Share

tambah otot buang lemak di bulan puasa


dulu ku dah kata nak buat contest, tapi takde idea lagi mahu buat contest apa. memang sukakan contest berkenaan entry sebab memang suka baca entry yang best-best, rasanya mahu proceed dengan itu je la. boleh kan? cuma takde idea lagi mahu entry berkenaan apa. tunggu la bila dapat mimpi. hehe


contest orang



cik jard pon ada buat contest kat blog dia. ni link. menarik gak, kena masuk ni. tunggu ada gambar ku post ya jard



ni ha ku jumpa satu contest yang besh! masuk la jangan tak masuk. ku memang support klu contest bentuk yang tolong slimkan orang ni. jaga kesihatan badan sendiri. ni ha dia punya tuan empunya blog link, boleh pergi sendiri dan masuk ya.


cabaran tukar saiz seluar


memang menarik. rugi pulak tak buat contest macam ni. kan nak buat kan langgar hak cipta terpelihara. nak masuk pun dah tak boleh dah. sebab perutku dah ideal dah. kekeke! ok, dulu memang 35, 36. sekarang ni dah 32 ok. slim gitu. jadi memang kalah kalau join. terlampau kuruskan bahaya plak. hehe



petua



tukarkan fat(lemak) kepada muscle(otot). ni adalah petua untuk jadikan badan anda kelihatan menarik. ramai yang diet nasi, maknanya kurang ambil kalori dan hasilnya lemak dibakar. tapi lemak tu tak ditukar kepada otot. jadi, bila start makan balik, maka senanglah untuk naik badan semula. sebabnya hanya lemak dibuang, tapi otot tak bertambah



cara betul?


exercise atau kurangkan makanan sememangnya boleh bakar lemak. tapi kena cari makanan yang kaya dengan protein untuk bina muscle. jangan lupa, protein boleh didapati dengan 2 cara, satu protein tumbuhan (soya) dan satu protein haiwan (susu). untuk bina otot, kena ambik protein haiwan. bukan protein soya. protein soya hanya untuk mengenyangkan kita je. minumlah susu dengan banyak ya lepas ni



tapi berhati-hati


cari susu yang rendah lemak. tengok kat bahagian belakang, pastikan nisbah sekurang-kurangnya 5:1. contoh 5 gram protein, 1 gram lemak. ada je kat pasaran, cakap beriya rendah lemak, padahal 5 gram protein, tapi 3 gram lemak. kita tak mahu lemak, mahu protein saja ok



caranya?



lepas exercise, minumlah susu. hehe. ni cara paling jimat la. untuk lebih efektif, carilah suplemen macam herbalife tawarkan, satu botol tu, 200 gram protein, 0 lemak. hohoho. susah oooh nak cari produk macam tu. sebab tu herbalife bukan loss weight program, tapi SHAPEWORK program. bentukkan badan dulu


opsss, terpromote sudah


ok lah, itu je nak share. lagi sekali, ku bukan ambik nutrition, tapi belajar electrical engineering, masuk ni tahun ke3 dah. jangan salah faham ya. semoga beramal



nota kaki : rasa lapar boleh dihindari dengan memikirkan mahu lakukan ibadah, bukan pikirkan pasal makanan

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

25 comments:

epalkopi++ said...

hahahahahahahaha....

lg skali nk ckp..

bley jd part-time nutritionist..(^_^)

::Mish ShaZz:: said...

size fat cell berubah tapi bukan kuantitinya..bila kita stop makan nasi..fat cell kurang dari saiz bukan kuantiti..jadi bila start mkn nasi blk..2x ganda berat bdn akan naik dlm masa semingguu..

joegrimjow said...

@5386925690385995779.0
bahasa mudah ek
hehe

shinawawa eyenie said...

ska minum susu...sedap tp kn memilih ler,

sharamli said...

32?
mmg slim..
tp kawe lagik slim...
ha3

shinawawa eyenie said...

tp wak..masa wak chubby dulu g comel ler..hehe..

rhapsody LiN said...

ee... bengang nk cari bju kurung untuk raya ptg td. susah giler nk dpt saiz lin.
:(

nk kne gemuk cikit ni...

░♥si lampu neon♥░ said...

keh keh tak salah kot kalau ko nak jadi pakar pemakanan!tapi ko kene jadi contoh la..kasik bukti sebelum selepas=)

joegrimjow said...

@3901479613409934377.0
kene tgok entry sebelum2

joegrimjow said...

@5926083488968650862.0
chubby xsehat xley jugak

░♥si lampu neon♥░ said...

cewah2 promote2. da tgk ke sebelum selepas aku nyer entry ekeke. lawak kot

joegrimjow said...

@8793603295128901601.0
ehhhh
ada gak ke?
xjumpe ponnn
lalalal~

lieya orange M.I. said...

...wahhh, bagusnyer, para lelaki blh jimat...
...tp perempuan tak sesuai la nak muscle2 ni...=p

...kalau mkn telur mentah, blh ada muscle jugak kan...

...selamat berpuasa...=D

ayin jemin said...

ops..mempromote juga si joe

yeah!
herbalife is the best!

Lifesaver said...

erm..bagus tips2 di atas tu..kalo pregnant..leh makan x joe?

Jard The Great said...

hehehe.. org kata bg pompuan.. mase badan tgh besar tak baik wat exercise nnt jadi muscle.. baik slimkan dulu........ baru exercise utk muscle.....

Mr.Homosapiensz said...

nice info..pasni nk try ler....hehe

buaya said...

salam ziarah...

dijemput menjadi follower sy yer..

http://www.buaya-merah.blogspot.com

+akufobia+ said...

ngaa.promote la pula kan,mana haci.

n a r d indie winkie said...

amazing. sambil ber'contest' kita menguruskan badan. hehe.. selamat berpose ye encik joe.

et said...

hoho..bez btol kalu tau byk psl diet ek..ley kongsi reramai..suke2..^^

cikgu_math said...

CM dah pernah ambil herbalife... habis beratus-ratus, tapi tak minum pun... tengok-tengok dah jadi keras susu tu.. hu..hu..tutup tak rapat, & rugi saja-saja. Masa tu dah masuk jadi ahli... tapi kad entah kemana!dan CM tetap macam dulu!
maknanya: CM tak akan berjaya, sbb tak ada disiplin... betul tak joe??

CAHAYA said...

thanks for the tips! nak start Herbalife next week. Ada lagi stok lepas berbaki.

joegrimjow said...

@5188710574035805518.0
coach pon pentg gak
tap klu dah coach call pon xlayan
entah laaa
huhu

al-Wann said...

aku nak xnak kurgkn lemak,aku nak buat lemak laa..hehe

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW