Share

penting ke ranking?

nak majukan negara
kena majukan masyarakat dulu


nak majukan masyarakat
kena majukan keluarga dulu


nak majukan keluarga
kena majukan diri sendiri dulu


persoalan....


kalau diri tak maju-maju
akan majukah negara itu??


sepatutnya.....
nak majukan negara
dalam masa yang sama majukan masyarakat
dalam masa yang sana majukan keluarga
dalam masa yang sama majukan diri

cuma prioriti perlu diberikan kepada yang bawah

barulah pecutan majukan atas terhasil!!
jom majukan diri!!!



dah keluar ranking universiti dah. tahniah kepada UM sebab berjaya menempatkan diri di kelompok top 200. sekarang dah ranking 180, dulu 230. banyak tu naik! terbaik la





universiti yang ku belajar sekarang? university of sheffield jatuh sikit. ishh, sebab ramai rakyat malaysia yang failed kot (kekeke!) tahun lepas rasanya 70 lebih, tahun ni dah 82.





dan ini antara senarai top 10 universiti. harvard lagi. takpe la, kan best kan layan cite 'love story in harvard' tu pasal dapat no 1 kot (kekeke!)





nota takut orang marah : cuba tengok no 4, ucl, tahun lepas main chess dengan student sana. menang ok. nasib baik chess tak dikira, kalau tak boleh menyumbang kat universiti sheffield terchhheeenta!


http://thestar.com.my/news/story.asp?file=/2009/10/8/nation/4861096&sec=nation korang bleh klik sana untuk tengok universiti malaysia lain


http://www.topuniversities.com/university-rankings/world-university-rankings korang bleh klik sini untuk tengok top 200 universiti lain



berbalik kepada tajuk

penting ke ranking??
kalau tak menyumbang
lalala~
(kena atas batang sendiri ok!)



nota kaki : keadaan dah kembali teratur. alhamdulillah, terima kasih yang doakan

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

40 comments:

qyla said...

yang penting sabar joe ko kat sana..

mak ko insyallah selamat dan sihat..

ayin jemin said...

wowowo
majulah kita bersama utk dri sendiri.agama, bgsa dan negara!!!

ChiLaBaey's said...

Oklah tu bro... Rasa awak yang menyumbangkan kepada kenaikan mendadak ranking tu kot... :p

nursarah87 said...

UM ranking 180..

alhamdulilah, tumpang bangga..

menjawab soalan entry..

ranking penting, tapi bukan perkara Utama!

saypOOL rafhtello said...

ukm no bpe???

sI tEDI said...

ranking penting pada mata masyarakat dan dunia luar.. :)

tapi bagi aku kalau ranking mencanak2 naik tapi tidak di kekalkan pun tak guna juga..


majukan diri sendiri dulu baru pk nak majukan negara

Syima Syaz said...

teringin lah nak sambung study...

ade pakcik yg perasan asyik kater uia 'u' paling terbaik kat mesia.dah juta2 kali bagitau dia...maybe sbb name nye antarabangsa!

ezzati said...

jom lwn chess(kompem aku menang...ehhhh..silap..kaf alif lam ha)

joegrimjow said...

@2634320389038300625.0
xnyumbang pape pon
huhu

sophie said...

hebatnye UM..jeles lak student UTM ny.

joegrimjow said...

@7111905455206349387.0
jadi pentg klu kite yg menyumbang ;-)

joegrimjow said...

@6180030151845076096.0
jooom
ade berani>
hehe

fitriah said...

hebat2..hehe

purple_butterfly said...

emmm..aku bangga jadi student UNIVERSITY OF MALAYA... ceyyy alhamdulillah.. moga um terus berjaya naik lagi..aku kne blajo rerajin ni... hehe dan he

IxoR@ said...

Ranking membantu sedikit sebanyak....siapa tau!

lieya orange M.I. said...

...kalau takmenyumbang, ranking tak penting kot...
...tp rankingjd penting bila menyumbangaper2...

...mcm cheese tu kan, patut kene kira tu...hehee=)

lieya orange M.I. said...

...ehh, U yg takde dalam senarai pun ader ker...
...camner nak cr UUM...=p

Mr K said...

Homeless to harvard lagi best. Based on true story. Kau wajib tgk.

Uruchimaru @ kf said...

ranking hanye skdr nombor aje..hehehe =p

[z@ck] said...

victoria University of Wellington num brapa ek..

ranking tu bg ak penting gak la..
mybe as an intrinsic motivation for the universities to reach up to higher ranking..klu x da ranking pn ssah..kita tataw kita di tahap yg mana..

i'm_siCK_n_tiReD said...

the bottom point is..its all about investment..huhu..

Hayatito said...

ranking penting.
supaya org recognize.
tp,
kalau campak kt mana pn jadi laut,
outstanding sgt la tu.
mana blh berjaya.

to mr K,
aku tgk cte homeless to harvard tu.
mmg best.

ZARA 札拉 said...

kadang2 penting juga beb~
nak dapatkan penajaan etc.

hasni said...

huhu
apa2la joe
asalkan
msing2 tingkatkan prestasi gandakan kualiti

chipsmore said...

ranking uni no 1 pon...diri sendiri tah hape hape..xguna gak kannn...so..belaja kat mana mana pon..janji niat nk belaja tu betol...and belaja betol betol..


klik ur iklan ;)

Fatt Chin Choy said...

100% tuuuuu.... mcm tipu jer

joegrimjow said...

@5512658080013214005.0
klik la bnyak2
hehe

joegrimjow said...

@1152871679787182678.0
pentg untuk org lain
huhu

joegrimjow said...

@4268163486092843817.0
da tngok
da buat review kot cite tu
huhu

joegrimjow said...

@1512391284134958198.0
huhu
xtau r camne
kene tanye yg pro

CAHAYA said...

stok herbalife aku dah abis dik.

joegrimjow said...

@8176615240074800477.0
kene beli klu da bes
heheee

~miszirdawaty~ said...

konsep 1malaysia???
haha~

erm...ranking xpenting kOt?

Andy said...

teringat pasal Tom...student UCL yang meninggal baru2 ni...

ps: ranking penting. boleh jadi rujukan bagi yg kurang. hehe

babymiLosh said...

ranking tu ley jd kayu ukur kat mana tahap letak duduk seseorg ayte? xla syok sendiri jer memanjang kan.. huuuu~

shiya said...

ranking UKM jatuh!!!

huhuuu T_T

nuyuljana said...

thanks 4 the info!

xtaw la uni aku ranking ke brape! haha

+akufobia+ said...

ranking untuk bisnes matter la tu.keke.U pun ada bisnes beb.

Noorlaila Mohamed Nor said...

penting jugak kot
dulu2 kat sekolah kalut nak jadi sekolah terbaik kat penang
sekarang masuk u
lantakla nak dok no berapa

Lifesaver said...

kalo kita sorang je usaha..yg lain peluk tubuh..x jd jgk

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW