Share

mohd faridzul asyraf b mat arifin

nama saya mohd faridzul asyraf b mat arifin.... boleh panggil saya asyraf...























wek!!!!


haha, ini adalah teks biasa semasa memperkenalkan diri. teks ini digunakan untuk memperkenalkan diri kepada orang yang dah kenal, dan pasti mereka akan sama-sama berkata 'wekk' kalau aku bgtau macam tu. no hard feeling, memang tujuan melawak


geliMAT


entah napa, terasa geli kalau ada orang panggil asyraf. haha, mungkin dah biasa dengan nama joe, sebab itu terasa geli dengan gelaran tu. cuma hari ni nak bicara pasal nama. dan hanya nama aku sahaja akan dibincangkan. muahaha, kalau taknak baca, tak mengapa ;-)


joe


seperti yang entry lepas, nama ni dapat dari mamak peniaga carpet. tak pasti jalan cerita dia macam mana, tapi seolah-olah macam ni. mamak tu datang nak jual carpet, melihat aku yang tergedek-gedek jalan (umur 3-4 tahun), dia geram. aiyoyoyo, anne, awat geram kat aku? comel sangat ke? haha


lepas tu mamak tu tanya nama sapa, kak moh bagitau faridzul, entah nape dia tak dengar ke buat-buat tak dengar, dia panggil, joe? kak moh betulkan balik faridzul, mamak tu balas, joe? sebab tak mau layan, jadilah joe. haha, terlekat sampai sekarang sehingga umur dah 21 tahun lebey2 ni ;-)


adik


sebab aku anak bongsu, aku tak benarkan abang2 dan kakak2 panggil aku adik. haha, tak ganas la adik! mana boleh walaupun bongsu kena panggil joe jugak! hehe, tapi kedegilan akak sulongku, dia panggil jugak adik. aigooo. nasib baik 2 lagi kakak tak panggil adik, kalau tak, sampai ke tua lah aku jadi 'adik'



papa joe


ooh, yang ni gelaran hanya di panggil oleh anak-anak sdareku sahaja ok. dulu masa nak dapat anak sdare pertama, beligat nak suruh dia panggil apa. padahal baru akak ipar mengandung, tapi dah semangat! masa tu keluarlah uncle joe, ishh, tak best, uncle su joe, ishh ada su la plak, ayah joe, wahaaaa, kampung kampung (kekeke!) dan macam macam lagi


last sekali, bila akak ipar dah lahirkan anak sdareku yang pertama.. hanina sofea.. terus dia panggil aku papa joe. hehe, tipu tipu, bayi mana boleh cakap ok. abang aku la syorkan panggil papa, so aku layan je la, jadilah papa joe. ooh, mereka ber8 (bakal tambah lagi) memanggil aku dengan penuh kasih sayang... papa joe



farizul


mungkin sebab susah nak selitkan 'D' ramai kawan-perempuan-yang-tak-berapa-kenal yang panggil aku dengan farizul. layan je la, takkan nak betulkan balik kot. mungkin sebab dieorang geli panggi joe? entah, takde la gelimat skottt. geli tak panggil joe? ke nampak macam poyo? ala, biasa-biasa sudah kan?



ayang


wakaka, ni nama ketika zaman jahiliyah berkapel dulu. huuuu, terkenang memori balik. aku panggil dia sayang. muahaha, dah dah, tak mo cite, GELI GELI. stop!



awak


ada juga yang suruh panggil joe, panggil aku awak. aigooo. ni perempuan yang siqah siqah saja ni. dirasakan nama joe tak punyai maksud, tak suka panggil asyraf, dieorang panggil awak. layan je la, yang pasti awak ni last last akan bertukar jadi joe jugak! yessss!



johari


kawan-kawan bisnes aku panggil johari. terutama amoi sorang ni. dia merupakan moyangku dalam herbalife. haha, dia lah start panggil johari. last last kebanyakan team herbalife panggil aku johari, dieorang cakap nampak melayu sikit dari joe. layan je la labuuu.


mr joe



yang ni biasanya kawan ym yang akan panggil mr joe. dulu memang letak kat ym nama mr joe, jadi dieorang kalau nak chatting di ym, mesti mr joe yang di panggil. rasa megah la pulak ada mr ni. macam ahli korporat gitu. takpe takpe, yang penting ku bahagia dengan panggilan itu



~~~~~~


esok nak pergi nottingham. ada game di sana. nanti ku story lebih kat next entry. esok ni main chess wakil sheffield. tahun lepas masuk ke separuh akhir. tahun ni harap-harap lepas la ke akhir. johan ke. hehe. nanti kalau tak update, maknaynya kalah la tu. kekeke. ok, mahu tidur dulu. berehat untuk game esok!!!



nota kaki : aku terbaca kisah orang bertemu jodoh dalam blog. memang tak mustahil ;-)

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

55 comments:

Hayatito said...

all the best mr..

joegrimjow said...

cepat btol komen

Hayatito said...

haha
..org lain tak bangun lg

Jard The Great said...

ahaha.. mana kisah carik jodoh dlm blog tu? nk baca gak..

ok baru nk sambung tido.. =p

joegrimjow said...

klu kamo baca jard
konpem nitis air mata ;)

BabyJane[The Juliet] said...

cri jodoh dlm blog? haha sila publish ekk
anyway nickname mr.joe tu ok and joe
ayang tu..klu zmn bercinta pun jgnlah guna
geli u..mcm rempit :P
HAHAH LOL

BabyJane[The Juliet] said...

cri jodoh dlm blog? haha sila publish ekk
anyway nickname mr.joe tu ok and joe
ayang tu..klu zmn bercinta pun jgnlah guna
geli u..mcm rempit :P
HAHAH LOL

al said...

salam...bro,

moga menang chess tu..
ada masa kita leh lawan?

joegrimjow said...

baby, tu zaman jahiliyah. gelIMAT!!
HAha

joegrimjow said...

al, jom lawan!


ok mau tido da
adiosss

░♥si lampu neon♥░ said...

penat tak layan orang weh?
cam ramai sgt je kawan2 anonemes ko.

and kenapa

tak stick wit one name?

imHepPie said...

ala panggil adik la besh

miSs siv said...

byk nye name ko!
haha

weh!!!
adila tu besfren aku time form1-3..
then till now pun kitorg still hangout sesame.
hahaha
tak sangke plak ko nie budak sbpik.
satu kelas ke??

Tirana said...

Alahai banyaknya nama...dan baru hari ni tahu nama sebenar Joe..tapi nak panggil nama betul tu panjang sangat..panggil Joe lagi mudah...hehehe

putra said...

banyak tol nama...nanti nk letak citer ttg nama aku gak la..hehe..

tp aku suka ngn nama asyraff tu sbb ramai aku knl ngn asyraff baik orgnya..harap2 ko pn mcm tu gak ah..hehe

bekas student aku baru2 ni pn nama asyraff gak..mmg baik..

Da' daffodil D said...

ayang sayang? euw~


ps : name abg ku faridzul jua.. :D

shinawawa eyenie said...

salam...mr joe....mrs joe spa plak?

Firol said...

aku dok cari joe jambul.hehehe

DilOt said...

adik joe...kehkehkeh...

bayangkan,,.bayangkan..oh xboleh..

ayin jemin said...

memg xmustahil
sy dan wisadunkie bjumpa dblog
lalalalz

Nine said...

Sedap per anma Papa Joe n Mr Joe...

hehe..kewl gitu..masuk nga tuan dia yang ensem..

:]]

RoSe_ViOleTE said...

gud luck2!!
all da best mr.joe~~

{lumut} said...

brtemu jodoh?ecececey~~~

milymir4e said...

huhu..
mcm ade ati nk cr jodoh antre blogger jerr..
heheheh..

sharamli said...

ala..ayang ni...hua3..geli2

Abcdeftyyhahh. said...

aku pggil faridzul la ... aku sk name sape2 yg stat dr F~ lalalaa

kawie2020 said...

adik, ader org temu jodoh dlm blog? bagi le citer tu.. aku pon dok cari bini ramai2 nih kt blog... hahahaha....

aku rasa panggil ko adik pun cute jugak... hahahaha...

sophie said...

nape lak geli pggil asyraf?? oke je..=)

babymiLosh said...

papa joe,, papa joe...

dey,, jatuh saham la papa joe ni nnti.. org ingt anak kamu da 8.. heeeee~~~

p/s: sudah tgk cherita papaDom? maybe ley jd inspirasi buat papaJoe.. ;)

lea said...

ayang sayang...

xbestnya....

muahahahaha

putihpurple;) said...

haha;D
part last tu mmbuktikan anda maseh xbrputus asa mau cari bkal istri yg ada blog jgk..ahaks~
pape je la..hehe;)

Eazy Izzuddin said...

mr joe
n papa joe
hehe
xD

rhapsody LiN said...

paggil abg joe je....
:p

melayu + western~
hehe

Tuah said...

salam joe.. kenal ak lg x?? wakkaka.. mesti ko x kenal.. :D fadzli blok c2 :) klo x kenal x xtaw la nk ckp.. hahaha..

Cik Peanut said...

incik joe
:D
erk..pakchik joe boleh?

Jee said...

i stuju statement nota kaki tu... mmg tak mustahil...

vanillamilkshake said...

whoa!! ayang.
very jiwng karats la incik joe.
hehehe..

ezzati said...

nice name laaa..nak panggil Asy la........


..asy...ermmm(thinking)

hasni said...

sejak dua menjak
en joe
bnyk mnceritakan tentg dirinya sndr
br tau
nama sbnr en.joe sngt la sedap

Fatt Chin Choy said...

'ayang' main lek lok yer
wakakaka

~HaNna~ said...

part 'adik' tuh sejibik cm adik aku...die kate tk rock ar dh besa2 pgl adik lg...'call me joe ok!'..haha...bace n3 ko trs teringat adik aku...windu plak...;)

joegrimjow said...

asy?? jangan laaa

joegrimjow said...

dilot, adik joe tu mahal ok

joegrimjow said...

pakcik joe xley!!!

tehais said...

aku panggei ko 'pak belalang'

rindunya kat family pak belalang..

piNky LuCiA said...

joe mesti boleh.. aku tahu.. yakin.. dan pasti.. haha

Lifesaver said...

mana tau gelimat???

jual rumah di kemang said...

yang lagi mau jual kebun sengon mau bagi info nich tentang bibit jabon dan kayu jabon bagi yang suka bertani

jasa ekspedisi said...

mampir nich dari jaksel...

cahsiji@Blog said...

Jama'aaaahhh....
oh.. jama'ahhhh

Anonymous said...

The [URL=http://www.northfacedenalijacket.org/#500]north face jackets on sale[/URL] Free of cost Thinker, Foil Arctic, and Sedition II jackets are extremely neat looking going without footwear almost does not matter how perfectly they execute in the cool. But [URL=http://www.northfacedenalijacket.org/#1099]north face denali sale[/URL] achieve. Ah, they will do. I will report that when I started to do every one of these ski engineering reviews, I believed it would be not easy to distinguish among all the manufacturers.

Anonymous said...

With all the different [URL=http://www.northfacedenalijacket.org/#919]links[/URL] many of us tested out, it's the person who I'd buy first. Regarding coolness factor workplace throughout Silicon Valley or perhaps milder places, however, all of the [URL=http://www.northfacedenalijacket.org/#633]north face denali jacket[/URL] Sedition II as well as Foil Arctic get arms down. The Sedition The second reason is a very soft shell since the Foil Cold weather is actually a North Face Backpacks layer a lady has on under a very hard or even softer shell.

Anonymous said...

It comes in simple nevertheless sophisticated, clean types so when it [URL=http://www.thenorthfaceoutletstores.net/#512]north face outlet store[/URL] keeps the body warm as it should. Ladies khumbu jacket is designed of mid-weight fleece protector so it is surely fashionable and never bulky so it is a terrific decision for women searching [URL=http://www.thenorthfaceoutletstores.net/#590]north face jackets clearance[/URL] a great winter jacket but doesn't want the bulk that comes with it.

Anonymous said...

2aBqo ghd
vPah michael kors handbags
iQlc ghd nz sale
5yBpj ugg boots sale uk
1jJwe ghd uk

Anonymous said...

gGdb coach outlet
cKpv ugg boots uk
tEws michael kors handbags
6cIix ugg uk
7gMqz chi straighteners
0uCjw michael kors purses
0yUrx nfl football jerseys
5dXvh coach outlet store
4zUqp north face jackets
9fPvt comprar ugg online
2tCwl ghd sale uk
7wWzu michael kors purse
5wPbx nfl shop canada
2rObm planchas ghd
4xNvn ugg boots sale

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW