Share

finally -------> online

salam semua!!

yahuu, gembiranya rasa hati kalau boleh nak online. hehe, besh besh. terima kasih kat sumbody yang menulis entry ku. ahaaaa, boleh plak suruh orang lain tulis entry ya. ni nak bgtau sikit pasal penyakit gila blog (GB)



1 - GB 5 petala langit

dalam sehari mesti akan bukak blog. suka baca blog orang dan tengok widget2 baru untuk di tambah di blog. lepas jumpa, sengeg sorang2



2 - GB 20 petala langit

dah start untuk menulis bagi buat orang minat baca blog sendiri. yang ni kalau tak online sehari hati akan runsing. cuba gak nak online walaupun susah. entry yang ditulis pun dah boleh nampak kematangan



3- GB 30 petala langit

akan mencari benda baru untuk di tulis. sanggup baca buku tebal-tebal untuk menghasilkan entry yang bermanfaat kat orang. bila dah dapat idea, nak tulis tiba2 blank sebab excited kejap tadi. nasib badannn. last2 update entah apa2


4 - GB 40 petala langit

curi laptop kakak sendiri dan bawak ke kedai mamak yang ada wifi untuk update blog



5 - GB 50 petala langit

tak dapat nak type entry, bagi email dan password kat orang lain untuk tolong updatekan untuk diri sendiri. sanggup amek risiko bagi email dan password kat orang lain. hebat2



6 - GB 55 petala langit

sanggup membeli broadband sendiri. tak cukup dengan broadband, beli plak iphone atau blackberry yang boleh update blog di mana2 sahaja. rasa macam nak update setiap masa. kalau tak update rasa sengsara. susah gelisah. duit takde pon beli jugak iphone dan blackberry sampai berhutang dengan along


7 - GB 98.5 petala langit

kalau tak dapat nak update blog, dia sanggup untuk pecah rumah orang. yang pelik bukan barangan yang di curi, cuma bukak komputer rumah yang di masuk, on internet, tulis entry baru. kena tangkap sebab curi pon tak kisah, janji puas dapat update blog!


8 - GB 99 petala langit

umur meningkat-ningkat sampai dah 28 tahun lebih dah tak kawen2 lagi. mak tanya kenapa sebab tiada masa, sibuk nak kerja. padahal 23 jam bersama dunia blog. takde masa untuk bersama dengan dunia luar!



dimanakah anda?




update sikit

-sekarang di mines, boleh la update n ziarah mana yang patut
-malam ni mungkin ke kedah, lepas tu ke UTP tronoh, lepas tu balik semula ke putrajaya. malam kames mungkin balik ke kelantan

semua tu mungkin ~~ kita hanya merancang ~~~ allah yang tentukan

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

28 comments:

sharamli said...

kamo0 jgn jdik mcm 99 petala lginit suda..
nnt sian mak kt klantan xdpt mnatu plk..hu3

Anis Mohd said...

haha..
gila blog oh gila blog..
ni mst dah sampai gb 99 petala langit kan.

•·.·´¯`·.·• naDDy •·.·´¯`·.·• said...

nasib baik baru sampai GB20 petala langit.

Syarinie Amran said...

haha
sy agak GB
tp GB 30 petala langit je la
haha
:D

Zaidon said...

Salam.. tak tau nak cakaap yng nomor beraapa, tapi saya memang suka berblog, banyaknya Brro punya rancangan, naik Jet ke .. hehe

mr.syazwan said...

utk wan maybe sbb da ada broadband tu yg mengeletek nk berblog kot.. hehehe

dan yg plg penting ingin mempamirkan cerita-cerita yg menarik dan FUUYOOOO... hehehe

ezzati said...

blk kelantann??jeles...

shinawawa eyenie said...

dtg kedah p mn?
ohh jgn kerana blog,wak xkhwin plak..ish2 bahaya ni...
GB 5 petala langit..hehe..thp paling rndah...

shinawawa eyenie said...

bgs2 guna brobnd..hehe...

Boo™ said...

mungkin d tahap gila blog tahap infiniti

+akufobia+ said...

kawan ku.di UTP.rindu.

HEMY said...

hahaha..byk betul petala ko yeee...ehehehe..ko baca kamus la wat entri

azuan said...

gila blog pun satu penyakit yea..
hahaaaa..

Nem0 o0h Nem0 said...

agak2 joe yg mane?? =p

cikgu_math said...

CM masih di tahap 5 petala langit....sedang menuju ke tahap 20 petala langit..dan belum masuk ketahap 30 petala langit!!

hasni said...

hai joe
gb ya
huhu
newey,perjalanan hidup kamu sngt seronok

[z@ck] said...

baru di tahap kedua...
nk dtg kedah ke?
area mana?

sutera putih said...

kt mana yer???
skang ada kt depan laptop...
huahuahua,,,

farah said...

haha,

yg no 7 tu takleh tahan.

:D

mummYaeesh said...

lama da tak dtg sini!

takutnye tgk gb 98.5 tu..woohoo!
weols baru yg gb5 kot tp kekadang tu gb20 gak!hiks

da tau kat mines tu sms la, stakat tinggal komen kat blog, ntah bila weols online..cis!

Monkey D Luffy said...

aku dah 103 petala langit dah

srikandibi0L0gi said...

sy GB 20 ja..~
hoho

DilOt said...

hehe...ku pernah mengalami sperti itu..tp kini dh ok sket..hehe..

atty's said...

wahahhaa..yg no 4 tu tak tahan..

kty maybe no 1 kot..ekekekke

blackskin said...

Huh~
Agak melampau gila blog smpai pecah rumah orng. He~

Bnyk bnar travel sana sini..mkin kurus r ni.
Penat travel tpi suka.

milimilo said...

aku gb petala 10 je kot..xde dlm list ni pon..
10petala langit ni, dia suka baca blog orang tp senyap-senyap je..setiap hari mesti nak online sbb nak bace blog org tp blog sndiri jarang-jarang update..aku la tuh..hoho

Lifesaver said...

aku xtau aku di mana

Lifesaver said...

aku xtau aku tahap yg mana

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW