Share

si jakun SEXY nak cerita pasal paintball

pagi tadi awal-awal lagi sudah bergerak ke tempat paintball. tempat tak pasti kat mana tapi pergi ke sana dengan kereta. jadi penumpang, biasalah, tak alert dan menggunakan masa untuk tidur dengan secukupnya. mengembalikan tenaga untuk BERPERANG!


sampai disana, terus diberi taklimat dan yang sedih, hanya 60 percent dapat tangkap apa mat saleh tu duk bebel. sigh~~ dah setahun lebih kat sini english tak banyak improve. mungkin kena start blog english pulak? sigh~ (kali kedua dalam satu perenggan)


pasukan putih lawan orange


aku berada di pasukan putih. semangat memang berkobar kobar! ini merupakan pengalaman pertama bermain paintball ni. sebelum ni tak pernah lagi! sebagaimana perasaan si kecil menaiki basikal roda empat buat pertama kalinya, begitulah perasaan aku tatkala memakai baju dan topeng untuk berperang. sungguh mengasyikkan. perasaan seorang jakun


game pertama


peraturan permainan mudah. team yang dapat matikan pihak lawan dahulu, team itu dikira menang. team putih yang memang kurang pemaian begitu bersemangat nak mulakan. 2 round dan round pertama, 2 putih dan 2 orange daripada 50 pemaian tak mati. guess what?? akulah antara si putih yang terselamat! si jakun ini! taktik yang digunakan? bersembunyi itu lebih baik. walaupun banyak begitu menyorok, 2 orang orange ditembak oleh aku! round ke 2 disebabkan ramai yang meniru taktikku, keputusan sama. seri juga tapi bilangan yang terselamat lebih banyak. hebat juga taktik tu ;-)
keputusan seri



game kedua


serius aku tak paham peraturan kedua ini. dengan loghat yang entah apa-apa, memang aku tak paham apa-apa pun. yang aku tahu sikit-sikit, kena bawak patung masuk ke dalam kubu, entah betul ke tidak. round pertama, kami kalah sebab pasukan lawan berjaya mengambil patung itu terlebih dahulu. round ke 2, ini part menarik. dalam paintball, tidak boleh menggunakan taktik yang sama dua kali. apa yang terjadi, setelah menembak seorang lawan, aku mengambil keputusan untuk menyorok lebih dari menembak. kesannya? aku dengan seorang lagi dari team putih yang tinggal di kepung dan ditembak tanpa belas kasihan dari pasukan lawan. kesakitannya masih terasa semasa menaip entry ini. TAPI, kesakitan kalah-dengan-banyaknya lagi perit!

keputusan...... kalah



game ketiga


cuba untuk paham dengan mendengar dengan teliti. hasilnya, faham akan peraturannya. senang sahaja, ada 1 pasukan yang akan menyerang dan satu pasukan bertahan. pasukan menyerang akan meletakkan bom ke dalam bunker pasukan bertahan. pasukan bertahan akan cuba sedaya upaya untuk menghalang bom itu dari masuk ke dalam bunker. see?? senang je kan peraturan. round pertama, aku bertahan. dan bom memang berjaya masuk kedalam bunker kami, 6 point untuk orange.(kalah lagi..sigh~~) round ke2, team kami menyerang dan tidak berjaya meletakkan bom kedalam bunker lawan. sah sah la kalah kan? kalah lagi!!

keputusan...kalah




game keempat

peraturan sama dengan game pertama tadi. disebabkan kekangan peluru, ini advantage kepadaku. dengan baru membeli peluru di kedai menjual peralatan menembak, aku punyai advantage! round pertama tak tahu keputusannya disebabkan hari dah gelap. nak cerita apa berlaku di round ke2. disebabkan aku memakai spek, jadi diberi topeng khas yang bahagian atas tidak dilindungi oleh topeng apa-apa. yang terjadi, pasukan lawan menembak kena TEPAT bahagian atasku (note: bahagian kepala tidak dikira ok, jadi masih dikira hidup)


sungguh sakit sekali. macam tertanggal kulit kepala ini dan menjadikan aku bertindak ganas! terus keluar dari bunker dan terjun kedalam parit. kini aku berada ditepi bunker lawan. tanpa berfikiran waras lagi, terus menembak dengan sepuas-puasnya, kena! 2 orang gugur. eh, sorang kot. entahla, yang pasti ada yang kena. parit itu lecah, habis kasut berlumuran dengan selut. memikirkan kepala sudah sakit ditambah pula marsyal sudah menjerit 10 second guys, aku terus menjadi TERMINATOR, berdiri tanpa apa-apa halangan dan menembak pasukan musuh dari tepi


po po po po po po pong po pong (lebih kurang bunyinya)


PUAS HATI! tapi tak sampai 2 saat lepas itu, aku kena tembak. maka tamatlah riwayatku akhirnya gugur. tapi berbaloi, pasukan musuh pun ada yang kena tembakan dariku! itu yang puas hati. kepala masih mereng-mereng lagi ni. aiyoyoyo. kaki pun cram. last-last pasukan lawan yang tolong bangunkan diri ni yang tengah cram gaban tu.

keputusan... tak dapat diketahui sebab gelap nak tengok scoreboard


keputusan final???
kami kalah 34 berbalas 16 (ye kot)


moral yang dapat
walaupun kali pertama main
TAK jadi orang penting takpe
YANG PENTING jadi orang menyumbang ;-)






















semua gambar dicilok dari facebook kawan... tuan adil n wannie



TAKDE sexy POOON!!


hehe, mesti geramkan sebab tak jumpa plak gambar yang sexy. ada, tapi untuk insan tertentu je la;-) saja terpanggil terbaca entry cik lumut (ooh, hutangmu kain tudung tak dibagi lagi, sapa suruh belajar jauh2!) klik untuk entry tu. menarik jugak sebab berani. ye la, mesti ramai blogger yang terasa termasuk diri ini. sama-sama muhasabah


ada yang mungkin kita tak nampak tapi orang lain nampak
tu lah antara kegunaan orang lain dalam hidup ni... kan?



nota kaki : nak letak gambar kaki yang lebam lebam ditembak, tapi disebabkan bulu kaki banyak, tak jadi letak...bahaya ooohhh

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

32 comments:

'AQILAH said...

ganas game ni.
best sebab dapat wujudkan semagat kumpulan. hee

imHepPie said...

kalah 34 berbals 16??xdela truk sgt hik3...

sharamli said...

elele..nak jgk tyg muka dy...ha3

joegrimjow said...

mana2?

CAHAYA said...

nampak macam combat btol lah. hehe. cantik cat rumah kamu ni.

sharamli said...

blaja dkt uk..,memang ssh nak phm..sekian

:P

sharamli said...

blaja dkt uk..,memang ssh nak phm..sekian

:P

joegrimjow said...

paham aje
20 tahun kat malaysia
takkan lupe BM

sekian

ha chemo said...

uhhh..sy0ok3
len kli men wajib ajak!
ekeke

Manusia said...

paintball memang best..hihii

Kujie said...

seriau je tgok pakai topeng2 tu..mcm ade gas bocor sana sini


* ni kes byk sgt tgok tv le ni.. fikir mcm movie :p

joegrimjow said...

haha
bese je
best2
nak main lagi

al-Wann said...

paintball best..tp airsoft g best..ko xmain ke bro menatang tue?

aLeen aVriL said...

alar nk main jugak ..huhuhu
aleen slalu tgk jer org main paintball nih sbb aleen ade ramai kwn yg main bnde nih..

slalu tgk dorg tournament kat PJ...klu penah dgr team name Shanshiro...haaa..tuh team kwn aleen dr kuantan....
hehehhe...
skg da xde ikot tgk dorg main lagik da...sbb waktu keje aleen yg xmengizinkan...
huhuhu.....
yg bole aleen ckp psl paintball nih..ianya 1 permainan yg memerlukan wang yg byk....mask sajer jual kat sini smpai 300++..huhuh..belom nk beli senapang diew tuh lagik...lupe name senapang diew tuhaper..huhuhu

neway joe....cube lagik main lain kali...bg menang plak..

eazy said...

penat scrol bwh nk tgk gambar sexy
haha
joe. i like ur new background
senang nk bace =)

lieya orange M.I. said...

...yeayeahh orange menang...
...heheee, takkenal pun, tp diruku tetap pilih orange ku....=D


...tp semalam MU kalah, frustnyerr...=(

Precious said...

Joe kalah ... joe kalah!! Keh keh kehhh! Len kali cuba lagi eh kawan. Pastikan menang!! Hih hiiii ...

ayin jemin said...

ala..blog bm ja bah.nti xbiasa sbb ko da blog bm saja dr dulu.

erm..
best btol tmpt main kmu tu bah!!!

adawiah.zaini said...

suka tgk org pakai bju mcm ni. mcm angkasawan. hehehehe

OREOO said...

besnyer..
tringn nak maen..
lawa la environment lam pic 2.
mcm lat obersea pulak..

bnyak bulu kaki??
jangan ada kutu pulak ;P

shiedahkamil said...

salam

yg psl bhs tu, igtkn sye seorg sje yg alami mslh ni..

hehe

sye pon evn duk kt jordan yg bhs arab, da setahun lebih still xdpt tgkp pe yg diorg ckp. nk reply balik dlm bhs arb lg lah (i never learnt arabic in school)

dan org arb kt cni,kalo tahu kite bdk 1st year, diorg xambik kesah sgt.. kalo da msuk 2nd year still xleh ckp arab abes la ko kne kutuk dpn2.. =.=

Lifesaver said...

x penah pon main paint ball...org kata sakit kena peluru dia..ye ke

joegrimjow said...

airsoft tu ape?

joegrimjow said...

jom belajar bahasa asing

green said...

dah 3 kali main..

first timer kalah xpe, usaha..

tips: kalu nak menang kena rajin main counter strike atau dota.
br boleh power..

hehe~

Mama Azlina said...

salam..best tak main paint ball nie..teringin gak..tapi takde "kaki" laaa....

Fatt Chin Choy said...

kira ko ni ler hero yg mati di medan perjuangan yer

kakakaka

sophie said...

sophie pnah men!! tpy men klah mati..berthan 1 round je.. mmg sket kne tembak kat tngn!

Cik Peanut said...

penah main menda alah ni
sakit sangat
hahahha
tapi menang
suker
;D

Zayani said...

hmm..kt mlaysia pnye tak mcm real sgt,bnyak belon dan bukit je..kt sne pnye nmpk mcm best je,mcm real..huhu

musafirilmu said...

huhu.macam best ja paintball kat sna,aku pnh men skali je,tp malang sungguh dorg xbg bj khas tu,pkai tshrt jela ktorg,kena tmbk siap darah2 lg,best2..ni aku ada satu lg twrn,kat negara sblh mesir perlukan sharp shooter cam ko,ko berminat x??

rizal said...

try le main paintball kt tmpt saye http://camprpg.blogspot.com

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW