Share

Sesi luahkan perasaan

Skrg dh pukul 4stengah pagi. Waktu saho dah nak habes. Waktu taiwan dan malaysia sama, cuma waktu saho n berbuka je yg lain. Macam sabah bah


Semalam


Duduk bersama downlineku semalam telah bnyak beri ku kesedaran. Ooh, kali ini ku telah bawa org ke event besar gini. Hope die akan berjaya juga nanti.


Sebelum dtg sini, ak pun terkejut dngan keputusan dia untuk berhenti kerja. Makna berhenti kerja adalah gantung sijil yg kita ada untuk buat sesuatu berlainan dari apa yg kita blajar


Dia bgtau macam dah tertekan sangt dengan kerja yg dilakukan dan gaji yg diperolehi tak setimpal dngn apa yg dia lakukan. Jadi die buat keputusan untuk buat herbalife full time!


Dengar income ak cecah 3 ribu bulan lepas mana tak buatnya terpengaruh. Tu pasal ak runsing, sebab aku dlm bidg ni dah lama, stahun lebey, dia cuma buat dlm 3 bulan dan dah ambik keptusan untuk buat secara full time


Keputusan lebih pntg dari usaha!


Aku tak mghalang dia untuk berhenti kerja, cuma apa yg dia perlu lakukan adlah belajar untuk buat bisnes nu btol2. Ak tak nak dia buat sekerat jalan, pastu sia2 kan pluang yg ad, dah bnyak dah yang gagal dlm bisnes seumpama ini


Smlam dia bgtau yg dia 1st time ke luar negara. Mcm2 lagi yg dia buat adlh 1st time dlm hidupnya.tak pernah terfikir nak buat paspot pon. Air mata itu btol2 buat aku terharu. Harap dia terus berjaya dngn apa yg dia telah putuskan!


Herbalife bukan sesuatu yg kita buat untuk seronok2. Dapat jenjalan ke oversea, gambar merata2. Ye, aku buat benda ni mmg atas dasar utk sronok2, tapi bila dah ad org bwh kite buat untuk ubah kehidupan dia, kita dah kena start untuk serius!

Macm upline aku, si yana n si mira, 2 2 classmate aku, mmg akan buat herbalife secara full time lepas abes blajar. Aku je masih blur lagi. Harap lepas event besr ni terbuka la hati aku samada macm mana aku mahu buat nanti, part time, full time dn yg pasti, bukan no time ;-)


Ok la, pagi esok pukul 10 dah kena ada kat sana. Tido kejap. Pasal contest, hadiah mmg buat aku tersenyum. Mintak jangan la spam banyak sangt. Penat nak mendelete. 5-6 comment tu ok la, ni sampai 20-30 skali komen mana tak aku letih nak delete.....


Ooh, next entry pukul 6 petang. Comment takkan di moderatekan ;-)
Slamat mencuba



Nota kaki : mahu dngr sharing dari seorang bergaji 7 angka sebulan esok!!

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

16 comments:

j-QAF SK SULAIMAN said...

Salam semua sahabat..cikgu datang lagi dengan post baru” PANDANGAN TERHADAP MERCUN”..Jom kita baca dan beri pandangan kita

Hayatito said...

bangga nama upline ku di mention kt sini..
=))
(senyum sampai telinga..)

cikgu_math said...

keputusan lebih penting dari usaha...
tapi nak buat keputusan tu yang susah..
...jangan silap buat perhitungan sudah!
semoga dia berjaya!

ayin jemin said...

uiks..byk btol duit dia ni

{lumut} said...

aku rse kawan kau tu kene pk lek lok la..
komitmen smgt meesti ade..
jangan sekerat jalan je nnt..

nnt yg dikejar x dpt.yg dikendong berciciran..
nnt anak bini nak makan ape?

eh da kawen ke kawan ko tu.hehe

+akufobia+ said...

haha.awalawal da give up.

Ivy Metaga said...

moga berjaya..

Precious said...

Dengar orang dapat libu2 tu seronok. Yang tak seronok selalunya modal yg perlu dikuarkan tuuuu ... Hu hu huuuu.

al-Wann said...

bro,ko guide dia btol2..sidh plak ak dgr kish dia tue..

sutera putih said...

;-)

green said...

kejayaan tak dtg bergolek tanpa kita bergolek skali.

geeds said...

walaweiy!
gaji 7 angka sebulan?! cra-zee!!! @.@
cool~

geeds said...

hope everything goes well for that new person and he will succeed..

sharamli said...

dgr jgn xdgr

Lifesaver said...

aku tak leh la comment..aku x on9

misz beauty said...

best betul orang gaji manyak2 nih... de rezeki nak buat bisnes jugak lah nnt...=)

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW