Share

dulu 7 kini 8

sekarang dah beza 8 jam dengan malaysia
dulu 7 jam
semakin susah la nak call orang sana
ishhh


setiap ahad di akhir bulan oktober
masa akan diubah ke belakang sejam


jadi petang ni
maghrib masuk pukul 4.51
awal??
jom puasa ;-)


bercakap pasal facebook


facebook xelok kalau kita dah addicted
macam video ni cakap






takpun awek comey ni cakap





tapi banyak banyak
suka lagu ni ;-)






dulu memang mahu gunakan facebook untuk kenalan yang kenal sahaja. tapi sebab ramai kenalan di malaysia takde lagi buat account facebook, proses untuk itu menjadi tak betul. last-last ramai jugak yang kawan tak dikenali menjadi kawan!


sekarang ni dah ramai yang buat dah. baru terbuka hati nak buat kot. jadi, boleh la contact mereka dengan cara ni. bayangkan ada kawan tadika pun boleh jumpa balik di facebook (cerita benar) moral? gunalah nama betul di facebook. baru senang orang nak mencari. blog?? samaran pun takpe ;-)




facebook tu tak salah
yang salah orang yang addicted sangat
24/7 duk depan lappy dan online facebook
tapi
kalau kalau dah ramai addicted
macam mana ya hukumnya pula?







nota kaki : mungkin masa korang baca ni aku tengah menembak-nembak ;-)

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

25 comments:

aLeen aVriL said...

salam joe...
best ah lagu tuh..syok dgr..bkali2 aleen dgr...
hahhaa..
jumpe ajer ek dgn lagu cm tuh...

sI tEDI said...

jadinya waktu berpuasa menjadi singkat ya??

aku ada acc Fb tapi x aktif :)

NUai said...

hahaa..

~serius aku pun ada kawan addict ngan fb ni..gila mana2 pun cerita pasal fb, jalan2 pun bawa laptop.

~dulu aku pun addict gak. gara2 akaun fb aku kena hack smpi 3 kali sbb main rock legend.. aku da tawar hati nak guna fb tu.. ^^

Hayatito said...

wa igt beza mmg fix 8 jam.
sebab selalu tgk bola time cuti kat rumah.

Ftyyhahh said...

kt sni maghrib jam 5.30. best woo pose tyme2 mcm ni. hehe.
erm, meh ar dtg egypt ;)

IxoR@ said...

dah jadi 8 jam....

ermmm...dah setting jam ke blom?

:P

imHepPie said...

huhu tu la pasal fb da wt org addcted lgi2 main game2 nih aduyai...

~C.h.E.n.T.a..L.y.a.A~ said...

sib baek i xaddicted...ketagih jek..haha

sharamli said...

makruh k0t...ha3

i'm_siCK_n_tiReD said...

setuju!!

miSs siv said...

betul!
aku jumpe balik dgn org yg aku minat mase darjah 3..
eh???
hahaha

hasni said...

slmt menembak2 la ya

siggplus said...

hukumnya harammm..hahaha

kap ba ro kap tan

farah said...

nasib baik saya bukan penagih fb.

ahhaha.

piNky LuCiA said...

aku tak kesah sgt fb.. aku lebey gile blog lagi.. hehehe

OREOO said...

baru buat fb..
bes sgt ke?
lagiii suka ms..ngee

joegrimjow said...

best kan facebook
semua happy je

joegrimjow said...

klu fix 8 jam je
mmg masa amat tak best

joegrimjow said...

gila blog xpe
sbb jrang org update
;-)

Anonymous said...

menarik post ini.thanks..

PEMUDA EPAL said...

blog yg meanrik..

'AQILAH said...

sedang beusaha tak addicted kat fb.

Kujie said...

tak de fb, selamat!

betul tu , Kak Jie beza 7 jam dgn abg pun susah...kita bangun pagi, dia nak tidur... nak ajak YM lama2 pun esok dia nak kerja..pergi jauh bkn nak makan angin..nak kerja


alih2...tinggal offline Ym je berderet2..sapa on, reply :p

ayin jemin said...

xlama g winterr

Lifesaver said...

aku guna kan facebook utk kawan2 saje

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW