Share

taiwan

taiwan terkenal dengan pelbagai tempat menarik. air asia juga telah kenalkan pakej yang murah untuk menarik pelancong berkunjung ke taiwan. antara tempat yang menarik, terkenal dengan bandar bangunan tinggi-tinggi



ku sempat baca sedikit penerangan mengenai taiwan, memang tempat yang best untuk dikunjungi. bukan apa, masa belajar ini lah kita kene berjalan puas-puas, dah keje, dah berkeluarga, susah. masa belajar, cukai pun boleh murah!


jangan lepaskan peluang!


ku dah pergi ke banyak negara. bangga dengan diri ini. paling bangga, ibu ku tak pernah keluarkan duitnya untukku!


pernah ke indonesia (jakarta dan palembang)
pernah ke thailand (bangkok)
pernah ke england (belajar katakan)
pernah ke scotland (main salji)
pernah ke france (paris)
pernah ke taiwan (seoul)


destinasi berikutnya??? taiwan!!


taiwan boleh dikunjungi dengan menaiki kapal terbang air asia. dengan memperkenalkan tiket berharga rm 888, memang satu harga yang berbaloi untuk melawat. MAS pun boley, mahal la sikit


banyak tempat yang menarik!


kali ini mahu sentuh hanya dua tempat sahaja. banyak-banyak nanti tak terpergi. ku dulu ke korea, hanya follow orang. feel berjalan tak dapat sepenuhnya. madih lagi ku ingat cerita kawanku yang ditur orang kerana tidak bersedia untuk berjalan.



kata orang itu, setiap kali dia mahu melancong, sudah pasti negara yang akan dikunjunginya itu akan dilihat menggunakan kemudahan internet. setiap tempat menarik pasti mereka baca dan apabila sampai disana, sudah pasti perasaan puas itu hadir.



ku akan melakukan perkasa sama!
akan study dulu beberapa tempat sebelum pergi!


SUN MOON LAKE.

tempat ini memang indah. ku bayangkan sama seperti temat winter sonata di korea tempoh hari. yang berbeza, ada tasik yang boleh gunakan sampan untuk berkayuh. waah, romantik gitu. tak sabar untuk kesana nanti!

ada juga yang mendakwa tempat ini mempunyai struktur bangunan yang lawa dan mempunyai tasik yang paling indah di taiwan. ku yang memang menjiwai tasik-tasik ini sudah pasti tidak akan lepaskan peluang untuk kesana nanti! sapa mahu ikuuuttt???
















gambar semua ihsan yahoo images




TAIPEI 101

bangunan ini memang indah. taiwan memeng terkenal dengan struktur bangunan yang tinggi-tinggi. taipei 101 merupakan salah stu dalam kategori ini. bangunan ini adalah antara tempat yang paling kerap dikunjungi oleh pelancong seluruh dunia. jadi, sudah pasti bangunan ini adalah destinasiku

terkenal dengan lambang kemegahan taiwan. cukup sinonim dengan bangunan berteknologi tinggi, kesenian yang luar biasa, inovasi yang unggul dan persekitaran yang "hectic". ku yang mengambil kejuruteraan sebagai degree ku sudah pasti akan teruja dengan bangunan pencakar langit ini




gambar juga ihsan yahoo images


gadis taiwan??

ooh, ku telah berjaya menangkap gambar bersama dengan seorang gadis taiwan. dia sanggup menugguku disana. jadi, ku akan pergi!!


gambar ihsan D60 ku



11-13 September 2009!!
tunggu ku TAIWAN!!!



nota kaki : nak join? jangan lupa datang 5hb ni untuk dapatkan lebih view yang meluas

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

20 comments:

Precious said...

Taiwan? Been there ...
11 Sept? My birthday weh ...

Nazra~ said...

wah dh merata jenjalan. best nya. dan daku sgt jeles. kim salam utk semua pelakon taiwan yg chomel lote & kiut miut. haha ^_^

farah said...

loh,
mau ke taiwan plak?

woah, bestnya.

:)

rhapsody LiN said...

taiwan mmg bes!!

lin ske g tmpt yg mcm kmpung2 kat citu. berbukit2 and hijau je.....

uuuu~

pengalaman bes!!

||alis|| said...

ayahku pernah duduk taiwan, 7thn. makan pakai chopstik semedang ;).
niat hati mahu bawak dia kesana nnt, dia tak pernah p taiwan balik since 1995.

psttt... kamu ada typo error:
taiwan (seoul) :)

sempat tak blaja ckp mandarin/hakka nih.. ;P
ku bleh ajar 2-3 ayat pada kamu.

ZARA 札拉 said...

Joe!
kalau kau pergi Taiwan..kem salam Jay Chou untuka ku

hehehe~

P/S: Joe, kau punya blog ada virus ahh..tiap2 kali aku view blog kau, Avast aku tangkap itu virus. T__T

kojah said...

berjalan sajeeeeeee...
bagusla sementara ada pluang nie kan...
tapi jelessssss noks!
jgn lupe FM taiwan satu...hahahaha

Ivy Metaga said...

besttt nya jalan2..

Chekgu BaniHassim said...

seronoknye melancungg...

Farhana said...

Muda-muda sudaa jalan sana sini.. Manyak bagus laa kamu.. Haha.. Pape pn, sukses2 slalu yerk.. Jadi engineer dan business man yg vejaya.. Heehee.. =)

haruan tasek said...

syok dapat melancong kan

Monkey D Luffy said...

best melancong

HEMY said...

huhu....888 ek ke sana..aku nk beli tau fu fa pn kena skip je sbb cam tak perlu..maklum la..nk kawin..kumpul duit

KhairiL's said...

jeles aku dgn ko joe

asis said...

bestnye...dapat jalan2 mrata2..

JO said...

wah bestnya kalo dapat turut serta :P awak ni hensem ya ahahah XD

arianna adrizal said...

mcm best pulak..

ayin jemin a.k.a ain said...

taiwan oo taiwan

Destinasiku said...

bgs info ni..menarik rupanya taiwan ptt le byk advetisement psl taiwan..i'll put in my future destination

Lifesaver said...

jalan sakan!

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW