Share

FC 09 !!!

ok, akhirnya ku update jugak pasal FC 09. jangan risau, penuh dengan gambar dan gelak ketawa ;-)
(dengar tak ku tengah gelak ni?)

ni video promo


video ni best sebab ada gambarku ;-)



kali ni gabung dengan 3 university. sheffield, nottingham dan leeds. yang terharu, ada 9 orang peserta dari warwick pun join. mantap-mantap.


dari sheffield sewa bas comel ke sana. 12 peserta dan 3 org ajk yang pergi. perjalanan lebih kurang 1 jam




tugasku?
mc tetap
apa lagi, memang banyak cakap la. dah lama tak cakap-cakap ni. tak mo lepas mic ni!!



malam tu tidur dalam khemah. yang ni memang dugaan. ada 2 orang mat saleh tanya pasal betul ke tido dalam khemah ni. sebab dieorang tak percaya, orang local pun tak buat pun. mana taknya, suhu 3-4 darjah celcius kat luar. sejukk ooohhhh












syabas diucapkan kepada peserta. haha. ku pun tido dalam khemah jugak ok. mana ada birokrasi



macam-macam program dibuat
ada talk
ada bahas
ada ldk
ada nyanyi2
ada video2

macam-macam ada!!










dan yang paling best
bbq!!!























malam tu ada slot khas bersama dengan bekas pelajar. yang ni ku story kat entry lain sebab panjang nak cite. best best. dapat ilmu baru!


semasa nak tido
sebab tak jumpa khemah
(alasan baik punya)
ku tido dalam dewan
peserta tido dalam khemah
(kejam gila, takpe, takde masalah, dieorang mantap!)


sempat berbual dengan brother2 lain kat sana
hampir kesemua dieorang buat medic ;-)

'ramai doktor bersetuju.......'

mendengar dengan khusyuk

'keadaan yang paling sakit bagi pesakit adalah pesakit batu karang dan melahirkan anak'

tiba-tiba mencelah

'sakit ek nak lahirkan anak? dah tu, kenapa orang perempuan nak je lahirkan anak?'

'memang sakit. aku ada lihat sendiri proses lahirkan anak itu kat sini. memang mat saleh tu cakap mencarut-carut kat husband dia nape u f..k me, don want baby anymore dan macam macam lagi. ye la, tak sedarkan diri katakan. tapi, lepas je lahir, dah tengok muka baby sendiri, senyum pulak cakap i want more baby after this'


kire keajaiban melahirkan anak la tu kan?
so
reader ku yang berjentinakan perempuan
dah bersiap sedia nak lahirkan anak??


keesokkannya,
pertandingan akhir bahas
laki lawan pompuan
tajuk??
pasal facebook
haha, memang sangat2 menarik


lepas tu
pulang semula ke sheffield
;-)


semua gambar diatas diambil dari facebook orang. yang lawa-lawa tak upload lagi. ishh, upload la cepat2. baru ada class sikit gambar


nota kaki : beriyani bombay, ada bran???

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

37 comments:

Jard The Great said...

hehehe.. bestnye solat berjemaah dlm hutan tu..

nways... tiada sepa yg bersedia utk ade baby sehingga la da kawen.. ;p

Jard The Great said...

baru abes tinguk vklip tu... maxhanafi guna software apa utk wat klip tu wei?? nk tau! nk tau!

Farhana said...

Joe.. Tak habaq pn di negara omputeh sana rmai jejaka2 malaysia yg kacak dn sasa.. Hahahaha.. Tapi mnarik aktiviti kamu ye.. =)

~ mmg amat sakit.. kita yg tgk pn tak sggp tengok smpi abes, yg melaluinya apatah lagi.. tapi.. ku dah bersedia.. yezzzaaa.. =)

joegrimjow said...

@7242186069308188074.0
ye ke?

joegrimjow said...

@8460363267538611312.0
adobe after filter
;)

joegrimjow said...

@4662387099529375704.0
bersedia camni la best

ezzati said...

kim salam ngan org yg plg ensem k....

nursarah87 said...

huhu...

lupa terus kesakitan bila nmpk baby,

satu perasaan yg ajaib,

dan hanya perempuan yg mengecapi keajaiban itu..

Mr K said...

...

Apasal kau senyum macam lembut doe...

=,=

Just_najmiE said...

woahh, mcm best ja.. tak pegi memancing ka?.. hehe..

tahu melahirkan anak sangat sakit sehingga boleh mengambil nyawa, tp itu salah satu nikmat yg allah bg, anak sendiri.. darah dan daging sendiri.. can't wait to get married n have my own kids.. nak 5, but the more the merrier!.. (^^,)

saypOOL rafhtello said...

seronoknya..
teringin merasa hidup di perantauan..

joegrimjow said...

@205878120016611729.0
sapa2?

joegrimjow said...

@2716111191997322525.0
betol2
tahniah anda juga perempuan

joegrimjow said...

@1790653102094901857.0
jgn risau
ku laki sejati

joegrimjow said...

@1589881230938433739.0
wahaaa
mantap la kamo!!!

Syima Syaz said...

lepas baca entry ni terjerit2 dlm hati sampai rasa nak taip kat status FB...'i want baby...i want baby!'

Aku Beskot™ said...

siyes video tu menarik..
tp bkn sbb ade ko k.jgn nk pasan haha..
gle kentang suhu 3-4ºC..sejok woo..

sophie said...

anak tew wat mood dea bubah suddenly..ahax..typical tol..

sophie reader joe,n i'm a gurl..

mnjwab soalan tew,x ready agy lar!bwu $19 KOT..

ZARA 札拉 said...

beranak?

err..aku takut~

Manusia said...

aku mesti ketar duk sana..
sejuk tue huhu

joegrimjow said...

@8340837234383711342.0
jom la dtg sini

farah said...

nanti bila dah kawen,
kena bersedia la rasa perit melahirkan anak itu.

:D

waa, meriahnya joe.
nampak best je!

siggplus said...

owh fresher camp..ingtkan bola td..

er, yg amek gamba time solat tu tak solat ke?heh

miSs siv said...

bestnye!
ko jd mC??
aku harap sgt aku terer speaking..
tp masih belum lagi..
camne nak start keje nih..
=.="

ehh belum rase nak kawen..
hahahah

Ken-O-Rinka said...

lame ouh aku tak gie camping cmni..
rindu lak..

ade menyanyi??
karouke ke??
wahahahaha..

ceh.. mula2 bengang knp mengandungkn sye..
pas lahir.. ckp nk baby lagi..

kejap lain.. pastu lain..
haiiihhhhh..
=.= ZzzzZzz

Noorlaila Mohamed Nor said...

tak sukanya tido dalam khemah!
tapi bbq sukaaaa
haha

tak siap lg kot
lambat lg nak siap
haha

haz-ONE said...

best ah duk perantauan...nak gak

joegrimjow said...

@6419881842415571376.0
huhu
sampai camtu skali
;)

joegrimjow said...

@6421101612210046477.0
klu xde ga,barku
mgkin kurg menarik
lalala~

joegrimjow said...

@1265282531930159281.0
kurg paham la sophie
;-)

Hazzy Ishak said...

video yang MANTAP!

aLeen aVriL said...

sx skala dpt involved gn xtvt cm ni mang best....
syahdu jer tgk gmbr korg tgh solat tuh....

tp aku tgk joe time solat tuh cam tgh senyum jer..*xtau ler kot aku silap org*..huhuhu...

melahirkana anak: uiiikksss..mak aku ckp saketnye mang xdpt nk d gmbrkan..saket amat sgt die kate...
tp klo tnyer aku da sedia ker blom aku ase aku da sedia da...sbb aku xlame lagik da knduri kawen aku..so joe jempot dtg ok..klo balik mesia ler kan...
huhuu

+akufobia+ said...

aa.tahan ke sejuksejuk tidur?aa.

+akufobia+ said...

aa.ada pinjam baby kawan dulu,berlatih,ke anak suadara@sepupu yang ada.keke.aa.iqbal+taufik ada join?keke.BBQ la kan paling best dalam banyakbanyak.haha.

Fatt Chin Choy said...

ko memang alasan tak jumpa khemah sebab tak nak sejuk kan? kan?

+akufobia+ said...

aa.cari la alasan lain kan.tak jumpa khemah tu macam tak best je alasan dia.belum boleh dikira kukuh untuk diterima.masuk court comfirm kalah.keke.

Lifesaver said...

terasa kesejukkannya...kalo time solat tu leh gigil...

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW