Share

contestku : tepat lagi cepat lagi rapat


contestku : tepat lagi cepat lagi rapat


9 HADIAH UNTUK DIMENANGI!!!!



syarat-syarat (wajib dibuat)

mempunyai satu blog
membuat satu entry di dalam blog anda mengenai contest ini
linkkan entry ini ke dalam blog anda
tak payah banner2, sebab ku sendiri tak tahu nak buat banner (hehe)
dah buat entry pasal contest ni di blog, link kan urlnya di bawah ini
menjawab soalan-soalan yang dikemukakan dengan tepat lagi cepat!





cara-caranya

bermula 9hb 9 2009 sampai 13 hb 9 2009, 5 entry akan ku postkan kembali.
entry yang di post adalah entry lama yang mendapat sambutan komen yang banyak
entry ini ku akan ubah sikit mengikut kesedapan ku mengubah
setiap akhir entry akan ada satu soalan berkaitan dengan entry yang ku postkan
jawab soalan yang diberi!


bahagian 1 : tepat

kumpul kelima-lima jawapan dan hantar jawapan anda ke sini.
isi segala butiran anda.
setiap blogger hanya layak menghantar satu penyertaan sahaja
tarikh tutup adalah 15 hb 9 2009 pukul 11:59:59 pm
3 hadiah utama disediakan!



bahagian 2 : cepat

ku akan post entry secara rawak bermula 9hb 9 2009.
jawab soalan di setiap entry di bahagian komen.
pengomen yang ke10 dengan jawapan paling tepat akan memenangi hadiah untuk entry itu
5 hadiah utama (satu pemenang untuk satu entry) disediakan
tiada tarikh tutup


bahagian 3 : rapat

seorang pengomen yang paling banyak (kategori bulan september, sampai 15hb je) akan dapat hadiah misteri
comment akan di moderate kan
1 hadiah misteri yang paling rapat denganku ;-)
tarikh tutup adalah 15hb 9 2009 11:59:59 pm






hadiah????

semua hadiah akan ku beli di taiwan nanti. tengah fikirkan lagi. ada apa-apa cadangan? hehe




baru 8orang???
nak 8 orang ni menang ke??

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

68 comments:

{lumut} said...

macam rumit je joe..
hehe..
adiah arituh lumut dpt ker?=)

Mr K said...

rumitnya.................

Jom kita rapatkan diri kita joe

SuFy said...

susah nak menang ni cuz blogger yg da memang popular mesti la akan menang..huk2..tp cam teringin nak masuk!!

CikYana(",) said...

alahai rumitnye
huhuhu

xpe2..insyaALLAH cikyana join

CAHAYA said...

pening aku baca contest ni. haha.

al-Wann said...

alamak,nmpknye aku kne baca lg laa..best gak contest ko nie bro..

shinawawa eyenie said...

penerangan yg amat serabut..hehe

shinawawa eyenie said...

ptt 1 cth yg leh faham ni..yg simple n teratur

+akufobia+ said...

haha.nak fahamkan pun agak susah.takpe.kalau yang nak sangat join mesti berusaha nak fahamkan kan?

Syima Syaz said...

poning den haa...
nak link2 bagai..aduhai den dah la buto i.t

Hayatito said...

dah joe..
syarat awalannya ku dah penuhi.
bg memeriahkan lgi..
i'm in..
haha

http://hayatito.blogspot.com/2009/09/salam.html

p/s:btul ke mcm ni? aku agak konpius

sharamli said...

ssh nk phm...

sam sl0gan p0lis p0n ad...hu3

lea said...

macam nak join

Anonymous said...

apsal susah sangt nak paham?
1st tulis entry kat blog yg nak masuk
2nd tungggu 9hb ni untuk 1st entry, pastu masuk je la

paham btol2
baca biar habes
baru paham


haha
tp kalut la bro
tp ak paham sbb baca 2 kali
xley masuk sebab xde blog
hehe

piNky LuCiA said...

macam best je... nak join.. tapi aku macam tak faham dengan syarat2 ny.. hahaha.. sengaL..

khairil said...

x paham :(

farah said...

kenapa susah sgt?

:D

aim-a said...

adeh..rumitnye arahan........ehehehe :P

kojah said...

wahhh bestnyerr...nak join sesgt tp tkt xsempat nk bukak blog...

Monkey D Luffy said...

musim contest bermula kembali ni

naqiubex said...

9/9? Come on!

Jard The Great said...

uish........nk join...

Lifesaver said...

erk!!!

contest yg senang lagi takde ke?

joegrimjow said...

@3519366665254764980.0
mesti lah dapat!!!!!!!
hehe

joegrimjow said...

@682287860577681251.0
jom2
kene masuk contest r
hehe

joegrimjow said...

@6484291112104991191.0
xde kaitan pon dengan popular

joegrimjow said...

@8113318654158239167.0
betolll
jgn lupe masuk
hihik

joegrimjow said...

@7523310622409031183.0
sorang je baru btol2 paham

joegrimjow said...

@7369684293405996033.0
yg ni dah paling senang

Lili Puteh said...

baru terperasan.
lama tak dapat buka blog, jd x blogwalking.

kedengaran menarik,
tapi agak rumit juga.

kena baca lagi skali untuk pemahaman yg lebih mendalam.

fecha said...

joe..sy dh join..cam best jerk..hehehe
http://lurvefecha.blogspot.com/2009/09/sy-mahu-join-contest-joe.html

geeds said...

i dun really understand the whole idea but utk memeriahkan majlis, i'm in! :)

my link: http://geeds.blogspot.com/2009/09/joegrimjows-contest.html

iva saionji said...

salam joe...nie ek..try nasib..ahakz...

http://missivasaionji.blogspot.com/2009/09/contest-dari-joe.html

iva saionji said...

JOE SEMALAM IVA ADER BAGI LINK DAPAT KE..??

HEMY said...

ait...bukan ke aku dh bagi jawapan kat entri contest tu? tak dikira ke??huwaaaaaa

rhapsody LiN said...

ive post the en3 for this contest.. sje meramaikan contest.ahahaha~

usya2 la ye.. :p

http://rhapsodyae.blogspot.com

sutera putih said...

aku tgh sedih ni,,,
nnnti lah join,,,huhuhuhu,,,
cam best jer,,,
(aku xleh pk skang)

Jard The Great said...

wahai adikku Joe... aku tak dpt nk skodeng blog ko selalu utk sertai contest ko neh... pandai ko ek.. tambah trafik.. syabas!! ehehe..

pls email me ur address... malaysian one ok.. nk gi kad raya.. and possibly buah tgn dari sabah..

thanks..

dari kakak yg cun
Jard...

ALiE said...

nak join jugak la..
hari tu terlepas sipi nk menang teka tarikh lahir en joe..

hari ni lepas geram..

ALiE said...

kena taruk link jugak ke..

sat2..

http://alie89-norazlaili.blogspot.com/2009/09/contest-joegrimjow.html

ezzati said...

bole msk sllh stu je kan...mcm xde choice part 1 je bole ni...

atiQah adNan said...

terase seperti nak join...
mahu terima hadiah tudung dari taiwan.. hee~
tapi tak blogging 24 jam.. mesti terlambat nanti..
mungkin contest yang lain..

misz beauty said...

dah join....

http://miszbeauty.blogspot.com/2009/09/contest-tepat-lagi-cepat-lagi-rapat.html

~effa~ said...

joe..
sbb effa xreti nk wt link tu, so effa just wt mcm dlm post effa tu..
try la tgk...
agak2 leh join x?

http://effa88gurlz.blogspot.com/2009/09/joe-in-journeys-contest.html

~effa~ said...

ai joe...
actually effa pon xbpe nk phm sgt but i'm going to try...
here my post link dat u ask to do bout ur contest...
i dunno how to make a link but only dis dat i can do..
hope it can be accepted...

http://effa88gurlz.blogspot.com/2009/09/joe-in-journeys-contest.html

adios....

shinawawa eyenie said...

bg jer 5 org itu menang...

shinawawa eyenie said...

nk msuk cntst tp xda mood nk jwb...
mood ksdhan..

misz beauty said...

wah dah de link saya tersenarai... sangat syok!!!! fuh mudah2an berkat bulan ramadhan dapat lah hendaknya menang saguhati pun xpe... ekekekeee=D

p/s* jangan duk sane lame2 nnt melepas ketupat rendang... =D

♥ayudeadwish♥ said...

cam tipis je pluang...

Mr K said...

Aku tengah berfikir nak join ke tak..
Bz yang amat ngan erm... entah la..

Hadiah bli kat taiwan..
Hadiah apa yea..
Kalau kau kasi hadiah awek taiwan sorang mungkin aku akan trus masuk tanpa berfikr kot.

vidadarisakura said...

gila ar.rajin buat contest.aku jak lambat alert.huhu

azuan said...

owh..
nak join..
ad peluang lagi nie nak menang hadiah Tepat dengan
cepat nie..

http://jangan-bukak-contest.blogspot.com/2009/09/kontes-dari-joegrimjow.html

azuan said...

silap link..hi3

http://jangan-bukak-contest.blogspot.com/2009/09/kontes-dari-joegrimjow_11.html

izman said...

contest lagi? murah rejeki ko joe.

izman said...

contest lagi? murah rejeki ko joe.

joegrimjow said...

@4217953955414902734.0
aminnn

Eazy Izzuddin said...

ayyak joe
terlepas abes contest kamooo
ohoho
xD

misz beauty said...

nak post kat sini jugak soalan terkumpul...

soalan untuk entry 1:
translate bahasa kelantan dibawah ke bahasa malayu standard
g amek supik ghongghak atah maghi deh, nok bukuh ko sain jamil
pegi ambil plastik bungkus atas almari, nak bungkus untuk kawan jamil

soalan untuk entry 2:
tahun berapakah ibuku dilahirkan?
Tahun 1948

soalan untuk entry 3 :
berapakah income penulis sebelum sambung belajar ke uk?
RM2000
soalan untuk entry 4 :
sambutan apakah yang banyak2 gambar kat atas ni?
Sambutan hari jadi joegrimjow

soalan untuk entry 5 :
air neslo kesukaan penulis adalah campuran apa dengan apa?
Milo + nescafe


bismillahhirrahmannirrahim... amin=)

Blogger Ini Tidak Mahu Dikenali said...

kau pigi rumah urut mana??

ALiE said...

1. pergi ambil plastic di atas almari tu,nak bungkus pada kawan jamil.
2. 1948.
3. rm2000
4. majlis hari jadi joe
5. Nescafe dan milo

ALiE said...

1. pergi ambil plastik di atas almari tu,nak bungkus pada kawan jamil.
2. 1948.
3. rm2000
4. majlis hari jadi joe
5. Nescafe dan milo

joegrimjow said...

@792618485947669869.0
da baca btol2 ke syarat?
huhu

misz beauty said...

rasa cm dah baca betul.... adoi lah... wat neves jerk... erkkkkk

ALiE said...

joe ang ni bagi kami cuak la...
dah penat dah bca syarat dy tau...
xpe la klau x menang,bukan rezeki kot...
lagi pun dah tamat waktu..
hu3~
x larat dah nyah..

iva saionji said...

joe..macam dah terlewat jek...nak masuk yg TEPAT..aduh iva bz gila ar joe..xpelah..apepon iva just try luck k...

soalan untuk entry 1:
translate bahasa kelantan dibawah ke bahasa malayu standard
g amek supik ghongghak atah maghi deh, nok bukuh ko sain jamil

jawapannya :

pergi ambil plastic di atas almari tu,nak bungkus pada kawan jamil.

soalan untuk entry 2:
tahun berapakah ibuku dilahirkan?

jawapannya :

1948

soalan untuk entry 3 :
berapakah income penulis sebelum sambung belajar ke uk?

jawapannya :

RM2000

soalan untuk entry 4 :
sambutan apakah yang banyak2 gambar kat atas ni?

jawapannya :

sambutan birthday joe sambil berbbq...

soalan untuk entry 5 :
air neslo kesukaan penulis adalah campuran apa dengan apa?

jawapannya :

sudah tentulah MILO + NESCAFE = NESLO...

yippa...

encik misteri said...

errr..mcm kenal je anda nih.asal klantan ke? skolah smkam ke dlu? ke silap org.errr.....

zai kulim said...

nak join gak...tapi date dah due kan??

taufidris said...

nak gak join..

http://taufidris.blogspot.com/2009/09/aku-mahu-join-contest-tepat-lagi-cepat.html

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW