Share

gulai kambing cili api


nota awal : pemenang teka teki adalah seorang laki. tapi hadiah ni cam sesuai untuk perempuan. hurmmm. tengok la macam mana



ada seekor kambing yang tak berapa hensem. berjalan tak ingat dunia keliling hutan. tiba-tiba dia di jerkah oleh seekor musang berbulu lebat


musang : habis la kau!!
kambing: alamak, mampus aku. ko nak makan aku ke?


musang : mesti lah. lapar. bersiap sedia lah!!
kambing: kau tak puasa?


musang : haha. aku uzur. tak boleh. siap sedia untuk di makan
kambing: mbeeekkkk


musang : haha. bohsan je kau mbeekkk tu.
kambing: kejap2... aku ada permintaan


musang : apa?
kambing: sebelum kau makan aku, aku ada dengar satu kisah pasal kau


musang : pasal apa?
kambing: kau suara merdu kan?


musang : yup. mestiii
kambing: bolah tak kau nyanyi satu lagu untuk aku sebelum kau makan aku?


musang : nyanyi? boleh boleh. kepakaran aku tuuu
kambing: nyanyi lagu ziana zain ok


musang : ok ok....wollllffff....auuuuuwwwww....auuuuuuu


musang itu nyanyi dengan kuatnya. tak ingat dunia. 10 minit kemudian tuan empunya kambing datang membawa senapang dek terdengar teriakan musang itu tadi. musang itu terus beredar tanpa menjamah sedikit pun badan kambing itu



moral :
1-jangan lah berjalan sorang2 dalam hutan
2-kalau orang ada ampu, walaupun kita tahu kita tak, mesti ada maksud tersembunyi

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

24 comments:

emmii the strange said...

replied from Get Lost: true...tapi adakah anda sedar bahawa tanpa guru siapalah anda? hence, senang crita, semua memainkan peranan dalam penyaluran ilmu terhadap kanak-kanak termasuk bakal engineer seperti anda. tanpa engineer mungkin bangunan sekolah yang kami duduk tuh tak tahan lama...tanpa guru, tak wujud juga engineer seperti anda. so fikir2 laa...cuma AKAK ni memang tak suka berniaga. akak tak kutuk, just memberi pendapat peribadi. no offence ya...

joegrimjow said...

@7156987128703128019.0
stujuuuuu

HEMY said...

bgtu la sapa menang...huhu

{lumut} said...

haha..
a'ah la..lumut kt nz.bulan 11 balik.
ko pos jela..hee.
tp xpela.kalau nak bg..bg la..
kalau susahkah..cian lak kat kamu.
ala..sedih lah lumut cmni...
weh lumut ni pompuan la..
npe sume igt laki neh.aiseh.hehe
nak adiah...=p

eazy said...

padan muke musang tu.
ade hati nk menyanyi konon.
joe joe.
u forgot my blog alrdy eh?
kat tepi tu link lame kowt.
huwaaaa,
mentang2 lah dah 22 kalendar islam.
asyek lupe jew.hehe.
btw.ape jawapan tekateki smalam?

Hazzy Ishak said...

mati jugak si musang tu ye...hehe

♥«m!stAkêñ^!dêÑt!tÿ»♥ said...

huhu...kambeng wat rendang pon sodapp...hiks ;p

slmt berpuasa~..hehe ;)

+akufobia+ said...

kalau tak suka berniaga jangan salahkan peniaga kerana ketidaksukaan anda.diamdiam sudah?ngaa.

sharamli said...

jalan berdua b0leh?
nnt ada 0rg ketiga plk...
ha3

joegrimjow said...

@5025394212498100626.0
kekeke
pompuan ek?
nak soh pos kat blog
da bulan 11 baru balik
bulan 11 la baru ley pos
xley xley

joegrimjow said...

@1783368614519069310.0
nanti gtau pos nanti

joegrimjow said...

@3207818878976156490.0
apakah ini?

Kaseh Mucuk said...

jgn ponteng pose..x baek.. hik3=p

anis said...

x de ek musang suara merdu ?

khaLifah feDi said...

ampu tu aper?

reen said...

salam ramdhan..&..slamat berpuasa..
adoyaiii..lama x singgh sini..

Eyda Chan said...

hahaahahhaha x makan ampu pun.. btw epi bebday..

hasni said...

haha
menarik skali penyampaian moral ni
bagis2

ayin jemin said...

hahahaha.apapun, itu la nmanya kmbing tu pintr..

Firol said...

emmi membuat serangan ke?...ilek emi...

blackskin said...

Apa kaitan ngan kambing masak cili api??
Tajuk semacam je.
ahaha~

joegrimjow said...

@353998696333250985.0
teguran lebey sesuai
;)

joegrimjow said...

@4105599788906252282.0
lebey kurang bodek

Lifesaver said...

sape menang???

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW