Share

naik pangkat!!-ghairah-

takde idea ku kerja apa? klik cni untuk tahu apa kerja part timeku.
bulan lepas income rm 3 ribu!
bulan ni target rm 5 ribu, baru 3 hb 8, dah dapat rm 400!


jangan risau, anda boleh teruskan segala pembacaan anda kerana entry ini bukan mahu promote apa2 bisnesku yang ku jalankan. nak tau lebih lanjut, terus ke bahagian pautan website bisnesku diatas. bayak jugak yang respon ek? hehe


ada perkara penting mahu dikongsi!


bulan ini ku telah menjadi world team dalam syarikatku sekarang. macam mana susahnya mahu jadi world team? seperti kene keluarkan modal 30 ribu ringgit dalam sebulan. lebih kurang macam tu


pelikkan macam mana pelajar sepenuh masa di universiti luar negara, balik bercuti mahu buat betul-betul masa cuti ni dapat duit dengan banyaknya(bagiku 3 ribu tu banyak!!). hanya dengan usaha berterusan


jangan cakap bisnes itu senang!


apa-apa jenis bisnes pun, memerlukan daya saing yang kuat dan hati mahu bersih! siap sedia untuk menempuh segala cabaran dan mehnah didepan. ada halangan, jatuh tak mengapa, yang peting kene bangkit setelah jatuh. kalau terus jatuh dan tak bangkit2, alamatnya... k.o la!


letakkan posisi anda di tempat anda sekarang!


masih seorang student? tahun ni spm? bekerja dengan orang? makan gaji dengan kerajaan? pengusaha kantin? peniaga nasi lemak? pembuat roti canai? penasihat kewangan? pengurus bank? peramal kaji cuaca?


atau apa-apa pun anda sekarang, jika mahu jadikan diri anda lebih baik dalam bidang anda, yang perlu kita ada adalah perasaan ghairah! ghairah untuk mendapat lebih baik. ghairah dengan posisi anda sekarang. ghairah dengan kerja yang anda lakukan


ghairah sama dengan komitmen


jika anda ghairah dengan posisi anda sekarang, katakan anda seorang pelajar spm, ghairah untuk mendapat straight a, sudah pasti banyak komitmen yang digalaskan untuk anda memperoleh impian anda itu. begitu juga dengan posisi2 lain. semua sama, dan jika semua kerja anda lakukan dengan ghairah yang hebat, hasilnya juga akan hebat!


takkan dibilik je nak ghairah?


ku telah menjadi ghairah dengan diriku dalam bisnes ini, sebab itu ku dapat kenaikkan pangkat ini!. itu contoh mudah


ku fikir banyak dikalangan kita tak selesa dengan kerja yang ada. 2 hari lepas ke secret recipi putrajaya, ada seorang pelayan ni, nak tak nak je melayan kami. muka slumber, macam baru bangun tido je. apa impaknya?


dah tak mahu kesana lagi!


cuba lelaki itu ghairah dalam kerjaya, kami masuk je, terus sambut dengan senyum mesra, tegur nak makan apa, nak duduk kat mana, pelawa kami untuk duduk di tempat yang paling bagus, kalau terbuat silap, terus minta maaf. layanlah custemer ni dengan betul, barulah custemer tak lari!


bukan ghairah lain yang kami mahukan, cukup dengan layanan itu sahaja, sudah pasti pelanggan berpuas hati, perniagaan menjadi semakin maju! itulah bayaran ghairah, hanya satu bayarannya, mendapat benda lebih baik!



ok lah, tak mahu bebel banyak pagi ni. semalam jumpa lagi 2 orang blogger, nanti kucerita lebih sebab susah nak upload gambar kat sini. banyak jugak kawan blogger yang dah ku jumpa, best woo.


malam ni dah balik ke kelantan balik, tiket tak beli lagi. doakan supaya tiket adalah ek malam ni, kalau tak...waaaa, nak balik rumah

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

26 comments:

azaliahjsalleh said...

auwwwwwwww , gud2
after bis belajar baru pikiaq nak buat bisnes kot

joegrimjow said...

ku pon still belajar
blajar2
bisnes2

flying colours dapat
duit pon masyuk

Precious said...

Syabas anak Melayu. Eh ada gak semangat perkauman tu. Hiks! Sori! But memang haku kagum kalu anak Melayu ghairah dalam business ni. Ko teruskan eh dan buat sumer org bangga ... Tahniah! studi jgn diabaikan!

Kujie said...

baca entri berghairah di pagi isnin....

ayin jemin said...

semangantnya c joe ya..

Jard The Great said...

kalo komited takpe... business mmg jalan.. ehehe..

Lifesaver said...

wow!hebat dowh!!keep up ur good work!

Ivy Metaga said...

ku pun nak ghairah hehhe

farah said...

org lelaki mmg ghairah dgn kerjaya.

:D

teamdakwah said...

ok jer nak biznes sambil blaja..
tapi aq xsebijak ko kot joe..
huhu

ieNn ZaZa said...

semakin berjaya yer bisnie en joe..congret2..hehe..leh laa blanje camni..

qishie said...

papehal kena bg full komitmen.
kat blaja
kat bisnes.

tp kekangan besar untuk aku ialah,
parents aku tak semudah itu nak melepaskan aku keluar dari rumah.


:)

nyway,all da best joe!

+akufobia+ said...

jom ghairah.

jawatankuasa pelajar tanpa asrama said...

salam wak..
wah..best bisnes yg menguntungkan..
bgs ler wak..
leh ler ajar sy nti..

Ery Farieha said...

bisnes ape sbenanye?
hoho
saye bisnes kuih raye :P

rhapsody LiN said...

hoho~

bes2 jmpe hari tu.
x sabar nk bwk kakak turun kl.nk bg dia kurus mcm abg joe.
hehe~
:p

atty's said...

teruskan usaha mu joe..

KhairiL's said...

cukup bulan boleh la blnja aku

Eazy Izzuddin said...

wah!
congrats joe!
=D

John Iverson said...

Selamat berjaya bro dgn apa yg diusahakan...

secretname said...

wah..bisnes jln..stdy pon power..hrp2 ko leh jadi bisnesman yg unggul 1 ms nti joe

blackskin said...

Timing tu penting...jadual masa betul2, smartly then bleh r bisnes time belajar pun. Kan?
Motivasi ada.

Tapi mana dapat modal rm30k ?
Part modal tu payah.

geeds said...

wah.. $.$
i want to start earning my own money too.
how larh???

joegrimjow said...

as simple as u work hard

sharamli said...

ghairah yg tuttt lagik tr0k k0t

mummYaeesh said...

mmmm..weols jek tak jupe lagi..ntah2 da abis fm uols agih2kan..uwarrgghhhh

btw..ghairah kat bilik pun penting gak!woohoo

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW