!!!

ok, ni memang silap aku. tiket dah ada, macam rugi pulak aku tolak tiket. lagipun tiket ke paris dibeli setelah tarikh AGM dibuat. aku rasa teknologi ada, kalau nak bertanding, boleh pakai email saja.

aku salah ke? ok aku salah. ni pesanan untuk diri aku dan sesapa nak pesan dirinya jugak. yang aku pelik, yang sengaja-sengaja tak nak pergi. takut sangat kah dengan tanggungjawab? haiyaaa. aku anggap jadi pemimpin satu pengalman cukup berharga. kenangan yang boleh di simpan untuk cerita anak cucu. nanti ada bnyak idea nak update blog. kan kan?

pegang apa-apa jawatan ni latih diri kita untuk lebih berdisiplin. tak kira ketua kelas tadika ke, apa-apa ke, yang penting kita dapat tambah nilai value dalam diri kita. tu pasal aku beriya nak bertanding. sebesar mana pun jawatan, tak perlu takut, sebab kita bukannya memimpin sorang-sorang, ramai lagi ada. berat sama di pikul...

ok, habis ceramah umum.

yang AGM chess tadi, bekas presiden dan naib presiden orang malaysia. cina. bangga kan?? malaysia boleh!!! yang aku nak cerita, keayuaan naib presiden. aku boleh klasifikasi kan dia sebagai ~perempuan chinese terakhir~ auwww
shing namanya.
amoi cun!!
kedebommm.
pipi gebu,
bibir merah.
tinggi ala-ala atok gitu,
memang mempesona.
kenapa aku cerita? nak suruh orang tu jeles. lalalala~


~~~~~~


halimah dan mak belalang sebuk berjalan di belakang rumah mereka. suasana kampung yang aman nyaman membuat hati lega bila memerhati. kali ini, hartini dan haikal di bawa bersama dengan stroller yang pak belalang beli.

"halimah jeles tak dengan adik-adik baru halimah ni?"

"kadang-kadang jeles jugak"

"hehe, bagus. jawapan jujur. jangan risau. ibu akan bahagiakan kasih sayang ibu kat anak-anak ibu dengan rata. halimah baru 6 tahun, ibu sayang akan halimah"

"tak pe bu, halimah paham. hartini dan haiqal perlukan kasih sayang ibu lebih. kan kasih sayang itu nilainya tak terkira. abah cakap, infiniti"

"abah kamu cakap tu memeng betul"

"abah cakap lagi, kalau infiniti bahagi 10, jawapan masih lagi infiniti. jadi, kasih sayang ibu bahagi 5 kami adik beradik, halimah still dapat infiniti"

"hehe, abah kamu memang. bab-bab mengira ni pandai"

"tengok la abah sapa. hihihi. ibu,nak tanya, kalau orang minta maaf dengan kita, patut tak kita maafkan dieorg?"

"mesti!"

"walaupun kita tahu yang dia memang buat salah?"

"mesti maafkan"

"hurmmm..."

"kenapa halimah tanya camtu?"

"saja tanya. ni ha ada orang nak mintak maaf ni"

"sapa dia?"

"penulis blog ni la, dia nak mintak maaf kat semua orang kalau ada terkasar bahasa, silap bicara. salah menegur, buat orang terasa, buat hati keciwa. dan macam-macam lagi la. dia cakap dia manusia biasa. tak lari dari kesilapan. harap semua maaf kan dia. halimah dah maafkan dia, walaupun dia tak buat salah kat halimah. ibu yang suruh kan"

"ok, ibu pun maaf kan dia. napa die suruh halimah minta maaf?"

" dia cakap dia lelaki pemalu"

-tutup muka-

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

gay atau lembut atau shemale

sepanjang aku hidup, pernah beberapa kali aku diganggu lelaki gay dan juga lembut dan juga shemale. mereka sebenarnya memerlukan kasih sayang yang lebih. yang pelik, dari jentina yang sama. aku yang memahami hati mereka memang layan kerenah mereka yang kadang-kadang cute itu.



gay
gay biasanya aku tidak layan sangat. sebab last-last mesti nak puaskan nafsu mereka. aku bab-bab nafsu ni memang tidak suka. kalau lain jentina, mungkin dengan bini adalah terbaik. tapi dengan sama jentina

eeuuuuuwwwwww

no!!! aku lelaki normal. ym aku ada yang gay. melayu ada, orang putih pun ada. macam-macam koleksi. aku pernah tengok satu website khas untuk orang-orang gay. waaahhh, mungkin itu mereka assume aku gay. eiiiwwww.


lembut.
aku paling suka lelaki lembut. abang aku dulu ada kawan yang lembut. memang sangat-sangat lembut. semua kerja perempuan die buat. basuh baju, masak-masak, kemas bilik. aku rasa beruntung kalau dapat housemate macam ni. tapi apakan daya, tidak kesampaian. lelaki lembut ini aku tidak sempat menyelami naluri sex mereka.
ada yang lembut tapi awek cun. aku pernah ada kawan macam ini. tapi ada jugak yang lembut sampai sekrang tidak ada awek. pasal ni, no komen



shemale.
waaaah, ni kira dah paling teruk. nyah! memang tukar jentina terus. buat pembedahan. yang tidak hardcore, suke main-main dengan laki. owwhh. cerita abang aku masa di kuantan, pernah di ketuk pintu cermin kereta.

"bang, 50 semalam"

owwhh, body memang matap. bukit bukau memang tersergam indah. pungggung persis seorang perempuan. tapi suara, memang sah lelaki




ada satu story yang tidak kene mengena dengan gay, lembut atau nyah. sama-sama nikmati

a : rindu kat dia lah
b : hurmmm, sapa sapa?
a : yang aku selalu bgtau tu. ntah dia suka ke x
b : ala kau, nama je romeo. jumpe awek cun. kecut
a : aku lelaki pemalu
b : jom buat adegan bahaya nak?
a : adegan apa?
b : ko buat je aku suruh, nanti soh c amek gambo. ko post kat blog, nanti die jeles la
a : ok ok, aku ikut je tau


..........

maka lahirlah gambar ini

ooh gadis blog,
ku harap mu cemburu melihat gambar ini
oohh



Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

pengalaman dikongsi

aku sekarang begitu sibuk dengan kerja menyiapkan report. pemberat 40 memang banyak untuk satu modul. doakan ku dapat yang terbaik.

semalam blog aku ini mencecah 358 yang view. aku sungguh bangga dan berterimakasih yang sudi membaca. yang melawat, ada sedikit perkongsian akan aku kongsi.

aku mahu bertanya kepada sesiapa yang pro, macam mana mahu letak widget top commentor? dulu aku pernah letak, tapi macam ada problem, aku buang. sampai sekarang aku masih mencari. sesiapa yang tidak sibuk, tolong ye bagitau insan jahil ini.

mungkin ada hadiah untuk pengomen terbanyak. siapa la tahu kan?

~~~~~

kembali ke 20 tahun ke belakang
hartini binti pak belalang, anak ke 4
haiqal bin pak belalang, anak ke 5 aka bongsu

sudah selesai nama diberi. kini keluarga pak belalang sudah cukup 5 orang. waktu terdekat, pak belalang tidak berhajat untuk menambah lagi. cukup setakat yang ini dulu. kalau ada rezeki, akan dia buat "proses itu lagi" mungkin kali ini 3 sekaligus, memang pak belalang mampu!

hamdi dan pak belalang di beranda rumah

"abah, hamdi rasa cukup bertuah"

"napa cakap cam tu?"

"ye la, sebab dapat hidup dalam keluarga macam ni. miskin tapi bahagia"

"isshhh, sapa cakap miskin?"

"dah rumah macam ni, tak miskin lagi ke?"

memang rumah 3 bilik boleh dikategorikan rumah miskin. hidup sebagai pencedok etok, itu sudah dikira kaya

"hamdi, kan abah dah pesan, miskin harta takpe.... jangan miskin..."

"ilmu"

"haaa, tau pon"

"saja-saja nak test abah. abah, apa ada pada pengalaman?"

"pernah abah terbaca satu manuskrip dari tok guru abah. nah ambik ni"

~~~~
situasi 1
a dan b di kedai makan

a : kuatnya kau makan
b : best apa makan-makan ni. aku suka
a : nanti kau jadi gemuk kan, susah.
b : aku dah memang gemuk, suka hati la
a : ok ok, no worries

situasi 2
a dan b di swimming pool

b : lajunya ko berenang
a : aku kurus, senang nak berenang
b : ye la, aku gemok, susah skit
a : padan muka, sapa soh gemok. tengok aku, body mantap dan sexy. auuuww!

aku pernah alami situasi 1 dan 2. aku pernah menjadi si a dan b. itu namanya pengalaman. kadang-kdang perlukan masa untuk mencari pengalaman. yang penting, jangan takut untuk MENCARI

~~~~

"wah, mendalam maksud artikel ni"

"tu la namanya pengalaman"

"hamdi amek ye manuskrip ni"

"simpan la. nanti ley kongsi dengan orang lain. abah ada pengalaman gak"

"pengalaman apa bah?"

"heheheheheheheeheheheee"

"dah dah, tak mo dengar. nak p jengok hartini dan haiqal. bahaya layan abah lama2"

"bagus anak abah. tapi ni pengalaman betul"

"ye? abah serius? cite la"

"heheheheheheheheheheee"

"ala, hamdi tau, nak mengarut la tu. tak mo dengar"

"haha, abah gurau la. abah xkan cite kat anak abah bawah umo. dah sampai masa, abah cite. skil skil abah ni kamu kene amek . hebat tau"

"dah dah, tak mau. tak nak layan"


nota kaki : tak dapat rasai nikmat memiliki ayah yang lama...sedih jugak.

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

cinta di eiffel tower

di karang bukan untuk menunjuk-nunjuk
berkongsi cerita untuk sama-sama merasai
sama-sama menikmati
kesyahduan eiffel tower
kecintaan yang amat indah

~~~~~~

terkenang akan wajah seorang bila melihat city of love, paris. tambah lagi untuk menyaksikan eiffel tower di depan aku. betul-betul di depan kornea mata. alangkah bertuahnya aku!


wajah gadis itu tidak lekang di pemikiran. kotak fikiranku penuh dengan mukanya yang ku rasakan memang sempurna. siapakan dia? aku belum mampu memberitahu. aku lelaki pemalu. tiada daya kekuatan untuk melontar ayat-ayat cinta.


ooh, dia gadis blog....
blog membuat cintaku berputik mekar


yang aku tahu, akan ku cuba meluahkan kata terhadapnya nanti
nanti~
nanti~
harap hatinya untuk ku










~~~~~


cerita family belalang 20 tahun akan datang.
5 orang anak family belalang telah berjaya. pak belalang dan mak belalang menikmati usia tua dengan penuh romantik. semua hasil usaha didikan berguna, anak-anak mereka berjaya. apakah pekerjaan? tungguuuu

pak belalang dan mak belalang sudah berada di depan eiffel tower. setelah menghantar anak kembar mereka, plan untuk menyambut anniversary di depan eiffel tower.

"mana la perginya suami aku ni!!"
-mencari-cari-

"cakap nak pergi beli eskrem je, lambat pulak"
-menoleh kekiri kekanan-

tiba-tiba

"bonjo ni ver sikal litaliti. mak belalang di bir ar hakim putu weee"
-bahasa france, suara dari atas eiffel tower-

kelihatan seorang lelaki bersama parachutenye turun dari puncak eiffel tower. sekuntum bunga mawar di tangan.

dia lah pak belalang. jejaka setua 50-an umurnya, masih segar menuruni parachute. dari puncak, pak belalang gagah meluncur. sesampainya di kaki tower, di hulur bunga mawar itu

"untuk sayang..."

"ayang...kita dah tua. tak payah la romantik camni"
-mak belalang blushing-

"romantik tak mengenal usia. ambilla. bibirmu milikku..."

melekat untuk 15 minit berikutnya

nota kaki : kadang-kadang minat bukan cinta. rindu pun bukan cinta. tapi amat banyak kes minat dan rindu melahirkan cinta. doakan aku bahagia mencintai sang pencipta alam ini.

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

4 presiden - formula baru

aku pernah buat schedule post pasal aku bertanding mahukan jawatan presiden SMSA. SMSA ni kiranya macam persatuan malaysia di sheffield. ada banyak jugak rakyat malaysia disini. keputusan AGM hari tu, aku menang

alhamdulillah

walaupun tak hadir, menang jugak. sebabnya tiada yang bertanding. menang tanpa bertanding. bagus!!

gara-gara untuk bercuti, sampaikan clash dengan AGM. nasib baik ada kawan yang back up. terima kasih kat kamu (ku tahu kamu baca ni)

pasal tajuk entry, aku kira beruntung. sebabnya masih lagi ada 4 presiden yang ada disini. boleh la aku mencedok sebanyak mana ilmu yang dieorang pakai dan buat semula apa yang patut di buatkan. untuk kepentingan ahli komuti.

malam tadi sempat aku bersama dengan presiden yang paling senior. yang kedua senior sebuk dengan report (ada peluang nak jadi custemer aku nanti tu!!) yang ketiga sibuk dengan aikido, yang keempat, report jugak. takpe, nanti aku akan luangkan masa dengan dieorg.



aku mahu korek rahsia aku dulu

pertama ketika aku di sekolah menengah
masa aku jadi kp kat skolah menengah dulu, aku memang sangat skima+warak. pompuan aku tengok dengan pandangan berilmu. cerita keluarga belalang?? memang tidak wujud. seingat otak ini, 4 kali aku khatam al-quran. tahajud tak pernah tinggal. puasa sunat isnin khamis selalu. boleh dikatakan aku agak perfect. tu pasal jadi head prefect. pijak rumput pun boleh jadi isu.

hasilnya nama aku cikgu dan junior kenal. sampai sekarang adik-adik di sekolah lama sebuk duk panggil abg joe abg joe. ooh, aku ramai adik


kedua masa di matrx.
aku menjadi YDP. perangai aku agak berubah. bukan terus jadi orang jahat, tapi tahajud aku jarang buat. puasa kadang-kadang aje. tapi jemaah di surau memang aku buat. tapi aku boleh back up plan. aku ada ahli JPP lain yang hebat. hubungan kiteorg memang sangat-sangat rapat. SU aku, paling aku sayang. rajin betul kerjanya.dia pun ada blog, cari la ye. NYDP aku, memang hensem dan kerjanya sentiasa hensem. su aku lagi satu, comel orangnya. ahli lain, semua mantap-mantap. rindukan saat itu

hasilnya, nama kiteorg sentiasa disebut oleh pengarah dan HEP kami. sosial di matrx pun agak kurang berbanding mtrx lain (yang ni agaknya betul)

sekarang
aku memegang lagi amanah besar. aku mahu mencabar diri aku dengan menggabung kedua-dua formula ini.

aku jadi warak + memiliki hubungan komuti yang hebat

oooh, aku tidak boleh jadi sewarak dulu. bila melihat perempuan, aku bukan lagi berpandangan ilmu, kadang-kadang disertai nafsu. jiwa mudaku tidak sehebat dulu. melihat perempuan sexy, mahu saja terkam. jangan sexy-sexy di depan ku, kalau tidak, akan ku terkam seperti harimau
auuuwwwmmmm

doakan semuanya selamat ye.

gambar aku di paris? ni upload skit, next entry jiwang skit. budak bawah 15 tahun jangan baca














-ni je yg kat london-

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

aku sangap!!!!

yahuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
sudah sampai ke sheffield
best best best
sedih gak berpisah dengan paris
tapi....
rindukan blog aku yang sepi ni
tak de la sepi sangat sebab ade gak yang sudi bagi komen wlpon semua schedule post
bilionan terima kasih ku ucapkan.
memang aku betul-betul terharu

uhuk uhuk uhuk

-teharu lagi-

banyak sangat aku nak story
dari
cinta ku berputik di eiffel tower
ku gumbira di disneyland
kekaguman di Bucharest Arch of Triumph
basilique du sacre-coeur yang indah
kehebatan segitiga musee de louvre
paling best, nek cruise santa maria (nama rekaan)
waaaaa
banyak-banyak



di eiffel tower ku lihat sepasang pasangan tengah bercumbuan
agak lama pasangan itu cumbu-cumbuan
ku jeles
nak kawen jugak!!!!!!
so
nak tido
hope lepas bangun cepat sikit masa berlalu
boleh la cepat skit kawen
hehehe~

nota kaki : semakin banyak idea untuk family belalang setelah lihat eiffel tower, ooh city of love paris...
tungguuuuu

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

barang sudah sampai

tadaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
loceng ditekan
dan
barang sampai
apakah itu??

-jengg jengg jengg-

-kotak dibukak-


-wahh, ade baju-


-macam-macam jenis-


-scarft pun ada-


-dapat free bola-



-beg ini masih misteri sape yang punya!!!-



yuhhuuuuu
akhirnya sudah sampai
pelik jugak dengan barang ni
barang dah sampai
tapi duit kat accaount tak tolak lagi
ish2
korang doa-doa la supaya dieorg mmg xtolak
klu tak
ley bagi adiah bnyak2 lagi
hehe

nota kaki : best best best. kita sama-sama kenal. baca entry pasal contest ni

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

ayam bercinta

layout aku ini sekali tengok, sekali hudus
2 kali tengok, 2 kali comel
3 kali tengok, 3 ekor ayam yang aku lihat

hurmm

ingin aku bela ayam kat bumi uk, tapi tak jumpa-jumpa supplier. aku mahu makan hati ayam!!! sedapnya... punggung ayam pun layan...oohhh....hatiku berada di malaysia

~~~~

oleh sebab ni mood ayam cinta ayam
mahu karya sebuah kata2 indah



celahan dedaun
yang diimbau kenangan kembali
meneroka sebuah tasik gelojak asmara

ooh

indahnya permai denai itu
secoret imbasan
seungkai perbatasan

melihat dirimu berbogel
tanpa seurat benang di likur tubuhmu
hanya bulu menghiasi
pemandangan majusi hina itu

tapi

kau seekor ayam
berhak untuk itu
berhak untuk bogel
berhak untuk menayang bodymu
kerana kau ayam

aku gusarkan
ade manusia mahu berlagak sepertimu
menjadi ayam buas
di ranjang
melacur diri untuk duit
untuk anak katanya

arghhhh
otak ku tak dapat terima wahai manusia
lacurkan diri untuk money
gadai dara untuk wang berdarah

sehebat mana mu di ranjang
kamu tetap ayam di mata ku
sedap untuk dibuat sup
bukan untuk diratah

~~~~~

nota kaki : terbaca kisah melacurkan diri untuk duit. beeeeekkk punya alasan, sebab anak. mungkin dia tak tahu, sebab itu buat. kata-kata ni untuk yang tahu. tahu still buat. yang tak tahu. kita sama2 doakan dia.


Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

bila aku berpolitik

ni kisah benar. aku tulis. uhuhu.

~~~~~
untuk kegunaan mailing SMSA

salam,
saya dengan rendah diri mencalonkan diri saya untuk jawatan Presiden SMSA 2009-2010. walaupun ada yang ingin mencalonkan saya, tapi saya mengambil langkah untuk mencalonkan diri sendiri atas dasar kesungguhan saya mahukan jawatan ini.

kelayakan untuk memenuhi kriteria ini adalah
1) Ketua Pengawas SK Peringat (2000)
1) Ketua Pengawas SPBI Kuantan untuk tahun 2 tahun (2004 dan 2005)
2) Yang DiPertua Jawatankuasa Perwakilan Pelajar KMM (sesi 06/07)
3) bergiat aktif dalam persatuan pelajar di malaysia.

dari segi pendidikan, mendapat class1 tahun pertama dan insyaallah akan meneruskannya sampai ke tahun ke empat nanti.

bagi saya, untuk menjawat sesuatu jawatan, 3 elemen penting diperlukan
1)kesanggupan calon untuk menjawat
2)kemampuan calon untuk memegang jawatan
3)sokongan syura dan suara majoriti

syarat 1 dan 2 saya rasakan sudah lulus(insyaallah), cuma syarat 3 saya belum peroleh.

oleh kerana tidak dapat menghadirkan diri semasa AGM nanti (atas sebab kesilapan membeli tiket), tidak dapat saya lontarkan manifesto saya ketika itu. manifesto saya ringkas.

"nikmati dan puas"

jika berpeluang, saya akan cuba laksanakan tanggungjawab ini secara bersama. mengajak untuk semua merasai "kenikmatan" hidup di bumi sheffield. banyak perkara yang belum saya dan anda terokai di bumi sheffield ini, dan nanti, kita akan menikmati "kepuasannya" bersama.


saya menyeru agar warga malaysia di sheffield yang berkelapangan datang ke AGM nanti untuk mengundi.

saya mendapat tahu yang untuk bertanding sebarang jawatan, calonnya mesti hadir ke AGM. kalau itu syarat, saya serahkan kepada komuti untuk menentukannya. wakil akan saya hantar untuk bacakan manifesto saya.

~~~~


fuhhhh
habis. ni email yg aku bagi kepada mailing list SMSA. dah lama tak buat kerja tak tahu malu camni, akhirnya buat jugak. ni gara2 si kawan yang silap beli tiket, kalau tak sempat je promote diri masa AGM. ish2

doakan kejayaanku. susah tau nak bertanding2 ni. dulu ingat kat mtrx bangun 2-3 pagi pergi tanpal poster. haha. pengalaman berharga untuk di cerita.

Sebenarnya sekolah rendah pun ketua pengawas, cuma tak dinyatakan. malu la plak

okessss. doakan aku mendapat jawatan ini. salammm

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

sex di panggung

masuk bilik
tutup lampu
selak kain
main!!!!

-teka teki-

aku meniti saat-saat hari ku dengan senyuman. rasakan bahagia bila ada yang sudi untuk mengomen karyaku. itu adalah penghargaan. apresiasi kamu. aku senyum dan bangga.


~~~~~~


Dear Mohd M Mat Arifin,

Your Order MTD-5659060 was despatched on 20/04/2009 08:04:48 containing the following item(s) :-

Manchester United Nike Champions Of Europe 2008 T-Shirt - Black L 43"/109cm
Manchester United Nike Champions Of Europe 2008 T-Shirt - Red - Kids Boys M 140-152cm
Manchester United Shaving Gel and Aftershave Balm One Size Only
Manchester United Nike Champions Of Europe 2008 T-Shirt - Red - Kids Boys S 128-140cm
Manchester United Nike Champions Of Europe 2008 T-Shirt - Black - Kids Boys M 140-152cm
Manchester United Double Key Ring - Red One Size Only
Manchester United Backpack - Red/Black One Size Only
Manchester United Scarf - Red/Black One Size Only
Manchester United Large Crest Ball - White/Red - Size 5 One Size Only - FREE Football offer!:

Your Order was shipped with HDNL

tahu apa maksud?
hadiah baju dah nak sampai.yuhuuu
boleh la start berkarya
masuk jagn xmasuk

nak join? klik kat bahgian anu semen


~~~~~

ok ok
apa jawapan tadi ye?
mastilah main wayang kulit
lalalal~

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

gadis ber bra

sekrang dah pukul 10 setengah pagi.
bas akan bertolak ke london 5.45 petang
ketepi laju akan ke paris keesokkanya kul 5 pagi

aku takut
bukan sebab pukul 10
bukan sebab naik bas
bukan sebab nek ketepi laju

tapi

takut untuk meninggalkan blog
sudah pasti hari-hariku sunyi
tanpa bacaan celoteh dari teman lain


bagai bini yang kegersangan
menanti suami balik kerja
itulah ketakutan aku


tapi jangan risau
blog ini xkan bersawang
aku dah buat schedule post
setiap hari akan ada entry

aku suka baca komen kamu
komen yang membina
bina hari aku dengan ceria
komen yang mengutuk
trus aku deleta tanpa was was
lalala~

~~~~~

hamdan dan hamdi berjalan-jalan di taman. halimah tiada sebab membeli eskrem

hamdan =17
hamdi =9

"bang, ape itu gay?"

"gay itu adalah suka sama jenis"

"jadi hamdi ni gay la?"

"aik, napa hamdi cakap macam tu?"

"sebab hamdi suka abang"

"aisshhh. tu bukan gay. tu suka lain. suka sayang. kasih adik pada abang. klu abang pun suka kat adik abang ni. halimah pon abang suka. abah lagi la abang suka. yang tu di panggil kasih sayang."

"oooh, silap la ni..."

"xpew, umur hamdi muda lagi"

"abang nak terima ke offer tu?"

"oversea dik. best. rugi klu abang tolak"

"hamdi pon nak blajo rajin-rajin cam abang la"

"bagus. tu la tanggungjawab abang anak sulong. masa hamdi n halimah tak lahir lagi, abah slalu pesan kat abang belajar rajin-rajin. nanti adik-adik akan follow"

"ooh"

"pada hal masa tu umo abang baru 5 tahun. kesan didikan kecik ni la abang jadi rajin. tak penting kluarga kita susah, yang penting diri kita kaya dengan ilmu."

"betul, hamdi setuju"

"tapi abang dapat email dari tok guru abah dan ibu semalam. wish tahniah sebab dapat anak baru. dia masukkan skali gangguan gadis ber bra masa bithday party die"

"mana-mana?"

~~~~~~


~~~~

"sekarang spring, musim untuk tanggalkan baju. ade lagi, tapi tak sesuai kita tunjuk. ade budak umo baru 14 tahun pun baca blog ni(link!!!)"

"hehe, hamdi suka la"

"belajo rajin-rajin. abang tahun depan ley la menikmati panorama gini. hamdi, tunggu dulu"

"hamdi belajo rajin-rajin, nanti boleh tengok pompuan ber bra gini"

"hamdi......!"
-hamdan menegur-

"gurau je la bang"

"iye, abang tahu"

~~~~~~

nota kaki : doakan perjalananku selamat

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

hari bahagia family belalang dan aku

"kamu semua kene tabah, ini berita yang ingin saya khabarkan....."
-doktor bgtau-


pak belalang termenung
hamdi terkesima
hamdan terkedu
halimah tkaget


reaksi bila mendapat tahu yang.......
kluarga belalang tambah lagi 2 orang!!!!!

mak belalang nampak ketara wajah keletihannya. bertarung mengeluarkan 2 orang anak serentak. baby 20 april. dapat 2 cahaya mata. memang sesuai dengan penulis blog ini pun 20 hb besdaynye(wahaha, pomot2. kat cni still 20 hb ek)

yang bertambah best, sorang laki, sorang pompuan.

kelima-lima mereka berada di wad bersalin

"ayang puas?"

"ayang puas sangat-sangat. terima kasih kat isteri abang. lahirkan terus 2 anak untuk abang, boleh la kita manje-manje dengan mereke berdua plak"

"jangan lupa halimah ye bah"

"hamdi pon sama, jangan lupa"

"hamdan pon, jangan sekali"

"iye, abah tak kan lupa. mana boleh lupa kamu. kamu hasil abah yang abah kagum, susah tau nak produce kamu semua ni"

"sayang pun tolong dalam proses tu"

"olololoooo, sayang nak jugak ye. cuit skit idung"
-idung mak belalang di cuit-

"romantiknya..."
-doktor tiba-tiba mencelah-

"boleh pak belalang ikut saya kejap? ada hal skit..."
-sambung doktor lagi-

"ok"

~~~~~

"ibu, napa doktor panggil abah?"

"entah. ibu pun tak tahu. comel tak adik-adik halimah yang baru tu?"

"comel!!! geram halimah nak cubit"

"ibu, dah ada nama ke nak bagi? hamdi pikir susah jugak tu, sekali keluar dua terus. dua nama la ni kene pikir"

"kamu bertiga la tolong pikirkan, ibu ok aje. yang penting, kini kita dah bertujuh. happy ibu tau"

"3 laki, 2 pompuan, macam power rangers!"
-terpik hamdan-

"ish, slow skit. nanti doktor marah. ibu harap kamu boleh tolong ibu besarkan adik-adik kamu yang baru ni dengan baik ek. jadi manusia hebat seperti kamu"

"no woories bu!"
-sahut mereke serentak-

~~~~



doktor dan pak belalang di luar bilik

"tahu kenapa saya nak jumpa?"

"ish doktor ni, mana la saya tahu..."

"ni bukan pasal isteri kamu. tapi pasal kamu"

"kenapa dengan saya doktor"
-pak belalang gundah....-

"kamu disyakki ada penyakit..."

"ha? penyakit apa?"

jeng jeng jeng
-sambungan lepas kamu tengok gambar-gambar happy aku ni!!!-

~~~~~~


-bakar membakar-


-api sudah marak-


-tetamu yg hadir, pompuan ber bra-


-makan-makan-


-banyak menolong ni-


-jiran aku yang datang-


-sudah pasti wajah happy sampai tertunduk-


-wahh, ramai jugak yang hadir ni-

terima kasih yang hadir
terima kasih yang wish kat entry(siap buat tajuk lagi)
terima kasih yang wish kat komen

aku happy, senyum sampai sekarang


sambung balik kisah pak belalang tadi.......................

~~~~~



doktor menyambung
"SKAH"

"apa tu? nama isteri saya mak belalang, bukan atiqah.."

"SKAH, bukan atiqah"

"ye la, apa tu?"
-pak belalang amat2 gelabah-

"kah kah kah, Skill Kelamin Amat Hebat"

"cet, buat lawak"

"please pak belalang, saya jadi doktor tak de plak lecturer saya ajar camne nak dapat 2 orang anak sekaligus. laki pompuan pulak tu. ajar lah saya"

"tak boleh, skill ni saya punya. lalala~"

nota kaki : any suggestion for the names?

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

21 , 21 , 21 , 21 , 21

1- ada rm 21 ribu dalam bank simpanan (boleh!!)
2- ada 21 nama contact local people kat sini (mat saleh)
3- menghafal 21 surah alquran (insyallah)
4- ada 2100 follower (muahahaha)
5- bawak kete 210 km/sejam (kete ape la agaknye nak pakai...)
6- mencari 1 pasangan yang setia untuk hidup bersama selamanya


yup, 6 misi sebelum menjangkau 22. aku sudah tua. yahuuu. terima kasih yang wish. aku hargainya.

uhuk
uhuk
uhuk
(terharu)

apa-apa pun, aku happy. di panjangkan lagi usia untuk menikmati usia 21 tahun. umo yang sesuai untuk mencari pasangan. yeah, aku akan mencari. kalau 22 belom ada, nampaknya tua kerepot la nampaknya.

harini party bbq. nanty aku upload gambar bnyak-bnyak. nak enjoy hari ni!!!


jangan lupe, dah start contest. berminat?? join je. cite jew pape, yg penting, hati bongsuku tersentuh. huuuhuuu. nak tengok syarat, klik kat bahagian anu semen.


pasal entry bisnes. ramai beminat!! harga tak de la mahal sangat. berbaloi dengan sihat yang dapat. da jual 2 dah semalam. waaa, mekasih-mekasih. betul-betul mahu cuba dan ubah jadi sihat, bagi no tepon. kite calling-calling n berwebcam. sihat itu penting!!!


nota kaki : menunggu hadiah dari teman blogger. adew ke nak bagi? lalala~

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

Gemuk buat aku kaya

entry kali ini bentuknya serius


ramai yang tak tau pasal aku dulu, aku dulu orangnya gemuk. aku tidak suka dan tidak tahu mengapa badan aku cepat je naik. makan skit tapi naik banyak. susah bagiku untuk turunkan berat badan. tak percaya? ini gambar aku ambil di litar sepang bulan march 2008 (kira-kira staun yang lalu)


-chubby chubby, geram nak peluk-

gemuk kan? memang pun. itulah aku!!
muka bulat
perut saiz 35, mengandung 3 bulan
pipi tembam, setembam ahli sumo

oowwh
comelnye aku ketika itu
mesti ramai yang ingin memeluk

dengan macam ni mmg haram orang akan cakap aku hensem.
yang nak jaga hati pun, "bukan gemuk, chubby je"
arghhhhhh
aku pasrah dengan aku yang dulu
pasrah.....


faktor aku kurus bukan sebab nak hensem ke apa, tapi pasal kesihatan. arwah ayah aku meninggal disebabkan kencing manis, dan genetik itu aku ada. pentingnya kesihatan untuk dijaga. tambah2 viseral fat (nanti aku bagitau kemudian) aku 11 ketika itu!



classmate aku kenalkan aku dengan satu produk. aku try sebab ada 30 days money guarentee. tak jadi boleh makan free.



bulan pertama aku turun 6 kg
aku agak terkejut
bulan kedua lagi 3 kg
aku assume alat timbang yang rosak
bulan ketiga lagi 3 kg
total semua 12 kg dalam masa 3 bulan!!!



wow
amazing. tambah amazing lagi bila family aku turut beli. malam pertama aku dengan produk ni aku dapat untung rm 100 sebabnya 3 orang yang beli. masa ni belum supervisor ke apa lagi. aku fikir produk ni boleh buat bisnes!!!


Dipendekkan cerita, kini aku bergelar World Team. Wealthness coach. aku bukannya pakar, tapi kalau cerita pasal nak gemuk dan kesihatan, ada sedikit ilmu aku boleh kongsikan. tapi yang aku suka, buat suka2 pon, buat masa time belajar still dapat 4 angka sebulan. oklah kan


yang aku suka bukan duit
tapi bila orang cakap terima kasih time dieorg dah kurus
senyum lagi




setakat ni memang lebih 50 orang custemer aku yang berjaya. dapat kawan, dapat keyakinan, dapat tambah income, dapat jalan2. yeeehaaaa. yang tak berjaya pun ada, tapi ada money back guarentee. tak berjaya sebab takde disiplin.



kita ada teknologi, berminat dan tahu sapa2 nak turunkan berat badan, boleh ym aku di
mr_joe_smart
call 0169640972



ini website aku
http://www.freewebs.com/fsgfe/
atau klik sini
-aku mahu sihat-

gambarku sekarang???

-rampingnya aku, auuwww-


nota kaki : best dapat muka baru ;) CALL 0169640972 untuk tahu lebih lanjut

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

bisnes berapi la pulak

ooh, aku terbaca satu artikel di blog yang aku follow. irfan khairi. auuww, hensemnye die. kekeke. dah la jutawan, hensem plak. mesti senang nak dapat awek ni. (nada jeles disitu)

lalala~

macam mana aku nak potong? dah la tak hensem..hurmm. aku akan jadi billionairelah. hoho. konpem dia kalah.

lalala~

dah start entri pun dah ngarut. ish2. ni kesan mood layout ayam cinta. padan muka, dah kene tempias. sebenarnya aku mahu kata sesuatu tentang seminar ni.

~~~~~

hamdi dan halimah di ruang tamu

"sertai kami sekarang. anda pasti tidak menyesal. peluang seumur hidup untuk mengubah hidup yang luka lara. pendaftaran early bird sekarang!!!"
-tv bersuara-

"abg, semngat betul pengacara tu"

"biasa lah dik, bisnes. semua kene semangat. value yang paling penting"

"tapi bang, tak rasa dia tipu ke? mahal plak tu..."

"memang la mahal. nak buat sesuatu, kene ada risikonya. termasuk hal bisnes-bisnes ni. abang tak rasa tu tipu. dah masuk tv, mesti tak tipu"

"besenye ape yg dieoang buat ek untuk bejaya ni?"

"bnyak dik. yang pentg, sikap. ekuiti melayu sepatutnya 30%, tapi yang melayu pegang sekarang belas-belas je. lain semua ambik dek kaum lain"

"ekoki? kaki ayam ke bang? cam racist je bunyi..."

"haha, tak pe la, adik kecik lagi. nanti belajar ekonomi nanti paham la. bukan racist. cuma bengang dengan sikap bangsa kita. tak mahu berusaha langsung. dah ada yang nak bejaya, banyak pulak yang dengki-dengki"

"bese la tu bang, kita kene buat sumthing la. nanti boleh majukan negara"

"halimah besar nak jadi apa?"

"isteri solehah"

"haha, yang tu wajib jadi. abang tanya pasal cita-cita"

"entah la, tak tahu. yang boleh buat kaya raya la. tiap-tiap tahun boleh hantar abah dan ibu pergi umrah"

"bagus betul adik abang ni, cuit hidung sikit"
-hidung halimah di cubit-

"adus, sakit la. tumbuk perut abang pulak!!"
-gedebuk, perut hamdi di tumbuk-

"kuat jugak tumbuk halimah ye? kesian kat amirul nanti"

"napa plak? ye la, nanti kene slalu di tumbuk je oleh isteri"

"budak kecik tak boleh cakap pasal kawin, abah marah!"

"eh, sebut pasal abah, abah teman ibu lagi ke?"

"ye la, mana lagi. ibu nak beranak pun sebuk nak romantik-romantik lagi."

"hati mereka, sapa yang tahu..."

kring kring kring
-bunyi telefon, hamdi yang mengankat-

"salam. sapa ni?"

"ni abah, datang hospital cepat! ibu kamu....."


~~~~~

hurm, majukan diri kita. keluar dari kepompong orang biasa

kemalasan???
semua orang boleh buat

kerajinan???
jarang sangat yang boleh buat

kemaluan?
opsss....

nota kaki : dah ada orang salah paham pasal contest, start 20hb ni. cepat betul dia hantar. cubaan lusyah menjadi. lucu jugak la...

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

CONTEST diumum kan!!!!

aku sekarang jiwa tengah happy. aku mahu cari satu kisah yang boleh buat jiwa aku happy dalam keadaan tenang. teringat balik kisah aku dan arwah ayah aku. pengorbanan ayah kepada anak...

contest diumumkan!!!

macam mana???

pertama

sebelum tulis entri, promote contest ni kedalam blog korang. ala, tulis sikit2 je, contoh, joegrimjow buat contest, jom pakat sertai. pun dah ok. klu korang buat banner, fuuh, memang chances mempengaruhi pemarkahan aku tu. yang pasti ada link contest tu diblog korang.


kedua

buat satu entry dalam blog kamu. mengenai kisah memori kamu yang kamu ingat sampai sekarang. yang paling penting, kisah benar. tiada rekaan. cinta? family? holiday? malam pertama? kawan? atau macam-macam lagi. buat jew apa2.masukkan skali

-lucu sampai aku baca guling-guling

atau

-moral sampai hati aku tersentuh

atau

-lusyah sampai aku senyum (klu lusyah sangat potong 30 markah!!)

nota kaki : nak masukkan sekali ke3-3 elemen ni pun boleh


senang? memang senang! ini satu medium untuk kita berkenalan dengan lebih rapat. aku tahu story korang, korang tahu story aku.


pemarkahan:
90 MARKAH untuk cerita yang ditulis

mana pergi 10 markah lagi?

sesudah saja kamu post entri untuk contest ni, sila ke laman web aku ni, JOEGRIMJOW YANG GEMUK,(pastikan bukak in new tab) pergi ke menu "send ur comment here" lengkap sikit detail

your nama : tajuk entri kamu pakai untuk contest ni (bagi link skali)
email address : email yg boleh dipakai
your telephone : ikut la nak bagi ke x
best time to call : tak bagi pun tak pe
how can i help u : beri cadangan yang bernas macam mana nak buat perjumpaan dengan blogger-blogger, paham kan maksud "bernas" tu? (10 markah)


tempoh
1 bulan, 20 april - 20 mei,
pemenang diumumkan 1 june, hadiah dapat masa aku balik malaysia 14 hb 6, yahuuuuu!!!



hadiah


jeng jeng jeng

aku tidak kaya dan masih student. kene paham situasi ini......

pertama : t-shirt manchester united + rm 100

kedua : t-shirt manchester united + rm 50

ketiga : t-shirt manchester united + rm30



saguhati : 10 PESERTA
t-shirt manchester united (made in uk!!!)



aku tidak bercadang untuk beri duit, tapi dah fikir-punya fikir, duit paling senang nak bagi, bagi je la duit.

lalala~



ooh, aku asyik teringat kat ayah aku je.
korang la, buat entri yang cakap pasal ayah-ayah ni. sebak baca. uhuuukk uhuuukk. ni kisah aku n ayah aku. baca r klu adew masa
JOEGRIMJOW SAYANG AYAH
just bagi idea untuk korang menulis, sebab entri ni paling jujur aku baut..hurmm


slamat bercontest
20 hb baru start ye!!
entah ape la 20hb sempena ape ek?
lalala~


nota kaki : contest ini bertujuan merapatkan lagi hubungan kita. hadiah disedia sebagai penarik minat, nak bandingkan nilai kawan dengan duit, jauh bezanya

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

teori kahwin aku

nota awal :
1 - mana-mana blogger yang rasa takda dalam "my blog list" aku, boleh bgtau aku, berlaku kecuain bodoh semasa buat tamplate ni
2 - aku sembunyikan widget untuk follower, sekarang ada 198, sapakah yang beruntung menjadi 200?? rasa berminat, jadilah follower blog ini
3 - contest akan diumum next entry aku, 18hb pukul 2 petang ( 9malam waktu malaysia)


~~~~


tentu orang pelik tentang cerita aku yang merapu. adakah aku ini antara orang yang gersang yang mahu kahwin? selalu masukkan cerita-cerita khayalan dalam dunia imiginasi aku.

hurmm

masukkan semua itu bukan sebab aku ini sangat gersang mahu kahwin atau hormon aku yang tidak stabil, tetapi ia adalah peringatan untuk diri aku sendiri. lebih komitmen terhadap pasangan aku nanti.

oooh
bahagianya saat perkahwinan itu

rasanya tidak layak aku mahu cerita panjang tentang dunia perkahwinan, apa yang aku harapkan, aku mahu keluarga yang sejahtera.

bila aku mahu kerja
ada orang yang akan bagi ciuman di pipiku
mulut pun best jugak

bila balik kerja
ada orang yang menghidang makanan kegemaranku
tidak dilupakan neslo di sisi

bila malam
ada orang yang menolong menanggalkan bajuku
mungkin ketika itu bodyku seperti vin diesal ataupun arjun rampal

tapi itu hanya khayalan
imiginasi seorang budak mentah
yang aku tahu, cari duit dulu sebelum kahwin
barulah boleh pusing satu dunia ketika honeymoon

start gold cost,
pastu ke tokyo main game kat sana,
then ke cairo layan ayat2 cinta punya suasana,
inggah bumi uk kejap,
patah balik ke hawaii 2 hari,
mungkin buat umrah sambil2 rancang untuk buat anak pertama
berakhir di venice, menaiki tongkang
yahuuu

berbalik kepada teori kahwin aku, wujud satu kegusaran dalam diri ini. aku mahu kongsi cerita kahwin abang2 aku

abang sulong aku doktor
isterinya seorang lawyer
cinta pertama dia

abang ke2 aku engineer
isterinya seorang pensyarah(micet)
cinta kedua dia

abang ketiga aku akauntan
isterinya seorang pegawai bank
cinta ketiga dia

aku anak lelaki keempat
isterinya.... jeng jeng jeng
belum diketahui kesudahannya

aku akui sudah 3 orang gadis telah mencuri hatiku. wow!!! hebat jugak aku ni. tapi malangnya, ketidakhenseman dan juga keboroian perut aku dulu membuatkan hubungan tidak kekal lama.

sekarang aku mencari keempat
masih mencari
meraba-raba di dalam kegelapan duniaku

yang tidak melihat muka
yang tidak melihat perut

kalau muka aku tidak dapat ubah
perut mungkin aku akan usahakan

sapa ada calon? bgtau aku. aku lelaki gersang
-ok, merah tipu-

biarlah masa menentukan
beberapa hari lagi genap umurku 21, mungkin umur yang sesuai untuk memulakan cinta baru, ooh, siapakah gadis itu??

nota kaki : tiada rekaan kecuali dinyatakan, dapat bini blogger best jugak, boleh update blog malam2 before tidur bersama

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

contest yang gempak!!!!!

aku sungguh terharu....
tak pernah lagi terharu sedemikian rupa...
ooohhh tidak

perasaan ini seperti ibubapa mendapat cahaya mata pertama
perasaaan ini seperti suami isteri di malam pertama
perasaan ini seperti budak spm mendapat straight a1

oooh indahnya
terima kasih kepada blogger2 yang menyokong aku jadi gila blog
terharu aku....
aku jadi gila korang sokong
memang ini lah namanya kawan

semalam aku tidur kul 2, bangun-bangun aku dapat ini

aku baca komen korang, best best. sokong aku jadi gila blog. caya lah!!


lagi satu,
aku dipuji leh fynn
haha, ingatkan dia ni robot, yg pandai menyusun kata-kata langit, menjadi frasa indah dan tidak peduli akan hal orang lain
rupenye tidak, dia telah acknowledge aku. tak caye klik sini. tapi pastikan sediakan kamus dewan di tepi. nanti kan tak paham plak
dia antara blogger yg ramai follower (almost 700) dan menambah gersang aku untuk kawen, asyik cite pasal ngan laki die je, haishh,
-aku dulu hafal kamus untuk berdebat, so agak paham bahasa dia gunakan-

jeng jeng jeng
aku mahu lancarkan satu contest. isytiharkan sahaja supaya semua boleh bersedia. bersedia untuk mendapat u-wang!!!

so, mintak pandangan kamu. ni sebagai penghargaan aku kepada kamu yang menyokong aku jadi gila blog. aku dah ada idea sendiri, tapi mahu idea teman-teman aku jugak. yang best, silent reader yang tak de blog pun boleh dapat. yahuuu.
-aku guna duit bisnes aku, bukan duit mara bagi-

hadiah boleh aku sediakan, tak gempak pun pasti korang senyum lebar menjela-jela kalau dapat.
cam iphone ke
cam laptop sonny vaio ke
cam nikon d90 include lens ke
cam duit 500 ke

hahahahahahaha
aku gila!!!!

so korang bagi la idea ek

nota kaki : macam biasa, part merah adalah tak betul...

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

uterus dan uretra yang unik

hari ini aku gunakan banyak jam untuk belajar dalam dunia blog. bnyak jugak aku belajar. dannnn

kemunculan iklan advertlets aku pertama
(klik kat atas)

tadi aku buat nuffnang, oleh sebab disyor di dalam komen, aku tukar advertlet plak. tadi baru cek, aku dapat rm 0.003= 0.3 sen.

hahahaha

aku happy!!
mungkin ini berkesan dan aku akan berkarya lagi. mana la tau boleh buat sampingan income. klik jgan tak klik. orang jahil macam aku pun buat jugak

ooh, aku ada pendapat tentang ppsmi, dah agak lewat untuk berkomentar. hanya satu aku bgtau,

aku belajar sains dan math dalam bahasa melayu kat skolah dulu pun aku boleh hidup sampai sekarang

ok, itu sahaja komen aku

~~~~~

mempelam telah dibeli, kicap sudah diambil, tinggal gula sahaja untuk di taruk ke dalam kicap dibuat sos. mak belalang emosi agak tidak stabil dengan keadaannya bunting. opsss, mengandung. walupun nama belalang, dia masih lagi wanita normal untuk diberi istilah mengandung.
pak belalang dan mak belalang memadu kasih di belakang rumah

"sayang ok ke ni jalan-jalan?"

"ok, boleh jalan lagi ni. sikit-sikit. ayang slow-slow la skit. jgan laju sangt"

"dah slow sangat-sangat dah ni. macam kura dah"

"ye la, sayang ni kura-kura"
-mak belalang merajuk-

"olololololooo, ni yang ayang suke usyik sayang ni. mulut muncung time merajuk, geram ayang tengok. lagi merajuk lagi comel"

"tak nak layan"

"ololololololoo, busyuk busyukkk. jangan la camni, malu kat orang tengah baca ni merajuk cam budak"

"sayang kan kura-kura"

"ok ok, ayang janji takkan usyik lagi. ok?"

"yer laaa"

"doktor ni satu, apsal la suruh jalan-jalan. orang mengandung ni baik rehat-rehat je kat rumah, tengok tv, layan sinchan ke, best jugak"

"ayang...."

"ye isteriku permata hatiku bidadari penyeri hidupku yang anggun lagi menawan"

"panjangnya...sebenarnya jalan-jalan time ngandung ni elok untuk ibu ngandung"

"napa plak camtu?"

"ye la, untuk bukak kan rahim. senang skit nak lahirkan anak nanti. tak der la sayang meraung kesakitan nanti"

"ooo, rahim yang mana? ayang ni uterus, uretra, esofogus dan rahim tak ley beza"

"dah dah, jagn mengarut. esofogus celah bedah mana plak. isshhhh, lagi layan lagi menjadi ayang ni. baik sayang diam je"

"ayang cuba bermain politik romantik"
-sengih sorang2-

nota bio : pompuan ada uterus dan uretra, laki hanya ada uretra sahaja(klu silap mana2 doktor tolong betulkan, bakal pun boley)

nota kaki : aku dah jadi gila blog, waaaaa

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

dirogol bergilir-gilir

-ini gambar hiasan-


ainurily memang hebat. setiap jejak langkahnya pasti memikat setiap yang memandang. tak kira muda, tua atau pun kanak-kanak, pasti di toleh dua kali untuk melihat kejelitaannya. kalau mahu dibandingkan dengan artis kita? tidak sapa buleh mengalahkan ke"cute"an ainurily

tapi malang, dia selalu berpakain menjolokkan mata. terdedah disana-sini. bonjol-bonjol jelas kelihatan. dah la cantik, sexy pula tu, cuba bgtau kenapa orang tak pandangnya buat kali ke3? tiada sebab melainkan orang itu nafsunya kundur, atau mahu menjaga otak yang masih jernih.

dijadikan cerita, ainurily berjalan-jalan untuk window shopping. ooh, pemandangan yang indah bagi sesiapa yang berada di tesco ampang kerana boleh melihat ke"sexy"an dan kecantikan ainur.

6 jejaka yang gersang menoleh. wow, kata dalam hati. keputusan untuk merogol ainurily telah dikata sepakati.

hurmmm...

agak-agaknya dapatkah jejaka-jejaka itu meratah bahagia tubuh ainurily? yeee, mereka dapat. setiap inci tubuh ainurily diratah dengan penuh nafsu... ainurily tesungkur...keletihan
sexy membuat dia rugi, hilang kegadisan....

kejadian? di tempat parking kereta



















~~~~~

9 bulan telah berlalu. pak belalang gembira dengan usahanya selama ini telah membuat hasil. bakal peroleh cahaya mata yang baru!!! hamdan dan pak belalang di ruang tamu. ketiadaan ruang untuk belajar terpaksa hamdan belajar di ruang tamu

"hello hamdan"

"ni apsal abah tersengih sorang-sorang ni? teringat kat sapa plak ni malam2? ish2..."

"ala, abah nak tgok anak abah belajar je, sengih kan sedekah. study apa?"

"yer la... esok ada test bio. cikgu bio hamdan tu garang. kalau tak lulus, kami kene duduk bawah kerusi. ade ke patut. berdiri atas kerusi ok la jugak..."

"aiyok, ni salah konsep ni"

"konsep apa plak ni?"

"yer la, hurmmm, hamdan tahu makna riak?"

"buat untuk orang lain tengok."

"bukan! riak adalah tak buat sesuatu perkara takut orang lain tengok. kalau buat untuk orang lain tengok, tu namanya syirik"

"iye ke bah?"

"yupppaaaa"

"ye jugak kan, tadi hamdan study sebab takut cikgu bio hamdan denda.bukan kerana allah. nyaris-nyaris syirik. mengucap-mengucap....mekasih bah"

"no worries. kan menjadi tanggungjawab abah untuk bgtau apa yang abah tahu"

"adehhhhhh"
-mak belalang menjerit-

"alamak, apa plak ibu kamu tu"

"ayang, anak kita nak makan nasi beriyani kambing dengan mempelam cecah dengan kicap taruk gula"
-jerit mak belalang dari bilik lagi-

"mana nak cari sayang oiii, dah pukul 11 malam dah ni"

"sayang kat sayang ke tak??"

"sayang..... ok la, ayang cari"

-hamdan tersenyum-

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

mat bunga berbicara

bohsan satu

"arghhh, tensionnye aku. apa kita nak buat ek?"
"jom buat sumthing yang orang akan ingat"
"aku ingat nak naikkan mata wang pound"
"haah, betulla. da lima da skrg, kita bakar british bank"
"haha, budus, nanti semakin turun la matawang"
"ye jugak, jom rompak bank"
"llods ke natwest?"
"maybank"
"yang tu malaysia punya, hampess"
"haha"

bohsan 2

"men manopoly joom"
"tak cukup, ajak r sorang lagi"
"sapa? jiran? nanti kene tangkap khalwat plak"
"men je pun, bukan buat apa2"
"men ape?haaaa, gatai"
"ko yg pk bukan2. aku nak ajak shasha, dia kan jiran gak"
"ye gak. men je la 3 org"
"joooom"
selepas 2 jam
"aku dah bangkrupt...men lagi skali"


bohsan 3

-video love story di pasang-
"bapak r muka, cun gampang taylor ni"
"dapat bawak balik sorang camni kat malaysia, bangga org kampung aku"
"tak de cacat cela langsung muka. fuuhhhh"
"mamat ni hensem gila"
"wei wei, geli aku... tapi hensem gak r"
"aku pun nak kalau balak camni"
"ko laki, napa nak balak. awek la"
"kan aku cakap kalau"
"ko tak nak aku?"
"cet, ko buat apa, bulu bnyak"
"bulu la sexy, auwww"

bohsan jugak kalau cuti lama-lama ni. harap ada sesuatu yang boleh di buat masa esther ni. hafal sejuzuk alquran. boleh kot. jom jom hafal bersama.


~~~~


hanya engineer komputer yang tahu betapa kompleknya komputer sebab dieorang paham apa yang membina sesuatu komputer

hanya doktor yang tahu betapa rumitnya sistem badan manusia sebab diorang paham akan rumitnya badan manusia

hanya cikgu yang tahu betapa susah untuk mengajar seseorang manusia sebab dierong paham akan kesusahan mengajar

nak jatuh cinta dan mengetahui kedahsyatan alquran, kene la blajar dan explore alquran tu secara menyeluruh


Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

drogba si pelakon handalan

4-4

kuputusan tadi memang mengecewakan. seri tapi kalah dengan agregat 7-5. kalau melihat perlawanan, berbaloi. 8 gol di stamford bridge memang tak sia-sia untuk ditonton

penuh dramatik
penuh puitis
penuh mendebarkan

dan
muncul watak pelakon handalan
arghhhhhh

tak tahan dengan drogba
bnyak sungguh dia belakon. dah nak menang pun lagi bnyak dia belakon
agaknya mahu jadi pelakon hollywood selepas ni
pergi la kau belakon


-pernah berlakon dalam cite arahan yusof haslam-


gud bye champions league
kalah atau menang,
liverpool tetap dihati



~~~~~



dulu aku melihat alam ini dengan persepsi tetap
tanpa mahu berkata aku salah
aku selalu betul

dengan bersosial
berkenalan dengan pelbagai manusia
aku tahu anggapan manusia banyak bedanya
jawapan 5
5 darab 1 pun 5
4 tambah 1 pun 5
7 tolak 2 pun 5

begitu banyak yang menjurus kepada satu benda yang sama
cuma jalan yang berlainan

terima kasih kamu
yang mengajar aku erti semua ini
si jahil yang mahu menjadi pandai
bukan hanya berlagak
tapi mengalami sendiri nikmat pandai

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

2 bulan 2 hari lagi

ooh, fikiran selalu terbayang akan malaysia. tiket sudah di beli, tunggu masa untuk balik je. adakah kat sini tak best? tidak, sebab terlalu rindukan kg halaman.

entah klcc dah semakin tinggi ke x
entah pavi dah jual brg murah2 ke x
entah pantai cinta berahi dah semkin bersih ke x
entah kbmall dah ada wayang ke x

boleh je tahu dengan menanya kat orang, tapi tahu sendiri lagi masyuk. seperti roti canai, buat sendiri dengan beli kedai, jauh sedap buat sendiri. sama juga dengan beli sendiri dengan orang blanje. kenikmatan membuat dan di belanja itu ada memang hebat perasaannya.

sebut roti canai, ku telah bedal 3 biji pagi tadi. sedap! home-made (kuah je kot) terima kasih pada p-san. terbaik!!!

~~~~~

halimah dan hamdan di padang permainan. janji halimah dengan amirul untuk berjumpa bermain jongkang jongkit. nak tak nak, hamdan kene tolong ikut sekali

"halimah ni hebat betul la, kecik-kecik dah ada orang minat. kalah abang hamdan tau"

"hehe. cinta bang, usia kecik pun boleh hadir"

"berfalseto la pulak"

"hehe, biasa la tu. bergaul ngan abah"

"tu ha dah datang, suka la tu"

amirul datang bersama bekas di sisinya

"assalamualikum"

"waalaikumussalam. waah, awalnya awak datang hari ni halimah"

"abang saya teman. ok kan? lagipun nak main jongkang jangkit je"

"ok ok. ni ha, saya buat khas untuk awak. kek lapis 3 rasa"

"3 rasa?"
-hamdan tertanya-

"kasih, sayang dan cinta"

"aishh kamu ni. kecik-kecik dah pandai ye"

"hehe, biasa la tu bang. tapi ni untuk halimah, terpulang la halimah nak makan atau bagi he kat sapa-sapa pun"

"halimah nak makan dlu! abag jgan ambik"
-di suap kek dalam mulut-

"wah, sedapnya! abang tak boleh makan. halimah je yang boleh. amirul buat untuk halimah je ni"

"bagi la skit kat abang, nak try jugak"

"tak boleh, tak boleh"

"ye la, ok, abg duk kat tepi, main la jongkang jangkit tue. abg nak layan novel. kul 6 kita balik"

-halimah dan amirul main bersama. gelak ketawa boleh di tafsir mereka berdua gembira bersama. setelah amirul beredar, halimah dan hamdan berjalan pulang ke rumah-

"ibu masak apa la ek bang, lapar la plak"

"aishh, kan da makan kek, lapar lagi? napa halimah tak bagi kat abg kek tadi, biasanya selalu je kongsi kat abang"

"cuba abang rasa"

-hamdan try-

"buwekkk, masinnya!"

"agaknya die tertukar gula dengan garam kot"

"ces, nanti kene amirul tu dengan abg"

"tu pasal tak bagi kat abg tadi, nanti kan kecik kati dia abg cakap macam tu"

"ooh, pandai betul halimah ni. nak jaga hati dia la ni. bagus-bagus"

"anak perempuan mak n pak belalang katakan..hehe"

nota kaki : soal bisnes nanti story next time, tunggu follower dah sampai 200

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

ke korea la pulak

di jangka akan pergi ke korea pada 16hb 6 ni. atas bayaran duit sendiri (hasil perniagaan). kalau tahun lepas ke bangkok hanya makan 4 ratus lebih je, tapi yang ni almost 3 ribu.hurmmm, botak jugak kepala nak back up. tapi atas dasar mahu mengembang kan lagi bisnes, kene berkorban skit.

bisnes apa???
nanti cerita kat next entry

balik ke malaysia 13 hb 6, maknanya hanya ada masa 2 hari sebelum ke korea untuk berjumpa balik dengan family dan plg pentg anak2 sdaraku. nampaknya tidak balik ke kelantan dahulu. terus stay kat kl atau putrajaya sampai la ke korea. penat, tapi aku puas!

~~~~~

pak belalang duduk di beranda sambil minum neslo. terkenangkan satu kisah. masa usia belasan tahun, habis sahaja SPM, pak belalang di tawarkan masuk ke universiti luar negara. tokyo, jauh dari tempat dia sekarang. tuk belalang yang merupakan ayah kepada pak belalang ada sesuatu untuk di beritahu kepadanya

atuk belalang = papa
pak belalang = belly

"papa yakin ke yang belly akan lepas intebiu?"

"papa yakin. buat je yang terbaik. dengan result pangkat satu belly, memang mudah la. papa dulu dapat pangkat 3 pun boleh sambung blaja sampai italy. belly papa rasa no problem"

"besenye dia tanya apa ek?"

"makanan kegemaran, hobby, cita2"

"tak kan tu je kot?"

"mesti la tak.belly nanti intebiu nanti under mara. mara tu duit rakyat. kalau belly tak perform, papa rasa akan bazir je la duit rakyat tu"

"belly takut la dengan tanggungjawab tu"

"tak yah takut. buat biasa je"

"ok, nanti belly buat biasa je ek"

setelah selesai intebiu, surat tawaran pun dah dapat. pak belalang berjaya!

"belly rasa belly kene tolak la papa surat tawaran ni..."

"awat? papa baru nak celebrate ni. napa nak tolak?"

"tengok ni. pergi ke tokyo nanti dengan kapal terbang"

"jadi?"

"belly takut naik kapal terbang"

.
.
.
.

tiba2 muncul mak belalang

"ayang! kuat mengelamun"

"astaga, terkejut dibuatnya"

"haish, mengelamun apa la tu..."

"terkenang ngn arwah papa ayang la"

"ooh, yang dah tak de, kenang dalam doa. smoga arwah bersama dengan yang soleh....

tiba-tiba

"u ... u wekk.... u wekk..."

"sayang! apsal tiba2 muntah?"

muka pak belalang berubah...
seraya dia mengorat sebuah senyuman...


Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

lelaki comey pompuan sexy

ooh, hari ini sangat ceria. pagi2 lagi ada orang bagi link yang menarik untuk menghibur hati. mula-mula ku lihat yang laki punya version

comel2!!!

tak tahan time punggung die digelek2. digoyang2.
auuuwww

pagi tadi baru tahu yang laki2 ni ciplak dari group perempuan. bila tengok yang perempuan. wow, sexy!!



video
-laki yang comey-comey-


video
-pompuan yg sexy-sexy-

---sengaja letak yg blur2, bahaya klu org melihat ghairah---


laki dengan perempuan? mana lebih elok. aku vote laki. bukan sebab aku suka laki, tapi dieorg mmg best.


~~~~

di kamar bahagia

"sayang, ayang ada video best"

"video apa?"

"ni ha, best-best. tapi amek kat pak cik YT"

"sapa tu?"

"pak cik youtube, tengok-tengok. best ni!"

"jom layan"

"abah, ibu, kot ye pon, perlahan la volume. pasang ear phone ke. kiteorg tengah study"
-hamdan menjerit dari luar pintu-

"baiklahhhhh"
-pak belalang dan mak belalang serentak, seraya mulut tersenyum lebar-

nota kaki : best hidup berdua




Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

cinta pertama

tak pernah aku kisahkan disini perjalanan cinta aku yang penuh dengan kesyahduan lagi menghibakan. bukan tak mahu berkongsi, cuma ku anggap semua itu privacy yang akan ku story pada isteri tercinta di kemudian hari.

tapi hati bergelojak dek membaca satu entry dari kawan blog yang menyambut anniversary pertamanya semalam. ooh, indahnya saat itu

hari-hari berteman handphone. jarak yang jauh antara kami cukup menyiksa batin cintaku. maklum lah, cinta pertama dan umur setahun jagung cukup mentah untuk menilai erti cinta.

tak perlu kenang kembali kisah bagaimana hubungan terputus. cukup sekadar mengetahui aku bahagia digelar lelaki bebas

bebas seperti burung

~~~~

SELASA

"awak, klu saya tak dapat 4 flat, kita clash ek"

"apa awak mengarut ni?"

"saya baru terfikir yang saya tak layak untuk awak"

"napa plak"

"awak kan pandai, sapa la saya. jpa dapat, petronas dapat, bank negara pun dapat. saya ni, kat mtrx je"

"ishh, dah dah, jagan mengarut"

"saya serius ni"

"ooh, kalau macam tu, hubungan kita ni berdasarkan 4 flat awak tu la ye?klu tak dapat, clash? senangnya cakap. sapa saya di hati awak?"

"kekasih saya"

"dah tu? saya tak anggap awak pentingkan hubungan ni. senang2 je cakap soal clash. ingat senang saya nak kapel dengan awak? susah. tapi, awak plak tak hargai"

-telefon di letak-

RABU

awak sihat hari ni?

-tak reply-

awak marah saya lagi?

-tak reply-

JUMAAT

selamat hari jumaat

-tak reply-

SABTU

mendapat satu msg

kita clash je la, itu yg awak mahu

~~~~~

tadi call akakku yang berada di australia, katanya anak sdaraku bertambah2 gatal sekarang. tak boleh nampak lelaki hensem. bila di bawa jumpa kawan laki akak aku yang agak hensem, anak sedaraku berlaku emosi tidak stabil, badannya menggeletar...
ooh, apa nak jadi dengan yee bee ku

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

tangga batu cave

udah jumpa!!! bagus betul mat saleh ni. klu ade barang kita hilang, mesti akan d simpan sampai kita ambil. dah agak dah, sebab tu semalam tak bersungguh-sungguh sangat cari. basikal ku wujud lagi

oohhh
semalam basah kuyup dilanda ujan.

sudah seminggu cuti, tak banyak rasanya pengisian. orang suruh berjalan round eropah, ku tak start lagi. cuma mungkin 22 hb ni pergi paris. meroyan-royan disana nanti. mana tau jumpa jodoh ngan org paris...sapa la tau kan??

~~~~

hamdi dan pak belalng di gombak

"abah yakin ke ni kita mampu panjat, hamdi ok je. abah tu, mampu lagi ke?"

"abah ni nampak je tua dari luar, yang dalaman ni masih segar bugar. tanpa kopi jantan pon abah still boleh joging2 ni tau"

"klu joging 5-6 km ok bah, ni panjat batu ni, yakin boleh je abah ni"

"malaysia boleh nak"

-sesampai di batu cave-

"abah ke depan, hamdi follow blakang, kot-kot jadi apa2, bleh back up dari blakang"

"ye lah abah depan. sayang beno kamu kat abah ye"

"sayang slagi boleh. nanti dah kawen, sayang bini pulak.hehe"

"kamuuu ni, kalah abah gatalnye"

"mana tumpah kuah klu tak ke nasi, follow abah la ni. start la bah, kan tak sampai plak"

"iye iye"

tangga ke10 telah sampai
20 anak tangga di panjat
anak tangga ke 100
sesampai ke anak tangga ke121

"huh huh huh"

"napa bah? dah penat ke?"

"haah, kita rehat la dlu"

"cakap kuat tadi"

"besa la...wahhh, indahnya pemandangan! hamdi cuba tengok sana. nampak uia. tu ha tepi uia, bmi. indahnya..."

"betul la bah, tak rugi kita panjat anak tangga ni"

"abah nak bgtau satu pekara kat kamu ni"

"aiseyy, plak daa. dah tinggi2 baru nak bgtau? apa bah?"

"abah nak kawen lagi"

"ha???"

"nak kawen lagi. tak kan tak dengar"

"abah, biar betul. napa bah. ibu tak best dah ke?"

"saja, suka-suka"

"abah...."

"april fool. hahaha. kamu terkena dengan abah"

"ishhh. abah ni. terkejut. april fool apa nye bah. ni dah 12 hb dah. lgpun mana boleh sambut benda tu. tak bekkk"

"abah tau, saja bergurau. kamu tau abah sayang sangat kat ibu kamu?"

"tau, hari-hari duk berkepit. kalah pasangan baru kawin. cam romeo juliet dah hamdi tengok. jeles gak la"

"ibu kamu macam taylor swift kan. yang nyanyi lagu love story"

"abah ni mula la tu mengelamun"

"tau petua nak kekal bahagia"

"lambat lagi nak kawen. tapi apa salahnya bgtau"

"at least sembahyang jemaah ngn isteri skali sehari. lagi bnyak lagi bagus. time berdoa tu masukkan doa supaya allah kekalkan rumah tangga. suami doa, isteri amin, memang mantap n power r doa tu!"

"wahh, bagus btol abah ni...abah, apsal poket abah bergetar?"

"hp la ni, tadi vibrate. jap abah baca...."

-pak belalang tersenyum-

"napa sengeh tiba2 ni?"

"bace la msg ibu kamu bagi"

"sayang kat mana? cepat la balik, rindu sangat2 ni...balik cepat ek...ek...ek...balik skrg tau"

hamdi thumb up pada pak belalang. mereka joging balik ke rumah dengan hati yang girang. hati pak belalng berbunga-bunga, ibarat mekarnya bunya di musim spring ini



Jangan lupa Like dan Tweet ya =)
 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW