Share

dah semakin ramai orang update

yeahh
baru semangat nak update sebab dah ramai blogger yang dah start update
3 hari ni dunia blog memang sunyi abes
abes abesan sunyinya
macam jalan ke city hall time christmas
boleh dibuat tido


baru je bukak blog
wahhh, dah ramai yang start update cite raya
sampai berpart2 pun ada
takpe,
asalkan bahagia kan?
hehe


ku pon nak jugak
tapi sebab takde gambar
jadi kene tangguh dulu
wahh
dah tangkap 1000 lebey dah gambar
jenuh la nak pilih mana satu nanti
;-)




ibadah itu bukan sembahyang!


ramai yang beranggapan yang ibadah itu adalah sembahyang. padahal konsep ni salah. dan memang kita kene betulkan. yang sepatutnya


sembahyang itu adalah ibadah


ibadah banyak caranya. cara untuk kita mendekatkan diri dengan pencipta. selagi mana apa yang kita buat disertai niat untuk mendapat keredaan allah, dah dikira ibadah. cara kiraan pahala nya macam mana, tu bukan hak kita untuk tahu. yang penting, yakin dengan sifat pencipta kita yang maha pemurah lagi maha penyayang


rugi kan


amalan sunat yang dilakukan semasa bulan ramadhan diangkat sebagai amalan fardhu pahalanya. memeng banyak la pahala kalau dapat. tapi tu untuk sebulan je. bulan ramadhan, dan bulan itu dah pergi dah 3 hari. rasa sedih ada tak?


sepatutnya adalah kan


kalau ada, jangan beraya sampai kita tak ingat nak sembahyang. melengahkan waktu sembahyang. sia-sia je la puasa di bulan ramadhan, dah habis bulan ramadhan, kita kembali ke zaman dahulu kala


tujukan untuk diri


joe, jangan lagho...
joe, jangan makan banyak...


sama-sama beramal ;-)


nota kaki : malam esok ada perlawanan futsal KELUARGA. hehe, da lama x excercise ni!

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

14 comments:

shinawawa eyenie said...

utamakan yg wajib dulu
ingatkan diri supaya jgn lupa Allah dlm pa perkara itu...

shinawawa eyenie said...

spent ler masa yg da ini utk fmly...wak da blik UK kan?hehe

~cik manis~ said...

slmt hari rye incik joe :)

Framestone said...

he..23x sape yg update blog tue sape2 yg hilang semangat tue n sape yg bakal pancit esok malam he..23x (bancuh air pun ok pe)

out of topic--> he...23x sian orang yang kne kerje hari esok ek he..23x sape la tue kan he...23x entah2 sekadar punch card then dah xnmpk muke dah he...23x

www.broframestone.com

♥miszluna™ said...

huhu..

sonok nye ade futsal keluarga..
jgn mkn byk tau

OREOO said...

salam aidilfitri..
OREOO juga kembali..ahaks

imanshah said...

ambo ari2 update..haha..memang sunyi, sekarang dah sibuk balik..

green said...

futsal..
InsyaAllah ..larat lagi nak sepak bola tu..
hehee~

Koyuki said...

waa..rindu la..rindu blogging...

farah said...

perlawanan futsal keluarga?

mcam best je.

:)

joegrimjow said...

@8924398271373698710.0
gaharu cendana pula
hehe

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

setuju2...sembahyang itu ibadah, bukan ibadah itu sembahyang =D

Lifesaver said...

larat ke exercise lagi tu?

misz beauty said...

yup2... setuju... bile raya sume org lupe diri...

untuk diri sendiri gak.... jangan leka beauty... erk...

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW