Share

2 orang bisnes partner

aku diperkenalkan dengan herbalife adalah dari classmateku. dalam istilah senang, upline. sorang yana, sorang lagi mira. meh nak cite skit pasal dieorang berdua. ooh, janganlah gossip aku dan dieorang berdua, kami bekerja untuk fun fun fun sahaja ;-)


~~~~


amira wardiah


die adalah orang kelantan. aku kira 1st line dia. maknanya dia yang sponsorku. ok, tak mahu cakap banyak sebab hari ni besday dia. 17hb 9. wahaaaa. welcome to 21!! orang nak 22 dia baru 21. hehe. eppy bestday mira


HAPPY BESTDAY mira










aku nak cite skit keperitan yang dia share denganku. masa nak jadi supervisor, ayah dia kuat halang dia. sebab ayah dia tak caya dengan bisnes macam ni. sampai satu ketika ayah dia cakap



"yah ingat ayah dah tak mampu sara yah dah ke yah nak buat bisnes2 ni? ayah ada duit lagi, tak payah la nak buat bisnes!"



hati anak mana tak pedih kan. ayah sendiri tak restui. aku pun tak tahu cerita lanjut macam mana ayah dia boleh setuju n restui balik. sekarang ni ayah dia pun join bisnes ni sama as supervisor. gud luk pakcik.


memberi support kat anak adalah tanggungjawab ibu bapa


nak je aku letak gambar boyfriend dia. haha, dia kenal dengan bf dia kat herbalife. waaah, trun bnyak kilo dan antara orang malaysia yang ada rekod penurunan berat badan yang banyak. tengok, bisnes ni pun ley buat orang cari pasangan hidup. sweet je.. papa pun, thank you mira coz introduce me to this bisnes. hope u will success!!




~~~~~



cik yana


aku kira 2nd level dia dah. dia sponsor mira dan mira sponsor aku. paham kan? haha. aku pun tak paham sponsor2 ni. yang ku tahu, kongsi produk ni dengan orang, ku dapat duit lebey. mak ayah yana ni kire orang besar dalam herbalife. waah, panjang kalau nak cerita!


nanti lah buat satu entry pasal mak bapak dia. sebab memang bagi ku inspiration untuk terus berjaya. bukan stakat buat bisnes aje, dalam apa2 pun. org kaya ni slalu bermotivasi kan? huhu


pasal cik yana ni, orang kajang. masa aku mula2 berjinak ni, dia lah pengaruh aku. haha, pandai betol minah ni yek


"joe, ko makan la dulu. ko kan GEMOK. nanti kalau beray ko tak turun, ko tak payah bayar. ada 30 days money guarentee. ok?"


ayat gemok tu sensitif ok. sebab tu la aku makan. terpengaruh makan free. last last tak jadi free sebab dengan 1st roduk aku beli turun 6kg. tak kan tak nak bayo kan, kena bayo la brader. pape pun, syukur sebab perkenalkan aku dengan bisnes ni. thank you ye yana.


banyak soal bisnes ni aku belajar dari dia. selok belok macam mana nak handle custemer, marketing plan n macam2 lagi. smoge kamo terus sukses ya











nak tengok gaji yang herbalife bayo kat dia? patut la dia nak buat bisnes ni full time nanti, gaji dah masyuk


clik untuk tumbesaran



2 2 classmate aku ni memang nak buat bisnes ni secara full time nanti. sebab tu dieorang keje bagai nak rak masa cuti ni. hurmm, ada sorang lagi classmate aku join, baru je join, pooon perempuan jugak. rasanya dia join sebab nak makan murah. asyik beli mahal je dengan kami, dia pon join nak makan murah ;-)


yang laki? walaupun 8 orang laki, semua tak minat. hehe. lagipun aku ni bukan jenis suka sangat promote gila2 kat orang, mungkin sebab tu kot. ada classmate aku yang makan dapat result trun 10kg lebey pun tak nak buat bisnes. biasalah tu. takpe lah, harap terbuka hati nanti.


laki ni ada dia punya ego sendiri. hehe


pape pun, pesananku kat dieorang berdua, blajar dulu. jangan duk ponteng kelas je. tahulah semangat belajar dah takde, tapi kelas jangan lupa pergi!! hehe. smoge bisnes ni akan berkembang kat uk. TUNGGU LA SEMUA ORANG SHEFFIELD!!!



nota kaki : petang ni mau beli baju raya. yee haaa

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

24 comments:

Hayatito said...

happy burfday my upline.hehe..
baiknya hati mu joe buat entry pasal diaowg kt sini.huhu

2 org ni lah yg paling byk berjasa dalam hidup aku. love both of you..semoga terus sukses dalam herbalife.

eh2..marah joe nanti. haha. bila maw naik get team joe?

Lifesaver said...

oh..muda2 lagi dah suka bisnes..bagus la

farah said...

8k?

byak tu.

miss lolly a.k.a luvfareda said...

AISSSSHOOO.

lumayan bangat deh.

miss lolly a.k.a luvfareda said...

joe.

umah kamoo di mana?

misz beauty said...

modal nak join venture bisnes nih brp?

Eazy Izzuddin said...

beshnye
hik3

Salam Lebaran....
Maaf Zahir Batin...
Ada Kad Raya Untuk akak....
;)

joegrimjow said...

@5516955602019111086.0
peringat
dtg2 la
hehe

Eazy Izzuddin said...

Salam Lebaran....
Maaf Zahir Batin...
Ada Kad Raya Untuk kamoo....
;)

silap tulis "akak" pule
hehe

joegrimjow said...

@1940982537640699915.0
98 ringgit
hehe

joegrimjow said...

@9088298105113797686.0
tetibe jadi akak
hehe

Nazra~ said...

slmt hari raya ^__^

Mohd Shahnom Ismail said...

Tanpa herbal life, ku turun 13kg dalam tempoh 3 bulan

Hehehehe..

░♥si lampu neon♥░ said...

cewah cewah promote bisnes ni =)
hehe

░♥si lampu neon♥░ said...

pomote bisnes! =)

{lumut} said...

hebat tuh 8k...huhu.
duit2...
tp sehat tuh penting kan??
ko pon dah makin hensem.=)
hehe

joegrimjow said...

@793656337799605688.0
huiyoo
mantop2
tp ku lepas tu ley buat duit dengan lemak yg hilang
fat into money
hehehehe

joegrimjow said...

@2211115812144088958.0
hihik
blushing~~

joegrimjow said...

@3037266009575046045.0
kalau untung apa salahnye
heeee

i'm_siCK_n_tiReD said...

gud luck en. joe~~

:)

amirul said...

Salam Joe...

Bisnes2 juga... raya dulu... hehe... selamat hari raya... :)

aku pun join ini bisnes dah 2 tahun... tapi kurang aktif... :(

Ivy Metaga said...

memang lumayan...

cHeRyNa PiReS said...

selamat maju jaya ye:)

nabil_potter said...

joe, mira tu budak kelas ak time kat utm sebelum dia fly..

ak rasa minggu lepas baru jumpa dia kat utm..huh

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW