Share

pelawak yang melawak

setelah kepenatan satu hari, tergelak sorang-sorang baca email yang baru dapat. walaupun tak berapa nak lucu, tapi tergelak juga sebab.... entahlah. kalau tak caya, korang cuba baca, takde la lucu pun. tapi entah mengapa, buat aku tergelak besar


adakah kurang kasih sayang??


mungkin kot. haha. tapi alhamdulillah, segala berlaku dengan lancar tadi. nantilah cerita pasal RATA@SMSA, penat sangat ni. cite pasal lawak dulu. ok? layan je la


lawak yang tak lucu


dulu dalam surat khabar NST atau the star, pasti baca ruangan kartun yang ditulis oleh penulis kartun. yang peliknya, tak paham pun apa lawak yang cuba nak disampaikan. mungkin jiwa lain kot. pernah tak alami? baca punya lama, tapi bukannya lucu sangat pun. adakah aku tak paham bi? mungkin kooot


lawak kita


best sangat tengok rancangan komedi kita dulu. senario, pi mai pi mai tang tu dan macam-macam lagi la. tapi sekarang ni lawak tu dah kurang. 'kick' lawak dah kureeeng, tak tahu mana silapnya, macam tu la. mungkin ketandusan idea ke apa, aku pun tak tahu.


lawak bermutu


ingat senang nak jadi pelawak? memang tak dinafikan, ada antara kita yang memeng di anugerahkan dengan watak lawak, buat aksi sikit, terus kita gelak. aku ada soorang kawan macam tu. tapi tak semua. pasal lawak bermutu, ada kajian yang kena dilakukan. kerja seorang pelawak bukannya kerja murahan, kerja profesional ok. harap sangat ramailah antara pelawak malaysia yang boleh berlawak secara profesional selepas ini.


ok la, kat bawah ni email yang ku dapat. walaupun aku rasa tak lucu, tapi aku tetap gelak. kenapa? mungkin kurang kasih sayang. bagilah kasih sayang padaku.....




A blonde named Anna had a near death experience.


The other day when she went horseback riding. Everything was going fine until the horse started bouncing out of control. She tried with all her might to hang on, but was thrown off.


Just when things could not possibly get worse, her foot got caught in the stirrup. When this happened, she fell head first to the ground. Her head continued to bounce harder as the horse did not stop or even slow down.


Just as she was giving up hope and losing consciousness, the Wal-Mart manager happened to walk by and unplug it.


korang rasa lawak? tak lawak pun, email ini mampu buat aku tergelak, kehkehkeh. ada entry korang rasa lawak? aku perlukannya...


nota kaki : nasi arab tadi bertukar jadi nasi beriyani. sedappppp! ;-)

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

30 comments:

Na Shari said...

Secara jujurnya...entri ni mampu membuatkan saya tersenyum sahaja. Tapi yang pasti, entri ni membuatkan saya berfikir maksud yang tersirat di sebaliknya...

Tijah said...

aku pun suka baca lawak pasal blonde ni. err..diorang mmg ngok sket eh?

nursarah87 said...

kita ketandusan pelawak...

yg bnyak nye tukang wat lawak bodo..huhu

intan izani said...

kelakar la jugak
terasa malu sendiri bile bace....
heheh

'AQILAH said...

baru tadi lepas ketawa besar..:)

ZARA 札拉 said...

hehehe~
aduyai~
kadang2 kala ada lawak yg nampak cam lawak~
kita ketawa bukan sebab kita faham, tapi ketawa sebab tukang buat lawak itu kelihatan lawak~

miss lolly said...

lawak rr jugak=)

45% keh4

Lifesaver said...

ssh nak cari pelawak bermutu skrg...

Ivy Metaga said...

hehhe..ok sy faham cerita yg nak disampaikan pelawak itu =)

wehh..mana nasi arab nya...lalala

Hayatito said...

ak taw part mn lwk..
tp kesian gila anna.

hehe..

+akufobia+ said...

ok.gelak.haha.(kuda letrikkan?)

[z@ck] said...

hahahaha..
ak x fham sebenarnya..
tp nak gak gelak..

joegrimjow said...

@5469337141542436243.0
time kasih coz sudi

joegrimjow said...

@1399268637443916651.0
mungkin
sapa la tau ;-)

joegrimjow said...

@4589744120623096423.0
ubah profession jadi pelwak boley|?

joegrimjow said...

@2576844911019892274.0
pernah gak alami camtu

joegrimjow said...

@3217191309266028973.0
tungguuuu

nURmALa mAZLan said...

pelawak² dulu pontan..
tp pelawak2 skang semua sarkastik...
plastik..ahaha~

Redbloodsnow said...

lawak klo yg jenis menyakitkan ati kan...rase nk kaki² jek org yg wat lawak tuh taw..


:P

teddyblueberrygurl said...

hmm,
aku pun cm rse da mksd tersirat,
to x fhm lgik.
kiki

shinawawa eyenie said...

kurang ksih syg?
mai sy bg kamu ksh syg..hehe
lawak tu pnting time gah sunyi+sepi..
tp bz dgn asgmnt..huhu

Uruchimaru @ kf said...

lucu klu betul2 fhm ape yg ingin disampaikan mesej itu =p

atty's said...

senyum2 baca entry nie ..

Manusia said...

aku tak paham..
tapi nak gak gelak haha

Lasykar Langit dan Bumi said...

hehe agak jgakla lawak nyer... simple tp lasykar senyum smpi nampak gigi hehe

sophie said...

x lwak sgtt tp ckup ntuk tersenyum..

i'm_siCK_n_tiReD said...

lawakkkkkkk!!!! Aku ske lawak nie. Hahaha...

Entah?? Mungkin aku jenis yang cepat tergelak kot..

:)

tehais said...

nabil punye lawak pun dah tak menjadi dah skang nie..hurmmm

kaizen said...

x lawak langsung...
maybe ade double meaning yg ak x paham...

misz beauty said...

tak taw nak gelak tang mana.... isk isk...

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW