Share

entry contest 5 : teori kahwin aku

entry asal ada disini : http://www.joegrimjow.com/2009/04/te.html
kumpul soalan ini bersama 4 soalan lain untuk memenangi hadiah TEPAT pengomen ke10 dengan jawapan tepat akan memenangi hadiah CEPAT komen je entry bawah ini dan berpeluang mendapat hadiah RAPAT
semoga berjaya!!!



~~~~


tentu orang pelik tentang cerita aku yang merapu. adakah aku ini antara orang yang gersang yang mahu kahwin? selalu masukkan cerita-cerita khayalan dalam dunia imiginasi aku.

hurmm

masukkan semua itu bukan sebab aku ini sangat gersang mahu kahwin atau hormon aku yang tidak stabil, tetapi ia adalah peringatan untuk diri aku sendiri. lebih komitmen terhadap pasangan aku nanti.

oooh
bahagianya saat perkahwinan itu

rasanya tidak layak aku mahu cerita panjang tentang dunia perkahwinan, apa yang aku harapkan, aku mahu keluarga yang sejahtera.

bila aku mahu kerja
ada orang yang akan bagi ciuman di pipiku
mulut pun best jugak

bila balik kerja
ada orang yang menghidang makanan kegemaranku
tidak dilupakan neslo di sisi

bila malam
ada orang yang menolong menanggalkan bajuku
mungkin ketika itu bodyku seperti vin diesal ataupun arjun rampal

tapi itu hanya khayalan
imiginasi seorang budak mentah
yang aku tahu, cari duit dulu sebelum kahwin
barulah boleh pusing satu dunia ketika honeymoon

start gold cost,
pastu ke tokyo main game kat sana,
then ke cairo layan ayat2 cinta punya suasana,
singgah bumi uk kejap,
patah balik ke hawaii 2 hari,
mungkin buat umrah sambil2 rancang untuk buat anak pertama
berakhir di venice, menaiki tongkang
yahuuu


berbalik kepada teori kahwin aku, wujud satu kegusaran dalam diri ini. aku mahu kongsi cerita kahwin abang2 aku


abang sulong aku doktor
isterinya seorang lawyer
cinta pertama dia

abang ke2 aku engineer
isterinya seorang pensyarah(micet)
cinta kedua dia

abang ketiga aku akauntan
isterinya seorang pegawai bank
cinta ketiga dia

aku anak lelaki keempat
isterinya.... jeng jeng jeng
belum diketahui kesudahannya


aku akui sudah 3 orang gadis telah gagal bercinta denganku. wow!!! hebat jugak aku ni. tapi malangnya, ketidakhenseman dan juga keboroian perut aku dulu membuatkan hubungan tidak kekal lama.

sekarang aku mencari keempat
masih mencari
meraba-raba di dalam kegelapan duniaku

yang tidak melihat muka
yang tidak melihat perut


cukup pandai buat neslo
dan juga goreng ikan keli


kalau muka aku tidak dapat ubah
perut mungkin aku akan usahakan

sapa ada calon? bgtau aku. aku lelaki gersang
-ok, merah tipu-

biarlah masa menentukan
beberapa hari lagi genap umurku 21, mungkin umur yang sesuai untuk memulakan cinta baru, ooh, siapakah gadis itu??

nota kaki : tiada rekaan kecuali dinyatakan, dapat bini blogger best jugak, boleh update blog malam2 before tidur bersama




~~~~~~
soalan untuk entry 5 :
air neslo kesukaan penulis adalah campuran apa dengan apa?
entry asal ada disini : http://www.joegrimjow.com/2009/04/te.html
kumpul soalan ini bersama 4 soalan lain untuk memenangi hadiah TEPAT
pengomen ke10 dengan jawapan tepat akan memenangi hadiah CEPAT
komen je entry bawah ini dan berpeluang mendapat hadiah RAPAT
semoga berjaya!!!

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

42 comments:

Ivy Metaga said...

penulis suka neslo lalala, horlicks ngan nestum ke, milo ngan susu ke, errr....susu 3 in 1 hahahha

Mr K said...

neskepi ngan milo?


btw, micet.. siapa kakak ipar kau?
Lect apa, aku kenal tak?

kojah said...

nescafe + milo!~

kojah said...

nescafe + milo!~

azuan said...

milo campur nescafe campur air campur ais..haha

sharamli said...

yg merah tu ku caya...bt0l kn?

Eazy Izzuddin said...

ayyak suda contest ke 5
terlepas gile neh
sowy joe
malas on9
hehe
xD

Lin said...

neslo~~
nescafe + milo. h0h0~
tambah ais lg sodap.
:p

ALiE said...

halal ae jow,alie tak tau nak submit kat ne..
nak menang punya pasal..

weee~

:)

1. pergi ambil plastic di atas almari tu,nak bungkus pada kawan jamil.
2. 1948.
3. rm2000
4. majlis hari jadi joe
5. Nescafe dan milo

ALiE said...

1. pergi ambil plastic di atas almari tu,nak bungkus pada kawan jamil.
2. 1948.
3. rm2000
4. majlis hari jadi joe
5. Nescafe dan milo

ALiE said...

1. pergi ambil plastik di atas almari tu,nak bungkus pada kawan jamil.
2. 1948.
3. rm2000
4. majlis hari jadi joe
5. Nescafe dan milo

Koyuki said...

erm..abg sume da kawen?

hihi =D

Hayatito said...

aku nak spam buleh?

jwapan: neslo = milo + nescafe

sedap beb..hehe

Hayatito said...

jwapan: neslo = milo + nescafe

Hayatito said...

jwapan: neslo = milo + nescafe

Hayatito said...

jwapan: neslo = milo + nescafe

joe,jwpn utk TEPAT kne antr kt mn?
cni gk?

olin said...

nescafe & milo. sedap bila ber ais.

John Iverson said...

Ye la bro... klu kahwin, InsyaAllah saya jaga dia dgn sebaik mungkin...

miszkeyna said...

nescafe + milo

miszkeyna said...

nescafe + milo

miszkeyna said...

nescafe + milo

miszkeyna said...

nescafe + milo

Gadis.alaMaya said...

post yg ni ke yg kena kumpulkan jwpn tu? erm, try and error :)

1. pergi ambil plastik di atas almari tu,nak bungkus untuk kawan jamil.
2. 1948
3. rm 2000
4. celebrate birthday joe yg ke 21
5. nescafe+ milo ( xsure, cari2 mcm xde je huhu)

Lifesaver said...

nescafe and milo

misz beauty said...

jawapan tuk soalan dulu ok : milo + nescafe

okay, sambung merepek... ape dah pepagi masuk keje wat orang ketawa sorg2... ilang trs ngantuk.. huhuhuu... paling sengal bentuk badan nak cam vin diesel... ceth... bley kot, join fitnes first lah...=) tapi paling best baca pasal honeymoon tuh... bertuah badan sape dapat folo =D

dah jawab lima2 soalan... soalan terkumpul nak post kat mane??? =D

misz beauty said...

post kat sini je lah...

soalan untuk entry 1:
translate bahasa kelantan dibawah ke bahasa malayu standard
g amek supik ghongghak atah maghi deh, nok bukuh ko sain jamil
pegi ambil plastik bungkus atas almari, nak bungkus untuk kawan jamil

soalan untuk entry 2:
tahun berapakah ibuku dilahirkan?
Tahun 1948

soalan untuk entry 3 :
berapakah income penulis sebelum sambung belajar ke uk?
RM2000
soalan untuk entry 4 :
sambutan apakah yang banyak2 gambar kat atas ni?
Sambutan hari jadi joegrimjow

soalan untuk entry 5 :
air neslo kesukaan penulis adalah campuran apa dengan apa?
Milo + nescafe


fuh2 mudah2an ade yg sangkut... uhuks.=D

Hazzy Ishak said...

neslo=nescafe + milo

mYpRecious said...

sudah tentu campuran nescafe da milo.. Jadik la neslo.. Jangn lupe taruk susu pekat manis sket..baru aummmm

ALiE said...

kot2 boleh menang yang CEPAT punya ke...

nescafe dan milo..

ALiE said...

kot2 boleh menang yang CEPAT punya ke...

nescafe dan milo..

ALiE said...

kot2 boleh menang yang CEPAT punya ke...

nescafe dan milo..

Eyqa.Aman. said...

u will find someone who appreciate u. just leave it to GOD, k!

laa. da contest ke berapa ni? agak-agak sempat lagi ke x nk join?

geeds said...

haha.
i just dun get.
y r u so eager to get married?
aren't guy supposed to be a commitment freak???
semoga cpt bertemu jodoh! ;p

aty said...

ya..
gf ke4 anda merupakan wife anda!
hoho..

al-Wann said...

haha..mmg mjdi bro teori nie..hrap ko jmpe la pujaan hati ko 2 ek..ak doakan moga bkekalan hendaknya..

farhana said...

insyaALLAH lambt laun mst dpt jodoh punye
huhu amin..

aRaBeLLa said...

tak menahan ko punye teori..huhu

joegrimjow said...

@5573716988716703142.0
sharifah mariyam
kenal?

joegrimjow said...

@2123673187182080072.0
bnyaknye spamm
huhu

joegrimjow said...

@9047917970558689239.0
kamo pon main spam ye
ish2

joegrimjow said...

@8887985327334979749.0
kamo nye page xley view

joegrimjow said...

@7403627071384518682.0
sempat jew
hehee

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW